k_w_t Δημοσ. Σάββατο στις 10:14 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:14 πμ Την λύση με το μηχανάκι την ξεχνάς γιατί θα αλλάξει ο νόμος για τα εγκαταλειμμένα. Πλέον θα γίνετε έλεγχος τέλη , ασφάλεια, ΚΤΕΟ εάν κάτι από τα 3 δεν υπάρχει θα το μαζεύει ο Δήμος σε 15 μέρες. Δεν θα είναι όπως τώρα που απλά έβγαζες το αυτοκόλλητο και το μετακινούσες λίγο πιο κάτω. Θα πρέπει να προσκομίσεις στο δήμο τα χαρτιά για να μην περάσει να το πάρει. Κάνε μια αίτηση στο Δήμο έστω και μέσω NOVOVILLE να τοποθετήσουν κολωνάκια. 1
cinemusic Δημοσ. Σάββατο στις 10:26 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:26 πμ Στις 2/5/2025 στις 2:26 ΠΜ, csontheline είπε Το θέλω . Σατανικό
fidepab982 Δημοσ. Σάββατο στις 11:00 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:00 πμ 10 ώρες πριν, lector είπε Στη γειτονια μου, οικιστικη περιοχη, οχι εμπορικη, ο ανεκδιηγητος δημαρχος εκανε ταχα μου αναπλαση πεζοδρομιων, εξαφανιζοντας ως δια μαγειας τις μισες διαθεσιμες θεσεις σταθμευσης. παντα μα παντα, αναπλαση θα πει περισσοτερος χωρος στους πεζους και λιγοτερα αμαξια. μπροστα πηγαινουμε οχι πισω. 4
Dinos1973 Δημοσ. Σάββατο στις 11:02 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:02 πμ Just now, fidepab982 said: παντα μα παντα, αναπλαση θα πει περισσοτερος χωρος στους πεζους και λιγοτερα αμαξια. μπροστα πηγαινουμε οχι πισω. Ανάπλαση στο μυαλό του νεοέλληνα κατοίκου χώρας που μοιάζει με χώρα υποσαχάριας Αφρικής είναι να έχω πάρκινγκ κάτω από το διαμέρισμα, να παρκάρω ελεύθερα μπροστά από περίπτερο, μαγαζί, κλπ κλπ κλπ. 6 1
jimmy213 Δημοσ. Σάββατο στις 11:09 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:09 πμ 11 hours ago, LuciferX said: Θυμάμαι τότε που έμενα πάνω από καφετέρια όπου ο καλός μαγαζάτορας έπαιζε αγώνες στη διαπασών σε 4 τηλεοράσεις ταυτόχρονα απ' τις 4 το μεσημέρι ως τη 1 το βράδυ κι εκτός της τηλεόρασης άκουγα όλες τις κραυγές από 30-40 άτομα κι έμενα νύχτες ολόκληρες άυπνος απ' τη φασαρία και την υπερένταση, μέχρι να με πάρει ο ύπνος για 3 ώρες πριν πάω δουλειά. Να φανταστώ ούτε τότε καλούσες αστυνομία, έτσι; 4 hours ago, LuciferX said: Θα ήθελα (ούτε επιβάλλω, ούτε απαιτώ) να μην παρκάρουν παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο (πλάτους λιγότερο του μισού μέτρου). Τροχαία λέγεται. 1 hour ago, LuciferX said: Ναι δεν χωράνε ακριβώς. Περνάει λεωφορείο και είναι ήδη πολύ οριακή η διέλευσή του. Ωστόσο δεν έχω δει πινακίδα απαγόρευσης στην στην αρχή του δρόμου. Άρα η μόνη λύση είναι να απαγορευτεί το παρκάρισμα κατά μήκος όλου του δρόμου. Γιατί από την μία είναι παράνομο το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο κι από την άλλη αν παρκάρουν νόμιμα στον δρόμο δεν θα περνάει το λεωφορείο. Καλή τύχη μ' αυτό (μη ειρωνικά). 2
dtk-386 Δημοσ. Σάββατο στις 11:13 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:13 πμ ποια ανάπλαση μιλάτε? στην Αθήνα ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον, όχι στην ΝΥ με τα τεράστια πάρκα. μέσα στο λεκανοπέδιο έκτασης 412 τχλμ ζούνε 3,5 εκ. .... ...μιλάμε για 8500 κατοίκους ανα τχλμ !!!!!!
lector Δημοσ. Σάββατο στις 11:38 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:38 πμ 36 λεπτά πριν, fidepab982 είπε παντα μα παντα, αναπλαση θα πει περισσοτερος χωρος στους πεζους και λιγοτερα αμαξια. μπροστα πηγαινουμε οχι πισω. Οταν οι πεζοι εχουν ηδη αρκετο χωρο, ποσο μαλλον και οταν επιλεγουν να μην τον χρησιμοποιουν, και τους δινεις ακομα περισσοτερο, δε λεγεται αναπλαση, λεγεται μασαμπουκα. 3
fidepab982 Δημοσ. Σάββατο στις 11:39 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:39 πμ 1 λεπτό πριν, lector είπε Οταν οι πεζοι εχουν ηδη αρκετο χωρο, ποσο μαλλον και οταν επιλεγουν να μην τον χρησιμοποιουν, και τους δινεις ακομα περισσοτερο, δε λεγεται αναπλαση, λεγεται μασαμπουκα. αναπλαση ειναι να φυγουν τα αμαξια. να φυγει η φασαρια και η βρωμια. αν δεν εχεις παρκινγκ , να μην εχεις αμαξι. 6 1
lector Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:43 πμ 1 λεπτό πριν, fidepab982 είπε αναπλαση ειναι να φυγουν τα αμαξια. να φυγει η φασαρια και η βρωμια. αν δεν εχεις παρκινγκ , να μην εχεις αμαξι. Αλλη μια "συμβουλη" που οποιος την εκτοξευει δεν εχει την παραμικρη ιδεα αν μπορει να εφαρμοστει στην πραξη. Εγω εχω μια καλυτερη ιδεα, να μαθουμε να πεταμε, ετσι δε θα χρειαζομαστε αμαξια και παρκινγκ. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Super Moderators Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Νόμιμη λύση θα δοθεί μόνο αν κινητοποιηθεί ο δήμος και τοποθετήσει κολωνάκια. Όλα τα άλλα, παπιά, πινακίδες κτλ., είναι έωλες προχειρότητες, στα όρια της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Ήταν προφανές από την περιγραφή ("μισό μέτρο απόσταση από το μαγαζί μέχρι το αμάξι", "περνάει λεωφορείο οριακά") πως πρόκειται για κάποιο στενάδι και το καβάλημα αποτέλεσμα του ότι, διαφορετικά, δεν θα χωρούσε να περάσει το λεωφορείο. Δυστυχώς, άλλος τρόπος -χωρίς να ενοχληθούν οι ήδη παρανομούντες- δεν βλέπω να υπάρχει. Σε εμάς έκαναν κάτι πελώρια πεζοδρόμια, σε περιοχή με ελάχιστη κίνηση πεζών και σίγουρα όχι για πέντε μέτρα πεζοδρόμιο, έφαγαν άπειρες θέσεις στάθμευσης, ξόδεψαν λεφτά για να φτιάξουν αυτές τις αηδίες με τα τουβλάκια που ξεχαρβαλώνονται στους δυο μήνες και κινδυνεύεις να γυρίσεις αστράγαλο αν πατήσεις ξεκολημμένο τούβλο (είχαν κάνει προ ετών και τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της περιοχής με αυτά τα τουβλάκια, γκραν σουξέ, έφαγαν καλά με τον εργολάβο και μετά οι επόμενοι επέδειξαν στοιχειώδη λογική και τον ασφαλτόστρωσαν ξανά) και τελικά το αποτέλεσμα είναι να παρκάρουν οι πάντες πάνω στα πανάκριβα, τούβλινα πεζοδρόμια, επιταχύνοντας την καταστροφή του "πεζοδρομίου". Εδώ δεν ντράπηκαν να φτιάξουν ράμπες ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια άλλου κεντρικού δρόμου τόσο στενά που δεν χωράει ούτε αρτιμελής να κινηθεί, πόσω μάλλον άτομο που θα χρειαζόταν αμαξίδιο. Στη γεννέτειρά μου (εκτός Αττικής) ο δήμος είχε τη συγκλονιστική ιδέα να πεζοδρομήσει δύο κεντρικότατους δρόμους, όπου όμως υπήρχαν ήδη νόμιμα, υπόγεια πάρκινγκ. Το αποτέλεσμα είναι να πρέπει οι μόνιμοι κάτοικοι να διασχίζουν πεζόδρομους (κατακλυσμένους με τραπεζοκαθίσματα, για τα οποία εισπράττει παχυλά ενοίκια ο δήμος), για να βγουν στο μη πεζοδρομημένο δίκτυο. Γενικά, από όπου κι αν το πιάσεις το θέμα είναι μια απογοήτευση. 1 2
Mhdenistis Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ 2 ώρες πριν, LuciferX είπε Μην νομίζετε πάντως πως είναι εύκολο να βρεις άκρη επικοινωνώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πολλές δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα ή αφήνουν τα email αναπάντητα. Γι' αυτό ρώτησα εδώ, μήπως είχε κανείς ανάλογη εμπειρία στο παρελθόν. Απ' ό,τι καταλαβαίνω οι περισσότεροι καταστηματάρες δεν σκοτίζονται καν. Πετάνε στο δρόμο μια σιδερένια πινακίδα "πάρκινγκ πελατών - ευχαριστούμε για την κατανόηση" και ξεμπερδεύουν. Αν και είμαι υπέρ πεζοδρόμησης πολλών σημείων, όπως ας πούμε σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού το κέντρο είναι αμιγώς πεζοδρομημένο, όντως σε κάποια σημεία της πόλης αυτή η πρακτική αγγίζει τα όρια του παράλογου. Για παράδειγμα, σε μεγάλο δρόμο μονής (χωράνε όμως 2 αμάξια πορεία παράλληλα με τα παρκαρισμένα δεξιά αριστερά), ενώ υπήρχαν πολύ μεγάλα πεζοδρόμια για τους πεζούς, στένεψαν το δρόμο ίσα να χωράει ένα αμάξι και φάρδυναν τα ήδη τεράστια πεζοδρόμια. Ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος δεν βρίσκει πλέον να παρκάρει. Οι πεζοί είχαν και πριν χώρο. Επίσης στη γειτονιά που μένω, για να μην παρκάρουν φορτηγά πάνω σε πεζοδρόμιο με φάτσα τοίχο (οι πεζοί ποτέ δεν το χρησιμοποιούσαν), έβαλαν κώνους από άκρη σε άκρη. Ενώ η λογική είναι σωστή, η εφαρμογή έχει καταστήσει επικίνδυνη την οδήγηση σε ορισμένα σημεία, ειδικά σε μια κλειστή στροφή, καθώς ο δρόμος είναι διπλής και πάνω στη στροφή οριακά χωράει ο ένας. Καλός ο νόμος, αλλά χρειάζεται και λογική και σωστή συμπεριφορά του πολίτη εξαρχής. Σκεφτείτε ότι στον ίδιο δρόμο διπλής πέφτει κάθετο στενό όπου δεν υπάρχει στοπ. Δηλαδή βγαίνουν άνθρωποι χωρίς να ξέρουν το μέρος και τους έρχονται από δεξιά αριστερά αμάξια με ταχύτητα. Έχουν συμβεί κι ατυχήματα, κι ακόμα ο δήμος να βάλει ένα στοπ. Δήμος Αθηναίων εννοείς, ακούγεται ότι τα έκανε ο Μπακογιάννης αυτά, τα κάνει και ο Δούκας?
Klausx Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 πμ Θα βάλεις 2-3 πλαστικά κολωνάκια όσο πιο αραιά γίνεται ώστε να ανοίγουν πόρτες αν παρκάρει κάποιος νόμιμα.
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Εγώ θα φοβόμουν να παρκάρουν αμάξια τόσο κοντά στο μαγαζί μου γιατί κρύβουν εύκολα κάποιον που θέλει να σου σπάσει/διαρρήξει το μαγαζί .
Ntinaras Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε ποια ανάπλαση μιλάτε? στην Αθήνα ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον, όχι στην ΝΥ με τα τεράστια πάρκα. μέσα στο λεκανοπέδιο έκτασης 412 τχλμ ζούνε 3,5 εκ. .... ...μιλάμε για 8500 κατοίκους ανα τχλμ !!!!!! Στο Τοκυο παντως των 39 εκ κατοικων, αν δεν εχεις δικο σου παρκινγκ, δεν επιτρεπεται να εχεις αυτοκινητο στο ονομα σου. Περπατας στους δρομους και βλεπεις ελαχιστα αυτοκινητα. 4
cpc464 Δημοσ. Σάββατο στις 02:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:32 μμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, cinemusic said: Το θέλω . Σατανικό Κάνει μπαμ οτι έιναι ψεύτικο,δεν είναι σαν κοτσιλιά απο παγκρατιότικο περιστέρι, που αναριωτέσαι αν τα αμόλησε πουλί η αν πέταξε ο μάστορας τον κουβά με το τσιμέντο και τον στόκο που του περίσεψε, Επεξ/σία Σάββατο στις 02:34 μμ από cpc464 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα