Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Chocobo είπε

Δεν έχω παίξει τέτοια παιχνίδια στο Switch. Ακόμα και Zelda ΤΟΤΚ έπαιξα σε meulation καθώς το πρώτο είχε αρκετά θέματα(θυμάμαι botw στο δάσος που ήταν το master sword) κάτι ακραία drops μπορεί κάτω τον 20 fps. Βέβαια έχω αγοράσει τα παιχνίδια δεν είμαι τέτοιος.

Ωστόσο κάτι παιχνιδάκια που παίζει η μικρή τύπου Little Nightmares ή Five night at Freddys Security breach(αυτό το λές και unplayable) έτρεχαν και αυτά άσχημα με stutters. Αν μια κονσόλα δεν μπορεί να τρέξει σωστά ένα little nightmares προφανώς σε Witcher ακόμα και heavily downgraded δεν....

Βέβαια αυτό με επιδόσεις κάπου κοντά σε rtx3050-50ti δεν είναι κακό απλά δεν ξέρω πόσο future proof μπορεί να είναι. Προς το παρόν σήμερα είναι τίμιο. Στο μέλλον φαντάζομαι τα 3rd party θα είναι 720p upscaled σε 1080p με διάφορα άλλα tweaks ? Γιατί δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως αυτό το hardware σε 3-4-5 χρόνια θα παίζει τίμια.

Θα σε βοηθησω σε αυτο σου το ερωτημα, φιλτατε Chocobo...και τους υπολοιπους φιλτατους...

Κοιτα η Nintendo παραδοσιακα προσφερει ποιοτικους τιτλους παιχνιδιων με στοχο το gameplay και το art design. Μετα απο 8 χρονια που μοσχοπουλησε το Switch, βγαζει διαδοχο τυπου Wii U, οπως δλδ πλασαρε το Wii U σε σχεση με το Wii, αλλα προφανως με μεγαλυτερο ετοιμο target group. Αυτο σημαινει αναμεικτα στοιχεια, στο αν θα πιασει στην αγορα, μπορει και να μην πιασει. Θα σου εξηγησω γιατι: Γιατι σε διαφορα με το Wii U που κοστιζε 250 ευρω και ηταν ισως η καλυτερη κονσολα της Nintendo, με δισκους bluray αχαρακτους, χωρις το βραχνα αν το κασετακι παιζει με φυσημα, ο διαδοχος Switch "U", θα κοστιζει 550 ευρω και τα παρελκομενα και τα παιχνιδια αρκετα ακριβοτερα ανα μοναδα αγορας. 

Αποτελει λοιπον ενα καταναλωτικο ρισκο, ενω τα εξτρα 300 ευρω πηγαινουν σε μια τεχνολογια γραφικων, ισως και χειροτερη του Series S. Μαζι με ακριβοτερο κοντρολλερ και παιχνιδια που δεν φθιναινουν, μπορει να κοστιζει και 450-500 ευρω ακριβοτερα απο Wii U, οταν ο αριθμος παιχνιδιων φτασει τα 2-3 (ας πουμε 2,3 blockbusters). 

Η τιμη αυτη βρισκεται εκει, ενω η τεχνολογια γραφικων δεν ακουγεται εντυπωσιακη, οπως αναρωτιεσαι, καθως ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ level graphics του 1080p/1440p του Series S. Καθως το οικονομικο Series S παταει στην αγορα σχεδον 5 χρονια, επετρεψε και μονο αυτο στην Nintendo να μεινει χαμηλα στα graphical specs, προσδοκωντας καταναλωτες απο το Xbox η' την χαμηλη κατηγορια τιμολογησης απο φτωχους καταναλωτες. Ομως, η τιμη αγγιζει επιπεδα Series X, ποιοτικα ανα τιτλο προστιθεμενο και εκ του γεγονοτος πως τα παιχνιδια της Nintendo δεν φθιναινουν, μπορω να πω αθροιστικα ισως και περισσοτερο απο Series X. 

Με αλλα λογια, αν δεν υπηρχε Series S, δυσκολα θα μπορουσε να πλασαριστει κονσολα Switch 2, με αυτη την τεχνολογια γραφικων του 2020...5 χρονια μετα. Καθως στη τιμη του premium παταει πανω σε προτασεις 4Κ της αγορας...ενω τα γραφικα ειναι 1080p. Ξερεις τι θα σκεφτοταν ο τυπικος αγοραστης; "Νταξει μωρε, ειναι 1080p/1440p το Series S και τωρα το Switch 2 θα εχει και αυτο ports και γραφικα τυπου Xbox, του φτηνου S, αλλα ειναι μωρε...Nintendo...νταξει μωρε, θα ειναι σχεδον παρομοιο με το Series S ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ"...

Ετσι, και στα επομενα 2-3 χρονια που ακομα θα περασουν για τον κυκλο της κονσολας Xbox Series S, η Nintendo θα προλαβει...την γενια αυτη, περνωντας με ports καποια παιχνιδια, αν και οχι ολοκαινουρια, απο το Series στο νεο Switch, απλως ζητωντας πολλα παραπανω χρηματα...Δλδ ενδιαμεσα θ καλυψει την διαφορα, και μετα απο 4 χρονια...noi troviamo altro coroido...

Ομως...θα εχει 1st party παιχνιδια κι οποιος τα θελει, αν πληρωσει, παιζει ΟΛΑ ΤΑ exclusives Nintendo, plus καποια ports...και FC και μπασκετακια, σε τιμια αναλυση τυπου Series S...

Ξερεις τι μου λεει εμενα αυτο; Τους 'εσωσε' το Series S, ενω το ps5 pro τους 'εκαψε', ανεβαζοντας για ψηφιακη κονσολα τις τιμες στο απλησιαστο 1000/1100 ευρω με δευτερο κοντρολλερ (απο ps4 δεν παιζουν, ενω του One παιζουν Series και του πρωτου Switch υποπτευομαι στο δευτερο;;)...

Αν σου αρεσει πολυ το συμπαν της Nintendo, κανε οικονομια για τα exclusives, αν και η προσωπικη μου αποψη ειναι να προσεξεις πολυ να μην χρεωθεις, καθως απο την παραλλη γενια, το νεο νεο Nintendo, π.χ. του 2031, δεν θα παιζει κανενα κασετακι των Switch...Αν σου αρεσουν τα Nintendo, μαλλον θα εισαι καλυμενος ως κυρια κονσολα για 4 χρονια, μετα ΟΧΙ στο 1000 του κυριου ανταγωνιστη. Αν ας πουμε εχεις ηδη και Series S, δεν υπαρχει κανενας λογος ενδιαμεσα να χρεωθεις για να ανεβεις γραφικο level με ps5/pro, που ρωτας τι θα γινει μετα απο 4 χρονια...καθως η Nintendo εξαρταται απο το γραφικο level της οικονομικης σειρας Series S και οχι της premium σειρας Series X, και στο μελλον απο τις νεες κινησεις της MS, πηγαινοντας στο Switch 2 που 'εκμεταλλευεται' την κατασταση της αγορας με γραφικα 720p/1080p του Series S (αν δεν υπηρχε το S στα 300, 350, θα ζητουσε η Nintendo 550 ευρω για γραφικα τυπου 2020...;Και πως θα πουλουσε; Πουλαει ως 2η εταιρεια διπλα στην καμπανια της MS, για graphical level 1080p και οχι μονο 4K)...πηγαινοντας εσυ φιλτατε στο Switch 2, χρεωνεσαι καθυστερημενα για γραφικα 2020 τυπου S, οχι Χ, ομως αν δεν υπηρχε Series, το play θα κοστιζε 1400 ευρω και οι Ιαπωνες θα μας χρεωναν τις κονσολες ως καρτες γραφικων nvidia η' μεταχειρισμενα αυτοκινητα...

Μετα, δεν θα αξιζε να χρεωθεις εξτρα το καπελο του κυριου ανταγωνιστη και moderate upgrades, τυπου 1000ρικου, αντι για ενα base level Series S, που θα σου δινει τα ports στο Switch 2, μετα απο 4 χρονια... 

Επεξ/σία από cortaN@
  • Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Αφήνω αυτό το μαργαριτάρι από το 2017

Screenshot_20250515-212115.png

...Και να που έχουμε 2025...  

Ας βάλουμε τα PC Minimum requirements του Witcher 3 Wild Hunt... που... τουλάχιστον παίζει στο Switch με τις "χειρότερες δυνατότητες" από τα smartphones της εποχης. 🤡 Ενώ στο παραπάνω PC που έφτιαξε ο άνθρωπος... το χαντάκωσε το "φιλαράκι" :Dimage.png.5c842607f635950426adca4e3ec8776b.png

Επεξ/σία από Volga
Δημοσ.
16 minutes ago, Arkin said:

Αλλα αυτο ομως και αλλο το τεχνικο κομματι που επιασα εγω. Αν ειδες ανεφερα οτι τα first party ειναι διαμαντια τα ξερω απο παλια εχω snes/n64 pokemon εκδοση οποτε μικρος τα χαρηκα και με το παραπανω. Απλα θα μπορουσε να κανει κατι καλυτερο καθαρα για τα ports να δειχνουν καλυτερα. Δεν εχει 200 ευρω η κονσολα αλλα 500 κοντα κυριως εκει σταθηκα και στο οτι το "μεγαλο αλμα" που αναφερουν δεν ειναι κατι τρομερο και μπορει να συγκριθει μονο με gpu με gflops του 2016. 

Μα για το τεχνικό κομμάτι μιλάω και εγώ.

Δημοσ.

Αν και δε μου αρέσει να υπερασπίζομαι την Nintendo θέλω να είμαι ειλικρινής βάζει CPU/GPU αντίστοιχη με Snap Dragon Gen 3 και IPhone 15 Pro δε θα μπορούσε να πέσει πολύ χαμηλά η τιμή εφόσον μιλάμε για φορητότητα ωστόσο δε θα αγόραζα ποτέ Nintendo λόγο του ότι υπάρχουν πολύ πιο ισχυρά Handhelds και τα παιχνίδια του είναι πανάκριβα και υπερκοστολογημενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν πολλές εταιρείες τα τελευταία δέκα και χρόνια παιχνιδομηχανές και να μην κάνουν ούτε καν τις πωλήσεις του game boy.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Volga είπε

...Και να που έχουμε 2025...  

Ας βάλουμε τα PC Minimum requirements του Witcher 3 Wild Hunt... που... τουλάχιστον παίζει στο Switch με τις "χειρότερες δυνατότητες" από τα smartphones της εποχης. 🤡 Ενώ στο παραπάνω PC που έφτιαξε ο άνθρωπος... το χαντάκωσε το "φιλαράκι" :Dimage.png.5c842607f635950426adca4e3ec8776b.png

Μα το Witcher 3 του Switch δεν είναι απλό port. Πολλά στοιχεία απο το παιχνίδι φτιάχτηκαν απο την αρχή. Ο i5 2400 που αναφέρεις στο παράδειγμα δεν μπορεί να τρέξει την PC version του Witcher 3, αν υπήρχε η Switch Version Witcher 3 για PC μια χαρά θα την έτρεχε.

Δεν είναι καλό παράδειγμα σύγκρισης. Το οτι ασχολήθηκε ένα στούντιο και άλλαξε ένα σκασμό πράγματα για να μπορέσει να τρέξει μια πετσοκομμένη έκδοση ενώς παιχνιδιού σε άθλια γραφικά δεν αποτελεί benchmark. 

• Like 2
Δημοσ.

Οταν ξεκινησε το development του νεου μοντελου, εγινε με βαση το διαθεσιμο hardware της εποχης, για λογους οικονομιας, οπως εγινε και με το πρωτο που βασιστηκαν στην ετοιμη λυση απο την nvidia και το σαπακι shield που αγορασαν κοψοχρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Μα το Witcher 3 του Switch δεν είναι απλό port. Πολλά στοιχεία απο το παιχνίδι φτιάχτηκαν απο την αρχή. Ο i5 2400 που αναφέρεις στο παράδειγμα δεν μπορεί να τρέξει την PC version του Witcher 3, αν υπήρχε η Switch Version Witcher 3 για PC μια χαρά θα την έτρεχε.

Δεν είναι καλό παράδειγμα σύγκρισης. Το οτι ασχολήθηκε ένα στούντιο και άλλαξε ένα σκασμό πράγματα για να μπορέσει να τρέξει μια πετσοκομμένη έκδοση ενώς παιχνιδιού σε άθλια γραφικά δεν αποτελεί benchmark. 

100% απλώς το αποτέλεσμα είναι αυτό. Αγοράζεις μια κονσόλα, γιατί οτι στο καλό και να έχουν βάλει μέσα, την υποστήριξη που θα γνωρίζει, ΔΕΝ θα την δει ποτέ κανένα PC.

Εξ ου και το παραπάνω παράδειγμα. Στο PC θα παίξεις τα καλύτερα αρκεί να τα "στάζεις" στην Nvidia στην Intel και στην AMD ανα 3 ετία. Αλλιώς θα συμβιβαστείς και αν έχει το PC χωρίς αναβάθμιση, το High θα γίνει Medium, μετά θα γίνει low, μετά θα ψάχνεσαι στα Settings για το πόσο Anisotropic filtering να κόψεις και σε κάποιες απαιτητικές σκηνές θα πατάς και λίγο pause για να ξανααλλάξεις τα settings αφαιρώντας shadows. Η λογική του developer στις κονσόλες είναι "θα κάνουμε οτι optimization ειναι δυνατόν για να τρέξει" ενώ ο ίδιος για το PC θα πει "χρειάζεσαι αναβάθμιση". Εχω άδικο; :D 

ΥΓ. και δεν το λέω με "κακό τρόπο" ειλικρινά αν είχα χρόνο και θεωρούσα Must την ολη φάση, με τα μπούνια σε PC θα πήγαινα. Απλώς το κοινό μιας κονσόλας ΔΕΝ είναι αυτό και γι αυτό το λογο δεν καταλαβαίνω το "bitching" στα σχόλια 3 σελίδων. Δεν θα παρει ο άλλος Playstation Switch XBOX για τα γραφικά αλλά για την αμεσότητα και τα exclusives. Αν κάποιος θέλει γραφικά και δεν έχει PC απλώς δεν μπορεί να έχει καλό PC και συμβιβάζεται.

Επεξ/σία από Volga
  • Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Volga είπε

να πάρει ένα Switch 2 και να παίξει τα exclusives της Nintendo

Πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Οι περισσότεροι αγοραστές Switch 2 θα αγοράζουν κυρίως τα exclusives της Nintendo. Είναι γνωστό ότι τα exclusives πολλές φορές διατηρούν ή και αυξάνουν την εμπορική τους αξία. Προτιμώ να έχω λίγα exclusives παιχνίδια που μου αρέσουν παρά περισσότερα "κοινά" που δεν μου αρέσουν. 

Σε κάθε περίπτωση ο κάθε συνάνθρωπός μας έχει κάθε δικαίωμα με τα χρήματά του να αγοράσει όποια κονσόλα/παιχνίδια θέλει ή και να μην αγοράσει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, Chocobo said:

Το άλμα είναι τίμιο και επαρκές για τώρα. Τι γίνεται όμως για τα επόμενα 4-5-6-7-8 χρόνια ? Το hardware αυτό είναι ήδη 4-5 χρονών low end αν το μεταφράσουμε σε PC specs...Σίγουρα επαρκεί για τα παιχνίδια της Nintendo που κατά 99,99% δεν έχουν στόχο ρεαλισμό, τι γίνεται με τα 3rd party όμως ή μάλλον τι θα γίνεται σε 5 χρόνια ?

Γενικά δεν καταλαβαίνω τέτοιες ειδήσεις. Μιλάμε για 8 χρόνια διαφορά με το πρώτο, δεν είναι αυτονόητο πως η κονσόλα πρέπει να είναι πιο δυνατή ? Δεν μιλάμε για κανένα χάος διαφοράς στην τελική απλά το πρώτο ήταν τόσο τενεκές που οτιδήποτε απέναντι του σε specs μοιάζει δυνατό.

Η ιδεα ειναι να βγει το switch 2 pro και να ψαρωση ο κοσμος οτι πω πω κοιτα εδω εχουμε και 120 fps elden ring portable? (Frame gen + upscaling lol). Η απλα περνεις ενα steamdeck/lenovo legione etc. και κανεις την δουλεια σου σαν ανθρωπος

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Volga είπε

Εχω άδικο; :D 

Δεν έχεις άδικο. Το ξέρουμε πως στις κονσόλες γίνετε καλύτερο optimization ή οτι δεν γίνετε σωστό optimization όταν μεταφέρονται στο PC. Ως εκεί όμως. Ανα 3 χρόνια αναβάθμιση θα χρειαστεί αυτός που θέλει να παίζει max settings (τα οποία η κονσόλα δεν τα βλέπει) σε native αναλύση (την οποία η κονσόλα επίσης δεν βλέπει) σε 60-120 fps (τα οποία η κονσόλα θα τα δεί με πολλά settings turned down)

Όταν στην κονσόλα θα σε αφήσει αντί για performance-quality να έχεις απόλυτη ελευθερία σε ρυθμίσεις όπως native / upscale και όλα τα υπόλοιπα όπως shadows , textures , antialiasing , foliage , lighting , reflections κλπ κλπ θα δεις ότι το optimization που έχουν λίγη σημασία έχει όταν αρχίσεις να τα ανεβάζεις αυτά ειδικά σε native αναλύσεις.

Ουσιαστικά εγώ με μια 3060ti είμαι και τρέχει τα πάντα καλύτερα απο το ps5 για αυτό και το πούλησα.Όπως φυσικά πούλησα και το switch. Το pc μου φέρνει έσοδα πέραν απο το να κάνω το χαβαλέ μου btw οπότε δεν μπορεί καν να συγκρηθεί με κάτι άλλο.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε μάγκες γιατί συγκρίνεται ανόμοια πράγματα; Κάθε συσκευή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οπότε το τι είναι καλύτερο είναι πάντα σχετικό με το τι θέλει ο καθένας και τι βάζει ως προτεραιότητα...Καμία συσκευή δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...