Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, zio10 είπε

Το θέμα είναι αν το ευχαριστιέται αυτός που παίζει, γιατί το όριο είναι διαφορετικό για τον καθένα. Άλλος θα πει δεν είναι gaming με gamepad, ή με φτηνό pc, ή με χάλια οθόνη - ήχο κοκ. 

δεν εχεις και αδικο, οπως την βρισκει κανείς...

καπου ειχα βαλει την Amiga μου, θα επαιζα τωρα ενα Ambermoon.

• Like 2
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, karamela693 είπε

Σου πέρασε από το μυαλό όμως ότι το ένα είναι και φορητή κονσόλα και με οθόνη πάνω?? Με την ίδια λογική και ένα PC των 400 ευρώ είναι πιο ισχυρό από ένα κινητό των 1.000 ευρώ, άλλα δεν πάει έτσι, συγκρίνουμε μύλα με πορτοκάλια...αν βγάλει φορητή κονσόλα η Microsoft και είναι ισχυρή σαν το Xbox series S και κάνει κάτω από 550 ευρώ να το δω και να μην το πιστέψω!!

Στην τελική όλα είναι θέμα ζήτησης, τα Xbox δεν πουλάνε, με την αύξηση της τιμή θα πιάσουν απλά πάτο, η Nintendo από την άλλη είναι χρυσορυχείο, ήδη οι προπαραγγελίες του Switch 2 έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο, οπότε μάλλον και χαμηλή είναι η τιμή του των 550 ευρώ...

Το Rog Ally z1e που έχω δεν το έβγαλε η Microsoft το έβγαλε η Asus και είναι πολύ πιο γρήγορο από το Xbox series s και φυσικά και από το Switch 2 το αγόρασα από Κοστοβολο 499. Δες το και πίστεψε το :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ισως παει για ακριβή δυνατη κονσολα/pc hybrid η μικροσοφτ, για κλασικούς μεγάλους gamers με σχετική οικονομική ανεση, και παράλληλα το μοντέλο app xbox με συνδρομή σε tv android box για  τους πιο οικονομικούς.  αλλιως δεν εχει κανενα νοημα εχει πατωσει σε αυτή τη γενια. Ελλάδα δεν τα βλέπω πλέον ούτε σε μεγάλες αλυσίδες.

Στις 2/5/2025 στις 10:35 ΠΜ, dbrillis είπε

φαντάσου τι γίνετε παραέξω που οι μισθοί ειναι μεγαλύτεροι. Αν και οι φτωχοί έχουν περισσότερο την τάση να υπερβάλουν και να σκορπανε τα λεφτα τους σε οτιδήποτε. 

Θέλουν όλοι να γίνουν σαν τον τύπο στο Retro Games Corps που εχει μια κονσόλα ανάλογα με το τι μερα το χρόνου είναι και τι ώρα της μέρας. 

---

μπορει να ακουστεί σκληρό αλλά αν θεωρείς το κόστος 500-600 ευρώ για 6-7 χρόνια ζωής κονσόλας, και το να αγοράσεις 10-20-30 παιχνιδια ότι σκορπάς κρισιμα λεφτά που θα σου λείψουν, τότε λυπάμαι αλλά αυτός ο κάποιος είναι φτωχός. Από τα πιο φθηνά χόμπι είναι. Με τι να συγκρινεις; μηχανές; offroad , ορειβασια, αναρριχηση; σκαφος αναψυχής κοκ. 

Επεξ/σία από Dorian
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Gavoux4 είπε

Το Rog Ally z1e που έχω δεν το έβγαλε η Microsoft το έβγαλε η Asus και είναι πολύ πιο γρήγορο από το Xbox series s και φυσικά και από το Switch 2 το αγόρασα από Κοστοβολο 499. Δες το και πίστεψε το :) 

Oτι ένα διάστημα βγήκε σε προσφορά δεν λέει κάτι, 800 ευρώ έχει κανονική τιμή, πιο μικρή οθόνη από το switch 2 και αυτονομία της πλάκας....και θα αγοράσω κονσόλα με Windows??? Ας είμαστε σοβαροί τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2025 στις 5:31 ΜΜ, karamela693 είπε

Ισχύει, απλά δεν σε υποχρεώνει κανένας να έχεις οποιαδήποτε συνδρομή και ούτε είναι ζωτικής σημασίας. Ξέρω άτομα που δεν έχουν καμία συνδρομή, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο σπίτι τους και είναι με καρτοκινητό....διασκεδάζουν με επιτραπέζια, διάβασμα και κατασκευές και όχι με ψηφιακή διασκέδαση...

Αυτο ισχυει εν μερει. Οι ανθρωποι που αναφερεις ειναι ελαχιστοι και αποτελουν φαρους διαφοροποιησης μεσα σε μια εποχη αλλοτριωσης. Η στυγνη πραγματικοτητα ομως για την πλειοψιφια ειναι εντελως διαφορετικη. Αναγκαζεσαι να διατηρεις διαφορες συνδρομες προς υπηρεσιες για να εξυπηρετεις ενα μοντελο ζωης που σε πολλες περιπτωσεις εξ-αναγκαζεσαι να ακολουθησεις αφου τιθεται ζητημα επιβιωσης. Ειναι πολυ μεγαλη η συζητηση για να κλειστει στα στενα ορια ενος ποστ αλλα δυστυχως τα πραγματα δεν φαινονται καλα.

Επεξ/σία από Bluedive
Δημοσ.
22 hours ago, Dorian said:

Με τι να συγκρινεις; μηχανές;

Μέχρι τώρα πάντως οι μηχανές μου έχουν βγει φθηνότερα από το gaming.

Δημοσ.
Στις 3/5/2025 στις 6:04 ΜΜ, karamela693 είπε

Oτι ένα διάστημα βγήκε σε προσφορά δεν λέει κάτι, 800 ευρώ έχει κανονική τιμή, πιο μικρή οθόνη από το switch 2 και αυτονομία της πλάκας....και θα αγοράσω κονσόλα με Windows??? Ας είμαστε σοβαροί τώρα...

Σοβαρός είσαι όταν παραδέχεσαι το λάθος σου και δεν προσπαθείς να το μαζέψεις με ψέματα.

Δημοσ.
Στις 2/5/2025 στις 2:49 ΜΜ, karamela693 είπε

Ακριβώς αυτό, βλέπω τα νέα παιδιά κλπ. να παίζουν στο κινητό τους παιχνίδια, εμείς οι πιο μεγάλοι, λόγω δουλειάς και άλλης οικονομικής επιφάνειας μπορουμε και δίνουμε λεφτά για κονσόλες και ας είναι και ακριβές....και τα παιδιά μου στο σπίτι με το κινητό είναι όλη την ώρα και δεν ρίχνουν ματιά στις κονσόλες παρόλο που έχω Ps5, Switch και Xbox series X.  

Άσε, παρακαλάω τη μικρή να παιξει κανενα baldurs gate 1 που της αρεσουν τα character builds και προτιμα να παιζει το roblox που ειναι για να νηπια.

Στις 2/5/2025 στις 3:58 ΜΜ, Banner7 είπε

Μόνο που πλέον η διάρκεια των παιχνίδιων επίσημα θα αρχίσει να πέφτει (το έχει ήδη προαναγγείλει η sony πρώτη) και οι ΑΑΑ titles που θα βγαίνουν είναι όλο και λιγότεροι λόγω έλλειψης αλλά και φυσικά κόστους.

Η βιομηχανία βγάζει συνέχεια remakes/remasters για να ανεβάσει το όφελος με μικρό κόστος και η πρωτοτυπία σε τίτλους (πέραν από franchise τέρατα) έχει πέσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Αλλά και αυτό να μην ισχύει, 100 ευρώ (δλδ 1/8 βασικού μισθού) πόσες φορές θα μπορέσει κάποιος να δώσει ακόμα και να αξίζει φουλ?

Απλά δεν θα φτιαχνεις βιβλιοθήκη. Θα δώσεις ένα ποσο να παρεις 4-5 games να τα λιώσεις. Προσωπικά δεν βλέπω πολλά περιθώρια να βγουν νεα Games. Προτιμω remakes των παλαιοτερων και ενισχυσή τους με dlcs. Δώσε μου 100 expansions σε Baldurs Gate, Legacy of Kain, Diablo, Age of empires, Fable, Civilization, Elder Scrolls, Call of Duty, falcon 4, Black & White κτλ, 

Δοκιμασμένες συνταγές. Και βγάλε 1-2 πειραματικούς τιτλους με νέο περιεχομενο να τεστάρεις νεα gameplays

Δημοσ.
Στις 2/5/2025 στις 7:08 ΜΜ, Volga είπε

Μισο λεπτάκι γιατι παμε τελείως αλλου τη συζήτηση. 😄 Η όλη μου ένσταση είναι η απάντησή μου στο φιλο παραπάνω που λεει πως το Gaming παει να γίνει για λίγους. Και απάντησα πως το Gaming είναι φθηνότερο από ΠΟΤΕ. Τι εννοείς να "ελεγξεις" κλπ;
Με 12 Ευρώ το μήνα έχεις
1. μια λίστα με όλα τα exclusive της Microsoft (αναμφίβολα ο μεγαλύτερος Publisher όπως έγινε).
2. μια μεγάλη λίστα με exclusives της EA
3. Μια τεράστια λίστα με 3rd party Κυκλοφορίες (άλλες νέες αλλες παλιές)
4. Online Multiplayer
5. Cloud Saves.
6. Εκπτώσεις (Γενναίες) να αγοράζεις digital σε χαμηλότερες τιμές από οτι οι υπόλοιποι.
7. Cloud gaming

Αν δεν ειναι αυτό προσιτό gaming δεν ξέρω τι να πω 

Ας αφήσουμε την ελληνική αγορά, και ας πάμε στην παγκόσμια αγορά. Το pass έχει ενδιαφέρον για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αδιαφορούν για το xbox / GamePass, από το 2017 από 25 εκ κατάφερε τα τελευταία 2 χρόνια να ανέβει αλλά 10 και να πάει στα 35 εκ, και όταν λέμε 35 εκ, είναι μέσα συνδρομές και για PC, και για xbox / cloud, είναι μεγάλος αριθμός, μιλάμε για διαφορετικές συνδρομές, και που βεβαίως η ίδια η Microsoft είπε πως δεν φτάνει τους στόχους.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, ChristosG82 είπε

Ας αφήσουμε την ελληνική αγορά, και ας πάμε στην παγκόσμια αγορά. Το pass έχει ενδιαφέρον για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αδιαφορούν για το xbox / GamePass, από το 2017 από 25 εκ κατάφερε τα τελευταία 2 χρόνια να ανέβει αλλά 10 και να πάει στα 35 εκ, και όταν λέμε 35 εκ, είναι μέσα συνδρομές και για PC, και για xbox / cloud, είναι μεγάλος αριθμός, μιλάμε για διαφορετικές συνδρομές, και που βεβαίως η ίδια η Microsoft είπε πως δεν φτάνει τους στόχους.

Αδιάφορο πραγματικά αν η πορεία του gamepass είναι καλή η κακή. Χάνουμε το νόημα της συζητησης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/5/2025 στις 11:43 ΠΜ, Volga είπε

Αδιάφορο πραγματικά αν η πορεία του gamepass είναι καλή η κακή. Χάνουμε το νόημα της συζητησης

Δεν χάνουμε το νόημα, και αυτό γιατί ΑΝ σε εσένα συμφέρει το GamePass, και είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί για εσένα, αυτό δεν ισχύει για το σύνολο, 35 εκ συνδρομές (xbox/pc/cloud) στα τόσα χρόνια που υπάρχει, δεν είναι ούτε καν αυτό που περίμενε η Microsoft, πάνω σε αυτό απαντάω.

Αλλο το να λέει κάποιος για την προσωπική του γνώμη, και άλλο να λέει για το σύνολο. Αν ήταν τόσο μονόδρομος το GamePass, το Xbox θα είχε ξεπεράσει τα 80 εκ κονσόλες, και οι συνδρομές στο σύνολο θα είναι ξεφύγει κατά πολύ τα 50-60 εκ συνδρομές που θα ήθελε η Microsoft, γιατί όντως θα ήταν αυτό που ήθελαν οι gamers, απλά σήμερα αυτό που ισχύει, είναι πως για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, είναι επιλογή γιατί παίζει φθηνά, οι υπόλοιποι επιλέγουν ακόμα να αγοράζουν.

Επεξ/σία από ChristosG82
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ChristosG82 είπε

αυτό που ισχύει, είναι πως για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, είναι επιλογή γιατί παίζει φθηνά, οι υπόλοιποι επιλέγουν ακόμα να αγοράζουν.

μα βρε αδερφε μου σε αυτο ακριβώς αναφερομαι. εγραψε ενα παιδι πανω οτι το gaming παει να γινει γινει για λίγους. και απαντησα πως ΟΧΙ. το gaming ειναι πιο προσιτο απο ποτε οσο υπαρχουν τέτοιες υπηρεσιες

Επεξ/σία από Volga
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Volga είπε

μα βρε αδερφε μου σε αυτο ακριβώς αναφερομαι. εγραψε ενα παιδι πανω οτι το gaming παει να γινει γινει για λίγους. και απαντησα πως ΟΧΙ. το gaming ειναι πιο προσιτο απο ποτε οσο υπαρχουν τέτοιες υπηρεσιες

Συμφωνούμε στο ότι είναι μια ακόμα επιλογή, που καλό είναι να υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες για όλα τα γούστα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...