Timour21 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:44 μμ 4 λεπτά πριν, ghostaki είπε Flexi pipe για Α/C σε 2004 RHD Alfa GT 3.2 V6 αν μου βρεις σε κάνω χρυσό. Δύο χρόνια έψαχνα** κι εγώ και ο μηχανικός μου στην Αγγλία και δε βρήκαμε. Αναγκάστηκα να τα σκάσω για ανακατασκευή σε σπεσιαλίστα. ** Δεν το έκανα και σκοπό της ζωής μου να βρω το ανταλλακτικό, οπότε ιιιιίσως κάποιο μας ξέφυγε στο ψάξιμο. Αλλά στο χρόνο και δυνατότητες που υπάρχουν στα πλαίσια μια καθημερινής ζωής με υποχρεώσεις κλπ, δε βρέθηκε τπτ. Και έμεινα 2 χρόνια σχεδόν χωρίς Α/C. Σε πιο νότια χώρα δε θα το άντεχα με τπτ Συμπάσχω, κάπου τόσο πήρε και σε μένα να βρώ σωλήνα A/C για ένα peugeot 306 του 99 - το παράλογο σε εμένα - είναι ότι το έψαχνα 5 χρόνια μετά (2004). Πλέον δεν υπάρχει πουθενά - ενώ το αμάξι υπάρχει ακόμα - gti6- και άρα δύσκολο να βρώ από άλλα αντίστοιχα με άλλους κινητήρες. Για κάποια από αυτά τα ανταλλακτικά, λύσεις δίνονται από τους 3d printers (πχ πλαστικά φανάρια) για κάποια άλλα (που δεν μπορούν να τυπωθούν) μόνο custom λύσεις οι οποίες συνήθως είναι και ακριβές. 2
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Πέμπτη στις 02:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:32 μμ 57 λεπτά πριν, ghostaki είπε lexi pipe για Α/C σε 2004 RHD Alfa GT 3.2 V6 (είναι συγκεκριμένο για αυτόν τον κινητήρα) αν μου βρεις σε κάνω χρυσό. Δύο χρόνια έψαχνα** κι εγώ και ο μηχανικός μου στην Αγγλία και δε βρήκαμε. Αναγκάστηκα να τα σκάσω για ανακατασκευή σε σπεσιαλίστα. ** Δεν το έκανα και σκοπό της ζωής μου να βρω το ανταλλακτικό, οπότε ιιιιίσως κάποιο μας ξέφυγε στο ψάξιμο. Αλλά στο χρόνο και δυνατότητες που υπάρχουν στα πλαίσια μια καθημερινής ζωής με υποχρεώσεις κλπ, δε βρέθηκε τπτ. Και έμεινα 2 χρόνια σχεδόν χωρίς Α/C. Σε πιο νότια χώρα δε θα το άντεχα με τπτ part no ή VIN σε pm 48 λεπτά πριν, Timour21 είπε Συμπάσχω, κάπου τόσο πήρε και σε μένα να βρώ σωλήνα A/C για ένα peugeot 306 του 99 - το παράλογο σε εμένα - είναι ότι το έψαχνα 5 χρόνια μετά (2004). Πλέον δεν υπάρχει πουθενά - ενώ το αμάξι υπάρχει ακόμα - gti6- και άρα δύσκολο να βρώ από άλλα αντίστοιχα με άλλους κινητήρες. ισως και να μπορουσα να σε βοηθησω
Timour21 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:39 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε part no ή VIN σε pm ισως και να μπορουσα να σε βοηθησω Μα εκεί είναι το θέμα, θεώρησα παράλογο να μην μπορεί να με υποστηρίξει η εταιρεία, όσον αφορά ένα αμάξι που ήταν 5 ετών. Ευτυχώς βοήθησε το εξωδικάκι/περισσότερο έγγραφη διαμαρτυρία από τον δικηγόρο μου (γιατί με την -τότε- Lion σταμάτησα να ασχολούμαι) που έστειλα στην μαμά εταιρεία στην Γαλλία. Μου έστειλαν με κούριερ το ανταλλακτικό, και το πλήρωσα και στην μισή τιμή. Έχω πάψει πλέον να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο, έγραψε 500Κ+ χλμ, έχω καταθέσει πινακίδες, και κάποια στιγμή ίσως να του βάλω ιστορικές. Αν όμως ασχολείσαι με ανταλλακτικά, πές μου να σε έχω στα υπόψην, για το άλλο peugeot μου, περιμένω 1 μήνα σχεδον για κάτι ZRP μπιέλες και έναν sachs performance δίσκο και δεν βλέπω να έρχονται σύντομα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:43 μμ από Timour21
kostakis81 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:51 μμ μαγκες παιζει ρολο και η ποιοτητα του αυτοκινητου εχω chrysler pt cruiser του 2003 με 310.000 χιλιομετρα και ουτε η οροφη μου επεσε ουτε το χρωμα ξεβαψε ακομα και αν το πλυνω ειναι σαν καινουργιο . ποτε δεν το εβαλα σε παρκινγ και το τρωει ο ηλιος καθε μερα . δεν λεω εβγαλε μερικα θεματακια τπυ τυπου τρυπησαν 2 φορεσ τα ψυγεια . τα οποια ομως στην chrysler εκαναν 800 ευρω και οπως εγραψε ενασ φιλος πιο πανω εψαξα και βρηκα ιδια απο αλλο αυτοκινητο που εκανε 120 ευρο και τα αλλαξα . ειχε πεσει καποτε το ματι μουσε ενα συνεργειο ενα βιβλιο που ειχε το ανταλακτικο και διπλα του σε στηλες 10 κωδικους του ιδιου ανταλακτηκου για διαφορετικα αμαξια με διαφορετικεσ τιμες . πχ τακακι για μερσεντες 200 ευρο το ιδιο για σκοντα 60 ευρο , η πλαστικο σωλινακι 200 για μερσεντεσ 50 για σκοντα 30 για χιουνται κλπ .. γενικα 2-3 εταιριες φτοιαχνουν τα ανταλακτικα γι αλογαριασμο τησ αυτοκινητοβιομηχανιας και τυπωνουν το σημα τουσ επανω και καλα γνησιο . ενω το οεμ ειναι στην ιδια γραμμη παραωγησ χωρισ το σημα και ειναι φτηνοτερο .. και στο κατω κατω υπαρχουν και πατεντες...
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Πέμπτη στις 02:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:57 μμ 17 λεπτά πριν, Timour21 είπε Μα εκεί είναι το θέμα, θεώρησα παράλογο να μην μπορεί να με υποστηρίξει η εταιρεία, όσον αφορά ένα αμάξι που ήταν 5 ετών. Ευτυχώς βοήθησε το εξωδικάκι/περισσότερο έγγραφη διαμαρτυρία από τον δικηγόρο μου (γιατί με την -τότε- Lion σταμάτησα να ασχολούμαι) που έστειλα στην μαμά εταιρεία στην Γαλλία. Μου έστειλαν με κούριερ το ανταλλακτικό, και το πλήρωσα και στην μισή τιμή. Έχω πάψει πλέον να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο, έγραψε 500Κ+ χλμ, έχω καταθέσει πινακίδες, και κάποια στιγμή ίσως να του βάλω ιστορικές. ΧΑΧΑΧΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ 6 λεπτά πριν, kostakis81 είπε chrysler pt cruiser του 2003 κρατα το θα γινει συλλεκτικο αν δεν ειναι ηδη 1
kalmik Δημοσ. Πέμπτη στις 03:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:02 μμ Διαβάστε τώρα και το παπαγαλάκι με τον περισπούδαστο τίτλο Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η «χωματερή» παλαιών ΙΧ όλης της ΕΕ; Αν το Ευρωδικαστήριο καταδικάσει τη χώρα μας τότε η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων 5ετίας και των καινούριων απειλούνται με κατάρρευση. Ριζικά μπορεί να αλλάξει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν δεχθεί τις αιτιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, την επιβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους όπως επίσης και την απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 3 ή και παλαιότερες. Πιο συγκεκριμένα αν το Ευρωδικαστήριο καταδικάσει την Ελλάδα τότε στη χώρα μας θα επιβληθεί ένα υπέρογκο πρόστιμο το οποίο θα διατηρείται μέχρι να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, καταργηθεί το Περιβαλλοντικό Τέλος και βέβαια αρθεί η απαγόρευση εισαγωγής παλαιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων .....Το αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η Ελλάδα να κινδυνεύει να μετατραπεί και πάλι σε χωματερή της Ευρώπης καθώς ότι σαβούρα πωλείται σε άλλα κράτη μέλη θα καταλήγουν στη χώρα μας. Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο σύνδεσμο εδώ https://www.carandmotor.gr/nea/i-ellada-kindyneyei-na-ginei-i-homateri-palaion-ih Δηλ. ο εν λόγω προσπαθεί να μας πείσει πόσο κακό θα είναι να υπάρξει η κανονική και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές νόρμες και διαδικασίες διακίνηση μεταχειρισμένων οχημάτων όπως ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες μέλη Ευρωπαικής Ένωσης. Δηλ. πόσο ηλίθιες και περιβαλλοντικά αναίσθητες είναι οι κυβερνήσεις ΟΛΩΝ των άλλων χωρών μελών και πόσο φροντίζει για το καλό μας η πολυχρονεμένη κυβέρνησή μας. 1 1
kostakis81 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:02 μμ 2 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ΧΑΧΑΧΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ κρατα το θα γινει συλλεκτικο αν δεν ειναι ηδη αστα ρε φιλε το πουλαω 5 χρονια τωρα αγγελια και δεν το παιρνει κανενας . ειναι αμαξι ειδικου κοινου . θελει να το παρει μαστορασ με μερακη . αλανιαρης και μερακλης . αλλα εχει παει και 4 νυφες στην εκκλησια .
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:05 μμ 2 λεπτά πριν, kalmik είπε Δηλ. ο εν λόγω προσπαθεί να μας πείσει πόσο κακό θα είναι να υπάρξει η κανονική και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές νόρμες και διαδικασίες διακίνηση μεταχειρισμένων οχημάτων όπως ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες μέλη Ευρωπαικής Ένωσης. Δηλ. πόσο ηλίθιες και περιβαλλοντικά αναίσθητες είναι οι κυβερνήσεις ΟΛΩΝ των άλλων χωρών μελών και πόσο φροντίζει για το καλό μας η πολυχρονεμένη κυβέρνησή μας. εγω κι εσυ θα το πληρωσουμε το προστιμο δεν του νοιαζει
Ukforthemoment Δημοσ. Πέμπτη στις 03:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:07 μμ 4 λεπτά πριν, kalmik είπε Διαβάστε τώρα και το παπαγαλάκι με τον περισπούδαστο τίτλο Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η «χωματερή» παλαιών ΙΧ όλης της ΕΕ; Αν το Ευρωδικαστήριο καταδικάσει τη χώρα μας τότε η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων 5ετίας και των καινούριων απειλούνται με κατάρρευση. Ριζικά μπορεί να αλλάξει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν δεχθεί τις αιτιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, την επιβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους όπως επίσης και την απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 3 ή και παλαιότερες. Πιο συγκεκριμένα αν το Ευρωδικαστήριο καταδικάσει την Ελλάδα τότε στη χώρα μας θα επιβληθεί ένα υπέρογκο πρόστιμο το οποίο θα διατηρείται μέχρι να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, καταργηθεί το Περιβαλλοντικό Τέλος και βέβαια αρθεί η απαγόρευση εισαγωγής παλαιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων .....Το αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η Ελλάδα να κινδυνεύει να μετατραπεί και πάλι σε χωματερή της Ευρώπης καθώς ότι σαβούρα πωλείται σε άλλα κράτη μέλη θα καταλήγουν στη χώρα μας. Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο σύνδεσμο εδώ https://www.carandmotor.gr/nea/i-ellada-kindyneyei-na-ginei-i-homateri-palaion-ih Δηλ. ο εν λόγω προσπαθεί να μας πείσει πόσο κακό θα είναι να υπάρξει η κανονική και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές νόρμες και διαδικασίες διακίνηση μεταχειρισμένων οχημάτων όπως ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες μέλη Ευρωπαικής Ένωσης. Δηλ. πόσο ηλίθιες και περιβαλλοντικά αναίσθητες είναι οι κυβερνήσεις ΟΛΩΝ των άλλων χωρών μελών και πόσο φροντίζει για το καλό μας η πολυχρονεμένη κυβέρνησή μας. αυτο το site ειναι πιο χαζό και απο το Σαρηαμπαλίδη. 1 2
NT1G Δημοσ. Πέμπτη στις 03:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:16 μμ 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αυτο το site ειναι πιο χαζό και απο το Σαρηαμπαλίδη. Το Euro 3 σταμάτησε στο τέλος του 2004. Δηλαδή αν καταργηθεί η νομοθεσία θα τρέξουν οι έμποροι να αγοράσουν αμάξια 20ετίας+ από την Ευρώπη για να τα πουλήσουν στην Ελλάδα; Τι κέρδος θα έχουν από αυτό; 3
kalmik Δημοσ. Πέμπτη στις 03:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:24 μμ 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε αυτο το site ειναι πιο χαζό και απο το Σαρηαμπαλίδη. Ανήκει στον ίδιο όμιλο με την iefimerida.gr γνωστή για τα φιλοκυβερνητικά της "αισθήματα" 1
lary7 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:35 μμ 28 λεπτά πριν, kalmik είπε Διαβάστε τώρα και το παπαγαλάκι με τον περισπούδαστο τίτλο Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει η «χωματερή» παλαιών ΙΧ όλης της ΕΕ; Αν το Ευρωδικαστήριο καταδικάσει τη χώρα μας τότε η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων 5ετίας και των καινούριων απειλούνται με κατάρρευση. Ριζικά μπορεί να αλλάξει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν δεχθεί τις αιτιολογίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, την επιβολή του Περιβαλλοντικού Τέλους όπως επίσης και την απαγόρευση εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 3 ή και παλαιότερες. Πιο συγκεκριμένα αν το Ευρωδικαστήριο καταδικάσει την Ελλάδα τότε στη χώρα μας θα επιβληθεί ένα υπέρογκο πρόστιμο το οποίο θα διατηρείται μέχρι να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης, καταργηθεί το Περιβαλλοντικό Τέλος και βέβαια αρθεί η απαγόρευση εισαγωγής παλαιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων .....Το αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η Ελλάδα να κινδυνεύει να μετατραπεί και πάλι σε χωματερή της Ευρώπης καθώς ότι σαβούρα πωλείται σε άλλα κράτη μέλη θα καταλήγουν στη χώρα μας. Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο σύνδεσμο εδώ https://www.carandmotor.gr/nea/i-ellada-kindyneyei-na-ginei-i-homateri-palaion-ih Δηλ. ο εν λόγω προσπαθεί να μας πείσει πόσο κακό θα είναι να υπάρξει η κανονική και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές νόρμες και διαδικασίες διακίνηση μεταχειρισμένων οχημάτων όπως ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες μέλη Ευρωπαικής Ένωσης. Δηλ. πόσο ηλίθιες και περιβαλλοντικά αναίσθητες είναι οι κυβερνήσεις ΟΛΩΝ των άλλων χωρών μελών και πόσο φροντίζει για το καλό μας η πολυχρονεμένη κυβέρνησή μας. Οι άνθρωποι είναι απλά ηλίθιοι και εγκάθετοι. Προσπαθούν να μας πούν πως στην χώρα με μ.ο ηλικίας τα 17.3 χρόνια θα τρέξει ο Ελληνας να αγοράσει σαπάκια 20ετίας απο Ε.Ε αντί να πάρει ενα 7ετίας με 5.000€. Εντομεταξυ ακόμα και Κροατία-Ρουμανία έχουν νεότερο στόλο, άντε συντομα θα μας περάσουν και ΟΛΑ τα βαλκάνια. https://www.acea.auto/figure/average-age-of-eu-vehicle-fleet-by-country/
NT1G Δημοσ. Πέμπτη στις 03:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:47 μμ 8 λεπτά πριν, lary7 είπε Οι άνθρωποι είναι απλά ηλίθιοι και εγκάθετοι. Προσπαθούν να μας πούν πως στην χώρα με μ.ο ηλικίας τα 17.3 χρόνια θα τρέξει ο Ελληνας να αγοράσει σαπάκια 20ετίας απο Ε.Ε αντί να πάρει ενα 7ετίας με 5.000€. Εντομεταξυ ακόμα και Κροατία-Ρουμανία έχουν νεότερο στόλο, άντε συντομα θα μας περάσουν και ΟΛΑ τα βαλκάνια. https://www.acea.auto/figure/average-age-of-eu-vehicle-fleet-by-country/ ... Δεν ξέρω για τα Βαλκάνια, αλλά από τα νούμερα της ACEA για τις χώρες που έχει νούμερα, η Ελλάδα είναι νούμερο 1 στα πιο παλιά αμάξια με μ.ο. 17,5 χρόνια , με το 80 % των αμαξιών να είναι από το 2013 και πιο παλιά.
lary7 Δημοσ. Πέμπτη στις 03:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:53 μμ Αναφέρομαι στα λοιπά βαλκάνια σαν περιοχές χαμηλότερου εισοδήματος απο εμάς που όμως έχουν λιγότερη φορολογία απο ότι εμείς και αποτελούμε μεγάλες αγορές μεταχειρισμένων.
Razgriz Δημοσ. Πέμπτη στις 04:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:00 μμ 6 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε ξερεις που ειναι η διαφορα στις αποψεις μας, εσεις λετε οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες παλαιων οχηματων δεν ειναι σαν και εμενα και εγω τους υπερασπιζομαι και λεω οτι ειναι σαν και εμενα Ο φοιτητής με στάρλετ του 2001 Η φοιτήτρια με τσικουετσεντο 1998 Ο βιοπαλεστης με το γκολφ του 2004 Κτλ. Λες ότι όσοι διαλέγουν παλαιά αυτοκίνητα το κάνουν λόγο αγάπης (που φυσικά και υπάρχει) και όχι λόγο οικονομικής δυσκολίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό αγοράζει αυτοκινητο για να πάει από το Α στο Β. Αυτά τα άτομα πέρα από το βασικό σέρβις (που πολλές φορές δεν θα γίνει λόγο οικονομικής δυσκολίας ή απλά δεν τους ενδιαφέρει) δεν ασχολούνται με κάτι άλλο και ούτε και θέλουν να χαλάνε τόσα χρήματα σε κάτι την σειράς και δε παλιό. Είσαι λάθος στο να πιστεύεις οτι οι κόσμος έχει έμφυτη την σωστή συντήρηση των μηχανημάτων. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα