Nefnef2001 Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:17 μμ Καλησπέρα σας, Πριν 2 μήνες άρχισα να νοικιάζω το πρώτο μου σπίτι .Με τις τιμές στον Θεό βρήκα ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν και από θέμα τμ και από θέμα τιμής,υπάρχει ωστόσο ένα τεράστιο πρόβλημα. Είναι σε ψιλό σχετικά κεντρικό δρόμο (όχι Ποσειδώνος ή Συγγρού πιο μικρο)και γω δεν αντέχω τον θορύβο. Μέσα στην μέρα το έχω συνηθίσει μιας και δουλεύω απογευμα-βραδυ αλλά όταν γυρίζω δυσκολεύομαι να κοιμηθώ με τα μηχανάκια ή τα αυτοκίνητα που τρέχουν. Το αγόρι μου ροχαλίζει κανονικά και όλοι μου λενε ότι είμαι υπερβολική αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. έχετε να προτείνετε καμιά οικονομική λύση για ηχομονωση?
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 10:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:33 μμ Και να σου προτείνει κάποιος λύσεις για ηχομόνωση (που δεν θα είναι οικονομικές), πρώτον, είσαι διατεθειμένη να πληρώσεις για σπίτι που δεν είναι δικό σου και δεύτερον, είναι κάτι που θα συμφωνούσε ο ιδιοκτήτης; Βάλε ωτοασπίδες. Κοιμήσου με μουσική σε ακουστικά. Ψάξε για άλλο σπίτι. 6
basilis_k6 Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:34 μμ δεν ξερουμε αν εισαι σε πολυκατοικία, σε ποιο οροφο, με ποσα παραθυρα, τι παραθυρα, ποσα μετρα φατσα... γενικως δεν μας ειπες τιποτα.
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 10:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:36 μμ Γιατί, παίζουν κάποιο ρόλο; Αν είναι στο ισόγειο μπορεί να ανέβει στον πέμπτο; Αν τα τζάμια είναι μονά μπορεί να αλλάξει κουφώματα; 4 1
SaFiS Δημοσ. Τρίτη στις 11:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:08 μμ Ωτοασπίδες η πιο εύκολη λύση και δεν θα ακούς και το ροχαλητό του αγοριού σου... 4
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 11:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:10 μμ 52 λεπτά πριν, Nefnef2001 είπε Καλησπέρα σας, Πριν 2 μήνες άρχισα να νοικιάζω το πρώτο μου σπίτι .Με τις τιμές στον Θεό βρήκα ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν και από θέμα τμ και από θέμα τιμής,υπάρχει ωστόσο ένα τεράστιο πρόβλημα. Είναι σε ψιλό σχετικά κεντρικό δρόμο (όχι Ποσειδώνος ή Συγγρού πιο μικρο)και γω δεν αντέχω τον θορύβο. Μέσα στην μέρα το έχω συνηθίσει μιας και δουλεύω απογευμα-βραδυ αλλά όταν γυρίζω δυσκολεύομαι να κοιμηθώ με τα μηχανάκια ή τα αυτοκίνητα που τρέχουν. Το αγόρι μου ροχαλίζει κανονικά και όλοι μου λενε ότι είμαι υπερβολική αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. έχετε να προτείνετε καμιά οικονομική λύση για ηχομονωση? Για αυτό και ήταν οκ η τιμή.Βαζεις ωτοασπίδες και θα συνηθίσεις με τον καιρό.Βάλε και χοντρες κουρτίνες ,κοβουν πολύ θόρυβο. 8
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 πμ @ts Όπως ήδη ειπώθηκε, ηχομόνωση εύκολη/φθηνή/αποδοτική/σε ξένο σπίτι απλά δεν παίζει. Προφανώς και υπάρχουν λύσεις αλλά αυτές είτε θα στοιχίσουν είτε θα χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις στο σπίτι (συνήθως απαιτούν και τα δύο). Έχοντας το έτερον μου ήμισυ σε ίδια φάση (ακούει μέχρι και...τη γη να περιστρέφεται, όπως της λέω ) η πιο "εύκολη" και βατή λύση είναι οι ωτασπίδες (υπάρχουν διαφόρων ειδών και με διαφορετική αποδοτικότητα ή εργονομία ως προς το αυτί). Επίσης ίσως πρέπει να δεις και τα διάφορα συμπληρώματα (δεν μιλάω για φάρμακα, στα οποία είμαι κατά) όπως μελατονίνη, κλπ τα οποία ίσως σε βοηθούν να κοιμάσαι πιο εύκολα/καλύτερα (δυσκολία στον ύπνο ίσως λανθασμένα να σε οδηγεί στο "συμπέρασμα" ότι φταίει η κίνηση του δρόμου)
poulinos Δημοσ. Τετάρτη στις 09:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:41 πμ 11 hours ago, Nefnef2001 said: . Το αγόρι μου ροχαλίζει κανονικά και όλοι μου λενε ότι είμαι υπερβολική αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. έχετε να προτείνετε καμιά οικονομική λύση για ηχομονωση? να δει το διαφραγμα της μυτης του.να κοιμαται στο πλαι.
haris_216 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:13 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:13 πμ 30 λεπτά πριν, poulinos είπε να δει το διαφραγμα της μυτης του.να κοιμαται στο πλαι. Σιγά μη μπούμε "εμείς" που κοιμόμαστε στην διαδικασία να ψαχτούμε επειδή ο "άλλος" έχει θέμα με τον ύπνο (το επιχείρημά μου απέναντι στη σύζυγο που λέει ακριβώς τα ίδια )
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:20 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:20 πμ (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Nefnef2001 είπε Καλησπέρα σας, Πριν 2 μήνες άρχισα να νοικιάζω το πρώτο μου σπίτι .Με τις τιμές στον Θεό βρήκα ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν και από θέμα τμ και από θέμα τιμής,υπάρχει ωστόσο ένα τεράστιο πρόβλημα. Είναι σε ψιλό σχετικά κεντρικό δρόμο (όχι Ποσειδώνος ή Συγγρού πιο μικρο)και γω δεν αντέχω τον θορύβο. Μέσα στην μέρα το έχω συνηθίσει μιας και δουλεύω απογευμα-βραδυ αλλά όταν γυρίζω δυσκολεύομαι να κοιμηθώ με τα μηχανάκια ή τα αυτοκίνητα που τρέχουν. Το αγόρι μου ροχαλίζει κανονικά και όλοι μου λενε ότι είμαι υπερβολική αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. έχετε να προτείνετε καμιά οικονομική λύση για ηχομονωση? Ξέχνα το, οτιδήποτε λύσεις για ηχομόνωση είναι πανάκριβες. Και εκτός αυτού επειδή μένετε και στο ενοίκιο, ακομα και τα φράγκα να είχατε θα πρέπει να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης. Το πρόβλημα με την φασαρία είναι σύνηθες, μπορεί να πηγαίνατε αλλού και να μην είχατε δρόμους και μηχανάκια αλλά γείτονες, παιδιά κτλ. Γνώμη μου είναι καθίστε εκεί που είστε τώρα και θα συνηθίσετε. Αν έχεις οντως θέμα κατά τον ύπνο πάρε κάποιες ωτοασπίδες εργασίας, κάτι άλλο πρακτικό και απλό να περιορίσουν οι εξωτερικοί θορυβοι δεν υπάρχει. Edit: Και για τα ροχαλητα του συντρόφου, όντως μπορεί να είναι ιατρικό το θέμα, σε μύτη η πνευμονες, αλλα πρέπει να το καταλάβει ο ίδιος και να τα βρείτε μεταξυ σας αυτά, όπως είπε και ο προηγούμενος δεν θα μπούμε στο τρυπακι τώρα να κάνουμε υποθέσεις και να ψαχνόμαστε, είναι δικό του προσωπικό πρόβλημα και πρέπει να το συζητήσεις εσύ μαζί του. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:24 πμ από mariosnik_
tasanton Δημοσ. Τετάρτη στις 11:22 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:22 πμ Τώρα που ανοίγει ο καιρός (και τα παράθυρα) και βγαίνουν περισσότεροι κάγκουρες παγανιά, το πρόβλημά σου θα γίνει χειρότερο. Εγγυημένα. Έχοντας πει αυτό, η λύση με τις ωτασπίδες είναι φθηνή και ρεαλιστική (αν μπορείς να τις συνηθίσεις φυσικά). Μια άλλη ιδέα είναι να βάλεις κάποιο ουδέτερο ήχο (π.χ. ήχος βροχής ή κυμάτων) σε ένα ηχείο ώστε να "απορροφά" κάποιους εξωτερικούς θορύβους. Επίσης το βράδυ μπορείς να κλείνεις τελείως το παράθυρο και να κοιμάστε με AC. Τέλος ο σύντροφός σου να κάνει κάτι για το ροχαλητό, ξεκινώντας από μια απλή επίσκεψη σε ΩΡΛ. 1
afragorn Δημοσ. Τετάρτη στις 12:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:33 μμ Είναι θέμα συνήθειας. Εδώ άλλοι μένουν δίπλα σε αεροδρόμια και κοιμούνται σα παιδάκια. Μέχρι να το συνηθίσεις θα πρότεινα και εγώ την εύκολη λύση της ωτοασπίδας ή ακουστικών με απαλή μουσική για ύπνο... Επίσης υπάρχουν και συσκευές λευκού θορύβου για μωράκια που είναι πολύ καλά. Μπορεις να βάλεις να ακους κύμματα, ποτάμι, τον αέρα κλπ. Και σε αρκετά υψηλή ένταση που να καλύπτει αρκετά τους εξωτερικούς θορύβους. Ηχομόνωση σε σπίτι που δεν είναι δικό σου, ξέχνα το.
filip123go Δημοσ. Τετάρτη στις 12:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:42 μμ Έχω δοκιμάσει σχεδον ότι σχέδιο από ωτοασπίδες υπάρχει. Αυτές με έχουν σώσει https://www.loopearplugs.com/products/quiet-plus?variant=48943862874447&country=GR Τις έχω σχεδόν 3 χρόνια. Δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. 1
MikhailBakurin Δημοσ. Τετάρτη στις 02:17 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:17 μμ (επεξεργασμένο) Όταν ζεις ανάμεσα στους Ζουλού, αναγκαστικά θα χρειαστεί να φορέσεις προβιά. Όταν καθένας βάζει μπρος τρυπάνια - κοπτικά - φυσητήρια - μηχανάκια - μουσικές και έχει κλιματιστικά - ψυγεία - αυτοκίνητα της γιαγιάς του, γιατί 7/10 Έλληνες ζουν σε επίπεδο Ανατολικής Βουλγαρίας, αν θες να μείνεις εδώ με τα νεύρα σου σε κανονική κατάσταση, επιβάλλονται οι ωτοασπίδες. Προσωπικά, τις φοράω εδώ και 6 χρόνια κάθε βράδυ, κι έχω βρει την υγειά μου. Πέρσι έμεινα σε κεντρικότατο δρόμο, σε μεγάλη ΔυτικοΕυρωπαϊκή πόλη, και τις φόρεσα μέσα σε 1 χρόνο... μια δεκαριά φορές. Οι 9 ήταν ζέστη που είχα ανοίξει παράθυρα και έμπαινε φασαρία από το δρόμο. Η 10η ήταν κάποια βεγγέρα που διοργάνωνε η παμπ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΟΥ. Ναι, σωστά διαβάσατε, έμεινα 1 χρόνο στην Ολλανδία ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΜΠ και έβαλα για μ#λ@κοφασαρία... 1 μέρα ωτοασπίδες. Ζω σε πλούσιο και πράσινο προάστιο της Αθήνας, και είναι 10 οι μέρες του χρόνου που δεν χρειαζομαι ωτοασπίδες: Οι πιο ''σκληρές'' αργίες, που ξεκουμπίζονται οι Πελοποννήσιοι και Στερεοελλαδίτες Ζουλού στα χωριά τους, να ψήσουν αρνιά ή γουρούνια (πάσχα - χριστούγεννα - 15αύγουστο). Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:17 μμ από MikhailBakurin 5 1
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:23 μμ 5 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Όταν ζεις ανάμεσα στους Ζουλού, αναγκαστικά θα χρειαστεί να φορέσεις προβιά. Όταν καθένας βάζει μπρος τρυπάνια - κοπτικά - φυσητήρια - μηχανάκια - μουσικές και έχει κλιματιστικά - ψυγεία - αυτοκίνητα της γιαγιάς του, γιατί 7/10 Έλληνες ζουν σε επίπεδο Ανατολικής Βουλγαρίας, αν θες να μείνεις εδώ με τα νεύρα σου σε κανονική κατάσταση, επιβάλλονται οι ωτοασπίδες. Προσωπικά, τις φοράω εδώ και 6 χρόνια κάθε βράδυ, κι έχω βρει την υγειά μου. Πέρσι έμεινα σε κεντρικότατο δρόμο, σε μεγάλη ΔυτικοΕυρωπαϊκή πόλη, και τις φόρεσα μέσα σε 1 χρόνο... μια δεκαριά φορές. Οι 9 ήταν ζέστη που είχα ανοίξει παράθυρα και έμπαινε φασαρία από το δρόμο. Η 10η ήταν κάποια βεγγέρα που διοργάνωνε η παμπ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΟΥ. Ναι, σωστά διαβάσατε, έμεινα 1 χρόνο στην Ολλανδία ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΜΠ και έβαλα για μ#λ@κοφασαρία... 1 μέρα ωτοασπίδες. Ζω σε πλούσιο και πράσινο προάστιο της Αθήνας, και είναι 10 οι μέρες του χρόνου που δεν χρειαζομαι ωτοασπίδες: Οι πιο ''σκληρές'' αργίες, που ξεκουμπίζονται οι Πελοποννήσιοι και Στερεοελλαδίτες Ζουλού στα χωριά τους, να ψήσουν αρνιά ή γουρούνια (πάσχα - χριστούγεννα - 15αύγουστο). Πες και για τα ασυντηρητα corolla του 2000 που τα βάζεις μπρος και μαρσάρουν δυνατά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα