Swimmer21 Δημοσ. Κυριακή στις 12:38 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:38 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο forum, Έχω ένα θέμα και δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Έχω ένα air-condition στο σαλόνι το οποίο όταν το ανάβω συνήθως βάζω και την λειτουργία ιονιστη. Το έχω 4 χρόνια και ενώ έχω και τζακι, ποτέ δεν είχα θέμα. Σήμερα, το κοιτάω από κοντά και καταλαβαίνω ότι είναι καλυμμένο από μια μαύρη πούδρα σαν στάχτη. Είχε γίνει γκρι (από λευκό), το ίδιο και οι τοίχοι, ταβάνι, κουρτίνες, κλπ Όσο απομακρύνομαι από την περιοχή του air-condition τόσο λιγότερη μαυρίλα υπάρχει. Τα φίλτρα δε, όταν τα είδα ήταν φουλ μαύρα, δεν τα έχω ξαναδεί τόσο πολύ. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος τον λόγο που έγινε αυτό; Να τονίσω ότι δεν λειτουργώ καλοριφέρ εδώ και χρόνια και σίγουρα τελευταία φορά που άναψα τζάκι (3 μήνες πριν) δεν ήταν έτσι. Επίσης έχω μαζέψει την στάχτη του τζακιού, 2 μήνες πριν. Επισης, δεν καπνιζω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι προχθές είχα ανάψει ένα κερί στο τραπέζι του σαλονιού και έβαλα ταυτόχρονα και λειτουργία αφυγρανσης. Εχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Επεξ/σία Κυριακή στις 12:40 πμ από Swimmer21
mariosnik_ Δημοσ. Κυριακή στις 12:42 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:42 πμ Πότε έγινε καθαρισμός τελευταία φορά στο κλιματιστικο; Όλη αυτή η σκόνη που λες μέσα σε πόσες μέρες συσσωρευτηκε και μαζεύτηκε εκει; 2
Swimmer21 Δημοσ. Κυριακή στις 12:45 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:45 πμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, mariosnik_ said: Πότε έγινε καθαρισμός τελευταία φορά στο κλιματιστικο; Όλη αυτή η σκόνη που λες μέσα σε πόσες μέρες συσσωρευτηκε και μαζεύτηκε εκει; Σίγουρα πριν 3 μέρες, επειδή ξεσκονιζω και καθαρίζω τακτικά πχ τα κουφώματα διπλά από το air-condition, ήταν μια χαρά. Τώρα είναι γκρί. Το φίλτρο του air-condition πρέπει να το καθάρισα πέρσυ το καλοκαίρι, το εβγαλα, είχε μια ελαφριά γκρι σκονη, το έπλυνα και οκ. Από τότε δεν το έχω καθαρίσει η αλήθεια είναι αλλά δεν ήταν γκρι απέξω. Κάτι πρέπει να έχει συμβεί τις τελευταίες 3 μέρες. Επίσης ένας αφυγραντήρας με ιονιστη που έχω στην άλλη πλευρά του σπιτιού το φίλτρο του είναι καθαρό Επεξ/σία Κυριακή στις 12:46 πμ από Swimmer21
meletis_m Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 πμ 23 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Σίγουρα πριν 3 μέρες, επειδή ξεσκονιζω και καθαρίζω τακτικά πχ τα κουφώματα διπλά από το air-condition, ήταν μια χαρά. Τώρα είναι γκρί. Το φίλτρο του air-condition πρέπει να το καθάρισα πέρσυ το καλοκαίρι, το εβγαλα, είχε μια ελαφριά γκρι σκονη, το έπλυνα και οκ. Από τότε δεν το έχω καθαρίσει η αλήθεια είναι αλλά δεν ήταν γκρι απέξω. Κάτι πρέπει να έχει συμβεί τις τελευταίες 3 μέρες. Επίσης ένας αφυγραντήρας με ιονιστη που έχω στην άλλη πλευρά του σπιτιού το φίλτρο του είναι καθαρό Πέρα απο τα φίλτρα , λεπτομερης καθαρισμός στη φτερωτη έχει γίνει ; Ριξε φως να δεις σς τι κατασταση ειναι
NikosKallithea Δημοσ. Κυριακή στις 02:18 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:18 πμ 1 ώρα πριν, Swimmer21 είπε Καλησπέρα στο forum, Έχω ένα θέμα και δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Έχω ένα air-condition στο σαλόνι το οποίο όταν το ανάβω συνήθως βάζω και την λειτουργία ιονιστη. Το έχω 4 χρόνια και ενώ έχω και τζακι, ποτέ δεν είχα θέμα. Σήμερα, το κοιτάω από κοντά και καταλαβαίνω ότι είναι καλυμμένο από μια μαύρη πούδρα σαν στάχτη. Είχε γίνει γκρι (από λευκό), το ίδιο και οι τοίχοι, ταβάνι, κουρτίνες, κλπ Όσο απομακρύνομαι από την περιοχή του air-condition τόσο λιγότερη μαυρίλα υπάρχει. Τα φίλτρα δε, όταν τα είδα ήταν φουλ μαύρα, δεν τα έχω ξαναδεί τόσο πολύ. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος τον λόγο που έγινε αυτό; Να τονίσω ότι δεν λειτουργώ καλοριφέρ εδώ και χρόνια και σίγουρα τελευταία φορά που άναψα τζάκι (3 μήνες πριν) δεν ήταν έτσι. Επίσης έχω μαζέψει την στάχτη του τζακιού, 2 μήνες πριν. Επισης, δεν καπνιζω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι προχθές είχα ανάψει ένα κερί στο τραπέζι του σαλονιού και έβαλα ταυτόχρονα και λειτουργία αφυγρανσης. Εχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Φαντάσου τι αναπνέεις όταν δουλεύει το τζακι σου μέσα στο σπίτι, τα πνευμόνια σου εχουν γίνει σαν το κλιματιστικό 4
Swimmer21 Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 πμ 11 minutes ago, NikosKallithea said: Φαντάσου τι αναπνέεις όταν δουλεύει το τζακι σου μέσα στο σπίτι, τα πνευμόνια σου εχουν γίνει σαν το κλιματιστικό Τι εννοείς; Πώς μπορεί να φταίει το τζάκι από την στιγμή που όταν το αναβα δεν υπήρχε τίποτα στους τοίχους;
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 11:45 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:45 πμ 9 hours ago, Swimmer21 said: Τι εννοείς; Πώς μπορεί να φταίει το τζάκι από την στιγμή που όταν το αναβα δεν υπήρχε τίποτα στους τοίχους; Το τζάκι είναι έχει ειπωθεί εδώ και πολλά χρόνια ότι η χρήση του είναι χειρότερη και από το να είσαι βαριά καπνιστής! 1
acomaedo Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:58 πμ (επεξεργασμένο) Φίλτρα καθαρίζουμε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Επίσης αν δεν έχει γίνει καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας 3-4 χρονια να γίνει και θα δεις τι μαυρίλα θα βγάλει…. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:27 μμ από acomaedo 1
Ison_ Δημοσ. Κυριακή στις 12:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:29 μμ Σε μένα το έκανε αυτό γιατί άναβα κεριά. Γενικά ο ιονιστής κάνει τα μικροσωματίδια του αέρα, όπως καπνό, να κολλάνε όπου βρουν λόγω ηλεκτροστατισμού.
micos000 Δημοσ. Κυριακή στις 01:18 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:18 μμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι προχθές είχα ανάψει ένα κερί στο τραπέζι του σαλονιού και έβαλα ταυτόχρονα και λειτουργία αφυγρανσης Γενικά τα κεριά, ιδίως τα αρωματικά δεν ενδεικνύονται για χρήση με ac. Το περίεργο όμως είναι που έγινε με μια μόνο χρήση. Εκτός κι αν έγινε κάτι εξωτερικά π.χ. να άναψε κάποιες γείτονας τζάκι και να έκαιγε ότι να 'ναι και σου γύρισε ο καπνός από τον αέρα προς το ac σου. long shoot, το ξέρω αλλά δες αν μπορείς και την εξωτερική μονάδα σε τι κατάσταση είναι. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:21 μμ από micos000
adsl2+ Δημοσ. Κυριακή στις 02:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:14 μμ 13 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Καλησπέρα στο forum, Έχω ένα θέμα και δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Έχω ένα air-condition στο σαλόνι το οποίο όταν το ανάβω συνήθως βάζω και την λειτουργία ιονιστη. Το έχω 4 χρόνια και ενώ έχω και τζακι, ποτέ δεν είχα θέμα. Σήμερα, το κοιτάω από κοντά και καταλαβαίνω ότι είναι καλυμμένο από μια μαύρη πούδρα σαν στάχτη. Είχε γίνει γκρι (από λευκό), το ίδιο και οι τοίχοι, ταβάνι, κουρτίνες, κλπ Όσο απομακρύνομαι από την περιοχή του air-condition τόσο λιγότερη μαυρίλα υπάρχει. Τα φίλτρα δε, όταν τα είδα ήταν φουλ μαύρα, δεν τα έχω ξαναδεί τόσο πολύ. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος τον λόγο που έγινε αυτό; Να τονίσω ότι δεν λειτουργώ καλοριφέρ εδώ και χρόνια και σίγουρα τελευταία φορά που άναψα τζάκι (3 μήνες πριν) δεν ήταν έτσι. Επίσης έχω μαζέψει την στάχτη του τζακιού, 2 μήνες πριν. Επισης, δεν καπνιζω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι προχθές είχα ανάψει ένα κερί στο τραπέζι του σαλονιού και έβαλα ταυτόχρονα και λειτουργία αφυγρανσης. Εχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο; Την καμινάδα την εχεις καθαρίσει; ολη η μαύρη σκόνη στα φίλτρα και στο περιβάλλον προέρχεται από το τζάκι, για να μην εμφανιστεί ξανά η μαύρη σκόνη κλείνεις την καμινάδα απο πάνω για να μην τραβάει ο απορροφητήρας της κουζίνας ολη την μαύρη σκόνη-κάπνα και την απλώνει σε όλο τον χώρο. Είναι κανόνας, κλείνεις το τζάκι και λειτουργείς μόνο το κλιματιστικό . Τα σωματίδια απο το τζακι ακόμα και χωρίς τον απορροφητήρα σε λειτουργία μαυρίζουν τα πνευμόνια σας! 2
NikosKallithea Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ Αν ειναι δικο σου το σπιτι μάζεψε χρηματα γκρέμισε το το τζακι και βαλε ενα κλειστό ενεργειακό να τελειώσει το θεμα, αν δε έχεις και παιδια επιβάλλετε
Chloe2 Δημοσ. Κυριακή στις 04:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:13 μμ 2 ώρες πριν, micos000 είπε Εκτός κι αν έγινε κάτι εξωτερικά π.χ. να άναψε κάποιες γείτονας τζάκι και να έκαιγε ότι να 'ναι και σου γύρισε ο καπνός από τον αέρα προς το ac σου Είναι μια πιθανότητα καθώς η μαύρη σκόνη εμφανίστηκε ξαφνικά.
SabotazNic Δημοσ. Κυριακή στις 04:54 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:54 μμ 16 ώρες πριν, Swimmer21 είπε το οποίο όταν το ανάβω συνήθως βάζω και την λειτουργία ιονιστη. Γενικα υπαρχει μια αγνοια για αυτην την λειτουργια. Δεν καθαριζει την ατμοσφαιρα, αλλα κανει ακριβως αυτο που εχεις ως προβλημα, κολλαει την σκονη πανω σε επιφανειες. Η μαυριλα προερχεται ειτε απο το τζακι, ειτε αν αναβεις κερια και αυτα δεν καινε σωστα (η φωτια δεν πρεπει να παιζει αλλιως βγαζει καπνιλα)
Moderators stormrain Δημοσ. Κυριακή στις 06:19 μμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 06:19 μμ Έχω την εντύπωση πως φταίει το κερί. Κατι αντίστοιχο αν θυμάμαι καλά είχε πάθει και ο αδερφός μου πριν χρονια, νομιζω μάλιστα φυσούσε την μυτη του και έβγαινε μαυρίλα, πριν εντοπίσει την πούδρα. https://www.advantaclean.com/blog/what-is-black-soot-and-when-should-you-worry/#:~:text=When the oil in the,the air for several months. https://youtu.be/8Jhm4_0dCuY?si=sLLEfgyKWFhPPfhV
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα