nchatz Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Η Philips εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία Fixables, το οποίο θα επιτρέπει στους πελάτες να εκτυπώνουν τρισδιάστατα ανταλλακτικά για προϊόντα προσωπικής φροντίδας της εταιρείας. Σύμφωνα με το εισαγωγικό βίντεο της πρωτοβουλίας, στόχος είναι να προσφέρει έναν απλούστερο και ευκολότερο τρόπο για την επέκταση της διάρκειας ζωής των λειτουργικών αντικειμένων, αντί να απορρίπτονται επειδή ένα μόνο εξάρτημα ή προσάρτημα έχει χαλάσει. Για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, η Philips συνεργάζεται με τις εταιρείες Prusa Research και LePub, ενώ η πλατφόρμα Printables φιλοξενεί τα σχέδια των ανταλλακτικών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σε αυτή την ιδέα. Η ποιότητα του ανταλλακτικού εξαρτάται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του, ενώ δεν διαθέτει κάθε καταναλωτής έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή στο σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί πως δημόσιες βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια και τοπικές κοινότητες κατασκευαστών ενδέχεται να διαθέτουν εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να ενοικιαστεί επιτόπου. Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Το Fixables ξεκινά αρχικά στην Τσεχική Δημοκρατία. Στον ιστότοπο του προγράμματος (ο οποίος είναι στα τσεχικά), η Philips εξηγεί ότι ξεκινά από τη χώρα καταγωγής της Prusa Research και απευθύνεται στην υπάρχουσα κοινότητα κατασκευαστών της εταιρείας τρισδιάστατης εκτύπωσης για αυτό το έργο. Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η πρωτοβουλία βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο είναι το γεγονός ότι προς το παρόν διατίθεται μόνο ένα σχέδιο ανταλλακτικού: ένα εξάρτημα χτένας για την κουρευτική μηχανή OneBlade, άλλα δύο σχέδια φέρουν την ένδειξη "Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό", ενώ υπάρχουν τρία διαφορετικά εικονίδια χωρίς περιγραφή που παραπέμπουν σε επιπλέον σχέδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος του Fixables παρέχει επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες να υποβάλουν αίτημα για εξαρτήματα που θα ήθελαν να μπορούν να εκτυπώσουν τρισδιάστατα. Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που το Fixables απέχει ακόμη πολύ από το να επιφέρει πραγματική μείωση των αποβλήτων από προϊόντα προσωπικής φροντίδας, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ένα μεγάλο brand σαν αυτό της Philips καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια να διερευνήσει τις δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης για καλύτερη βιωσιμότητα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 1
dimitris_st13 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, σε αντίθεση με την ισχύουσα νόρμα που υπάρχει για την αγορά νέων συσκευών λόγω της παραμικρής φθοράς εξαρτήματος μικροσυσκευών. Εύγε για το εγχείρημα 1 3
Huruduru Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Μπράβο στην εταιρία. Έστω και σε μικρό βαθμό, είναι ένα βήμα προς την μείωση αποβλήτων. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες με παρόμοια προγράμματα. 6 1
kallair Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 12 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Αν άλλαζαν εύκολα και οι μπαταρίες Οι περισσοτερες απο τις μηχανες αυτες ειναι αδιαβροχες. οποτε μου ακουγεται λογικο να μην ανοιγουν ευκολα. Το μονο παραπονο μου πανω στο θεμα ειναι οτι οι μπαταριες ειναι κολλημενες πανω στην πλακετα. Αυτος ηταν ο μεγαλος βαθμος δυσκολιας στην δικη μου περιπτωση και οχι να την ανοιξω για να εχω προσβαση στην μπαταρια. 4
Athoz Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Πολύ καλό και καλύτερο αν έχει και για τα εσωτερικά εξαρτήματα. Θα το δει η Άππληστη και θα πάθει εγκεφαλικό, μήπως και γίνει μόδα.
Pokemon640 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Το μόνο που σκεφτόμουν είναι κατά πόσο τα 3D printed εξαρτήματα θα αντέχουν η θα φθείρονται σε σχέση τα εμπορικά πλαστικά ανταλλακτικά.
whiteman7 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου εξαιρετικο 4 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε Το μόνο που σκεφτόμουν είναι κατά πόσο τα 3D printed εξαρτήματα θα αντέχουν η θα φθείρονται σε σχέση τα εμπορικά πλαστικά ανταλλακτικά. χρειαστηκα vesa mount για το μονιτορ aw3423dw και η DELL δε μου το προμηθευε δε το ειχε σαν ανταλλακτικο μου εστειλαν απο ΚΑΝΑΔΑ φτιαγμενο απο 3D printer εξαιρετικης ποιοτητας πλαστικο module επαθα ενα σοκ, μολις 20 ευρώ 1 1
Votritis Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Aς ριξει λιγο την τιμη στις λεπίδες στην συγκεκριμένη συσκευή που κανονικα κανουν 10Ε η μια και θες 3-4 τον χρονο δηλαδη σαν να αγοραζεις καινουρια συσκευή καθε χρονο , τα ανταλλακτικά αυτα που εκτυπώνεις μεχρι να φθαρούν θα εχει χαλασει η συσκευή 1 1
Pokemon640 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 41 minutes ago, whiteman7 said: εξαιρετικο χρειαστηκα vesa mount για το μονιτορ aw3423dw και η DELL δε μου το προμηθευε δε το ειχε σαν ανταλλακτικο μου εστειλαν απο ΚΑΝΑΔΑ φτιαγμενο απο 3D printer εξαιρετικης ποιοτητας πλαστικο module επαθα ενα σοκ, μολις 20 ευρώ θα πρόσεχα εξ αρχής η οθόνη να είχε vesa mounts, απλά η σκέψη μου ήταν, πόσο ανθεκτικό είναι ένα 3D print με μεταχείριση πάνω σε ξυριστική που τρίζει, η στη περιπτωσή σου αν αντέχει και δεν φθείρεται/σπάει στον χρόνο. Σε σχέση με ένα "εργοστασιακό" Mount.
whiteman7 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 9 ώρες πριν, Pokemon640 είπε θα πρόσεχα εξ αρχής η οθόνη να είχε vesa mounts, απλά η σκέψη μου ήταν, πόσο ανθεκτικό είναι ένα 3D print με μεταχείριση πάνω σε ξυριστική που τρίζει, η στη περιπτωσή σου αν αντέχει και δεν φθείρεται/σπάει στον χρόνο. Σε σχέση με ένα "εργοστασιακό" Mount. η συσκευή είχε αλλά το έχασα...στη μετακόμιση (αλλά δεν έχει σημασια αθυτό) στη δικη μου περίπτωση ένα σχεδον χρόνο μετά η ποιοτητα του υλικού παραμένει αναλλοίωτη
TechnoState Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου ... χρησιμοποιώ σειρές oneblade σχεδόν απο το καιρό που πρωτο-κυκλοφόρησαν. Τα αξεσουάρ που προσφέρει προς 3D εκτύπωση δεν χρειάστηκαν ποτέ αντικατάσταση. Οι κεφαλές - λεπίδες χρειάζονται βέβαια αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες (ανάλογα με την χρήση τους). Το κόστος τους είναι εξωφρενικά υψηλό κ ναι, σε ορισμένες σειρές (φτάνει στο συνολικό κόστος της ίδιας της συσκευής) μέσα σε ένα χρόνο. Ανταγωνισμός δεν υπάρχει εκεί, διότι οτιδήποτε εναλλακτικό - μη αυθεντικό, έχει άθλια ποιότητα και αποτέλεσμα. Δυστυχώς, στα χαρακτηριστικά της, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο (εντελώς αδιάβροχη, πρόσωπο-σώμα, μήκη απο 0 - 14mm , μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, γρήγορη φόρτιση).
panagiotou Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου οταν παρω και 3D εκτυπωτη να τυπωσω και απο τα τριευρα το μακρύτερο να εχω να τους δωσω θα το παρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα