ColibriAVD Δημοσ. Πέμπτη στις 02:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:03 μμ (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις βοηθητικές καιν πανω απο ολα σοβαρές συμβουλές σας. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:47 πμ από ColibriAVD
NikosKallithea Δημοσ. Πέμπτη στις 04:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:42 μμ Οταν γίνει δικό σου καντου έξωση, ρωτα τον δικηγόρο σου
giwfys Δημοσ. Πέμπτη στις 04:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:59 μμ Φοβερο που βρηκες αγοραστη σε αυτο το χαλι 2
Nabuko Δημοσ. Πέμπτη στις 05:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:09 μμ Όλα αυτά έγιναν πριν περιέλθει το σπίτι στην κατοχή σου. Εφόσον έκανες αποδοχή κληρονομιάς το παραλαμβάνεις as it is
cthulhucarbide Δημοσ. Πέμπτη στις 05:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:22 μμ Ο αγοραστής πως συμφώνησε για το σπίτι, μπήκε μέσα το είδε και του άρεσε? Γενικά πάντως δύσκολη κατάσταση. Όταν ένας άνθρωπος έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο προσωπικής ζωής αφενός του είναι δύσκολο να κάνει ένα βήμα παραπέρα αφετέρου δεν έχει και πολλά να χάσει οπότε δεν συμμορφώνεται με τίποτα. Ο πιο σμουθ τρόπος να φύγει είναι να του βρείτε κάπου να μείνει. Λεφτά έχει για να πάει αλλού με ενοίκιο? Γιατί αν δεν έχει τι το συζητάμε. Ο σμουθ τρόπος #2 είναι να περιμένετε τα 4 πακέτα την ημέρα και τα μπουκάλια να κάνουν την δουλειά τους αλλά θέλει υπομονή. Ο λιγότερο σμουθ είναι να ακολουθηθεί κάποια διαδικασία έξωσης όπου μετά από κάποιες ειδοποιήσεις τον πετάνε έξω οι αρμόδιοι αν και το ότι δεν είναι ενοικιαστής δεν ξέρω μήπως περιπλέκει την κατάσταση. Επίσης δεν ξέρω αν θα θέλατε να γίνει έτσι και να καταλήξει άστεγος αν και έχω την αίσθηση ότι δεν σας πειράζει 2
Ukforthemoment Δημοσ. Πέμπτη στις 07:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:02 μμ 4 ώρες πριν, ColibriAVD είπε Καλησπερα, Αντιμετωπίζω ένα κληρονομικό ζήτημα. Ο παππούς μου απεβίωσε πριν περίπου 4,5 χρόνια. Είχε ένα μικρό διαμέρισμα, στο οποίο τα τελευταία 1-2 χρόνια της ζωής του ζούσε και ο θείος μου, καθώς είχε χωρίσει και είχε βρει καταφύγιο εκεί. Από τον θάνατο του παππού μέχρι πριν από έξι μήνες, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μου για τη διαθήκη – καθώς ο παππούς μου μου είχε αναφέρει ότι είχε συντάξει διαθήκη σε συμβολαιογράφο και ότι μου άφηνε το διαμέρισμα – δεν έπαιρνα σαφείς απαντήσεις ούτε από τον θείο μου ούτε από τον πατέρα μου. Μου έλεγαν μόνο ότι στο διαμέρισμα ειμαι εγώ και ο πατέρας μου. Η επικοινωνία με τον θείο μου ήταν κυρίως για να με ενημερώσει ότι ζει εκεί και να με πείσει να του στείλω χρήματα για τα κοινόχρηστα ή άλλα έξοδα του διαμερίσματος, κάτι που φυσικά δεν έκανα. Εγώ ζω στο εξωτερικό με την οικογένειά μου και οι σχέσεις μου τόσο με τον θείο όσο και με τον πατέρα μου δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Πριν από οχτω μήνες, με πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του θείου μου και με ενημέρωσε ότι άνοιξε η διαθήκη και ότι θα με ενημερώσει για τα έγγραφα που χρειάζονται για να του κάνω ένα πληρεξούσιο. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν μου ανέφερε το περιεχόμενο της διαθήκης. Αμέσως έβαλα δική μου δικηγόρο για να πάρει τα σχετικά έγγραφα. Η δικηγόρος μου βρήκε τη διαθήκη, στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είμαι η μοναδική κληρονόμος του διαμερίσματος. Αμέσως ξεκίνησα τις διαδικασίες αποδοχής της κληρονομιάς και με ήρεμο τρόπο ενημέρωσα τον θείο ότι σκοπεύω να πουλήσω το διαμέρισμα και ότι έχει 1-2 μήνες να βρει κάτι άλλο. Μάλιστα, τον βοήθησα να βρει ένα άλλο διαμέρισμα για ενοικίαση. Ο θείος μου όλο αυτό το διάστημα δεν πλήρωνε τίποτα εκτός από τα κοινόχρηστα. Κάποια στιγμή προέκυψε ένα πρόβλημα με τα καλοριφέρ, το οποίο έφτιαξε με δικά του έξοδα. Γενικά μου τα έλεγε καπως περίεργα και οτι το διαμέρισμα που βρηκαμε προς ενοικίαση θέλει βάψιμο πρέπει να περιμένει για να παρει τα κλειδιά γιατι ο ιδιοκτήτης δεν μενει στην ίδια πολη και κάτι τέτοια τα οποία πιο πολύ ως δικαιολογίες μου ακούγονταν για να παρατείνει την διαμονή του. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διαμονής του, παραλίγο να προκαλέσει πυρκαγιά, καθώς ξέχασε μια κατσαρόλα στο μάτι και χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική. Επιπλέον, είχε ένα σκυλάκι που κατέστρεψε κουφώματα και έπιπλα και οι γείτονες τον απείλησαν με το υγειονομικό, καθώς το σκυλί έκανε τις ανάγκες του μέσα στο σπίτι και έτσι αναγκάστηκε να το δωσει. Πρόσφατα αποφάσισα να κατέβω Ελλάδα για να πάρω μερικά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας και να μιλήσω με τον θείο μου. Όταν μπήκα στο διαμέρισμα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Ήταν σε άθλια κατάσταση: • Το διαμέρισμα ήταν γεμάτο καπνίλα και νικοτίνη, καθώς ο θείος μου καπνίζει 4 πακέτα την ημέρα. • Μαγείρευε στο σαλόνι (!) και υπήρχαν μπουκάλια αλκοόλ παντού. • Τα έπιπλα ήταν βρώμικα και λερωμένα από τις ακαθαρσίες του σκυλου. Καθως και μια ζημιά υγρασίας στο μπανιο (εξαιτίας του απο πάνω διαμερίσματος που δεν νοιάστηκε να το τακτοποιήσει με αποτέλεσμα να φαίνονται ακομα και τα σιδερά). Επαθα σοκ!! 😳😳😳😳 Από τότε, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Του έδωσα ακόμα μια διορία να φύγει, αλλά όλο έβρισκε δικαιολογίες. Όταν του είπα ξεκάθαρα ότι θέλω να φύγει εντός δύο εβδομάδων, απείλησε με νομικές ενέργειες. Τότε επικοινώνησα ξανά με τη δικηγόρο μου και του έστειλα εξώδικο. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε και εξακολουθεί να είναι μέσα στο διαμέρισμα, καταστρέφοντάς το. Να σημειώσω ότι τα χαρτιά της αποδοχής είναι σχεδόν έτοιμα και έχω ήδη βρει αγοραστή. Ερωτήσεις: 1. Τι άλλο μπορώ να κάνω που να με βοηθήσει αμεσα; 2. Μπορώ να μπω στο διαμέρισμα, να το καθαρίσω και να πεταξω τα αντικείμενα που ειναι για πεταμα και να αλλάξω τις κλειδαριές; Μιλάς πάλι με τον δικηγόρο σου
NikosKallithea Δημοσ. Πέμπτη στις 07:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:56 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, giwfys είπε Φοβερο που βρηκες αγοραστη σε αυτο το χαλι Να σου πω που βρήκε Οταν σου κάτσει κληρονομιά και δεν το εχεις πληρωσει ή δεν εχεις κανει κανένα κοπο για το σπιτι εχει πχ στην γύρω περιοχή το ιδιο σπιτι 100κ το δίνεις 50κ και φεύγει αερα🤣 Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:56 μμ από NikosKallithea 2
toyo73 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:40 μμ 3 ώρες πριν, giwfys είπε Φοβερο που βρηκες αγοραστη σε αυτο το χαλι To χαλι απο των ντουβαριων γινεται ευκολα.Το ανθρωπινο πολυ δυσκολα. 1
The_Judas Δημοσ. Πέμπτη στις 08:45 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:45 μμ εφοσον δεν υπαρχει συμβολαιο μισθωσης πως μενει μεσα;
Dante80 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:10 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:10 μμ 1 ώρα πριν, The_Judas είπε εφοσον δεν υπαρχει συμβολαιο μισθωσης πως μενει μεσα; Με τον πατέρα του έμενε, φιλοξενούμενος λογικά. Πέθανε αυτός, το σπίτι το κληρονόμησε η ανιψιά του.
ColibriAVD Δημοσ. Πέμπτη στις 10:22 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:22 μμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Ο αγοραστής πως συμφώνησε για το σπίτι, μπήκε μέσα το είδε και του άρεσε? Γενικά πάντως δύσκολη κατάσταση. Όταν ένας άνθρωπος έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο προσωπικής ζωής αφενός του είναι δύσκολο να κάνει ένα βήμα παραπέρα αφετέρου δεν έχει και πολλά να χάσει οπότε δεν συμμορφώνεται με τίποτα. Ο πιο σμουθ τρόπος να φύγει είναι να του βρείτε κάπου να μείνει. Λεφτά έχει για να πάει αλλού με ενοίκιο? Γιατί αν δεν έχει τι το συζητάμε. Ο σμουθ τρόπος #2 είναι να περιμένετε τα 4 πακέτα την ημέρα και τα μπουκάλια να κάνουν την δουλειά τους αλλά θέλει υπομονή. Ο λιγότερο σμουθ είναι να ακολουθηθεί κάποια διαδικασία έξωσης όπου μετά από κάποιες ειδοποιήσεις τον πετάνε έξω οι αρμόδιοι αν και το ότι δεν είναι ενοικιαστής δεν ξέρω μήπως περιπλέκει την κατάσταση. Επίσης δεν ξέρω αν θα θέλατε να γίνει έτσι και να καταλήξει άστεγος αν και έχω την αίσθηση ότ Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:48 πμ από ColibriAVD
Super Moderators billdanos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 10:53 μμ Συγγνώμη που θα σας «χαλάσω το πάρτι» εδώ, αλλά θα πω (πάλι) τα εξής: δεν γίνεται να ζητάτε συμβουλές από αγνώστους σε ένα φόρουμ για τόσο σοβαρά και πολύπλοκα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν ειδικοί και όχι ο Bill ο Danos… Και επιπλέον γράφετε και άπειρες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση και μετά όταν εμπλακούν δικηγόροι και δικαστήρια, στέλνετε συνεχώς μηνύματα για να διαγράψουμε άμεσα όσα έχετε γράψει… 4 4
fitsoulas2024 Δημοσ. Παρασκευή στις 06:41 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:41 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, ColibriAVD είπε Του έδωσα ακόμα μια διορία να φύγει, αλλά όλο έβρισκε δικαιολογίες. Όταν του είπα ξεκάθαρα ότι θέλω να φύγει εντός δύο εβδομάδων, απείλησε με νομικές ενέργειες. Τότε επικοινώνησα ξανά με τη δικηγόρο μου και του έστειλα εξώδικο. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε και εξακολουθεί να είναι μέσα στο διαμέρισμα, καταστρέφοντάς το. Να σημειώσω ότι τα χαρτιά της αποδοχής είναι σχεδόν έτοιμα και έχω ήδη βρει αγοραστή. Ερωτήσεις: 1. Τι άλλο μπορώ να κάνω που να με βοηθήσει αμεσα; 2. Μπορώ να μπω στο διαμέρισμα, να το καθαρίσω και να πεταξω τα αντικείμενα που ειναι για πεταμα και να αλλάξω τις κλειδαριές; Να τον παρεις με το μαλακο, γιατι αν νευριασει μπορει ν' αρχισει να προκαλει σοβαρες καταστροφες στο σπιτι. Τελεσιγραφα τυπου "φυγε σε δυο βδομαδες" δε χρειαζονται. 8 ώρες πριν, ColibriAVD είπε και ναι οπως κάποιος προανέφερε εννοείται οτι η αξια του ακινήτου εχει πέσει με τόσες φθορές. Εξυπακουεται οτι θα προχωρησεις σε ανακαινιση πριν το νοικιασεις. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:42 πμ από fitsoulas2024
Mhdenistis Δημοσ. Παρασκευή στις 08:00 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:00 πμ Άν ζούσε στο ακίνητο απλά σαν φιλοξενούμενος χωρίς να έχει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο ενοικίου με δικαστήριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα