panther_512 Δημοσ. Παρασκευή στις 02:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:28 μμ 18 minutes ago, Spyros7 said: Κάτι μου λέει ότι τρολάρει ο πάνθηρας.. Διάβασα πολύ προσεκτικά τα πόστ του πάνθηρα και νομίζω έχεις δίκιο. 6
Super Moderators billdanos Δημοσ. Παρασκευή στις 02:30 μμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 02:30 μμ Μόλις τώρα, panther_512 είπε Διάβασα πολύ προσεκτικά τα πόστ του πάνθηρα και νομίζω έχεις δίκιο. Για να δείτε τι τραβάω κάθε φορά που πάω να ειρωνευτώ κάτι και το καταλαβαίνουν ελάχιστοι... 😛 2
Lucifer Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 μμ 22 λεπτά πριν, billdanos είπε Για να δείτε τι τραβάω κάθε φορά που πάω να ειρωνευτώ κάτι και το καταλαβαίνουν ελάχιστοι... 😛 Υπάρχουν μερικά πράγματα όπως η ειρωνεία, η μαλακία και η τελευταία πατάτα που είναι μόνο για τους εαυτούς μας 2 1
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 03:03 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:03 μμ 40 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Οχι. Αλλά που ξέρω εγώ ότι έχει δώσει 50 δις και όχι 10, 20, 30. Αυτό προσπαθώ να πω. Τέλος πάντων. Αλήθεια τώρα; 1
kurkosdr Δημοσ. Παρασκευή στις 03:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:04 μμ (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, somt είπε θα σου φανεί ανω ποταμων αλλά επειδή προσπαθούν να βοηθήσουν χώρες του 3ου κόσμου να αναπτυχθούν Τόσες δεκαετίες που λάμβαναν βοήθεια δεν ήταν αρκετές να αναπτυχθούν; Η Γερμανία και η Ιαπωνία αναπτύχθηκαν σε μια δεκαετία παρόλο που μετά τον Β'ΠΠ ήταν ερείπια. Είτε η βοήθεια είναι εντελώς αναποτελεσματική (και άρα σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων στις δυτικές χώρες και πρέπει να κοπεί) ή οι χώρες στις οποίες πηγαίνει τη χρησιμοποιούν για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (και άρα πρέπει επίσης να κοπεί γιατί γίνεται κακή χρήση). Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:04 μμ από kurkosdr 2
Spyros7 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:28 μμ 18 hours ago, kurkosdr said: Εγώ πάλι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να στέλνουν μόνιμη βοήθεια σε άλλες χώρες μέσω του USAID. Κυβερνήσεις δεν έχουν αυτές οι χώρες; Έχουν. Φόρους δεν εισπράττουν από τους πολίτες τους; Εισπράττουν. Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ έχουν υποχρέωση να καλύπτουν τις ανάγκες αυτών των χωρών σε εκπαίδευση, υγεία, πρόληψη HIV κλπ; Δεν μιλάω για προσωρινή βοήθεια (όπως ήταν κάποτε τα πακέτα Μάρσαλ στην Ευρώπη) αλλά κάλυψη μόνιμων αναγκών επί δεκαετίες. Και μην ακούσω για αποικιοκρατίες και τα λοιπά, η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι διάφορες Αραβικές Αυτοκρατορίες πήραν από την Ευρώπη περισσότερα από όσα πήραν οι Ευρωπαίοι. Κάτι σαν εδώ στην ΕΕ όπου οι περισσότερες χώρες της ΕΕ θεωρούσαν υποχρέωση των ΗΠΑ να τους παρέχουν προστασία και δεν επένδυαν στην άμυνα ούτε το 2% του ΑΕΠ που έχουν δεσμευθεί να επενδύουν, και τώρα που οι ΗΠΑ τους είπαν ότι δεν θα τους προστατέψουν τρέχουν και δεν φτάνουν. 15 minutes ago, kurkosdr said: Τόσες δεκαετίες που λάμβαναν βοήθεια δεν ήταν αρκετές να αναπτυχθούν; Η Γερμανία και η Ιαπωνία αναπτύχθηκαν σε μια δεκαετία παρόλο που μετά τον Β'ΠΠ ήταν ερείπια. Είτε η βοήθεια είναι εντελώς αναποτελεσματική (και άρα σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων στις δυτικές χώρες και πρέπει να κοπεί) ή οι χώρες στις οποίες πηγαίνει τη χρησιμοποιούν για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (και άρα πρέπει επίσης να κοπεί γιατί γίνεται κακή χρήση). Το USAID ήταν εργαλείο ελέγχου. Υποχρέωση είχαν και έχουν οι πρώην αποικιοκράτες. Το να συγκρίνεις την Οθωμανική Αυτοκρατορία με την αποικιοκρατία είναι τουλάχιστον ανιστόρητο. Μπορείς να αρχίσεις να μαθαίνεις για την αποικιοκρατία και το χρέος από εδώ https://www.ohchr.org/sites/default/files/documents/issues/racism/wgeapd/session32/statements/james-omolo-debt-burden.pdf 1
AtiX Δημοσ. Παρασκευή στις 04:02 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:02 μμ 47 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Τόσες δεκαετίες που λάμβαναν βοήθεια δεν ήταν αρκετές να αναπτυχθούν; Η Γερμανία και η Ιαπωνία αναπτύχθηκαν σε μια δεκαετία παρόλο που μετά τον Β'ΠΠ ήταν ερείπια. Να θυμίσω μόνο ότι όσο οι κάτοικοι της Γερμανίας και η Ιαπωνίας προσπαθούσαν να ορθοποδήσουν οικονομικά, οι κάτοικοι των περισσότερων αφρικανικών χωρών προσπαθούσαν να βγουν από το καθεστώς δουλείας και να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με αυτούς της Γερμανίας και Ιαπωνίας… πχ το απαρτχαιντ τελείωσε μόλις το 1990 στην νότια Αφρική, σχεδόν 50 χρόνια μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου… 5
alet Δημοσ. Παρασκευή στις 04:31 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:31 μμ Φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος δεν του αρέσει η πολιτική της νεας εκλεγμένης κυβέρνησης σχετικά με το που καταλήγουν τα λεφτα φορολογουμένων. Λεει την αποψή του με την συνηθισμένη επίκληση στο συναίσθημα (νοσοκομείο ,Μοζαμβίκη,ΗΙV,παιδάκια) σίγουρος οτι κάποιοι NPC θα ταυτιστούν μαζί του όπως δείχνει η μέχρι τώρα προιστορία σε αρκετά πολιτικά θέματα . Είναι ο ίδιος τύπος που υποστήριξε και χρηματοδότησε την κυβέρνηση Μπάιντεν αλλά και την υποψήφια των Δημοκρατικών στις πρόσφατες εκλογές οπου κατα την θητεία τους για παράδειγμα δολοφονήθηκαν 22 αμάχοι κατα την διαρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην Συρία το 2021 https://www.nbcnews.com/news/amp/ncna1258912 Αλλα νταξ κάνει φιλανθρωπικό έργο τουλάχιστον με πολλά δις να' ούμε, κράζει και κάποιον που μας είναι αντιπαθητικός όποτε όλα κομπλέ. Τι να κλάσουμε εμείς που στέλνουμε κανένα 50ρικο στο Χαμόγελο του Παιδιού τα Χριστούγεννα 1
darkmatinee Δημοσ. Παρασκευή στις 04:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:33 μμ 127 comments, κανένας δεν το πόσταρε... 4 4
Dimitris_1981 Δημοσ. Παρασκευή στις 05:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:04 μμ (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, darkmatinee είπε 127 comments, κανένας δεν το πόσταρε... Αν έβαζες και το Made in China στο καπελάκι θα ήταν τέλειο! Αναφορά σε κείμενο Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:04 μμ από Dimitris_1981 1
AtiX Δημοσ. Παρασκευή στις 05:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:09 μμ (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, alet είπε Φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος δεν του αρέσει η πολιτική της νεας εκλεγμένης κυβέρνησης σχετικά με το που καταλήγουν τα λεφτα φορολογουμένων. Λεει την αποψή του με την συνηθισμένη επίκληση στο συναίσθημα (νοσοκομείο ,Μοζαμβίκη,ΗΙV,παιδάκια) σίγουρος οτι κάποιοι NPC θα ταυτιστούν μαζί του όπως δείχνει η μέχρι τώρα προιστορία σε αρκετά πολιτικά θέματα . Είναι ο ίδιος τύπος που υποστήριξε και χρηματοδότησε την κυβέρνηση Μπάιντεν αλλά και την υποψήφια των Δημοκρατικών στις πρόσφατες εκλογές οπου κατα την θητεία τους για παράδειγμα δολοφονήθηκαν 22 αμάχοι κατα την διαρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην Συρία το 2021 https://www.nbcnews.com/news/amp/ncna1258912 Αλλα νταξ κάνει φιλανθρωπικό έργο τουλάχιστον με πολλά δις να' ούμε, κράζει και κάποιον που μας είναι αντιπαθητικός όποτε όλα κομπλέ. Τι να κλάσουμε εμείς που στέλνουμε κανένα 50ρικο στο Χαμόγελο του Παιδιού τα Χριστούγεννα Μου κάνει τρομερή εντύπωση όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές να γράφονται τόσο μισάνθρωπα σχόλια… το ξέρω ότι θα παρεξηγηθείς, αλλά η πραγματικότητα αυτή είναι μιας και μόνος σου παραδέχεσαι ότι δεν σε νοιάζει αν ένα παιδί θα συνεχίζει να έχει νερό κάπου στον κόσμο ή αν ένας άνθρωπος πεθαίνει λόγω έλλειψης φαρμάκων… είναι φως φανάρι και από το παράδειγμα που φέρνεις ότι για εσένα 22 θάνατοι είναι το ίδιο με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ήπιαν νερό, έφαγαν, θεραπεύτηκαν και δεν πεθάνανε σαν ζώα… Πραγματικά πόσο πιο κάτω μπορεί να πέσει η ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια για έναν επικίνδυνο και λαϊκιστή πολιτικό και τον πλουσιότερο αλλά και άκρως προβληματικό άνθρωπο στον κόσμο… Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:12 μμ από AtiX 6
alet Δημοσ. Παρασκευή στις 05:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:18 μμ 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Μου κάνει τρομερή εντύπωση όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές να γράφονται τόσο μισάνθρωπα σχόλια… το ξέρω ότι θα παρεξηγηθείς, αλλά η πραγματικότητα αυτή είναι μιας και μόνος σου παραδέχεσαι ότι δεν σε νοιάζει αν ένα παιδί θα συνεχίζει να έχει νερό κάπου στον κόσμο ή αν ένας άνθρωπος πεθαίνει από αρρώστιες… είναι φως φανάρι και από το παράδειγμα που φέρνεις ότι για εσένα 22 θάνατοι είναι το ίδιο με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ήπιαν νερό, έφαγαν, θεραπεύτηκαν και δεν πεθάνανε σαν ζώα… Πραγματικά πόσο πιο κάτω μπορεί να πέσει η ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια για έναν επικίνδυνο και λαϊκιστή πολιτικό και τον πλουσιότερο αλλά και άκρως προβληματικό άνθρωπο στον κόσμο… Δεν παρεξηγούμαι μην ανησυχείς. Οτι καταλαβαίνεις απο κει και πέρα,απλά θα σε παρακαλουσα είτε να μην μου χρεωνεις πραγματα που δεν έγραψα ,είτε κάνοντας λογικά αλματα να μου χρεώνεις παραδοχές που σε βολεύουν. Μισανθρωπικό εως και εμετικό σχόλιο απο την άλλη είναι αυτό που ευθέως γράφεις: "είναι φως φανάρι και από το παράδειγμα που φέρνεις ότι για εσένα 22 θάνατοι είναι το ίδιο με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ήπιαν νερό, έφαγαν, θεραπεύτηκαν και δεν πεθάνανε σαν ζώα…" Κρίμα
AtiX Δημοσ. Παρασκευή στις 05:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:28 μμ 3 λεπτά πριν, alet είπε Δεν παρεξηγούμαι μην ανησυχείς. Οτι καταλαβαίνεις απο κει και πέρα,απλά θα σε παρακαλουσα είτε να μην μου χρεωνεις πραγματα που δεν έγραψα ,είτε κάνοντας λογικά αλματα να μου χρεώνεις παραδοχές που σε βολεύουν. Μισανθρωπικό εως και εμετικό σχόλιο απο την άλλη είναι αυτό που ευθέως γράφεις: "είναι φως φανάρι και από το παράδειγμα που φέρνεις ότι για εσένα 22 θάνατοι είναι το ίδιο με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ήπιαν νερό, έφαγαν, θεραπεύτηκαν και δεν πεθάνανε σαν ζώα…" Κρίμα Μα εσύ έβαλες στην ίδια ζυγαριά ανθρώπινες καταστάσεις που δεν έπρεπε, εσύ πρώτος τις εξίσωσες κάνοντας λογικά άλματα… το ότι στο επεσήμανα δεν σημαίνει ότι σκέφτομαι και πράττω έτσι, θα σε παρακαλούσα μην μου κάνεις καθρεφτάκι.. όχι γιατί είναι καλύτερος από εσένα αλλά απλά γιατί δεν σκέφτομαι έτσι… 1
alet Δημοσ. Παρασκευή στις 05:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:46 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, AtiX είπε Μα εσύ έβαλες στην ίδια ζυγαριά ανθρώπινες καταστάσεις που δεν έπρεπε, εσύ πρώτος τις εξίσωσες κάνοντας λογικά άλματα… το ότι στο επεσήμανα δεν σημαίνει ότι σκέφτομαι και πράττω έτσι, θα σε παρακαλούσα μην μου κάνεις καθρεφτάκι.. όχι γιατί είναι καλύτερος από εσένα αλλά απλά γιατί δεν σκέφτομαι έτσι… Η ερμηνεία που δίνεις στο σχόλιο μου είναι δικό σου θέμα . Οπως έγραψα,οτι καταλαβαίνεις. Αυτό που με ενοχλεί είναι να παράγεται πολιτική με κάποιου είδους ηθικό μανδύα και επίκληση στο συναίσθημα. Αυτό αφορά το αρθρο και τις δηλώσεις του συγκεκριμένου φιλάνθρωπου δισεκατομμυριούχου. Το θεωρώ και είναι μεγάλη υποκρισία αλλά δουλεύει μια χαρά οπως φαίνεται. ΥΓ:Κανε την αυτοκριτική σου για αυτό που έγραψες και επεξεργάσου το καλύτερα για το πόσο εμέτικό ήταν. Μην αφήνεις προσωπικές αντιπάθειες ή κάποια ιδεολογία να σε κάνουν μισάνθρωπο και να ξεπλένεις τέτοιου είδους πράγματα. Αν στην δικιά σου ηθική το παρακάτω που έγραψες δικαιολογείται ,πρόσεχε μην αρχίσεις να χαιρετάς Δωρικά στο τέλος με το δεξί σου χέρι. 37 λεπτά πριν, AtiX είπε είναι φως φανάρι και από το παράδειγμα που φέρνεις ότι για εσένα 22 θάνατοι είναι το ίδιο με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ήπιαν νερό, έφαγαν, θεραπεύτηκαν και δεν πεθάνανε σαν ζώα… Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:46 μμ από alet 1
AtiX Δημοσ. Παρασκευή στις 05:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:58 μμ (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, alet είπε Η ερμηνεία που δίνεις στο σχόλιο μου είναι δικό σου θέμα . Οπως έγραψα,οτι καταλαβαίνεις. Αυτό που με ενοχλεί είναι να παράγεται πολιτική με κάποιου είδους ηθικό μανδύα και επίκληση στο συναίσθημα. Αυτό αφορά το αρθρο και τις δηλώσεις του συγκεκριμένου φιλάνθρωπου δισεκατομμυριούχου. Το θεωρώ και είναι μεγάλη υποκρισία αλλά δουλεύει μια χαρά οπως φαίνεται. ΥΓ:Κανε την αυτοκριτική σου για αυτό που έγραψες και επεξεργάσου το καλύτερα για το πόσο εμέτικό ήταν. Μην αφήνεις προσωπικές αντιπάθειες ή κάποια ιδεολογία να σε κάνουν μισάνθρωπο και να ξεπλένεις τέτοιου είδους πράγματα. Αν στην δικιά σου ηθική το παρακάτω που έγραψες δικαιολογείται ,πρόσεχε μην αρχίσεις να χαιρετάς Δωρικά στο τέλος με το δεξί σου χέρι. Μα τι να ξεπλύνω δεν έχω καταλάβει, τον ένα πολυεκατομμυριούχο που κάνει και κάποια σεβαστά ποσά δωρεές ή τον άλλον που πήγε και έκοψε προγράμματα που βοηθούσαν κόσμο σε χώρες που έχουν προβλήματα για να χαρεί το ακροδεξιό ακροατήριο του… αν με ρωτάς, ναι, προτιμώ τον πρώτο ακόμα και αν εσύ, αυθαίρετα, το μεταφράζεις ως πολιτική ή ιδεολογική επιλογή… Τώρα το ποιος κάνει επιλογές βάσει ιδεολογίας ή όχι φαίνεται, είπαμε τα καθρεφτάκια να βγουν εκτός επιχειρηματολογίας γιατί κανένας που σέβεται την ανθρώπινη ζωή δεν θα δικαιολογούσε μια απόφαση που θα καταδίκαζε σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους… Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:59 μμ από AtiX 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα