cpc464 Δημοσ. Κυριακή στις 05:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:26 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Dr_Pepper said: Έχει το συμφέρον της Αμερικής κατά νου ή το δικό του; Θα το πώ απλά,στα μέζεα μου η Αμερική,το ίδιο και η Κίνα,ξεβράκωμα είναι το γεγονός ότι του δήθεν σύμμαχου ΗΠΑ του μπήκαν ιδέες ότι τον εκμεταλευόμαστε και θέλει να του φιλήσουμε το ποπουδάκι,λόγια του Τραμπ είναι,όχι δικά μου, ο κινέζος απο την άλλη δεν έχει κάνει ένα σχόλιο,και αν εσυ μιλάς για κωμικούς ψαξε να δείς τι έχει πεί ο Warren Buffet και άλλοι σοβαροί επενδυτές και οικονομολόγοι η ο Richard Wolff. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:35 μμ από cpc464
Dr_Pepper Δημοσ. Κυριακή στις 06:43 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:43 μμ 52 λεπτά πριν, cpc464 είπε Θα το πώ απλά,στα μέζεα μου η Αμερική,το ίδιο και η Κίνα,ξεβράκωμα είναι το γεγονός ότι του δήθεν σύμμαχου ΗΠΑ του μπήκαν ιδέες ότι τον εκμεταλευόμαστε και θέλει να του φιλήσουμε το ποπουδάκι,λόγια του Τραμπ είναι,όχι δικά μου, ο κινέζος απο την άλλη δεν έχει κάνει ένα σχόλιο,και αν εσυ μιλάς για κωμικούς ψαξε να δείς τι έχει πεί ο Warren Buffet και άλλοι σοβαροί επενδυτές και οικονομολόγοι η ο Richard Wolf. Ε γιατί τέτοιες ειρωνείες και εκφράσεις περί ξεβρακωμάτων κτλ απο αυτές τις μεριές βγαίνουν. Απο εκει και πέρα αν υπάρχουν άτομα με άλλες απόψεις όπως ο Buffet σίγουρα θα υπάρχουν δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε σε όλα, υπάρχουν και πολλοί επιφανείς άνθρωποι που συμφωνούν με αυτά τα μέτρα πχ ο John Paulson ή ο Bill Ackman, όπως και να έχει ακόμη και οι διαφωνούντες (οι σοβαροί τουλάχιστον ) δεν ειναι εριστικοί ή "πολέμιοι" απλά έχουν διαφορετική άποψη πχ η άποψη του buffet δεν ειναι τύπου "ο τράμπ κάνει μαλακίες" ειναι τύπου "εγώ νομίζω ειναι καλύτερη λύση να τους αφήσουμε να πάρουν κεφάλι, αντί να τους κόψουμε τον τσαμπουκά απότομα και εμείς έχουμε την πισινή να τους καθίσουμε στον σβέρκο έτσι και αλλιώς"
Cocomel Δημοσ. Κυριακή στις 08:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:46 μμ 17 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Ποια είναι η εγχώρια παραγωγή; λάδι και φέτα κάνουμε κυρίως.. (και ακόμη και εκει μας πιάνουν κορόιδα, γιατί δεν υπάρχουν πορυποθέσεις να πουλάμε μόνοι μας- έχουν κάνει παράνομο το να πουλάς δικό σου λάδι ή τσίπουρο πέρα απο μικροποσότητες και αυτές και ιδιοκατανάλωση κυρίως- αγοράζει πχ ο ιταλός το λάδι x ευρώ βάζει την δικιά του στάμπα και το πουλάει 2x) Και κάνουμε λαδι και φέτα ακριβώς γιατί δεν γίνεται να κάνεις και κάτι αλλο με τους φόρους και τα ασυστήματα (δεν ειναι τυπογραφικό το σύστημα ειναι κάτι που δουλεύει στην Ελλάδα λέξεις όπως σύστημα χρησιμοποιούνται σε προτάσεις όπως "έπεσε το σύστημα και δεν μπορείς να κάνεις τώρα online αίτηση" και πέφτει λόγω απουσία συστήματος επειδή έχουν έναν pentium III να κρατιέται απο μια ISDN και να εξυπηρετεί ξέρω γω 10000 ενδιαφερόμενους ) Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ δεν γίνεται να παράγονται όλα εγχώρια (τωρα το ότι έχουν και αυτοί πρόβλημα που βγαίνει η παραγωγή τους έξω σε πιο φθηνές χώρες ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και απλά σύμπτωση όχι παρόμοια περίπτωση με την δική μας) πρέπει να κάνεις εισαγωγές πως να κάνεις εισαγωγές όταν καθυστερούν παλέτες ή και δέματα μικρά (Γιατί ειναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις ) και όταν πληρώνεις ΦΠΑ ΜΠΑ ΦΟΥΜοΥΠΟΥΑ και της παναγιας τα μάτια (ειδικά αν έρθει με κούριερ ); Πως να κάνεις κάτι αν δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί αύριο πχ αν δεν ξαναπάει το ρεύμα απροειδοποίητά 80 λεπτά η κιλοβατώρα και εσύ έχεις τόρνο ή φούρνο κτλ και απο 3000 σου έρθει 7000 το ρεύμα; Πως θα έχεις παραγωγή όταν οι μεταφορές ειναι το πιο ακριβό κομμάτι ή έστω ένα μεγάλο ποσοστό των εξόδων σου ; πχ θέλω να ανοίξω συνεργείο που επισκευάζει κινητά σαν τον Rossmann Και να έρθει κούριερ να παραλάβει απο το σπίτι σου το τηλέφωνο να μου το φέρει και να στο στείλω πίσω και να μην σε χρεώσω γιατί έχω και bulk deal με την κούριερ. Στην ελλάδα καταρχήν δεν γίνεται αυτό (υπάρχει το πόρτα πόρτα αλλά ο αποστολέας πρέπει να το πληρώσει ) Θελω να φτιάχνω τσολιάδικα και να τα πουλάω στους ξένους αν το τσολιαδάκι κάνει 10 ευρώ η αποστολή του στην Αγγλία κάνει 15 (αν ειναι μικρό αλλιώς παραπάνω) Οπότε τι το συζητάμε.. Πρέπει πρώτα να λυθούν οι κόμποι στην αγορά για να κινηθεί με υψηλό ΦΠΑ υψηλούς δασμούς κτλ Με το να τα κάνουμε όλα ακριβά δεν βοηθάμε την εγχώρια παραγωγή απλά εξασφαλίζουμε το να μην ξεπεταχτεί κανένας να κάνει δική του επιχείρηση. Είδα πριν απο λίγο και κάτι αστείο Αυτοί διαφημίζουν ότι η πιτσαρία τους δίνει τόσο φθηνά την πίτσα που δεν συμφέρει να αγοράσεις τα υλικά απο το σούπερ. και έχει δίκιο αλλά αυτό δεν συμβαίνει τόσο γιατί είναι φθηνή η πιτσαρία (καλά η συγκεκριμένη δεν είναι και φθηνή αλλά άλλη κουβέντα είναι αυτό ) αλλά επειδή οι τιμές στα σούπερ έχουν πάρει την ανηφόρα έτσι πως να πας μπροστά ; Αυτό γίνεται γιατί έχουμε καρτέλ και δεν τους νοιάζει και το να κάνεις πανάκριβες τις εισαγωγές με δασμούς βοηθάει μόνο κάτι τέτοια καρτέλ για να μην έχουν ανταγωνισμό. ωραία αφού ξέρεις τι κάνουν οι Ιταλοί γιατί δεν ανοίγεις εσυ μια εταιρία και κάνεις αυτό που κάνουν οι Ιταλοί? φίλε εχω κανει εξαγωγές και δεν μπορώ να διαβάζω μπούρδες οπως τις δικές σου από στόμα που δεν έχουν ιδεα,, οι Έλληνες μόνο κορόιδα δεν πιάνονται και εινσι πολθ δύσκολο να τους περάσεις για χαζούς, μιλάμε για υην χώρα που μπήκε ευρωπαϊκή ένωση με ψεύτικα στοιχεία,. οι Ιταλοί έχουν εμπειρίες , έχουν την τεχνογνωσία έχουν τους πελάτες και μπορούν πολυ πιο εύκολα από τους Έλληνες να κάνουν συμβόλαια με μεγάλες εταιρίες. οι Έλληνες πουλάνε υο λαδι χονδρική και ξεμπερδεουν αν και τα τελευταία χρόνια έχουν κανει ποκυ μεγάλα βήματα αλλά σε μικρα σουπερμάρκετ οχι μεγαλες αλυσίδες αλλα τα επόμενα χρόνια θα το κάνουν.. τώρα στο τι παράγει η Ελλάδα που ριπες φετα και ελιές δεν εχεια ιδέα πόσα προϊόντα τεχνολογίας παράγει για παράδειγμα η Ελλάδα εκανε και κάνει εξαγωγή πχ Αμερική μετρητές ρεύματος αλλα και πολλα ακομα προϊόντα, το αν εσύ δουλεύεις για βασικό δεν σου φταίει κανείς υπάρχουν στην Ελλάδα επιχειρήσεις που κάνουν εξαγωγές σε ποσοστό 90%
cpc464 Δημοσ. Κυριακή στις 11:31 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:31 μμ 4 hours ago, Dr_Pepper said: Ε γιατί τέτοιες ειρωνείες και εκφράσεις περί ξεβρακωμάτων κτλ απο αυτές τις μεριές βγαίνουν. Απο εκει και πέρα αν υπάρχουν άτομα με άλλες απόψεις όπως ο Buffet σίγουρα θα υπάρχουν δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε σε όλα, υπάρχουν και πολλοί επιφανείς άνθρωποι που συμφωνούν με αυτά τα μέτρα πχ ο John Paulson ή ο Bill Ackman, όπως και να έχει ακόμη και οι διαφωνούντες (οι σοβαροί τουλάχιστον ) δεν ειναι εριστικοί ή "πολέμιοι" απλά έχουν διαφορετική άποψη πχ η άποψη του buffet δεν ειναι τύπου "ο τράμπ κάνει μαλακίες" ειναι τύπου "εγώ νομίζω ειναι καλύτερη λύση να τους αφήσουμε να πάρουν κεφάλι, αντί να τους κόψουμε τον τσαμπουκά απότομα και εμείς έχουμε την πισινή να τους καθίσουμε στον σβέρκο έτσι και αλλιώς" Η αλήθεια είναι,ο Buffet του είπε"μην οπλοποιείς το εμπόριο",ο ίδιος ο Τράμπ είπε οτι "ας μην πάρει 30 κούκλες το παιδί τα χριστούγεννα ,θα πάρει 2 και πολύ ποιο ακριβές",που σημαίνει οτι ο ίδιος γνωρίζει οτι το σχέδιο του έφερε πληθωρισμό, στο χωριό μου λέμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια,δεν θα ξέρει που να κρυφτεί όταν έρθει η ώρα. 1
DrLo Δημοσ. Δευτέρα στις 05:30 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:30 πμ 20 ώρες πριν, nepomuk είπε Καλομελετα κι ερχεται και στην Ευρωπη. Τοσοι λιγοι εχουν να συντηρησουν τοσους πολλους συνταξιουχους με σχετικα παχυλες απολαβες . Καθε μερα ολο και κατι θα ακουστει για αναδρομικα σε συνταξιουχους που δινονται η διεκδικουνται απο ενα κρατος που πτωχευσε . Ο λογαριασμος δεν βγαινει και να δουμε για ποσο ακομα θα κρατησει το υφισταμενο κοινωνικο συμβολαιο. Λεφτά υπάρχουν. Τώρα όσοι δουλέυιυν πχ και αγοράζουν/χτίζουν σπίτι θα πληρώνουν και το ενοίκιο των αλλων 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα