AKILLETILE Δημοσ. Δευτέρα στις 08:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:19 μμ Επειδη ολες οι εταιριες εχουν παρει χαμπαρι πως εχουν να κανουν με καταναλωτες/κοροιδα, και εχουν μαθει και τον τροπο να το κανουν καλα. Καπως ετσι περνουν μαθηματα απο το Luxury Market: 1
Jiakometi Δημοσ. Δευτέρα στις 08:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:24 μμ 22 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Επίσης αγνοούν ότι η Intel επίσης φτιάχνει discrete GPUs. Εδώ αγνοούν εδώ και τέσσερις σελίδες το γεγονός ‘ότι οι δασμοί δεν ενδιαφέρουν τον Ευρωπαίο καταναλωτή παρά μόνο τον Αμερικανό, και σε όλα τα posts οι λέξη «δασμοί» πρωτοστατεί….. 1 1
JohnnieGr88 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:27 μμ Θα πιάσουν βλέπω πάτο οι μετοχές τις 😂
Alexaras1991 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:33 μμ Με βλέπω να μένω με την RX7900XT για 7 χρόνια όπως έκανα με την προηγούμενη κάρτα μου την RX580
Cleas77 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:33 μμ 3 ώρες πριν, kurkosdr είπε Όσο υπάρχει διαφορά τιμής για ίδιας απόδοσης προϊόν η αγορά δεν είναι καρτελοποιημένη, ακόμα και αν έχει δυο-τρεις εταιρίες. Αντιθέτως είναι πιθανό να έχεις 10 και 20 εταιρίες να έχουν την ίδια τιμή για ίδιας απόδοσης προϊόν ή για την ίδια υπηρεσία (πχ ελληνικές τράπεζες), δηλαδή και με 20 εταιρίες να υπάρχει καρτέλ. Ή μπορείς να έχεις εταιρείες με ασύμβατα μεταξύ τους προϊόντα που το κάθε ecosystem είναι το δικό του μονοπώλιο (πχ OSes), όπου και πάλι και 10 εταιρείες να υπάρχουν η καθεμιά έχει το μονοπώλιο στο ecosystem της. Τώρα αν θες να σκούζεις για καρτέλ και να βάλεις LOL reactions επειδή νομίζεις ότι η ζωή σου χρωστάει GPU μάρκας Nvidia (συγκεκριμένα), κάν'το κανείς δεν σε εμποδίζει. Σου πέρασε μήπως σαν σκέψη ότι οι μέτοχοι (Δισεκατομμυριούχοι) είναι ίδιοι και στις 2 εταιρείες και ότι ακόμα και όποιος ανταγωνισμός υπάρχει είναι φτιαχτος, ακριβώς για να υπάρχουν 2 πόλοι για να γίνετε συζήτηση και κατά επέκταση τσάμπα διαφήμιση. Και δεν το λέω μόνο για τις κάρτες εννοείται 1
lnwolfgr Δημοσ. Δευτέρα στις 09:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:04 μμ (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Alexaras1991 είπε Με βλέπω να μένω με την RX7900XT για 7 χρόνια όπως έκανα με την προηγούμενη κάρτα μου την RX580 Εγώ με την rx580 είμαι ακόμα. Αναβάθμιση στο pc μου έκανα ακριβώς πριν 5 μέρες, γιατί ο Λάζαρος τελικά δεν ξανά- αναστήθηκε, όπου Λάζαρος βλέπε fx8350, οπότε από ανάγκη και μόνο πήρα ότι φτηνότερο βρήκα έναν ryzen3 4100, gigabyte a520m k v2 motherboard, 2*8gb fury την φθηνότερη που υπήρχε και έναν m.2 500gb western digital green. Διαφορετικά θα έπαιρναν τα φρύδια μου. Δεν έχω την ανάγκη για συνεχόμενα upgrades. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:06 μμ από lnwolfgr 1
Alexaras1991 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:16 μμ 5 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Εγώ με την rx580 είμαι ακόμα. Αναβάθμιση στο pc μου έκανα ακριβώς πριν 5 μέρες, γιατί ο Λάζαρος τελικά δεν ξανά- αναστήθηκε, όπου Λάζαρος βλέπε fx8350, οπότε από ανάγκη και μόνο πήρα ότι φτηνότερο βρήκα έναν ryzen3 4100, gigabyte a520m k v2 motherboard, 2*8gb fury την φθηνότερη που υπήρχε και έναν m.2 500gb western digital green. Διαφορετικά θα έπαιρναν τα φρύδια μου. Δεν έχω την ανάγκη για συνεχόμενα upgrades. Όσο παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια και είσαι ευχαριστημένος είναι αυτό που έχει σημασία. Ο μόνος λόγος που αναβάθμισα είναι γιατί βρήκα ultrawide 1440p σε τιμή ευκαιρίας αλλιώς θα έμενα ακόμα με την RX580 στην παλιά μου 1080p. 3
lnwolfgr Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 μμ Ετσι είναι. Δεν μου δημιουργούν ανάγκες εμένα, όταν ακούω για RT και βλέπω την διαφορά σε βιντεάκια λέω την λέξη "κουραφέξαλα" και την φράση "κάτι τρέχει στα γύφτικα". Εφόσον δεν αλλάζει κάτι στο gameplay και το immersion του παιχνιδιού, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Να χαμε να λέγαμε. 3
crankshaft Δημοσ. Δευτέρα στις 09:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:50 μμ πρέπει να το χωνέψουμε ότι θα μείνουν δύο κατηγορίες ανθρώπων οι πλούσιοι και οι φτωχοί ,ας κάνει τώρα καθένας της σκέψεις του και να συνδυάσει τα γεγονότα
tzavardin Δημοσ. Τρίτη στις 01:57 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:57 πμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Cleas77 είπε Σου πέρασε μήπως σαν σκέψη ότι οι μέτοχοι (Δισεκατομμυριούχοι) είναι ίδιοι και στις 2 εταιρείες και ότι ακόμα και όποιος ανταγωνισμός υπάρχει είναι φτιαχτος, ακριβώς για να υπάρχουν 2 πόλοι για να γίνετε συζήτηση και κατά επέκταση τσάμπα διαφήμιση. Και δεν το λέω μόνο για τις κάρτες εννοείται Εσύ περιμένεις να απαντήσει σε αυτό το επιχείρημα, που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι μέτοχοι είναι καλοί άνθρωποι και απλά πατάνε και στις δύο βάρκες και δεν επηρεάζουν τις τιμολογιακές πολιτικές. Είπανε να πετάξουν μια ευκαιρία να φτιάξουν νόμιμο καρτέλ από το παράθυρο. Το ίδιο και οι CEO. Εδώ δεν του περνάει από το μυαλό να φέρει παράδειγμα που να στηρίζει τον βασικό ισχυρισμό του ότι υπάρχει ανταγωνισμός γιατί έχουν λέει διαφοροποίηση στις τιμές σε προϊόντα παρόμοιας απόδοσης. Του έφερα τρία τυχαία παραδείγματα ότι έχουν τις ίδιες τιμές και ανέφερα ότι σε κάθε κατηγορία απόδοσης έχουν κάνει τις ίδιες ποσοστιαίες αυξήσεις στις τιμές, και ακόμα περιμένω απάντηση. Άμα δεις, γράψε μου. 6 ώρες πριν, Jiakometi είπε Εδώ αγνοούν εδώ και τέσσερις σελίδες το γεγονός ‘ότι οι δασμοί δεν ενδιαφέρουν τον Ευρωπαίο καταναλωτή παρά μόνο τον Αμερικανό, και σε όλα τα posts οι λέξη «δασμοί» πρωτοστατεί….. Sony, Apple και πάρα πολλά άλλα πράγματα έχουν πάρει ήδη αύξηση. Κυριολεκτικά σε αυτό το θέμα μιλάμε για αυξήσεις σε κάρτες γραφικών. Μπορείς να μας βοηθήσεις κι εμάς να καταλάβουμε γιατί δεν ενδιαφέρουν τον Ευρωπαίο καταναλωτή οι δασμοί που θα μπουν στο κοστολόγιο παγκόσμιων εταιρειών; 6 ώρες πριν, kurkosdr είπε Αυτό ακριβώς, και ειδικά το PC gaming που πάντα ήταν μια πολυτέλεια σε σχέση με τις κονσόλες, και όμως έχεις κόσμο να μιλάει για καρτέλ σε χόμπυ πολυτελείας που δεν είναι απαραίτητο αγαθό, ο,τι να'ναι... Επίσης αγνοούν ότι η Intel επίσης φτιάχνει discrete GPUs. Προϊόντα μαζικής παραγωγής που αξίζουν όσο ένας μισθός Ελλάδας έγιναν προϊόντα πολυτελείας για να πούμε ότι έχουμε επιχείρημα; Επίσης, ποια βιβλιογραφία συνδέει το καρτέλ μόνο με απαραίτητα αγαθά, ή συνεπάγεται ότι στα προϊόντα πολυτελείας απαγορεύεται να γίνει καρτέλ; Νόμιζα ότι αρκεί να υπάρχει σταθερή ζήτηση, να μην εξαφανιστεί δηλαδή εντελώς το ενδιαφέρον. Και ότι δουλεύει με το να πουλάς πολύ πιο ακριβά σε λιγότερους, από το να πουλάς φτηνά σε περισσότερους. (Το ότι στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το marketing μπορεί να καταστήσει για το αγοραστικό κοινό απαραίτητο ένα αγαθό που δεν είναι, το αφήνω στην άκρη). Για τα bold σου, παραθέτω από κάτω ότι έχω γράψει ήδη. 9 ώρες πριν, tzavardin είπε Ο ανταγωνισμός μεταξύ amd και nvidia έχει πιάσει κόκκινο, ισχύει. Μιλάμε πέφτουνε κορμιά. Προφανώς και κλάδος με δύο, αντε τρεις εταιρείες παγκόσμια που τυγχάνει να έχουν κοινούς ιδιοκτήτες είναι καρτελοποιημένος. Δεν χρειάζεται καν να δώσω στοιχεία, είναι γενική αλήθεια όπως ότι ο ουρανός είναι μπλε και αδυνατώ να πιστέψω ότι πιστεύεις αυτά που λες. Επεξ/σία Τρίτη στις 02:31 πμ από tzavardin 2
Cleas77 Δημοσ. Τρίτη στις 08:24 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:24 πμ 6 ώρες πριν, tzavardin είπε Εσύ περιμένεις να απαντήσει σε αυτό το επιχείρημα, που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι μέτοχοι είναι καλοί άνθρωποι και απλά πατάνε και στις δύο βάρκες και δεν επηρεάζουν τις τιμολογιακές πολιτικές. Είπανε να πετάξουν μια ευκαιρία να φτιάξουν νόμιμο καρτέλ από το παράθυρο. Το ίδιο και οι CEO. Εδώ δεν του περνάει από το μυαλό να φέρει παράδειγμα που να στηρίζει τον βασικό ισχυρισμό του ότι υπάρχει ανταγωνισμός γιατί έχουν λέει διαφοροποίηση στις τιμές σε προϊόντα παρόμοιας απόδοσης. Του έφερα τρία τυχαία παραδείγματα ότι έχουν τις ίδιες τιμές και ανέφερα ότι σε κάθε κατηγορία απόδοσης έχουν κάνει τις ίδιες ποσοστιαίες αυξήσεις στις τιμές, και ακόμα περιμένω απάντηση. Άμα δεις, γράψε μου. Sony, Apple και πάρα πολλά άλλα πράγματα έχουν πάρει ήδη αύξηση. Κυριολεκτικά σε αυτό το θέμα μιλάμε για αυξήσεις σε κάρτες γραφικών. Μπορείς να μας βοηθήσεις κι εμάς να καταλάβουμε γιατί δεν ενδιαφέρουν τον Ευρωπαίο καταναλωτή οι δασμοί που θα μπουν στο κοστολόγιο παγκόσμιων εταιρειών; Προϊόντα μαζικής παραγωγής που αξίζουν όσο ένας μισθός Ελλάδας έγιναν προϊόντα πολυτελείας για να πούμε ότι έχουμε επιχείρημα; Επίσης, ποια βιβλιογραφία συνδέει το καρτέλ μόνο με απαραίτητα αγαθά, ή συνεπάγεται ότι στα προϊόντα πολυτελείας απαγορεύεται να γίνει καρτέλ; Νόμιζα ότι αρκεί να υπάρχει σταθερή ζήτηση, να μην εξαφανιστεί δηλαδή εντελώς το ενδιαφέρον. Και ότι δουλεύει με το να πουλάς πολύ πιο ακριβά σε λιγότερους, από το να πουλάς φτηνά σε περισσότερους. (Το ότι στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το marketing μπορεί να καταστήσει για το αγοραστικό κοινό απαραίτητο ένα αγαθό που δεν είναι, το αφήνω στην άκρη). Για τα bold σου, παραθέτω από κάτω ότι έχω γράψει ήδη. Και μη χειρότερα Μόλις διάβασα πως λόγο θετικού γεωπολιτικού κλίματος (που το είδαν?) Ανεβαίνουν οι τιμές της ενέργειας.... Που τόσο καιρό ανέβαιναν επειδή το κλίμα ήταν αρνητικό ..... 5
kurkosdr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:49 μμ Στις 12/5/2025 στις 11:57 ΜΜ, tzavardin είπε Εσύ περιμένεις να απαντήσει σε αυτό το επιχείρημα, που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι μέτοχοι είναι καλοί άνθρωποι και απλά πατάνε και στις δύο βάρκες και δεν επηρεάζουν τις τιμολογιακές πολιτικές. Είπανε να πετάξουν μια ευκαιρία να φτιάξουν νόμιμο καρτέλ από το παράθυρο. Το ίδιο και οι CEO. Εδώ δεν του περνάει από το μυαλό να φέρει παράδειγμα που να στηρίζει τον βασικό ισχυρισμό του ότι υπάρχει ανταγωνισμός γιατί έχουν λέει διαφοροποίηση στις τιμές σε προϊόντα παρόμοιας απόδοσης. Του έφερα τρία τυχαία παραδείγματα ότι έχουν τις ίδιες τιμές και ανέφερα ότι σε κάθε κατηγορία απόδοσης έχουν κάνει τις ίδιες ποσοστιαίες αυξήσεις στις τιμές, και ακόμα περιμένω απάντηση. Άμα δεις, γράψε μου. Sony, Apple και πάρα πολλά άλλα πράγματα έχουν πάρει ήδη αύξηση. Κυριολεκτικά σε αυτό το θέμα μιλάμε για αυξήσεις σε κάρτες γραφικών. Μπορείς να μας βοηθήσεις κι εμάς να καταλάβουμε γιατί δεν ενδιαφέρουν τον Ευρωπαίο καταναλωτή οι δασμοί που θα μπουν στο κοστολόγιο παγκόσμιων εταιρειών; Προϊόντα μαζικής παραγωγής που αξίζουν όσο ένας μισθός Ελλάδας έγιναν προϊόντα πολυτελείας για να πούμε ότι έχουμε επιχείρημα; Επίσης, ποια βιβλιογραφία συνδέει το καρτέλ μόνο με απαραίτητα αγαθά, ή συνεπάγεται ότι στα προϊόντα πολυτελείας απαγορεύεται να γίνει καρτέλ; Νόμιζα ότι αρκεί να υπάρχει σταθερή ζήτηση, να μην εξαφανιστεί δηλαδή εντελώς το ενδιαφέρον. Και ότι δουλεύει με το να πουλάς πολύ πιο ακριβά σε λιγότερους, από το να πουλάς φτηνά σε περισσότερους. (Το ότι στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες το marketing μπορεί να καταστήσει για το αγοραστικό κοινό απαραίτητο ένα αγαθό που δεν είναι, το αφήνω στην άκρη). Για τα bold σου, παραθέτω από κάτω ότι έχω γράψει ήδη. A wild answer appears. Για να τελειώνει αυτή η κουβέντα, το καρτέλ προϋποθέτει αποδείξεις ότι υπάρχει συνεννόηση ή ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει συννενόηση, δεν μπορείς να το πετάς έτσι, πόσο μάλλον όταν υπάρχει καινοτομία και τρίτοι ανταγωνιστές που χτυπάνε τους δυο μεγάλους (πχ Intel Arc). 1
Jiakometi Δημοσ. Τετάρτη στις 02:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:05 μμ Στις 13/5/2025 στις 1:57 ΠΜ, tzavardin είπε Sony, Apple και πάρα πολλά άλλα πράγματα έχουν πάρει ήδη αύξηση. Κυριολεκτικά σε αυτό το θέμα μιλάμε για αυξήσεις σε κάρτες γραφικών. Μπορείς να μας βοηθήσεις κι εμάς να καταλάβουμε γιατί δεν ενδιαφέρουν τον Ευρωπαίο καταναλωτή οι δασμοί που θα μπουν στο κοστολόγιο παγκόσμιων εταιρειών; Δεν μας αφορούν γιατί πολύ απλά μπήκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο σε όσα προϊόντα εισάγονται στην Αμερική από την Κίνα. Δεν έχουν καμμία σχέση τα προϊόντα που εισάγονται σε άλλες χώρες. Θα επηρέαζαν εμάς μόνο αν η Ε.Ε. ή η Ελλάδα έβαζαν αντίστοιχους δασμούς στα Κινεζικά προϊόντα. Η όποια αύξηση των τιμών έχει καθαρά να κάνει με την εμπορική πολιτική των εταιριών (κάλυψη ενδεχομένως αυξημένου κόστους παραγωγής, αύξηση περιθωρίου κέρδους κλπ) και όχι με τους, αμερικανικούς, δασμούς. Απλό. Τώρα αν εσύ έχεις inside information οτι θα μπουν δασμοί και από τις Ευρωπαικές Χωρες, τότε έχεις κάθε λόγο να ανησυχείς και να στεναχωριέσαι. Μέχρι τότε .......
tzavardin Δημοσ. Τετάρτη στις 02:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:35 μμ 21 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Δεν μας αφορούν γιατί πολύ απλά μπήκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο σε όσα προϊόντα εισάγονται στην Αμερική από την Κίνα. Δεν έχουν καμμία σχέση τα προϊόντα που εισάγονται σε άλλες χώρες. Θα επηρέαζαν εμάς μόνο αν η Ε.Ε. ή η Ελλάδα έβαζαν αντίστοιχους δασμούς στα Κινεζικά προϊόντα. Η όποια αύξηση των τιμών έχει καθαρά να κάνει με την εμπορική πολιτική των εταιριών (κάλυψη ενδεχομένως αυξημένου κόστους παραγωγής, αύξηση περιθωρίου κέρδους κλπ) και όχι με τους, αμερικανικούς, δασμούς. Απλό. Τώρα αν εσύ έχεις inside information οτι θα μπουν δασμοί και από τις Ευρωπαικές Χωρες, τότε έχεις κάθε λόγο να ανησυχείς και να στεναχωριέσαι. Μέχρι τότε ....... Είναι λες και μιλάω σε φιλελεύθερο τοίχο. Πάμε πάλι. Λόγω εμπορικής πολιτικής ακριβώς, οι μεγάλες εταιρείες ήδη μοιράζουν το κόστος των δασμών σε όλες τις αγορές και όχι μόνο σε αυτή των ΗΠΑ. Όχι θα το κάνουν και αν θα το κάνουν, το κάνουν ήδη. Και είναι απολύτως λογικό να το κάνουν. Γιατί να αυξήσω 40% (20% είναι ο δασμός, αλλά το ποσοστό κέρδους πέφτει πάνω από το δασμό) στις ΗΠΑ την τιμή του προϊόντος και να μειώσω ραγδαία τις πωλήσεις μου σε αυτή την αγορά (και να χαλάσω τις σχέσεις με με τον Τραμπ), και να μην αυξήσω 25% παγκοσμίως; Sony hikes PlayStation 5 price by 25% as Trump tariffs bite. Καλή ώρα. Επίσης ο πορτοκαλί κύριος δεν είναι χαζός. Ήξερε ότι θα γίνει αυτό εξαρχής. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα