Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μοτέρ αυτό (1.4lt) φορέθηκε στο Corolla E110 στο facelift του 2000 μέχρι το Auris το 2010 περίπου.

Προσπαθώ να βρω το manual του E110 για να δω την ποσότητα λαδιού (με αλλαγή φίλτρου και χωρίς) γιατί στο internet δε μπορώ να βρω κάτι σίγουρο. Αλλού αναφέρουν 3.7lt, αλλού 4, αλλού 4.2. Δε μπορώ να το βρω όμως.

Στο manual του Auris αναφέρονται 4lt χωρίς φίλτρο και 4.2 με φίλτρο (εννοούν χωρίς αλλαγή φίλτρου και με αλλαγή φίλτρου φαντάζομαι).

Το μοτέρ μπορεί να είναι το ίδιο γενικά, νομίζω όμως ότι μέσα σε αυτά τα 10 περίπου χρόνια η Toyota έχει κάνει μικροαλλαγές γιατί κάποιες παρτίδες γύρω στο 2001 έκαιγαν λάδι, μπορεί και λόγω Euro.

Ο μηχανικός θεωρεί ορθά κοφτά ότι το Ε110 παίρνει 4lt (τόσα είχε βάλει αλλά με αλλαγή φίλτρου), αλλά είναι και λίγο ψιλοχύμα σα μηχανικός μερικές φορές. Κοιτώντας το δείκτη μετά από 1.000 χιλιόμετρα (με μοτέρ κλειστό για 2 μέρες), η ένδειξη είναι λίγο πάνω απ' το μέγιστο. Και σκέφτομαι είτε έβαλε περισσότερο λάδι, είτε κάτι άλλο γίνεται (περνάνε άλλα υγρά στο μοτέρ ίσως;).

Μιας και το Ε110 έχει κυκλοφορήσει πολύ στην Ελλάδα και κυκλοφορεί ακόμα, μήπως έχει κανείς το manual εύκαιρο ή τέλος πάντων γνωρίζει κάτι σίγουρο;

Δημοσ.

Το λίγο πάνω απο το μέγιστο δεν πειράζει. Σβήσε το μοτέρ και στα 5 λεπτά μέτρησέ το , μην ξεχνάς οταν δουλευει το μοτέρ μεγάλη ποσότητα λαδιού είναι εκτός κάρτερ, αρα  το λίγο πάνω με το μοτέρ σβηστο 2 μέρες δεν λεει κάτι.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, lary7 είπε

Το λίγο πάνω απο το μέγιστο δεν πειράζει.

Ζημιά δεν ξέρω αν είναι ικανό να προκαλέσει, αλλά με ενοχλεί προσωπικά να ξέρω ότι δεν έχει τη σωστή ποσότητα μέσα (βάλε και πόσο μπορεί να έχει κάψει σε αυτά τα 1.000 χιλιόμετρα), συν ότι στις επόμενες αλλαγές πάλι τα ίδια θα έχω να αντιμετωπίσω.

18 λεπτά πριν, lary7 είπε

Σβήσε το μοτέρ και στα 5 λεπτά μέτρησέ το

Αυτό το κάναμε τις προάλλες με τον προαναφερθέντα μηχανικό, είναι στο 1 χιλιόμετρο από το σπίτι μου, έβαλα μπρος και πήγα απευθείας εκεί.

Το σβήσαμε, περιμέναμε λίγο και έδειξε ότι λείπει περίπου μισό λίτρο σύμφωνα με αυτόν. Η ένδειξη ήταν λίγο πάνω από το μέση μεταξύ min-max.

Δε μετράμε έτσι στάθμη λαδιών όμως, αφού δεν έχει κάτσει όλο στο κάρτερ. Εκτός αν είναι λάθος να μετράμε με κρύο μοτέρ.

3 ώρες πριν, NT1G είπε

Δες εδώ λέει έχει Auris από 2006-2012

https://www.toyota.gr/customer/manuals

 

 

Αν και τώρα βλέπω έχει μόνο τους επόμενους κινητήρες.

Ναι, δεν υπάρχει εκεί, και δεν το βρίσκω και αλλού.

Δημοσ.

Μηχανικοί επειδή δεν μπορούνε να περιμμενουν 1 ωρα για να ελέγξουν το μετράνε επιτόπου μετά απο 1-2 λεπτά, οπότε εκεί το βλέπουν στο ΜΑΧ. Αν θές να έχεις σημείο αναφοράς τσέκαρέ το στα 5 λεπτά να έχεις πάντα το ίδιο σημείο αναφοράς. 

Δημοσ.

Όταν κάνουμε αλλαγές λαδιών σε συνεργείο την άλλη μέρα το πρωί κοιτάμε τα λάδια. Εγώ αν και πηγαίνω σε δύο συνεργεία όλη μου την ζωή, ΠΑΝΤΑ τους λέω βάλε 3.5 λίτρα και άστο (παίρνει 3.7) και την άλλη μέρα το πρωί συμπληρώνω με την ησυχία μου μέχρι εκεί που πρέπει.

Όπως έγραψε και ο @lary7 οι μηχανικοί και τα μαστόρια τους τις περισσότερες φορές δεν περιμένουν 5 λεπτά 10 λεπτά κτλ.

Το λίγο παραπάνω δεν προκαλεί απολύτως τίποτα στο αμάξι. Υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας από τον κατασκευαστή. 

  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης πόσο δύσκολο είναι να δείς πόσο παίρνει με αλλαγή φίλτρου η χωρίς;

Κανείς αλλαγή μετράς με την βέργα.

Το ίδιο και με φίλτρο.

Και ξέρεις μετά πόσο παίρνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...