csontheline Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Ένας καλός όρος είναι η ετήσια αύξηση βάσει του πληθωρισμού, όπως βγαίνει από την ελστατ. Κάθε χρόνο θα έχεις μία μικρή, αλλά σίγουρη αύξηση και, αν είναι σωστός ο ενοικιαστής, δεν θα χρειάζεται να αναλώνεστε στο "ανέβηκαν τα ενοίκια, θα σε διώξω, θα θα θα". Όμως, ενδέχεται να υπάρξει και μείωση (σπάνια και μικρή). Δυστυχώς, δεν το έχω εφαρμόσει μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε κιόλας.
vamvakoolas Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 1 hour ago, csontheline said: Ένας καλός όρος είναι η ετήσια αύξηση βάσει του πληθωρισμού, όπως βγαίνει από την ελστατ. Κάθε χρόνο θα έχεις μία μικρή, αλλά σίγουρη αύξηση και, αν είναι σωστός ο ενοικιαστής, δεν θα χρειάζεται να αναλώνεστε στο "ανέβηκαν τα ενοίκια, θα σε διώξω, θα θα θα". Όμως, ενδέχεται να υπάρξει και μείωση (σπάνια και μικρή). Δυστυχώς, δεν το έχω εφαρμόσει μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε κιόλας. πολυ σωστα και σε αλλα..υποαναπτυκτα κρατη ετσι κανουν. Μια φορα το χρονο ανακοινωνουν αυτο το ποσοστο (για ενοικια αλλα και για μισθους). Απο τη μια δεν ειναι τρελο το ποσοστο αλλα απο την αλλη παιζει και καθε χρονο να γινεται αυξηση (δεν υπαρχει παγωμα αυξησης ενοικιου για 3 χρονια) αν η χωρα παει κατα διαολου. Σε εμας οπως γραφτηκε μπορει να εισαι τυχερος και ο/η ιδιοκτητης να ειναι λογικος ή να πετυχεις λαμογιο και να σου κανει αυξηση με ελαχιστο διψηφιο ποσοστό!
xsterg Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 23 ώρες πριν, k_w_t είπε Να δινει ενα εύλογο χρονικο διαστημα στον ενοικιαστη να μετακομισει ισως? Οταν ερχεται νταβατζιλικη ο ιδιοκτητης και σου λεει απο τον επομενο μηνα +300€ ή αδειασε το.. Μεχρι να βρεις νεο σπιτι να κανονισεις μετακομιση κτλ θες 3-4 μηνες τουλαχιστον. Δεν μιλαω για ιδιοκτητες που σε ενημερωνουν 6 μηνες πριν αλλα για τους ηλιθιους οπως εγραψα που στο ανακοινωνουν τελευταια στιγμη.. φιλε μου το ευλογο διαστημα υπαρχει. ειναι αυτο που αναφερεται στην ληξη του συμβολαιου. αρα ξερεις ΑΚΡΙΒΩΣ ποτε θα πρεπει να παοχωρησεις εαν δεν τα βρεις. αρα θα πρεπει να ανησυχεις και να ερθεις σε επικοινωνια με τον ιδιοκτητη. αλλα εσυ σκεπτομενος εκ του πονηρου λες, στα αυτα μου το τι λεει το συμφωνητικο, θα το παιξω οτι το ξεχασα/ δεν γνωριζα/ δεν ηξερα και οταν ερθει η ωρα θα του πω δεν με ενημερωσες. μα σε ενημερωσε 3 χρονια πριν, οταν συντασσονταν το συμφωνητικο. σιγα μην ερθει και ανησυχησει η αλλη πλευρα για το εαν θα βρεις σπιτι η δεν βγαινεις. οπως και εσυ σιγα μην ανησυχησεις για τις φοβιες του ιδιοκτητη. ο καθε ενας εχει τις δικες του ανησυχιες. φυσικα και υπαρχουν προβληματικοι ιδιοκτητες, το δεχομαι οπως και υπαρχουν και προβληματικοι και μπαταχτζηδες ενοικιαστες. απο την εμπειρια μου περισσοτεροι ειναι οι προβληματικοι ενοικιαστες παρα ιδιοκτητες. αλλωστε ο ενοικιαστης δεν ρισκαρει τιποτα η σχεδον τιποτα. ο ιδιοκτητης ρισκαρει τα παντα. απο το ακινητο του μεχρι και τα φεσια και την καταστροφη της περιουσιας του που θα του αφησει ο καθε αληταρας. παντως να ξερεις εαν υπαρχει μια στοιχειωδης επικοινωνια και ειναι συνεργασιμα και τα δυο μερη τοτε ειναι ικανοποιημενες και οι δυο πλευρες. δεν χρειαζεται εαν τα πραγματα κυλανε ησυχα να ριχνουμε λαδι στην φωτια απο κανενα απο τα δυο μερη. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Στις 30/4/2025 στις 10:25 ΜΜ, dimigar είπε Αφρική, Γουϊνέα Αλλη ειναι η Παπουα Νεα Γουϊνεα? 1
k_w_t Δημοσ. 9 Μαϊου Δημοσ. 9 Μαϊου Στις 7/5/2025 στις 1:45 ΜΜ, csontheline είπε Ένας καλός όρος είναι η ετήσια αύξηση βάσει του πληθωρισμού, όπως βγαίνει από την ελστατ. Κάθε χρόνο θα έχεις μία μικρή, αλλά σίγουρη αύξηση και, αν είναι σωστός ο ενοικιαστής, δεν θα χρειάζεται να αναλώνεστε στο "ανέβηκαν τα ενοίκια, θα σε διώξω, θα θα θα". Όμως, ενδέχεται να υπάρξει και μείωση (σπάνια και μικρή). Δυστυχώς, δεν το έχω εφαρμόσει μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε κιόλας. Πες το αυτο σε ιδιοκτητη ακινητου στο Κουκακι. Διαμερισμα (δυαρι) στην πολυκατοικια μου που ειχε ενοικιο πριν 10 χρονια 280€ τωρα εχει 900€
dimigar Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου Στις 9/5/2025 στις 9:59 ΠΜ, k_w_t είπε Πες το αυτο σε ιδιοκτητη ακινητου στο Κουκακι. Διαμερισμα (δυαρι) στην πολυκατοικια μου που ειχε ενοικιο πριν 10 χρονια 280€ τωρα εχει 900€ Και ποιος πληρώνει 900€ τον μήνα; Ήμαρτον... Παρεπιπτόντως ο ενοικιαστής μου έφυγε από μόνος του. Τυχερός είμαι.. Άφησε φέσι στη ΔΕΗ 1800€ (απορώ πώς δεν του έκοψαν το ρεύμα). Τώρα πρέπει να το ανακαινήσω (6-7000€) και ο θεός βοηθός. 1
k_w_t Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 17/5/2025 στις 8:33 ΜΜ, dimigar είπε Και ποιος πληρώνει 900€ τον μήνα; Ήμαρτον... Παρεπιπτόντως ο ενοικιαστής μου έφυγε από μόνος του. Τυχερός είμαι.. Άφησε φέσι στη ΔΕΗ 1800€ (απορώ πώς δεν του έκοψαν το ρεύμα). Τώρα πρέπει να το ανακαινήσω (6-7000€) και ο θεός βοηθός. Και ομως το νοικιαζουν... Αλλοι για να λενε οτι μενω Ακροπολη,αλλοι το μετατρεπουν σε AirBnb. Εχουμε βεβαια και τις ψωναρες που το παιζουν καλλιτεχνες και κουλτουριάρηδες και αφηνουν τα μεγαλυτερα φεσια. Δεν μπορεις να φανταστεις τι γινεται στην περιοχη... 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Στις 17/5/2025 στις 7:33 ΜΜ, dimigar είπε Και ποιος πληρώνει 900€ τον μήνα; Ήμαρτον... Παρεπιπτόντως ο ενοικιαστής μου έφυγε από μόνος του. Τυχερός είμαι.. Άφησε φέσι στη ΔΕΗ 1800€ (απορώ πώς δεν του έκοψαν το ρεύμα). Τώρα πρέπει να το ανακαινήσω (6-7000€) και ο θεός βοηθός. Το ρευμα δεν ηταν στο ονομα του ενοικιαστη?
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Μαϊου Moderators Δημοσ. 19 Μαϊου 2 hours ago, k_w_t said: Και ομως το νοικιαζουν... Αλλοι για να λενε οτι μενω Ακροπολη,αλλοι το μετατρεπουν σε AirBnb. Εχουμε βεβαια και τις ψωναρες που το παιζουν καλλιτεχνες και κουλτουριάρηδες και αφηνουν τα μεγαλυτερα φεσια. Δεν μπορεις να φανταστεις τι γινεται στην περιοχη... Πραγματικά απορώ ποιος νοικιάζει τέτοια διαμερίσματα, σε τέτοιες περιοχές, με αυτές τις τιμές. Δεν το λέω από άποψη γκρίνιας και καταραμένης φτώχιας, εντελώς ρεαλιστικά και πρακτικά το εξετάζω. Ένα ενοίκιο σε αυτά τα χρήματα απευθύνεται σε ζευγάρι λογικά μιλώντας. Ένα ζευγάρι για να δίνει 900 ευρώ σε ενοίκιο, θα πρέπει να βγάζει κατ' ελάχιστον 3000-3500 ευρώ το μήνα (και οι δύο μαζί). Προσωπικά δεν ξέρω ούτε ένα τέτοιο ζευγάρι που να βγάζει τόσα χρήματα και να προτιμάει το δυάρι στο κέντρο από το τριάρι στην Κηφισιά ή στην Γλυφάδα. Οκ, γούστα είναι αυτά και προφανώς θα υπάρχει κόσμος που τα νοικιάζει για να έχουν τόσο, απλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το δημογραφικό που απευθύνονται αυτά τα διαμερίσματα.
phanispal Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Ούτως ή άλλως τριάρι οριακά αξιοπρεπές για οικογένεια κάτω από 700€ δε βρίσκεις οπότε δεν είναι τόσο μακριά τα 900€ για οπουδήποτε. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις να κοιτάξεις αγγελίες και τι παίζει στην αγορά γενικότερα. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Μαϊου Moderators Δημοσ. 19 Μαϊου 45 minutes ago, phanispal said: Ούτως ή άλλως τριάρι οριακά αξιοπρεπές για οικογένεια κάτω από 700€ δε βρίσκεις οπότε δεν είναι τόσο μακριά τα 900€ για οπουδήποτε. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις να κοιτάξεις αγγελίες και τι παίζει στην αγορά γενικότερα. Ναι, αυτό λέω κι εγώ, τα τριάρια έχουν γύρω στα 900-1000 σε καλύτερες περιοχές από το κέντρο. Γιατί να κλειστεί μια οικογένεια εκεί; Και όχι μόνο στο Κουκάκι, έχω ακούσει και για Παγκράτι, Νέο Κόσμο κλπ κάτι τραγικά νούμερα που δεν βγάζουν νόημα. 1
k_w_t Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Και ομως "Ζουν αναμεσα μας" τετοιοι ενοικιαστες.... Και φταινε και οι μεσιτες που φουσκωνουν τις τιμες... 1
gpapadakis Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις περισσοτερες χωρες γινεται αυτο. Λεμεσο πριν 4-5 χρονια ειχα φιλοξενηθει σε διαμερισμα που τοτε ειχε ενοικιο 650 (60τμ), οπως μου ειπαν προσφατα το ιδιο σπιτι νοικιαζεται 1500€. Κοψιμο χρηματος και πληθωρισμος αυτα τα επακολουθα εχουν. Το προβλημα στην ελλαδα ειναι οι στασιμοι μισθοι. Υπαρχει ευρωπαικη οδηγια π.χ. οτι οι συλλογικες συμβασεις εργασιας πρεπει να πανε στο 60-70% απο το 30% που ειναι, και οι τωρινοι κανουν οτι δεν ακουνε... EDIT: όπως το λέει ο προφεσορ, με αυτούς τους μισθούς, δεν πρόκειται να κάτσει κάνεις εδώ... https://youtu.be/6XT0jZmfH3Q?si=WwS37U1ujwWXKGA8 Επεξ/σία 19 Μαϊου από gpapadakis 1
afragorn Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 9 λεπτά πριν, k_w_t είπε Και ομως "Ζουν αναμεσα μας" τετοιοι ενοικιαστες.... Και φταινε και οι μεσιτες που φουσκωνουν τις τιμες... ζουν αναμεσά μας γιατί αλλιώς θα ζούσαν στα παγκάκια. Και φυσιολογικά εάν έχουν αναγκαστεί να δίνουν 900 για ένα δυάρι σημαίνει ότι όλο το μήνα τη βγάζουν σπίτι με ελάχιστα έξοδα, γιατί λίγοι μισθοί καλύπτουν τέτοια ενοίκια με άνεση.
gpapadakis Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 7 minutes ago, afragorn said: ζουν αναμεσά μας γιατί αλλιώς θα ζούσαν στα παγκάκια. Και φυσιολογικά εάν έχουν αναγκαστεί να δίνουν 900 για ένα δυάρι σημαίνει ότι όλο το μήνα τη βγάζουν σπίτι με ελάχιστα έξοδα, γιατί λίγοι μισθοί καλύπτουν τέτοια ενοίκια με άνεση. Υπαρχουν πολλοι που βγαζουν ευκολο μαυρο χρημα, τρωνε απο παλιο λιπος (απο ελλαδα ή εξωτερικο), ή ζευγαρια που τους ακουμπανε συνταξεις τα πεθερικα καθε μηνα (ειδικα απο αυτους ξερω παρα πολλους). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα