Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και αρκετούς μήνες είχαμε ακούσει για το FRITZ!Box 5690 Pro.

Είχαμε δει την Γερμανική έκδοση στο εμπόριο και αναμέναμε πως και πως να κυκλοφορήσει η International ώστε να έρθει στα χέρια μας. Οι μέρες έγιναν βδομάδες οι βδομάδες μήνες και τελικά ένα κρύο πρωινό 😆 το FRITZ!Box είχε έρθει. Έχοντας κάνει review τόσα προϊόντα FRITZ, η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε το συνηθισμένο μέγεθος κουτιού που χρησιμοποιούν τα περισσότερα FRITZ!Box. Αλλά όπως λένε: Αυτή δεν ήταν η περίπτωση μας. Πρώτη φορά βλέπαμε τόσο μεγάλο και τόσο βαρύ κουτί. Είναι το δεύτερο προϊον της AVM που είναι WiFi 7. Το πρώτο ήταν το FRITZ!Box 7690 που κάναμε review λίγο καιρό πριν και μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω LINK.

Όμως μην ξεγελιέστε ότι είναι ακόμα ένα παρόμοιο WiFi 7 modem, router όπως το 7690. Όπως θα δούμε και παρακάτω οι διαφορές είναι πάρα πολλές και δικαιολογημένα το 5690 Pro είναι το πιο δυνατό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει η AVM.

image.png.83b8141ce966264c7fbaa721d6b4cef2.png

Το FRITZ!Box 5690 Pro θα λέγαμε ότι είναι η δυνατή έκδοση όχι μόνο ενός αλλά δύο διαφορετικών μοντέλων, του 5590 Fiber αλλά και των 7590AX και 7690. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι υποστηρίζει δύο διαφορετικές τεχνολογίες. Μπορεί να συνδεθεί σε μία ADSL/VDSL γραμμή ή εναλλακτικα μπορεί να συνδεθεί σε οπτική ίνα (FTTH). Και βέβαια όπως σε όλα τα μοντέλα υπάρχει και η λύση να χρησιμοποιήσουμε την WAN port ώστε να λειτουργεί ως router.

Η AVM για όποιον δεν γνωρίζει διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως VDSL2/ADSL2+/4G/5G/FTTH Routers, Powerlines, WiFi Sticks, DECT Phones(FON), Repeaters όπως και συσκευές για Radiator Control, Power Outlets. Ιδρύθηκε το 1986, έχει έδρα το Βερολίνο και το 2021 απασχολούσε 880 υπαλλήλους. Τo τμήμα υποστήριξης όπως και το τμήμα κατασκευής βρίσκονται στη Γερμανία, ενώ τα προϊόντα της εταιρείας συνοδεύονται από πέντε χρόνια εγγύησης. Η AVM είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων στην Ευρώπη για ευρυζωνικές και ψηφιακές συνδέσεις. To όνομα AVM όλοι το γνωρίζουν πλέον μετά από τόσα χρόνια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι συνώνυμο με την πρωτοπορία, την αξιοπιστία και την τεχνολογική υπεροχή. Διαθέτει το ευέλικτο λειτουργικό σύστημα FRITZ!OS που είναι σήμα κατατεθέν της AVM.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το έχω, το πήρα ακόμα όταν είχα adsl, δουλεύει τέλεια. Τώρα που μπήκε η οπτική ίνα κατάφερα και το σύνδεσα απ ευθείας χωρίς ont. Με λίγη δουλειά και τη βοήθεια από το διπλανό φόρουμ. Δεν έχω λόγια, είναι άψογη συσκευή. Όποιος μπορεί να το πάρει μη διστάζει. Είναι ακόμα ακριβό όμως αξίζει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, logo15 said:

H AMV γαμαει αρκει να μην εχεις ΝΟΒΑ. Εκει γελαει ο κοσμος! :P

σε διπλα forum το εχουν κανει να παιξει με  nova και εχει και οδηγιες για την τηλεφωνια

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι το συνταρακτικό βρίσκουν κάποιοι, θέλω να πω εντάξει δεν ειναι άσχημο και έχει κάποιες "out of the box" ρυθμίσεις που βολεύουν ειδικά αυτούς που δεν θέλουν να ασχοληθούν αλλά κάνει και 400+ ευρώ ε αυτό έλειπε να μην δουλεύει καλά δηλαδή με 400  ευρώ παίρνεις λάπτοπ με ισχυρότερο hardware και οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι και κατα κάποιο τρόπο UPS λόγω μπαταρίας... (+ μπορείς να του περάσεις pfsense/OPNsense/OpenWrt κ.α και το έχεις απλά για router) 

Δεν βρίσκω λόγο για την αγορά του ειδικά απο την στιγμή που ενώ κάνει τόσα χρήματα συνεχίζει να ειναι ελλιπές πχ δεν έχει 2.5G θύρες (και δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να κάνεις aggregate τις υπάρχουσες) και επίσης ειδικά όταν μπορείς να πάρεις ONT to ethernet συσκευές απο μεγάλες μάρκες με 30 ευρώ.

παίρνεις ένα τέτοιο και μετά η αγορά ειναι γεμάτη με φθηνά* και καλά ρούτερ.

*η αλήθεια ειναι ότι πάντα η αγορά των ρούτερ έχει κατσαπλιάδες και περιμένουμε απο μικρές εταιρείες να "χαλάσουν την πιάτσα" σε κάθε νέα τεχνολογία για να δούμε άσπρη μέρα σαν καταναλωτές αλλά εδώ το "φθηνά" πάει στο ότι ειναι ακόμη και γύρω στο 1/4 της τιμής του συγκεκριμένου fritz ή και χαμηλότερα. 

Εγώ όσες φορές πήρα fritz ειναι για να το στίσω σε τίποτα σπίτι γωνιών κτλ και μόνο μεταχειρισμένο (ή σε κατάσταση καινούργιου) απο ebay Γερμανίας τις εκδοχές που δίνουν δωρεάν οι ISP της Γερμανίας πχ 1&1 (που ειναι ίδιες με τις διεθνείς απλά δεν μπορείς να αλλάξεις την γλώσσα σε αγγλικά..)  και τα παίρνω έτσι σε πολύ χαμηλότερες τιμές (δηλαδή σε τιμές που αντιστοιχούν στο πραγματικό value τους! γιατί όπως ξεκίνησα οκ κάνουν δουλειά δεν λέω αλλά δεν θα τους δώσω και παράσημο αν για να κάνουν αυτή τη ριμάδα την δουλίτσα θέλουν 500 ευρώ) 

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν ξέρω τι το συνταρακτικό βρίσκουν κάποιοι, θέλω να πω εντάξει δεν ειναι άσχημο και έχει κάποιες "out of the box" ρυθμίσεις που βολεύουν ειδικά αυτούς που δεν θέλουν να ασχοληθούν αλλά κάνει και 400+ ευρώ ε αυτό έλειπε να μην δουλεύει καλά δηλαδή με 400  ευρώ παίρνεις λάπτοπ με ισχυρότερο hardware και οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι και κατα κάποιο τρόπο UPS λόγω μπαταρίας... (+ μπορείς να του περάσεις pfsense/OPNsense/OpenWrt κ.α και το έχεις απλά για router) 

Δεν βρίσκω λόγο για την αγορά του ειδικά απο την στιγμή που ενώ κάνει τόσα χρήματα συνεχίζει να ειναι ελλιπές πχ δεν έχει 2.5G θύρες (και δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να κάνεις aggregate τις υπάρχουσες) και επίσης ειδικά όταν μπορείς να πάρεις ONT to ethernet συσκευές απο μεγάλες μάρκες με 30 ευρώ.

παίρνεις ένα τέτοιο και μετά η αγορά ειναι γεμάτη με φθηνά* και καλά ρούτερ.

*η αλήθεια ειναι ότι πάντα η αγορά των ρούτερ έχει κατσαπλιάδες και περιμένουμε απο μικρές εταιρείες να "χαλάσουν την πιάτσα" σε κάθε νέα τεχνολογία για να δούμε άσπρη μέρα σαν καταναλωτές αλλά εδώ το "φθηνά" πάει στο ότι ειναι ακόμη και γύρω στο 1/4 της τιμής του συγκεκριμένου fritz ή και χαμηλότερα. 

Εγώ όσες φορές πήρα fritz ειναι για να το στίσω σε τίποτα σπίτι γωνιών κτλ και μόνο μεταχειρισμένο (ή σε κατάσταση καινούργιου) απο ebay Γερμανίας τις εκδοχές που δίνουν δωρεάν οι ISP της Γερμανίας πχ 1&1 (που ειναι ίδιες με τις διεθνείς απλά δεν μπορείς να αλλάξεις την γλώσσα σε αγγλικά..)  και τα παίρνω έτσι σε πολύ χαμηλότερες τιμές (δηλαδή σε τιμές που αντιστοιχούν στο πραγματικό value τους! γιατί όπως ξεκίνησα οκ κάνουν δουλειά δεν λέω αλλά δεν θα τους δώσω και παράσημο αν για να κάνουν αυτή τη ριμάδα την δουλίτσα θέλουν 500 ευρώ) 

υποστηρίζει voip, έχει βάση dect, firmware με συνεχείς ενημερώσεις, πολλές λειτουργίες, ipsec, vpn, firewall με πολλές δυνατότητες, συνεχή έλεγχο γραμμής, σταθερό ακόμη και σε χαμηλές συνδέσεις, ξεκλείδωτο, fax, τηλεφωνητή, μεταφορά κλίσεων κτλ

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κατ' εμέ τα fritz είναι super για κάποιον που θέλει all in one χωρίς πολλά άλλα.

Συνήθως είναι βράχος, με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, με updates για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν κάποιος θέλει να πάει πιο βαθιά, με vlans κλπ χρειάζεται κάτι άλλο.

Πολύ καλή εναλλακτική επιλογή αλλά είναι μόνο router το 4690

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bazzil είπε

υποστηρίζει voip, έχει βάση dect, firmware με συνεχείς ενημερώσεις, πολλές λειτουργίες, ipsec, vpn, firewall με πολλές δυνατότητες, συνεχή έλεγχο γραμμής, σταθερό ακόμη και σε χαμηλές συνδέσεις, ξεκλείδωτο, fax, τηλεφωνητή, μεταφορά κλίσεων κτλ

Δεν βλέπω το value θες να πεις αν το 2025 θες να έχεις αναλογικό τηλέφωνο τότε παίρνεις αυτό; 

Απλά κρατάς το δωρεάν ρούτερ του οτε για να έχεις τα τηλέφωνα συνδεδεμένα εκει (έτσι το είχα εγώ πριν ξεφορτωθώ εντελώς το σταθερό μιας και τώρα μονο κινητό χρησιμοποιώ) αν θες να έχουν block και φίλτρα εισερχόμενων τηλεφωνητή κτλ οποιοδήποτε dect των 30 ευρώ τα προσφέρει αυτά...

για ONT σε ethernet πάς πάλι στο δωρεάν του πΟΤΕ και αν δεν ειναι καλό για κάποιο λόγο (που δεν νομίζω) βρίσκεις με 20 ευρώ απο μεγάλες μάρκες πχ tplink. 

απο εκει και πέρα όσο αφορά τις καθαρά ρούτερ τεχνολογίες τις βρίσκεις ακόμη και σε ρούτερ των περίπου 100 ευρώ βασικά θυμάμαι πέτυχα ένα asus με 4G +wifi7 + 2.5G ports και VPN και άλλα πολλά με 140 ευρώ. 

Το μόνο επιχείρημα ειναι να δώσεις 500 ευρώ για λόγους αισθητικής να έχεις ένα κουτάκι δίπλα στο τηλέφωνο αντί για 2.... 

Άσε που νομίζω έχει η draytek ένα ρουτερ με PSTN θύρες (που βασικά αυτό ειναι το μόνο "πρόβλημα" γιατί δεν χρησιμοποιούν πολλοί πια σταθερά  τηλέφωνα τύπου SIP)  στα 180 κάπου εκει αλλά ναι ούτε αυτό δεν έχει 2,5G και νομίζω ειναι wifi 6 (καλά χουφτώνουν και αυτοί αλλά τέσπα απλά το ξέρω ότι υπάρχει και βαριέμαι τωρα να ψάνχω όπως είπα ίσως το κάνω αργότερα) 

Δημοσ.
37 minutes ago, Dr_Pepper said:

Δεν βλέπω το value θες να πεις αν το 2025 θες να έχεις αναλογικό τηλέφωνο τότε παίρνεις αυτό; 

Απλά κρατάς το δωρεάν ρούτερ του οτε για να έχεις τα τηλέφωνα συνδεδεμένα εκει (έτσι το είχα εγώ πριν ξεφορτωθώ εντελώς το σταθερό μιας και τώρα μονο κινητό χρησιμοποιώ) αν θες να έχουν block και φίλτρα εισερχόμενων τηλεφωνητή κτλ οποιοδήποτε dect των 30 ευρώ τα προσφέρει αυτά...

για ONT σε ethernet πάς πάλι στο δωρεάν του πΟΤΕ και αν δεν ειναι καλό για κάποιο λόγο (που δεν νομίζω) βρίσκεις με 20 ευρώ απο μεγάλες μάρκες πχ tplink. 

απο εκει και πέρα όσο αφορά τις καθαρά ρούτερ τεχνολογίες τις βρίσκεις ακόμη και σε ρούτερ των περίπου 100 ευρώ βασικά θυμάμαι πέτυχα ένα asus με 4G +wifi7 + 2.5G ports και VPN και άλλα πολλά με 140 ευρώ. 

Το μόνο επιχείρημα ειναι να δώσεις 500 ευρώ για λόγους αισθητικής να έχεις ένα κουτάκι δίπλα στο τηλέφωνο αντί για 2.... 

Άσε που νομίζω έχει η draytek ένα ρουτερ με PSTN θύρες (που βασικά αυτό ειναι το μόνο "πρόβλημα" γιατί δεν χρησιμοποιούν πολλοί πια σταθερά  τηλέφωνα τύπου SIP)  στα 180 κάπου εκει αλλά ναι ούτε αυτό δεν έχει 2,5G και νομίζω ειναι wifi 6 (καλά χουφτώνουν και αυτοί αλλά τέσπα απλά το ξέρω ότι υπάρχει και βαριέμαι τωρα να ψάνχω όπως είπα ίσως το κάνω αργότερα) 

Εντάξει όμως μη συγκρίνουμε αξιοπιστία fritz με tplink και draytek

• Like 3
  • Confused 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, a400 είπε

Το έχω, το πήρα ακόμα όταν είχα adsl, δουλεύει τέλεια. Τώρα που μπήκε η οπτική ίνα κατάφερα και το σύνδεσα απ ευθείας χωρίς ont. Με λίγη δουλειά και τη βοήθεια από το διπλανό φόρουμ. Δεν έχω λόγια, είναι άψογη συσκευή. Όποιος μπορεί να το πάρει μη διστάζει. Είναι ακόμα ακριβό όμως αξίζει.

Ώπα. Με τι πάροχο το δούλεψες χωρίς το ONT;

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, transparent είπε

Εντάξει όμως μη συγκρίνουμε αξιοπιστία fritz με tplink και draytek

Δηλαδή εσύ έχεις το Fritz καλύτερο από το Draytek;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

Ώπα. Με τι πάροχο το δούλεψες χωρίς το ONT;

COSMOTE έχω πάροχο και ελληνικής εισαγωγής που έχει το προφίλ 

• Like 1
Δημοσ.

Περίμενα να πάρω στα χέρια μου το ρουτερ της AVM που δίνει η Cosmote...πολύ καλό και με πολλές δυνατότητες. Ένα μεγάλο ντιζαβανταζ είναι η απουσία VPN για να περάσεις όλο το τραφικ σου μέσω VPN. Μετά γνώρισα την GLinet και απλά το κατήργησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...