Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, anna77 είπε

Αδερφούλη σονάκιας είμαι από ps1. Αλλά, γιατί βολεύεται με λίγα το κοινό της Nintendo με το φοβερό gameplay που παίζουν; Τι να το κάνεις το hardware και να παίζεις κονσέρβες όπως στην Microsoft και Sony; Ας έβγαζε πιο ενήλικα παιχνίδια η Nintendo και θα τους έκλεινε ΟΛΟΥΣ. Και ας έχουν το συγκεκριμένο περιορισμένο hardware της Nintendo κιολας να ούμε...

Λίγα εννοώ στο hardware καθώς για αυτό συζητούσαμε , όχι γενικά. 

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 10/5/2025 στις 8:53 ΜΜ, DrFreeman είπε

Ποιον emulator; Ο Yuzu που έτρεχα μέχρι πριν λίγους μήνες σε i5 8400 και RX 6600 8GB σερνόταν ακόμη και στην τελευταία έκδοση του όταν έτρεχε το TOTK του Switch 1 - κυρίως λόγω CPU…

Δεν περιμένω σοβαρές επιδόσεις σε τυχόν emulator του Switch 2 (όταν εμφανιστεί) με κάτι λιγότερο από super hi-end PC.

Δεν ξερω αλλα το 2019 ετρεχα BOTW με max τα παντα σε 100 φορες καλυτερα γραφικα απο switch με 120fps με 8700κ και 1070ti. Καλα σημερα τρεχουν με 300 και 400fps με το σημερινο hardware. Τωρα οκ 8400 και 6600 ειναι hardware που δεν ειναι για πολλα οποτε δεν φταιει το yuzu που ειναι εξαιρετικο. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Volga είπε

Ουτε τους τίτλους του κανονικού Switch δεν παίζει καλά ο emulator. Επιλεκτικά παίζει μερικούς τίτλους. Οι αλλοι κρασάρουν και αρκετοί ετσι στο άσχετο πέφτουν τα frame rates σαν να βλέπεις το Shawn the sheep .
Δεν είναι σοβαρή λύση ένας emulator. Για καμία κονσόλα πέρα από εποχές μέχρι Playstation 2 (και αυτό... πάλι με σκέψεις).

Αλήθεια ; Ότι έχω παίξει έτρεχε νεράκι πάντως μερικά ήταν Totk και Mario Odyssey. Ειδικά το Totk αν το δεις pc θα νομίζεις πως έχεις καταρράκτη αν δεις το switch μετά. 

Μια χαρά λύση είναι. Άσχετα ότι εγώ είχα switch (πριν κάνα μήνα το πούλησα) είχα και στο release (συνολικά έχω πουλήσει 2) και αγόραζα τα καλά παιχνίδια για να νιώθω πως δεν έκλεψα κάποιον.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Arkin said:

Δεν ξερω αλλα το 2019 ετρεχα BOTW με max τα παντα σε 100 φορες καλυτερα γραφικα απο switch με 120fps με 8700κ και 1070ti. Καλα σημερα τρεχουν με 300 και 400fps με το σημερινο hardware. Τωρα οκ 8400 και 6600 ειναι hardware που δεν ειναι για πολλα οποτε δεν φταιει το yuzu που ειναι εξαιρετικο. 

Το BoTW τρέχει εξαιρετικά στο ίδιο σύστημα με max settings, αλλά στον CEMU (η Wii U version, που είναι σχεδόν ίδια). Ο Yuzu και ο Ryujinx (όπως και όλα τα παρακλάδια που υπάρχουν μέχρι σήμερα και εξομοιώνουν το Switch) είναι πολύ βαρύτεροι, ειδικά στο CPU κομμάτι. Σε βαθμό που καθίσταται οριακά unplayable για τίτλους όπως το ToTK.

Επεξ/σία από DrFreeman
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Chocobo είπε

Αλήθεια ; Ότι έχω παίξει έτρεχε νεράκι πάντως μερικά ήταν Totk και Mario Odyssey. Ειδικά το Totk αν το δεις pc θα νομίζεις πως έχεις καταρράκτη αν δεις το switch μετά. 

Μια χαρά λύση είναι. Άσχετα ότι εγώ είχα switch (πριν κάνα μήνα το πούλησα) είχα και στο release (συνολικά έχω πουλήσει 2) και αγόραζα τα καλά παιχνίδια για να νιώθω πως δεν έκλεψα κάποιον.  

Τα Zelda και τα 2 τα παίζει άψογα.

Το Odyssey έχει θέματα σε μερικά σημεία.

Αλλους τίτλους όπως πχ το Starlink ... ουτε που ξεκινάει μετά το start...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DrFreeman είπε

Το BoTW τρέχει εξαιρετικά στο ίδιο σύστημα με max settings, αλλά στον CEMU (η Wii U version, που είναι σχεδόν ίδια). Ο Yuzu και ο Ryujinx (όπως και όλα τα παρακλάδια που υπάρχουν μέχρι σήμερα και εξομοιώνουν το Switch) είναι πολύ βαρύτεροι, ειδικά στο CPU κομμάτι. Σε βαθμό που καθίσταται οριακά unplayable για τίτλους όπως το ToTK.

Ειναι βαρυτερος ναι αλλα οχι τοσο οσο νομιζουμε. Τρεχει πολυ καλα τουλαχιστον με cpu τελευταιας 5ετιας. Τωρα ο 8400 οκ ειναι του 2017 και αρκετα low range οποτε μην περιμενουμε παρα πολλα σε αυτο το κομματι. 

Δημοσ.
3 hours ago, Arkin said:

Ειναι βαρυτερος ναι αλλα οχι τοσο οσο νομιζουμε. Τρεχει πολυ καλα τουλαχιστον με cpu τελευταιας 5ετιας. Τωρα ο 8400 οκ ειναι του 2017 και αρκετα low range οποτε μην περιμενουμε παρα πολλα σε αυτο το κομματι. 

Πιθανότατα με έναν Ryzen 5 3600 δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει ένα χάσμα απόδοσης σε εκείνη την διετία-τριετία μεταξύ αυτών και του i5 8400 (σε επίπεδο πυρήνων αλλά και single core επιδόσεων).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/5/2025 στις 8:53 ΜΜ, DrFreeman είπε

Ποιον emulator; Ο Yuzu που έτρεχα μέχρι πριν λίγους μήνες σε i5 8400 και RX 6600 8GB σερνόταν ακόμη και στην τελευταία έκδοση του όταν έτρεχε το TOTK του Switch 1 - κυρίως λόγω CPU…

Δεν περιμένω σοβαρές επιδόσεις σε τυχόν emulator του Switch 2 (όταν εμφανιστεί) με κάτι λιγότερο από super hi-end PC.

O yuzu μπορεί ο Ryunjinx όμως όχι.

Κάθε μέρα updates κάθε μέρα και καλύτερος.

Στις 11/5/2025 στις 9:28 ΜΜ, Volga είπε

Όπως ειδες... έγραψα πολύ συγκεκριμένα για μέχρι και το PS2.

Και είδες οτι μονος σου γράφεις οτι ακόμη κι εκει...κάποιοι τίτλοι... δεν.

Που να δεις τι γινεται για πιο μπροστά σε PS3,4 , Switch κλπ. Απλώς ΔΕΝ.

Στο Switch ειδικά αυτό το παραμύθι οτι "ε δεν αξίζει να αγοράσει κάποιος Switch γιατί θα τα παίζει με emulator" είναι πιο αστείο και από παράσταση του Τσουβέλα. Θα πας να παίξεις ενα τιτλο, θα χρειαστεί να κάνεις κανα 10λεπτο ρυθμίσεις, θα ξεκινήσει, κάποια στιγμή σε κάποιο σημείο θα γίνει unplayable και θα χρειαστεί να ξαναπειράζεις ρυθμίσεις για να κόψεις το ενα να βαλεις το άλλο. Σε κάποια σημεία θα σταματήσει ο ήχος κλπ κλπ.

Κονσόλα αγοράζουμε για να βαλουμε ενα ρημαδι μεσα να παιξουμε 3-4 ώρες. Με το Παιχνίδι! Οχι με τα νεύρα μας 😂

Που τα έχετε δει αυτά εγώ τουλάχιστον κατεβάζω , ξεκινάω τον emu και τρέχει νεράκι.

Πραγματικά άξιο απορίας 😂

Δημοσ.
3 hours ago, SinAkuma said:

Που τα έχετε δει αυτά εγώ τουλάχιστον κατεβάζω , ξεκινάω τον emu και τρέχει νεράκι.

Ουδόλως διετύπωσα την άποψη ότι το ζήτημα εδράζεται σε προγραμματιστικές ατέλειες ή στην απουσία τακτικών ενημερώσεων. Η πραγματικότητα (εξ όσων διαπίστωσα εγώ) είναι πως, εκ φύσεως, οι emulators του Switch είναι απαιτητικοί ως προς την επεξεργαστική ισχύ - κάτι που είναι κυρίως πρόβλημα όσον αφορά επεξεργαστές παλαιότερης γενιάς με έξι πυρήνες. Τι hardware έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SinAkuma είπε

Βαλε το Starlink να παίξεις λίγο. (Ουτε που ξεκινάει)

Προσπάθησε να τερματισεις το Odyssey (Οχι να παιξεις λιγο να δεις οτι "α τι ωραια που δείχνει" , να το προχωρήσεις, να το τερματίσεις).

Βαλε το Everspace, ή το Fire Emblem Warriors.

Μη λέμε ουτοπικά πράγματα. Επειδή παίζει 10-15 τίτλους καλά, δεν σημαίνει πως είναι η λύση.

Με 150-160 βρίσκεις μεταχειρισμένο Switch. Μέχρι τα 28 μου, είχα την χαρά και την υπομονή να το παίζω "Power User". Μέτα από κάποια ηλικία... θες την ηρεμία σου. :D 

Επεξ/σία από Volga

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...