archer100 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου 1 hour ago, gpapadakis said: https://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php 1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η μίσθωση κύριας κατοικίας έχει τριετή ελάχιστη διάρκεια, υποχρεωτική και για τα δύο μέρη, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί βραχύτερος χρόνος. Συντόμευση της τριετίας επιτρέπεται μόνο με νεότερη συμβολαιογραφική πράξη, καταρτιζόμενη τουλάχιστον έξη μήνες μετά την έναρξη της μίσθωσης. 4. ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Στις παραπάνω ρυθμίσεις υπάγονται μόνο οι μισθώσεις στις οποίες το μίσθιο χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία του μισθωτή. Δεν υπάγονται στις διατάξεις αυτές οι μισθώσεις για δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία, ή προσωρινή διαμονή. Αυτό ακριβώς είναι και το αντικείμενο της συζήτησης (και ο λόγος που άνοιξα το νήμα). Και δεν είναι τόσο το τυπικό της υπόθεσης αλλά κυρίως το τί συνηθίζεται από τις αρχές όταν εξετάζουν τέτοιες περιπτώσεις. Σέβονται τη διάρκεια που συμφωνήθηκε στο συμφωνητικό και διατάζουν αποχώρηση ή επικαλούνται τριετία και επιτρέπουν τον άλλον να μείνει όσο θέλει; Δεν έχω όρεξη να προσπαθώ να πείσω δικαστές και αστυνομικούς να τηρήσουν το γράμμα του νόμου αν ξέρω πως δε συνηθίζουν να το τηρούν στην πράξη. Και δε μιλάμε για μικρή διαφορά, αλλά για 3 μήνες έναντι 36 μηνών. Δηλαδή θες να νοικιάσεις το σπίτι σου για 3 μήνες και τελικώς δεν το βλέπεις για ακόμα 33. Εντελώς κουλό
mike15 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 5 ώρες πριν, archer100 είπε Με τουρίστες/ξένους δοκίμασες καθόλου; Φαντάζομαι εκεί υπάρχει και επιπλέον πρόβλημα ότι δεν έχουν ΑΦΜ οπότε και δε μπορεί να ανέβει το συμφωνητικό στο ταξις, οπότε πρέπει να πας μέσω πλατφόρμας σωστα; οχι δεν μου ετυχε να με καλεσουν. 4 ώρες πριν, paredwse είπε Τι ακριβώς έχεις κάνει ως ιδιοκτήτης; Έχεις γράψει ότι νοικιάζεις ένα ακίνητο ως ΜΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ; εχω γραψει στο πρωτο μου ποστ,εξηγω εκει. 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Χιλιαδες ακίνητα νοικιάζονται με βραχυχρόνιες μισθώσεις στην ελλαδα. ακριβως πολλοι το κανουν.
archer100 Δημοσ. 14 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 14 Μαϊου 1 minute ago, mike15 said: ακριβως πολλοι το κανουν. Το κάνουν εννοείς εκτός πλατφόρμας ή περιλαμβάνεις και τις ενοικιάσεις μέσω πλατφόρμας στην περίπτωση αυτή; Γιατί μέσω πλατφόρμας είναι σίγουρα διαφορετικά
mike15 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου archer100 καταλαβαινω το σκεπτικο σου αλλα ο νομος σου δινει την δυνατοτητα αν θες να το κανεις μεσω πλατφορμας,ειτε με τον ιδιο ενοικιαστη ειτε με πολλους για ενα τριμηνο. εαν τωρα θες να το κανεις μεσω ταξις, μπορεις να βαλεις μια αγγελια που να λεει οτι ενοικιαζεται σπιτι για 3 μηνες.αλλα εκει θα λογιζεται σαν πρωτη κατοικια και εχει αλους νομους το κρατος σε σχεση με την πλατφορμα.εγω απλα σου ειπα εναν τροπο ,με ρισκο βεβαια,ωστε να προσελκυσεις καποιον που οσο μπορεις να εισαι σιγουρος ,θα φυγει χωρις να φερει αντιρηση.αλλιως εχει το δικαιωμα. προσωπικα θεωρω αδικο τον νομο για τους ιδιοκτητες.νομιζω θα επρεπε να ειναι απο μονοετης υποχρεωση για τον ιδιοκτητη και αν ολα πανε καλα να γινεται ανανεωση καθε χρονο η' αν συμφωνουν και οι 2 μετα για πολλα χρονια.στην ελευθερη οικονομια ετσι επρεπε να ειναι. 5 λεπτά πριν, archer100 είπε Το κάνουν εννοείς εκτός πλατφόρμας ή περιλαμβάνεις και τις ενοικιάσεις μέσω πλατφόρμας στην περίπτωση αυτή; Γιατί μέσω πλατφόρμας είναι σίγουρα διαφορετικά συνηθως το κανουν οσοι φοβουνται να βαλουν ενα ενοικιαστη μονιμο ,γιατι φοβουνται τι ενοικιαστης θα ειναι,αν θα πληρωνει ,αν θα ειναι γενικα σωστος στις υποχρεωσεις του.αυτο που σου εφερα παραδειγμα,στην αρχη ηταν σωστος.πληρωνε κανονικα και ηταν σεμνος και ησυχος.μετα απο 3 μηνες αρχισε να δινει το σπιτι του σε αλλους και καταλαβαινεις.οποτε οταν αρχισε να γινεται προφασιστηκα μια ιδιοκατοικηση και του ειπα σε 2 μηνες θα ηθελα να εχω το σπιτι για να μεινει συγγενης μου ,προεκυψε ενα προβλημα.παροτι δυσαρεστηθηκε και επειδη εχει τον νομο με το μερος του,τον καλμαρα λεγοντας του οτι θα του δωσω και ενα ενοικιο δωρο για να το δωσει στο νεο σπιτι.εκανα τον χαζο και εφυγε.προτιμησα να χασω χρηματα για να φυγει.απο τοτε σιγουρευομαι πιο πολυ και κανω ολα αυτα που σου ειπα σαν ερευνα.ποτε ομως δεν θα εισαι σιγουρος ποιος ειναι ο αλλος.οποτε τωρα το λεω εξαρχης οτι θα ιδιοκατοικησω και το θελω για Χ μηνες.αν δω οτι ολα πανε καλα ,δινω παραταση ωστε να μην καταλαβει κατι.μου εχει τυχει να κατσει και χρονο ετσι ενοικιαστης που εφυγε μετα μονος του. 1
Skrobo Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 7 minutes ago, mike15 said: προσωπικα θεωρω αδικο τον νομο για τους ιδιοκτητες.νομιζω θα επρεπε να ειναι απο μονοετης υποχρεωση για τον ιδιοκτητη και αν ολα πανε καλα να γινεται ανανεωση καθε χρονο η' αν συμφωνουν και οι 2 μετα για πολλα χρονια.στην ελευθερη οικονομια ετσι επρεπε να ειναι. Ο ποιο σωστός τρόπος θα ηταν συμφωνήσιμη η διάρκεια χωρίς κάποιο ελάχιστο, και οσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει το συμβόλαιο τόσο μεγαλύτερη φοροαπαλαγή να λαμβάνει ο ιδιοκτήτης. 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 1 Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων – Βασικές Έννοιες 1.1 Βραχυχρόνια μίσθωση Ως βραχυχρόνια μίσθωση ορίζεται η μίσθωση ή υπεκμίσθωση ακινήτου: • ανεξάρτητα αν είναι αναρτημένο σε ψηφιακή πλατφόρμα στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού ή όχι και • ανεξάρτητα αν η σύμβαση συνάπτεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, • για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, μικρότερη των εξήντα (60) ημερών και • εφόσον δεν παρέχονται άλλες υπηρεσίες πλην της διαμονής και της παροχής κλινοσκεπασμάτων. Το ως άνω όριο των εξήντα (60) ημερών αναφέρεται στη διάρκεια κάθε σύμβασης μίσθωσης και όχι στο σύνολο των ημερών που ένα ακίνητο δύναται να διατίθεται για βραχυχρόνια μίσθωση μέσα στο έτος. https://www.aade.gr/brahyhronia-misthosi-akiniton 2
mike15 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) αρα προβλεπεται απο την ααδε.ισως ομως να μην συμφερει απο αποψη φορολογιας σε συγκριση με την πλατφορμα.δεν γνωριζω. το θεμα ειναι τι γινεται νομικα εαν καποιος θελει να μεινει περα απο την ληξη της συμβασης προφασιζομενος τον νομο περι κυριας κατοικιας παροτι υπεγραψε για βραχυχρονια μισθωση.μπορουμε να του κανουμε εξωση βασιζομενοι στο αρθρο αυτο? τι συμβαινει στην πραγματικοτητα? Επεξ/σία 14 Μαϊου από mike15 1
phanispal Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 2 ώρες πριν, mike15 είπε προσωπικα θεωρω αδικο τον νομο για τους ιδιοκτητες. Όταν όμως τους επιτρέπει μετά τη λήξη του συμβολαίου να ζητάνε κυριολεκτικά όσα θέλουν είναι εντάξει ο νόμος τότε, έτσι; Τότε είναι όλα καλά, έτσι; 1 2
gpapadakis Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 2 hours ago, phanispal said: Όταν όμως τους επιτρέπει μετά τη λήξη του συμβολαίου να ζητάνε κυριολεκτικά όσα θέλουν είναι εντάξει ο νόμος τότε, έτσι; Τότε είναι όλα καλά, έτσι; Η 3ετια δεν υπάρχει πουθενά αλλού, είναι ένα άτυπο ενοικιοστάσιο. Ή το άλλο το ακόμα καλύτερο, πωλείται το ακίνητο και ισχύει το παλιό μισθωτηριο. Αυτά είναι πάγιες ελληνικές νομικές παλαβομαρες, όπως και άλλες ευρεσιτεχνίες τύπου χρησικτησίας. 1
mike15 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 2 ώρες πριν, phanispal είπε Όταν όμως τους επιτρέπει μετά τη λήξη του συμβολαίου να ζητάνε κυριολεκτικά όσα θέλουν είναι εντάξει ο νόμος τότε, έτσι; Τότε είναι όλα καλά, έτσι; δεν καταλαβαινω γιατι εισαι επιθετικος.δεν σε εχω συνηθισει ετσι να λες την γνωμη σου. ποιος σου ειπε οτι ειναι δικαιο? δεν παιρνω θεση υπερ ενος η' του αλλου.σαφως και πρεπει να προστατευτουν και οι ενοικιαζομενοι,εχω υπαρξει και εγω . απλα μιλησα για κατι το οππιο συζηταμε εδω τωρα συγκεκριμενο οχι να ανοιξουμε παλι γενικη συζητηση.φανταζομαι ολοι ενοικιασαμε καποτε για καποιο λογο.θεωρω οτι πρεπει να υπαρξει αναθεωρηση των νομων και για ιδιοκτητες και για ενοικιαστες.να ειναι καλοςκαι δικαιος για ολους. αλλα η σταση σου δεν μου αρεσε.
mithrid Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Νομιζω κοιτας λαθος,απο τη στιγμη που θελεις για λιγο καιρο ενοικιαση δηλαδη Βραχυχρονια Αν βγαλεις ΑΜΑ ακινητου εχω την εντυπωση οτι μπορεις να καταχωρησεις στη Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής το ατομο που θελεις για το χρονικο διαστημα που θελεις με τα στοιχεια του χωρις να χρειαστει να κανεις ολη αυτη τη μανουρα με τα μισθωτηρια(που θεωρουνται μακροχρονια ενοικιαση) Εφοσον λοιπον θελει ο γνωστος σου να μεινει 3μηνες=90μερες περιπου (υπαρχει ορος στη Βραχυχρόνια Διαμονή οτι το ακινητο μπορει να νοικιαστει μεχρι 58ημερες για να μην θεωρηθει μακρυχρονια η διαμονη) τοτε θα κανεις 2 καταχωρησεις του ιδιου ατομου ημερολογιακα πχ μια για 50ημερες και μια για 40ημερες(δεν τους ενδιαφερει αν ειναι το ιδιο ατομο-τους ενδιαφερει ποτε γινονται οι καταχωρησεις ημερολογιακα) Τωρα φορολογικα νομιζω δεν πληρωνεις κατι μιας και εχεις ενα ακινητο οποτε εναν ΑριθμοΜητρωουΑκινητου(ΑΜΑ),οπως θα πληρωνες αν ειχες μισθωτηριο δηλ το 15%των ενοικιων (διορθωστε με αν κανω λαθος) αλλα πληρωνεις κατι ποσοστα περι του κλιματος για καθε μερα διαμονης(ας βοηθησει εδω καποιος που τα εχει ζησει) 1
JakeKaufman Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 6 hours ago, phanispal said: Όταν όμως τους επιτρέπει μετά τη λήξη του συμβολαίου να ζητάνε κυριολεκτικά όσα θέλουν είναι εντάξει ο νόμος τότε, έτσι; Τότε είναι όλα καλά, έτσι; Δηλαδή τι θα ήθελες, να υπάρχει κανονισμός που θα ισχύει ΜΕΤΑ τη λήξη του συμβολαίου;
mike15 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 28 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Δηλαδή τι θα ήθελες, να υπάρχει κανονισμός που θα ισχύει ΜΕΤΑ τη λήξη του συμβολαίου; εγω νομιζω καταλαβα τι λεει.οτι οταν τελειωνει και θελει ο ενοικιαστης να παραμεινει ξανα,του ανεβαζει το ενοικιο πολυ ψηλα,που εχει το δικαιωμα απλα μαλλον το θετει οτι το κανει καποιος σαν εκβιασμο..σου λεει θα βρω εγω νεο που θα τα δωσει εαν θες κατσε αλλα θα πλερωσεις.που φυσικα ειναι νομιμο,αδικο μεν για τον ενοικιαστη αλλα και δικαιο για τον ιδιοκητη εαν δεν ειναι παραλογος,γιατι μια αυξηση σιγουρα δικαιουται να κανει μετα απο 3 χρονια ιδιας τιμης, ομως σε ελευθερη οικονομια ζουμε,ο καθενας οτι θελει ζηταει και οτι θελει δινει,ο νομος της αγορας. 1
StamTheMan Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 8 ώρες πριν, phanispal είπε Όταν όμως τους επιτρέπει μετά τη λήξη του συμβολαίου να ζητάνε κυριολεκτικά όσα θέλουν είναι εντάξει ο νόμος τότε, έτσι; Τότε είναι όλα καλά, έτσι; Το νομιμο ειναι και ηθικο λενε.
JakeKaufman Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου 7 hours ago, mike15 said: εγω νομιζω καταλαβα τι λεει.οτι οταν τελειωνει και θελει ο ενοικιαστης να παραμεινει ξανα,του ανεβαζει το ενοικιο πολυ ψηλα,που εχει το δικαιωμα απλα μαλλον το θετει οτι το κανει καποιος σαν εκβιασμο..σου λεει θα βρω εγω νεο που θα τα δωσει εαν θες κατσε αλλα θα πλερωσεις.που φυσικα ειναι νομιμο,αδικο μεν για τον ενοικιαστη αλλα και δικαιο για τον ιδιοκητη εαν δεν ειναι παραλογος,γιατι μια αυξηση σιγουρα δικαιουται να κανει μετα απο 3 χρονια ιδιας τιμης, ομως σε ελευθερη οικονομια ζουμε,ο καθενας οτι θελει ζηταει και οτι θελει δινει,ο νομος της αγορας. Κι εγω κατάλαβα τι λέει. Το θέμα είναι τι περίμενε να του κάνει ο νόμος; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα