Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Και τι διοικητική σχέση έχει πλέον ο Bill στην MS?

Έχει δεν έχει θέση όλα αυτά δική του δουλειά και προγραμματισμός είναι. Θα έκανε κάτι διαφορετικό μήπως; Για χαβαλε το έγραψα παραπάνω αλλά και τον Χίτλερ κάποιοι τον θεωρούν "καλό", ο καθένας έχει την άποψη του.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, GCX είπε

Πρώτον, Δεν πάνε καλά τα Windows 11 λογικό. Επίσης βάζουμε όλοι linux ή πάμε σε Macos πλέον λογικό πως να κλεψει δεδομένα η MS. Τέλος, ξέρετε πόσο κοστίζει η αναβάθμιση από τα 10 στα 11 που στα δίνει πάλι δωρεάν η MS?. ΞΈΡΕΤΕ ποσα λεφτά χάνει άμα δεν πάρεις έστο με 1€ windows key?Xbox? Όλοι έχουμε playstation. Εμ, έγινε φτωχή η καημένη για εμάς και λογικό να κάνει απολύσεις.

The PlayStation 5 is currently ahead by 38.86 million units. The PlayStation 5 has sold 71.03 million units in 50 months, while the Xbox Series X|S sold 32.17 million units. The PlayStation 5 has a 68.8 percent marketshare (+3.0% year-over-year), compared to 31.2 percent for the Xbox Series X|S (-3.0% year-over-year). --> ΠΗΓΗ GOOGLE ----- Ε ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ MICROSOFT

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Dts_Dimensions είπε

The PlayStation 5 is currently ahead by 38.86 million units. The PlayStation 5 has sold 71.03 million units in 50 months, while the Xbox Series X|S sold 32.17 million units. The PlayStation 5 has a 68.8 percent marketshare (+3.0% year-over-year), compared to 31.2 percent for the Xbox Series X|S (-3.0% year-over-year). --> ΠΗΓΗ GOOGLE ----- Ε ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ MICROSOFT

Έχω δει τις πωλήσεις από το Xbox ξέρω με έκανε εντύπωση και εμένα για απωλήσεις στο τμήμα xbox.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, forty είπε

Καλά κάποιοι δεν έγραφαν στο φορουμ για το πόσο καλός είναι ο bill και πόσα λεφτά χαρίζει και τι καλό που έχει κάνει στην ανθρωπότητα; 

Ο Βασιλάκης ο Πόρτες σταμάτησε να είναι ΤΣΕΟ (CEO) της MS το 2000 και σταμάτησε να είναι στο διοικητικο συμβουλιο το 2020. Σήμερα έχουμε 2025. Μάλλον έχει μηδενικό ρόλο στην απόφαση για τις απολύσεις.

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, atypicalcoder said:

Είναι πολύ απλό. Δεν αγοράζουμε προιοντα ΑΙ ή εταιριών που χρησιμοποιούν ΑΙ, πόσο μάλλον που έχουν διώξει κόσμο λόγω αυτού.

Πώς θα γίνει αυτό? Αφού όλοι αγοραζουν ΑΙ. Δεν μπορεί κανείς να επικοινωνησει και να  οργανωσει το "μην αγοραζετε ΑΙ". Πώς θα το κάνει, με την ντουντουκα στο χωριό;
Στο κάτω κάτω δεν βλέπω να υπάρχει και ιδιαιτερη διαθεση να σταματησει ο κόσμος να αγοραζει ΑΙ. Μιλώντας για τον εαυτό μου, δεν υπάρχει περιπτωση να κάνω κατι τετοιο.

Δημοσ.
14 hours ago, kurkosdr said:

Επαναλαμβάνω ξανά: Σκέφτεσαι με την ελληνική νοοτροπία του "έχω μια δουλίτσα για να βγάζω τα προς το ζην και αν με διώξουν θα πεινάσω", όχι με την αμερικανική νοοτροπία του "έχω μια δουλειά που με πληρώνει $100Κ το χρόνο τουλάχιστον άρα και να μείνω άνεργος για 2-3 χρόνια δεν πειράζει".

Πίστεψέ με, η ίδια νοοτροπία ισχύει παντού. ΌΛΟΙ ανησυχούν για τη δουλειά τους και - ειδικά στις ΗΠΑ - το να χάσεις τη δουλειά σου ξαφνικά είναι ΜΕΓΑ πρόβλημα. Ειδικά αν έχεις "ανοιχθεί" με δάνεια για σπίτια και λοιπά. Επίσης τα 100Κ στις ΗΠΑ μην θεωρείς ότι είναι και κανένα τρελό ποσό, ειδικά σε ακριβά μέρη (π.χ. NY). Θα έλεγα ότι είναι μέσο για τα δικά τους δεδομένα.

Έπειτα, μην ξεχνάμε το προφανές: άλλη διαπραγματευτική ισχύ έχεις ως εργαζόμενος κάπου για να πας αλλού, άλλη ως απολυμένος που καίγεται.

Τέλος, γράφετε κάποιοι για τη Microsoft, απολύσεις, κέρδη, το ένα το άλλο. Μην ξεχνάτε, πολυεθνική εταιρεία είναι με 220Κ+ εργαζομένους σε άπειρες θέσεις και ειδικότητες και σε δεκάδες χώρες. Προφανώς κάνει συνέχεια αναδιοργάνωση, ανοίγει & κλείνει τμήματα ή θυγατρικές, κοκ. Δεν είναι περίεργο.

Και εδώ στο ελληνικό παράρτημα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Βεβαίως οι τακτικές "αποχωρήσεις" έχουν σχέση με την απόδοση, ενώ οι έκτακτες (μαζικές) έχουν να κάνουν με εντολές άνωθεν (π.χ. κατάργηση θέσης ή τμήματος).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/05/2025 at 23:40, kurkosdr said:

όχι με την αμερικανική νοοτροπία του "έχω μια δουλειά που με πληρώνει $100Κ το χρόνο τουλάχιστον άρα και να μείνω άνεργος για 2-3 χρόνια δεν πειράζει".

Τα 100K στις ΗΠΑ είναι σαν να λες 25.000€ στην Ελλάδα. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό αυτό.

Μόνο για την ασφάλιση υγείας και το ενοίκιο του αυτός θα πρέπει να πληρώνει ένα 40άρι (χωρίς να χρειαστεί την ασφάλεια). Αν πάει να κάνει και κανα παιδάκι, το μερίδιο που θα πληρώσει στο νοσοκομείο μετά την συμμετοχή της ασφάλειά του, είναι κανα 20αρικο χιλιάρικα !!! Να βάλω και τα student loans που ανέρχονται σε κανα 250.000€ και που τους επιβαρύνουν μέχρι να γίνουν 40 ετών; Να μη συνεχίσω.

Μην συγκρίνετε μόνο αριθμούς. Με αυτή τη λογική η Ελλάδα είναι παράδεισος. Οι Βούλγαροι έχουν 550€ κατώτατο μισθό. 

Επεξ/σία από nikosgalis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...