BlueBlade Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός Peugeot, στο όποιο θα ήθελα να εγκαταστήσω κάμερα οπισθοπορείας μιας και κατάλαβα ότι θα με βοηθήσει πολύ ειδικά στην περιοχή που μένω. Έχει κανείς καμιά πρόταση που να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια; Γιατί ένα κατάστημα που πήρα μου έβγαλαν κουστούμι κοντά στο 500αρικο (να σημειώσω ότι διαθέτει οθόνη δική του το όχημα, από τα 500 που ζήτησαν τα 300 ήταν για κάποιον αντάπτορα που θα δίνει σήμα στην οθόνη). Από την άλλη η επίσημη αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν παίρνει κάμερα αυτό το αμάξι. Αν το κόστος εγκατάστασης + αγοράς κυμαίνεται σε αυτά τα πλαίσια, απλά εγκαταλείπω και θα πάω να βάλω απλά αισθητήρες να τελειώνω. Αν κάποιος έχει κάποια άλλη επιλογή, ή ξέρει κάποιο κάποιο καλό μαγαζί και με νορμαλ τιμές, ας μου γράψει εδώ ή ας μου στείλει ένα DM. Ευχαριστώ πολύ.
minim3 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Εγώ σε ένα κλιο πάντως πήρα android auto και κάμερα οπισθοπορειας σετακι από AliExpress με 200 κάτι. Και πήγε άλλα 80 η εγκατάσταση σε ηλεκτρολόγο. Δηλαδή ξηλωσα τελείως το παλιό ηχοσύστημα που δεν έπαιρνε ενημερώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ότι είχα κοιτάξει από Ελλάδα ήταν πανάκριβο, ακόμα και aftermarket. Δουλεύει 1.5 χρόνο τώρα τέλεια. 1
BlueBlade Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου 9 λεπτά πριν, minim3 είπε Εγώ σε ένα κλιο πάντως πήρα android auto και κάμερα οπισθοπορειας σετακι από AliExpress με 200 κάτι. Και πήγε άλλα 80 η εγκατάσταση σε ηλεκτρολόγο. Δηλαδή ξηλωσα τελείως το παλιό ηχοσύστημα που δεν έπαιρνε ενημερώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ότι είχα κοιτάξει από Ελλάδα ήταν πανάκριβο, ακόμα και aftermarket. Δουλεύει 1.5 χρόνο τώρα τέλεια. H αλήθεια είναι το σκέφτηκα και αυτό σαν ενδεχόμενο μιας και η οθόνη που έχω τώρα δεν έχει ιδιαίτερες λειτουργίες (Carplay που θα ήθελα κτλ). Μπορεί στο μέλλον να το κοιτάξω έτσι. Αν και για να πω την αλήθεια μου περίμενα πιο χαμηλό κόστος, μάλλον με βλέπω να βολεύομαι με τους αισθητήρες.
minim3 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Ρίξε μια ματιά AliExpress να πάρεις μια ιδέα, έχουν ηχοσύστηματα έτοιμα για κάθε τύπο αμαξιού. Σίγουρα ποιο οικονομικά από Ελλάδα. Ίσως στο μέλλον κάνεις την αναβάθμιση αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι πολλά χρόνια. Αλλιώς κάθεσαι όπως είσαι. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαϊου Moderators Δημοσ. 7 Μαϊου 41 λεπτά πριν, minim3 είπε Εγώ σε ένα κλιο πάντως πήρα android auto και κάμερα οπισθοπορειας σετακι από AliExpress με 200 κάτι. Και πήγε άλλα 80 η εγκατάσταση σε ηλεκτρολόγο. Δηλαδή ξηλωσα τελείως το παλιό ηχοσύστημα που δεν έπαιρνε ενημερώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ότι είχα κοιτάξει από Ελλάδα ήταν πανάκριβο, ακόμα και aftermarket. Δουλεύει 1.5 χρόνο τώρα τέλεια. Same στο fiat500 μου και πήγε ανέλπιστα καλα, έναν χρόνο τώρα και λειτουργούν όλα άψογα.
Neptu Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Εγώ να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που βάλανε μετά κάμερα. Δεν είναι φασαρία όλο αυτό; Εννοώ για να περάσει το καλώδιο δε πρέπει να ξηλωθούν πολλά πράγματα; Το καλώδιο πως θα έρθει μπροστά; Το περνάνε κάτω από την ταπετσαρία; Κι αν είναι τσαπατσουλης ο τεχνικός .... Αυτό με φοβίζει εμένα. Έχω άσχημες εμπειρίες από παρόμοιες περιπτώσεις. 1
minim3 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 32 λεπτά πριν, Neptu είπε Εγώ να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που βάλανε μετά κάμερα. Δεν είναι φασαρία όλο αυτό; Εννοώ για να περάσει το καλώδιο δε πρέπει να ξηλωθούν πολλά πράγματα; Το καλώδιο πως θα έρθει μπροστά; Το περνάνε κάτω από την ταπετσαρία; Κι αν είναι τσαπατσουλης ο τεχνικός .... Αυτό με φοβίζει εμένα. Έχω άσχημες εμπειρίες από παρόμοιες περιπτώσεις. Εγώ συνήθως κοιτάω και guides YouTube (υπάρχουν για τα πάντα όλα πλέον) οπότε να έχω μια ιδέα για το τι θέλω (δηλαδή να γίνει σωστά η δουλειά) και τι να πω στον μάστορα/ ηλεκτρολόγο. Και εννοείται τον ρωτάς πως σκοπεύει να κάνει το πέρασμα για να βεβαιωθείς ότι θα περάσει το καλώδιο από κανάλι και όχι χύμα πχ. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Τα περισσότερα μέσα στο αμάξι βγαίνουν και κουμπωνουν πάλι σχετικά εύκολα. Αν τον ρωτάς και σου απαντάει ότι να'ναι, μεταστροφή και ψάχνεις για άλλο. Θες η δουλειά να γίνει σωστά μια φορά και να μην ξανά ασχοληθείς.
vamvakoolas Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 4 hours ago, BlueBlade said: Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός Peugeot, στο όποιο θα ήθελα να εγκαταστήσω κάμερα οπισθοπορείας μιας και κατάλαβα ότι θα με βοηθήσει πολύ ειδικά στην περιοχή που μένω. Έχει κανείς καμιά πρόταση που να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια; Γιατί ένα κατάστημα που πήρα μου έβγαλαν κουστούμι κοντά στο 500αρικο (να σημειώσω ότι διαθέτει οθόνη δική του το όχημα, από τα 500 που ζήτησαν τα 300 ήταν για κάποιον αντάπτορα που θα δίνει σήμα στην οθόνη). Από την άλλη η επίσημη αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν παίρνει κάμερα αυτό το αμάξι. Αν το κόστος εγκατάστασης + αγοράς κυμαίνεται σε αυτά τα πλαίσια, απλά εγκαταλείπω και θα πάω να βάλω απλά αισθητήρες να τελειώνω. Αν κάποιος έχει κάποια άλλη επιλογή, ή ξέρει κάποιο κάποιο καλό μαγαζί και με νορμαλ τιμές, ας μου γράψει εδώ ή ας μου στείλει ένα DM. Ευχαριστώ πολύ. σε 307 *το περασα μονος μου με καμερουλα απο e-shop. Ειχε απλη εξοδο τυπου rca, αγορασα καλωδιακι περιπου 3 μετρα και πηρα τρυπανι φιλου για να ανοιξω τρυπα στο προφυλακτηρα. δυο σημαντικα: προφανως η πηγη σου να δεχεται σημα για καμερα (και ελεγξε τι ειδους εισοδους δεχεται για σημα) και η καμερα να ειναι υπερυθρων γιατι αλλιως το βραδυ δε θα σε βοηθαει. *θεωρειται απο τους ηλεκτρολογους απο τα πιο δυσκολα πεζω λογω της οροφης που μαζευεται στο πορτ μπαγκαζ 45 minutes ago, Neptu said: Εγώ να κάνω μια ερώτηση σε αυτούς που βάλανε μετά κάμερα. Δεν είναι φασαρία όλο αυτό; Εννοώ για να περάσει το καλώδιο δε πρέπει να ξηλωθούν πολλά πράγματα; Το καλώδιο πως θα έρθει μπροστά; Το περνάνε κάτω από την ταπετσαρία; Κι αν είναι τσαπατσουλης ο τεχνικός .... Αυτό με φοβίζει εμένα. Έχω άσχημες εμπειρίες από παρόμοιες περιπτώσεις. ισχυει εχω δει να περνανε γραμμη μεχρι και διπλα απο μπαταριες (υδριβικα) ή σε ακυρα μερη. Το πιο ασφαλες ειναι απο τη μερια συνοδηγου κοντα στα μαρσπιε διαφορετικα οροφη (ιδιως σε μερσεντες) 1
BlueBlade Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου 17 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε δυο σημαντικα: προφανως η πηγη σου να δεχεται σημα για καμερα (και ελεγξε τι ειδους εισοδους δεχεται για σημα) και η καμερα να ειναι υπερυθρων γιατι αλλιως το βραδυ δε θα σε βοηθαει. Θα κοιτάξω σίγουρα το manual, πάντως, για να μου είπε η αντιπροσωπεία ότι δεν παίρνει κάμερα φαντάζομαι δεν θα δέχεται σήμα.
vamvakoolas Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου αν μας πεις μοντελο ιχ ή ποσταρεις φωτο απο οθονη ισως μπορεσουμε να βοηθησουμε 1
phanispal Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Κάμερα σκέτη χωρίς αισθητήρες δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, been there done that. Αν μπορείς να βάλεις και τα δύο ΟΚ. Αν μπορείς να βάλεις μόνο ένα, βάλε αισθητήρες. 5
jimmy1966 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 6 ώρες πριν, BlueBlade είπε Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός Peugeot, στο όποιο θα ήθελα να εγκαταστήσω κάμερα οπισθοπορείας μιας και κατάλαβα ότι θα με βοηθήσει πολύ ειδικά στην περιοχή που μένω. Έχει κανείς καμιά πρόταση που να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια; Γιατί ένα κατάστημα που πήρα μου έβγαλαν κουστούμι κοντά στο 500αρικο (να σημειώσω ότι διαθέτει οθόνη δική του το όχημα, από τα 500 που ζήτησαν τα 300 ήταν για κάποιον αντάπτορα που θα δίνει σήμα στην οθόνη). Από την άλλη η επίσημη αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν παίρνει κάμερα αυτό το αμάξι. Αν το κόστος εγκατάστασης + αγοράς κυμαίνεται σε αυτά τα πλαίσια, απλά εγκαταλείπω και θα πάω να βάλω απλά αισθητήρες να τελειώνω. Αν κάποιος έχει κάποια άλλη επιλογή, ή ξέρει κάποιο κάποιο καλό μαγαζί και με νορμαλ τιμές, ας μου γράψει εδώ ή ας μου στείλει ένα DM. Ευχαριστώ πολύ. ποιο peugeot εχεις,και ποιας χρονιας?
BlueBlade Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε αν μας πεις μοντελο ιχ ή ποσταρεις φωτο απο οθονη ισως μπορεσουμε να βοηθησουμε Peugeot 208, μοντελο 2018 Και μια φωτο που βρήκα στο ιντερνετ για πιο άμεσα. 4 ώρες πριν, jimmy1966 είπε ποιο peugeot εχεις,και ποιας χρονιας?
jimmy1966 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 8 ώρες πριν, BlueBlade είπε Peugeot 208, μοντελο 2018 Και μια φωτο που βρήκα στο ιντερνετ για πιο άμεσα. Μπορεις να βαλεις μια νεα οθόνη android 10αρα και μετα θα μπορεις να βαλεις πανω καμερα οπισθοπορείας και οτι θες.(οι φωτο ειναι απο το αμαξι του γιου μου που του εχω κανει αυτο το πραγμα.)Επισης αν θες να κρατησεις την μαμα οθονη μπορεις να βαλεις ειδικο adapter που σου δινει καμερα,και android auto,carplay κ.λ.π στην μανισια οθονη. 1
BlueBlade Δημοσ. 8 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 8 Μαϊου 1 ώρα πριν, jimmy1966 είπε Μπορεις να βαλεις μια νεα οθόνη android 10αρα και μετα θα μπορεις να βαλεις πανω καμερα οπισθοπορείας και οτι θες.(οι φωτο ειναι απο το αμαξι του γιου μου που του εχω κανει αυτο το πραγμα.)Επισης αν θες να κρατησεις την μαμα οθονη μπορεις να βαλεις ειδικο adapter που σου δινει καμερα,και android auto,carplay κ.λ.π στην μανισια οθονη. Άρα λογικά αυτός είναι ο αντάπτορας που μου έλεγε το μαγαζί (και μου που χρέωνε 300€ μονο για την αγορά του....). Σε ευχαριστώ πολύ, από ότι βλέπω έχει ένα 100αρι ο συγκεκριμένος, άρα μάλλον το αφήνω για την ώρα και θα πάω μελλοντικά σε ένα σετάκι νέας οθόνης να κανω μια και καλή την αναβάθμιση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα