Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Θα έχουμε ξανά τις ίδιες αρπαχτές που έκαναν με το 1. Αγόρασα Witcher 3 και Hogwarts Legacy γιατί έλεγαν τα Fanboys πόσο γαμάτα Ports είναι και δεν παίζονται.. τώρα ζητάνε 10€ καπέλο για να πάρεις την Optimized "Switch 2" έκδοση των ίδιων παιχνιδιών η οποία και καλά θα παίζει πιο ομαλά. Βρε δεν γ... λεω γώ; Πήρα στο τέλος Steam Deck έβαλα το Witcher 3 και έπαιζε άψογα. Άμα θέλω να παίζω στην τηλεόραση τέτοιους τίτλους, δεν θα πάρω Switch για να τα παίζω με upscaling. Το Hogwarts Legacy έπαιζε ικανοποιητικά στο Steam Deck με τις κατάλληλες ρυθμίσεις σε σύγκριση με το Switch, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ανέκαθεν Unoptimized σε PC Hardware οπότε κατέληξα να το τερματίσω στο PS5.

Δεν έχω παίξει τέτοια παιχνίδια στο Switch. Ακόμα και Zelda ΤΟΤΚ έπαιξα σε meulation καθώς το πρώτο είχε αρκετά θέματα(θυμάμαι botw στο δάσος που ήταν το master sword) κάτι ακραία drops μπορεί κάτω τον 20 fps. Βέβαια έχω αγοράσει τα παιχνίδια δεν είμαι τέτοιος.

Ωστόσο κάτι παιχνιδάκια που παίζει η μικρή τύπου Little Nightmares ή Five night at Freddys Security breach(αυτό το λές και unplayable) έτρεχαν και αυτά άσχημα με stutters. Αν μια κονσόλα δεν μπορεί να τρέξει σωστά ένα little nightmares προφανώς σε Witcher ακόμα και heavily downgraded δεν....

Βέβαια αυτό με επιδόσεις κάπου κοντά σε rtx3050-50ti δεν είναι κακό απλά δεν ξέρω πόσο future proof μπορεί να είναι. Προς το παρόν σήμερα είναι τίμιο. Στο μέλλον φαντάζομαι τα 3rd party θα είναι 720p upscaled σε 1080p με διάφορα άλλα tweaks ? Γιατί δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως αυτό το hardware σε 3-4-5 χρόνια θα παίζει τίμια.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εδώ και χρόνια επιλέγω Nintendo διότι μου αρέσει το σενάριο και οι χαρακτήρες αρκετών παιχνιδιών. Αναμένω τα νέα παιχνίδια για Switch 2.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι οκ ειναι αλμα συγκριτικα με το σαπακι πρωτο switch που εχει επιδοσεις κινητου των 100 ευρω. Το switch 2 επιασε επιδοσεις καρτων γραφικων του 2016 του υπολογιστη. Καλα θα παει αυτο. Αλλα οκ τα first party ειναι διαμαντια και χαιρεσαι να παιζεις τετοια παιχνιδια ασχετως γραφικων. 

Για την ιστορια ομως θελω να κανω μια συγκριση σε ενα παιχνιδι απλα για να δουμε τι σημαινουν σε real life σεναρια οι επιδοσεις και οχι απλα σαν νουμερα για να δουμε και το λεγομενο αλμα που εκανε το switch 2 αλλα και πως στεκετε απεναντι στον υπολογιστη. 

Προφανως τα παρακατω γραφικα ειναι στο πρωτο switch με 25-30fps στο δευτερο με 30 και στον υπολογιστη στην τριτη φωτο με 150. Ετσι για να καταλαβουμε τι ακριβως μας πουλαει η nindy απο αποψη hardware αλλα και τις μας πουλαγε τοσα χρονια με το πρωτο switch. 

Switch 1 Hogwarts Legacy

Screenshot-1.png

Switch 2 Hogwarts Legacy

Screenshot-2.png

PC Maxed Hogwarts Legacy

Hogwarts-Legacy-Screenshot-2025-05-14-17

Θελετε να δουμε και witcher 3 να δουμε τι μας πουλαει η nindy τοσα χρονια? Οτι αλλη συγκριση εδω για να δουμε τι πραγματικα μας πουλαει η nindy με το hardware της. 

Switch 20-25fps

1.png

PC

2.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 5
Δημοσ.

1 hour ago, Arkin said:

αλλα και πως στεκετε απεναντι στον υπολογιστη. 

Τα PC maxed ειναι σε φορητά μηχανήματα των 250€ και 500€?

Ή υπήρχε κανένας που θεωρούσε πως κοντράρει PC μερικών χιλιάδων?

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

Τα PC maxed ειναι σε φορητά μηχανήματα των 250€ και 500€?

Ή υπήρχε κανένας που θεωρούσε πως κοντράρει PC μερικών χιλιάδων?

Προφανως και οχι απλα ηθελα να τονισω τη διαφορα μεταξυ τους και να δουμε και το switch 2. Οι φωτο απο switch ειναι απο docked mode σε τηλεοραση οχι απο undocked σε φορητο mode. 

Κυριως πηγαινε στο τι μας δινει αυτο το "αλμα" του switch 2 αλλα και να δειξω τι εχουμε εδω και αρκετα χρονια σε υπολογιστη και υπο περιπτωσεις και σε ps5/series x. Μεταξυ μας με τα λεφτα που θα ζηταει το switch 2 δεν πιστευεις οτι επρεπε να δωσει κατι παραπανω γιατι αν βγει σημερα και δειχνει ετσι πως θα δειχνει σε 6 χρονια που ακομα θα ειναι η βασικη κονσολα της nindy? 

Ενταξει τα first party της δεν θελουν ισχυ εχουν γραφικα 20ετιας αλλα με τοσα ports που γινονται επρεπε να το κανει πιο δυνατο. Εμαθα θα ερθει και το CP 2077 στο switch 2 οποτε δεν ξερω τι θα δουμε οταν στο ps4 σταματησαν την κυκλοφορια του γιατι ετρεχε απιστευτα ασχημα. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως κάποιος θα πάρει ένα φορητό για να παίξει State of the art multiplatforms. 

Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Στην τελική άλλωστε πιο "χαζό" είναι να δώσει κάποιος 900 ευρώ για να παίξει σε medium τα Multiplatform αντι να δώσει λίγα παραπάνω για να πάρει ένα σωστό PC, πάρα αυτός που θα δώσει 450 για να πάρει ένα Switch 2 και να παίξει τα exclusives της Nintendo.

Φυσικά και θα ηταν φανταστικό να βγει η εταιρία και να πει οτι βαζει μια ειδική έκδοση του Intel i9 μαζι με 32GB Ram και μια ειδική έκδοση SSD δίσκου στο 1ΤΒ και να το δίνει 6 κατοστάρικα. Αλλα δεν το κανει. Οπότε αυτός που θέλει να παίξει τούμπανο Multiplatform θα πάρει ένα καλό PC και έτσι θα παίξει και τα παιχνίδια της Microsoft και τα παιχνίδια της SONY και σε emulator οτι θέλει από αλλες εταιρίες. Και αυτός που περιμένει κάποια παιχνίδια της Nintendo θα πάρει αναγκαστικά ένα Nintendo Switch 2.

Είναι πιο απλό και από εξίσωση 1ης γυμνασίου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν μου αρεσουν οι φορητες κονσολες η φαση ειναι οτι σε τοσο μικρη οθονη το ppi ειναι πολυ υψηλοτερο απο την οθονη του μεσου pc gamer και φαινονται ολα κρυσταλλο 🤣

Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Μεταξυ μας με τα λεφτα που θα ζηταει το switch 2 δεν πιστευεις οτι επρεπε να δωσει κατι παραπανω γιατι αν βγει σημερα και δειχνει ετσι πως θα δειχνει σε 6 χρονια που ακομα θα ειναι η βασικη κονσολα της nindy? 

Δεν ξέρω. Έχεις κάποιο παράδειγμα αντίστοιχης συσκευής που να δίνει περισσότερα στα ίδια λεφτά χωρίς να πουλάει με ζημιά?

Όχι επειδή πάτωσε και ξεπουλάνε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NickTG είπε

Δεν ξέρω. Έχεις κάποιο παράδειγμα αντίστοιχης συσκευής που να δίνει περισσότερα στα ίδια λεφτά χωρίς να πουλάει με ζημιά?

Όχι επειδή πάτωσε και ξεπουλάνε.

Αλλα αυτο ομως και αλλο το τεχνικο κομματι που επιασα εγω. Αν ειδες ανεφερα οτι τα first party ειναι διαμαντια τα ξερω απο παλια εχω snes/n64 pokemon εκδοση οποτε μικρος τα χαρηκα και με το παραπανω. Απλα θα μπορουσε να κανει κατι καλυτερο καθαρα για τα ports να δειχνουν καλυτερα. Δεν εχει 200 ευρω η κονσολα αλλα 500 κοντα κυριως εκει σταθηκα και στο οτι το "μεγαλο αλμα" που αναφερουν δεν ειναι κατι τρομερο και μπορει να συγκριθει μονο με gpu με gflops του 2016. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...