Clytoceyx Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Αρκετοι δημαρχοι που εχουν μιλησει για το θεμα, εχουν πει οτι αν διαπιστωθει οτι ενα οικοπεδο ειναι ακαθαριστο (το πιο πιθανο μετα απο καταγγελια) και ο ιδιοκτητης ειναι αφαντος/αδιαφορος, τοτε θα βαζουν συνεργειο να το καθαριζει και θα χρεωνουν τα εργατικα στον ιδιοκτητη επιπλεον με τα οποια προστιμα. Επισης, θεωρητικα η βιομαζα που συγκεντρωνεται μετα απο τον καθαρισμο ειναι αρμοδιοτητα του δημου. Αυτο γενικα ισχυει για οποιαδηποτε εποχη εκτος απο, οπως φαινεται, την εποχη των μαζικων καθαρισμων εξαιτιας του εν λογω νομου. Οι προαναφερθεις δημαρχοι ειχαν εκφρασει αδυναμια η ακομα και αρνηση διαχειρισης αυτης της βιομαζας. Βεβαια, αλλο να κλαδεψεις μια νερατζια τον Γεναρη και να παρεις τηλεφωνο στον δημο και αλλο να κοψεις ολα τα βατα ολων των οικοπεδων ενος δημου μεσα σε διαστημα μερικων εβδομαδων. Απο την αλλη ομως, οι αρμοδιοτητες ενος δημου δεν γινεται να ειναι α λα καρτ με βαση την δυσκολια. On 10/06/2025 at 13:35, Krusty said: Τώρα είδα ότι ακύρωση ή τροποποίηση της αίτησης δεν υπάρχει. Πχ αν σε ενημερώσει το συνεργείο καθαρισμού ότι έχουν φυτρώσει μέχρι και αγριόδεντρα, ενώ νόμιζες ότι δεν υπήρχαν. Αυτο μαλλον γινεται επειδη, απαξ και κανεις την δηλωση οτι το εχεις καθαρισει, εισαι υποχρεωμενος να το διατηρεις οπως οριζει ο νομος μεχρι την ληξη της αντιπυρικης περιοδου (31/10). 1
VonLoutsos Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 2 hours ago, Clytoceyx said: Αυτο μαλλον γινεται επειδη, απαξ και κανεις την δηλωση οτι το εχεις καθαρισει, εισαι υποχρεωμενος να το διατηρεις οπως οριζει ο νομος μεχρι την ληξη της αντιπυρικης περιοδου (31/10). Πάντως και πριν την εφαρμογή της δήλωσης (πράγμα απαράδεκτο γιατί κάνεις δήλωση πως τήρησες τον νόμο και έπραξες τα πρέποντα) ήσουν υποχρεωμένος να το διατηρείς καθαρό σε όλη την αντιπυρική. Άλλο αν δεν ήταν όλο αυτό με την κλιματική αλλαγή, τις φωτιές κτλ και ήσαντε λίγο πιο χαλαροι. 1
xp-user Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Αντε να γραψω και εγω τη περίπτωσή μου . Οπως καθε χρονο εδω και 20-30 χρονια καθαριζω τα 2 οικοπεδα που εχω στο χωριο εντος οικισμου δηλωμενα εδω και χρονια στο Κτηματολογιο Μπηκα και περισυ και φετος να δηλωσω τον καθαρισμο με τον ΚΑΔ απο το κτημοτολογιο και μου βγαζει οτι δεν υπαρχει τετοιο οικοπεδο δηλωμενο το δηλωνω με συντεταγμενες απο το κτηματολογιο τα ιδια μου βγαζει Για να ειμαι καλυμενος εστειλα στον Δημο που ανηκουν τα οικοπεδα screen soot απο αυτα που μου βγαζει....τα αντιγραφα του Κτηματολογιου... και τους λεω τα χορτα ειναι μαζεμενα στο κεντρο των οικοπεδων και οτι επειδη αυτος που κοβει τα χορτα δεν εχει τη δυνατοτητα να τα παρει με φορτηγο αν βγαλουν φορτηγα του Δημου για τετοιες δουλειες να μαζεψουν και τα δικα μου....η προσβαση ειναι ελευθερη....και να με χρεωσουν τι λεφτα θελει ο Δημος για αυτη την εργασια.
Panas50 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Έχω καθαρίσει το οικόπεδό μου αλλά ξεχάστηκα και τώρα δε με αφήνει να το δηλώσω (η προθεσμία έληξε χτες). Κινδυνεύω με πρόστιμο 1000€; Γνωρίζει κανείς αν έχουν πέσει τέτοια πρόστιμα;
Free Bird Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Προφανώς και θα ακολουθήσουν 854.322 μηνύματα με την απορία αν θα πέσουν πρόστιμα ! Αν μπει φωτιά από το οικόπεδο κάποιου που δεν το καθάρισε, θα πρέπει να μπει πρόστιμο ? Αν ένα οικόπεδο είναι εστία μόλυνσης για την περιοχή από σκουπίδια και ότι άλλο άχρηστο μπορεί να έχει μέσα, είτε εύφλεκτο κλπ, θα πρέπει να μπει πρόστιμο ? Στην Ελλάδα υπάρχουν κάτι Εκατομμύρια οικόπεδα, θα ελέγξουν οι δήμοι ΌΛΑ τα οικόπεδα για να βρουν ποιος δεν το έχει καθαρίσει ή ποιος έχει κάνει ψευδή δήλωση στην πλατφόρμα ? Αν έχεις παρατήσει ακαθάριστο το οικόπεδό σου και σου γίνει καταγγελία από κάποιο γείτονα, ή από το δήμο, έχεις πρόβλημα άμα φας πρόστιμο ? 1
giorgos_76 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Panas50 είπε Έχω καθαρίσει το οικόπεδό μου αλλά ξεχάστηκα και τώρα δε με αφήνει να το δηλώσω (η προθεσμία έληξε χτες). Κινδυνεύω με πρόστιμο 1000€; Γνωρίζει κανείς αν έχουν πέσει τέτοια πρόστιμα; Την ίδια απορία έχω και εγώ...Παίζει ρόλο αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου ;; Γιατί σε εμένα είναι εκτός. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από giorgos_76
Clytoceyx Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Αν εχετε αμφιβολιες αν πρεπει να κανετε δηλωση η οχι, ρωτηστε τον μηχανικο, τοπογραφο κοκ που συνεργαζεστε. Εμεις φετος αυτο καναμε, γιατι περσι ουτε ΚΑΕΚ επιαναν, ουτε συντεταγμενες. Εκανε και τις δηλωσεις.
GREGORYMO Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 4 ώρες πριν, giorgos_76 είπε Την ίδια απορία έχω και εγώ...Παίζει ρόλο αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου ;; Γιατί σε εμένα είναι εκτός. Εκτός σχεδίου ΧΩΡΙΣ κτίσμα δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης 2
Krusty Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 21 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Αν εχετε αμφιβολιες αν πρεπει να κανετε δηλωση η οχι, ρωτηστε τον μηχανικο, τοπογραφο κοκ που συνεργαζεστε. Εμεις φετος αυτο καναμε, γιατι περσι ουτε ΚΑΕΚ επιαναν, ουτε συντεταγμενες. Εκανε και τις δηλωσεις. Ποιός είναι ο τρόπος να κάνεις δήλωση αν δεν πιάνει ΚΑΕΚ ή ΕΓΣΑ87; Έκανε κάποιο τέχνασμα ο μηχανικός; 1
Vstromrider Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Στις 15/6/2025 στις 6:58 ΜΜ, Fan είπε Το πρόστιμο των 1.000 ευρώ θα πάει αυτόματα στην εφορία ή μόνο εφόσον γίνει έλεγχος; πιστευετε πραγματικα οτι θα παει 1000€ προστιμο σε οσα δεν δηλωθηκαν ετσι απλα ? ουτε 1/1000000 1
Clytoceyx Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 23 hours ago, Krusty said: Ποιός είναι ο τρόπος να κάνεις δήλωση αν δεν πιάνει ΚΑΕΚ ή ΕΓΣΑ87; Έκανε κάποιο τέχνασμα ο μηχανικός; Παλι καλα που ρωτησες και μπηκα να δω. Ειναι απο κληρονομια, σχετικα προσφατη, και ειναι καμια 5αρα τα εμπλεκομενα ΑΦΜ και 8 τα οικοπεδα (συν ενας κηπακος στην αυλη σπιτιου). Ολα στο χωριο. Τωρα που μπηκα με τους κωδικους ολων, ειδα να εχουν δηλωθει μονο 3 (το ποια ομως δεν ξερω, γιατι ειναι δηλωμενα με τις συντενταγμενες και δεν το εψαξα). Απο αυτα που μου ειπαν οι συγγενεις που εβαλαν τον μηχανικο , ο οποιος χειριζεται την υποθεση, μου ειπαν οτι εχει προχωρησει τις "διαδικασιες" σε σχεση με περσι και οτι δεν ηταν ολα απο αυτα να δηλωθουν. Οποτε μπορει να ηταν και θεμα τυχης που εκανε φετος αυτος τις δηλωσεις. Αλλα και παλι, εγω μ*λακωδως υπεθεσα οτι αφου ειναι αδεια οικοπεδα στο χωριο, δεν καλλιεργουνται και καθαριζονται ετσι κι αλλιως, οτι πρεπει να δηλωθουν ολα. Ενα παντως απο αυτα που ειχα δοκιμασει περσι, πρεπει να ειναι σε αυτα που δηλωθηκαν φετος. Να ειναι το γεγονος οτι προχωρησαν οι διαδικασιες και γι' αυτο περσι μου εβγαλε μνμ οτι δεν ανηκει στο ΑΦΜ το οικοπεδο; Μπορει. Ειναι που ειναι το κτηματολογιο ενα χαλι, τα οικοπεδα ειναι οπως πρεπει, φετος δεν ειχα σκοπο να ασχοληθω. Ιδιαιτερα να ψαχνω ορια οικισμων και αλλα τετοια ωραια μπας και βγαλω ακρη. 15 hours ago, Vstromrider said: πιστευετε πραγματικα οτι θα παει 1000€ προστιμο σε οσα δεν δηλωθηκαν ετσι απλα ? ουτε 1/1000000 Με το κτηματολογιο σε αυτην την κατασταση σε μεγαλο μερος της χωρας, μαλλον δυσκολο. Εκτος κι αν γινει επιλεκτικα, πραγμα το οποιο θα ηταν παρα πολυ αμφιλεγομενο. Αν το κτηματολογιο ηταν ετσι οπως επρεπε να ειναι, τοτε δεν νομιζω να υπηρχε προβλημα. Θα μπορουσαν να στελνουν και ηλεκτρονικο ραβασακι στους υποχρεους δηλωσης, να ειναι περισσοτερο καλυμμενοι, και εδω που τα λεμε θα ηταν και πιο σωστο απο τα να ψαχνει ο καθενας ποιο οικοπεδο να δηλωσει, ποιο δεν χρειαζεται κτλ. Επειδη περσι, την πρωτη χρονια ψηφισης και εφαρμογης, ομολογησαν και οι ιδιοι οτι ηταν χαλαρα τα πραγματα, αντε καποιοι δημοι να εβαλαν κανενα προστιμο μετα απο δικη τους πρωτοβουλια για ελεγχο. Αν αρχιζει να εφαρμοζεται στα σοβαρα θα μπουν και οι νομικοι στο κολπο να κανουν παιχνιδι, βασικα θα τους βαλουν οι ιδιοκτητες. Τοτε θα φανει αν στεκει το προστιμο μη υποβολης δηλωσης ακομα και αν μπορουν, τεχνικα, να το βαζουν. 1
mountains1 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 20 ώρες πριν, Vstromrider είπε πιστευετε πραγματικα οτι θα παει 1000€ προστιμο σε οσα δεν δηλωθηκαν ετσι απλα ? ουτε 1/1000000 Η φωνη της λογικης! 1
Arkin Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Καθαρισα και εγω ενα οικοπεδο 600τμ σε κατοικημενη περιοχη οπως περσι 10 Ιουνιου μιας και 15 ηταν η διορια και εκανα αμεσα δηλωση. Βεβαια οπως εχω ξανα γραψει τα οικοπεδα του δημου ολα εχουν 2 μετρα χορτο ξερο διπλα σε σπιτια δεν ασχολουνται καν οποτε ας βαλουν πρωτα προστιμα στον εαυτο τους και στα χαλια τους και μετα ας δουν των πολιτων. Αν παρει κατι φωτια κυριως ο δημος θα φταιει που θα προχωρησει και οχι ο πολιτης που φετος σχεδον ολα ειναι καθαρισμενα με το φοβο του προστιμου. Δηλωση η περισσοτεροι δεν κανουν προφανως δεν θα βαλουν προστιμο σε καθαρο οικοπεδο που δεν εγινε δηλωση μην τρελαθουμε κιολας. Ο καθε δημος ας δει να καθαρισει τα δικα του κοινοχρηστα οικοπεδα μην αρπαξουν καμια φωτια και τρεχουμε ας βαλουν ισοβια και τους εμπρηστες καθε χρονο οι ιδιοι βαζουν φωτιες μια μερα μεσα και επειτα εξω για να ξανα καψουν και ας αφησουν τους πολιτες στην ησυχια τους. 4
mountains1 Δημοσ. 24 Ιουλίου Δημοσ. 24 Ιουλίου https://www.myota.gr/2025/07/22/απόφαση-βόμβα-του-στε-για-κατοικίες-σε/ Η εν λογω νεα αποφαση ΣτΕ, αν και φαινεται αποκαθιστα συγκεκριμενες αδικιες, δηλαδη εμενα μου φαινεται ως θετικο, ωστοσο, απο τη στιγμη που το ζητημα περι 'δασικων' περιοχων συσχετιζεται και με οσα πραγματευεται το παρον νημα (υποχρεωσεις για οτι ειναι πλησιον σε δασικες περιοχες, οικισμους κλπ), νομιζω οτι περιπλεκει ειδικα γι'αυτο το θεμα, ακομη περισσοτερο την κατασταση, περι του ποιοι ειναι τελικα υποχρεοι, εκτος των αστικων οικισμων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα