Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έβαλα χτες στο Z1X Rog Ally.

Μέρα με νύχτα η αίσθηση της κονσόλας overall. Πραγματικά νιώθεις ότι έχεις κονσόλα φτιαγμένη για αυτό. Θέλει λίγο στήσιμο να κατεβάσεις 2-3 χαζομαρίτσες αλλά πέρα απο αυτό είναι φοβερή εμπειρία. Θέλω σίγουρα να δω και το switch emu πως θα παίζει.

Μέχρι στιγμής το προτείνω. Για μπαταρία θα επανέλθω μια και έπαιζα plugged in χτες :D

Επεξ/σία από tonyz21
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Από απατες που είχαν πάει αυτές οι κονσόλες λόγω windoze, πλέον είναι καλές επιλογές.

Αν είναι ξύπνιοι και δεν έχουν υπογράψει κάποια εμπορική συμφωνία που να τους δεσμεύει, θα αρχίσουν να πουλάνε με Linux  προεγκατεστημένο.

Δημοσ.

Προσωπικά το Steam Deck OLED το έχω ευχαριστηθεί όσο ελάχιστα μηχανήματα στην ζωή  μου!!
Και μέχρι και σήμερα θεωρείται και είναι το πιο ισορροπημένο μηχάνημα στα Handhelds!!
Απόλυτη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, κόστος αγοράς και διάρκεια μπαταρίας, ποιότητα κατασκευής άριστη, επισκευασιμότητα επίσης, άνεση στο κράτημα για πολύωρη χρήση, ποιότητα εικόνας και ήχου, διπλά touch pads, τεράστια κοινότητα χρηστών και υποστήριξης που αυξάνεται συνέχεια, κατάλογος παιχνιδιών ασ'το... 😊😉

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Gavoux4 said:

Πολύ κακό για το τίποτα. Ίδια απόδοση και ίδια αυτονομία

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Μπήκα να ποστάρω τα ίδια με τους άλλους συμφορουμίτες, αλλά θα τα κάνω repost.

6 hours ago, Athoz said:

steamos.png.38374b9e72eb75aa298cd613d83116b0.png

3 hours ago, jimmy213 said:

Ίδια απόδοση και ίδια μπαταρία, ε;

Το "αστείο" της υπόθεσης είναι ότι τρέχουν μέσω translation layer, ούτε καν native. Για να καταλάβεις πόσο για κλωτσίδια είναι τα Windows στην πραγματικότητα.

Για τη δύναμη της MS σήμερα, δεν ευθύνεται το γεγονός ότι έχει κανέναν "ποιοτικό" λειτουργικό τεχνολογικά (ασφαλές, efficient κλπ). Φταίνε οι predatory τακτικές της στα '90s-00s που δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο χρηστών-υποστηριξης εφαρμογών/drivers, δημιουργώντας μια γενιά χρηστών (και εταιρειών που τα υποστηρίζουν) που έμαθαν στο λειτουργικό και τους είναι δύσκολο να μετακινηθούν.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, CarbonFibre είπε

Άντε να γλυτώσουν οι άνθρωποι από τη σαπίλα των windows και της MS. Ελπίζω να δώσουν υποστήριξη σε όσα φορητά μπορούν από Steam.

Από τη "σαπίλα των Windows και της MS" δεν θα γλιτώσει ο μέσος PC gamer σύντομα. Υπάρχει hardware με proprietary drivers (από fan-speed controllers και RGB controllers που θέλουν το σχετικό Windows driver και utility να δουλέψουν μέχρι δύστροπες κάρτες δικτύου) και μετά υπάρχουν και παιχνίδια χωρίς SteamOS support (πχ αυτά με Denuvo).

Άλλο το "έχω ένα handheld που δεν παίζει όλα τα παιχνίδια" και άλλο "έχω ένα κυρίως gaming rig/gaming laptop που δεν παίζει όλα τα παιχνίδια".

Στο μέλλον και αν η Valve δεν χάσει ενδιαφέρον για το SteamOS μπορεί να δούμε σχεδόν 100% συμβατότητα με Windows ή ακόμα και σημαντικό αριθμό native ports σε Desktop Linux, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MikeKata είπε

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Μπήκα να ποστάρω τα ίδια με τους άλλους συμφορουμίτες, αλλά θα τα κάνω repost.

Ίδια απόδοση και ίδια μπαταρία, ε;

Το "αστείο" της υπόθεσης είναι ότι τρέχουν μέσω translation layer, ούτε καν native. Για να καταλάβεις πόσο για κλωτσίδια είναι τα Windows στην πραγματικότητα.

Για τη δύναμη της MS σήμερα, δεν ευθύνεται το γεγονός ότι έχει κανέναν "ποιοτικό" λειτουργικό τεχνολογικά (ασφαλές, efficient κλπ). Φταίνε οι predatory τακτικές της στα '90s-00s που δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο χρηστών-υποστηριξης εφαρμογών/drivers, δημιουργώντας μια γενιά χρηστών (και εταιρειών που τα υποστηρίζουν) που έμαθαν στο λειτουργικό και τους είναι δύσκολο να μετακινηθούν.

Sorry αλλά λες μπούρδες. Εγώ μιλάω με προσωπική εμπειρία στο Asus Rog Z1e και εκεί το Steam OS δεν πιάνει μια όποιος το θέλει τόσο πολύ πρέπει να κάνει Dual Boot αλλιώς μετά θα κλαίει.

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Gavoux4 said:

Εγώ μιλάω με προσωπική εμπειρία στο Asus Rog Z1e και εκεί το Steam OS δεν πιάνει μια

1. Δείξε μου το official build του Steam OS για το Rog Z1E. Δεν υπάρχει, καθώς δεν έχει καν support. Δεν έχεις καν ιδέα για το λειτουργικό για το οποίο μιλάς. Αν πήγες και έβαλες Bazzite και παραπονιέσαι κι από πάνω αποκαλώντας το "Steam OS", η μπουρδολογία σου γίνεται ακόμα χειρότερη. Που ακόμα και το Bazzite είναι αιώνες μπροστά σε handheld experience από τα Windows. Την επόμενη φορά που θα χρειαστείς update στο RogZ1E μην ξεχάσεις να κοιτάξεις και στο Armoury Crate και στο Windows Update και στο AMD Adrenalin. Α, ξέχασα, δε θα ζρειαστεί να τσεκάρεις, θα σου το πετάξουν φάτσα φόρα τα Windows σε ειδοποίηση ή παράθυρο γιατί δεν έχουν ιδέα ότι τρέχουν σε handheld, σα λειτουργικό είναι "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω".

2. Έβαλα Bazzite σε ένα παροπλισμένο laptop με χαλασμένο πληκτρολόγιο και R7 4700U. Ιδιο TDP με του Steam Deck. Το ιδανικό console experience. Συνδέεται κατευθείαν με οποιοδήποτε περιφερειακό, χωρίς να κάθεσαι να παιδεύεσαι με συνδέσεις-αποσυνδέσεις, του εγκαθιστώ ό,τι app θέλω και το τρέχω μέσα από το Steam Big Picture (π.χ το Kodi για να streamαρω τα media μου) και το experience, γενικά, δε συγκρίνεται με τα Windows, ούτε κατ'ελάχιστον. Ούτε το PS4 δεν ήταν τόσο smooth στο λειτουργικό του.

Κάποιος άλλος "λέει μπούρδες", λοιπόν...

7 hours ago, Gavoux4 said:

Ίδια απόδοση και ίδια αυτονομία.

Αυτό είπες. Θες να το στηρίξεις με αριθμούς; Ξέρεις, με το official Steam OS, σε supported συσκευή. Όχι. Απλά πετάμε κάτι για να το πετάξουμε. Γιατί, μέχρι τώρα, η πραγματικότητα, στη συσκευή που έχουμε επίσημη υποστήριξη και με τα 2 λειτουργικά, είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ. Όσο και να εθελοτυφλείς.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MikeKata είπε

Για να καταλάβεις πόσο για κλωτσίδια είναι τα Windows στην πραγματικότητα.

καλως τον μάρτυρα του ιεχωβά linux

λεω κι εγω δε θα εμφανιστεί να μας τρίψει στη μούρη τις επιδόσεις

οι οποίες σαφώς και υπάρχουν, και αρκετές φορές ένα σύστημα με linux είναι πιο efficient

έλα ομως που ο κόσμος δε γυρνάει γύρω από το raw performance αλλά γύρω από το every-day usage

εκτός αν ηθελες το 1995 αντί για Windows 95 να έκανε ο κόσμος compile πυρήνες στο slackware

δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τα Windows είναι το πιο σημαντικό, world-shaping προϊόν του τελευταίου αιώνα.

άντε, με έκανες και μένα μάρτυρα και είμαστε σε λάθος θεμα 😋

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, somt said:

καλως τον μάρτυρα του ιεχωβά linux

Καλώς τον απολογητή μίας ενός διεθνούς κολοσσού που επιδεικνύει ακραίο συνδρόμο Στοκχόλμης.

έλα ομως που ο κόσμος δε γυρνάει γύρω από το raw performance αλλά γύρω από το every-day usage

εκτός αν ηθελες το 1995 αντί για Windows 95 να έκανε ο κόσμος compile πυρήνες στο slackware

δεν μπορείς να καταλάβεις ότι τα Windows είναι το πιο σημαντικό, world-shaping προϊόν του τελευταίου αιώνα.

άντε, με έκανες και μένα μάρτυρα και είμαστε σε λάθος θεμα 😋

Αν σας ρωτήσουν ποτέ, παιδιά, πώς δημιουργήθηκε το σύνδρομο της Στοκχόλμης, δείξτε τους αυτό το μήνυμα. Που και άσχετο με το θέμα είναι και το μόνο που πετυχαίνει είναι να γλύψει...το κοκαλακι που άφησε πίσω της η MS. 

Θύμισε μου, τεχνολογικά τι το πρωτοποριακό έχουν τα Windows; Α, τίποτα. Απλά marketing. Από την άλλη, έχεις συστήματα που, όντως, ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους, όπως το MacOS, ή συστήματα στα οποία στηρίζεται όλο το σημερινό παγκόσμιο οικοδόμημα (Linux kernel).

Μέχρι και η Microsoft το έχει πάρει χαμπάρι και προσπαθεί να τους μοιάσει (MacOS-like interface), winget (γελοία απόπειρα σε package manager), WSL, τα τυφλά Windows fanboys ακόμα να πάρουν χαμπάρι ότι χρησιμοποιούν "μπασταρδεμενο" Windows που πάει όλο και πιο κοντά σε Unix-like. Μα γιατί, καλέ, αφού είναι το πιο σημαντικό προϊόν του τελευταίου αιώνα. 😂

Τελικά, πάνω στο θέμα θα σχολιάσεις τίποτα; Γιατί δεν μπορεί το "πιο σημαντικό προϊόν του τελευταίου αιώνα" να τρέξει πιο γρήγορα τα native παιχνίδια του από ένα άλλο, "ασήμαντο" που τα τρέχει με translation;

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκτιμώ το linux και εχω καθημερινή τριβη μαζί του, εχω αλλεργία στα κ*λοδαχτυλα του Linus και τους μαρτυρες του. Με κάτι τετοια politics καταλαβαίνεις ότι δεν θα έκανε χωριό με καμία εταιρεία ακόμα και η Microsoft να μην υπήρχε.

για το steamos και το rog ally δεν έχω ιδέα, εμενα τα μπινελίκια στη microsoft με τριγκαραν 😋

αλλά για να πω και κάτι με το θέμα, στο steamos αν δε κάνω λάθος δεν μιλάμε για μια generic διανομή που βάζει ο καθένας στο PC του. Είναι ένα image κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις που πρέπει να καλύψει (το ότι είναι open source βοηθάει τρομερά σε αυτό). Όπως ακριβώς το android δηλαδή. Τέλεια χρήση για το linux.

υγ. το winget γιατί γελοία απόπειρα; το δουλεύω πολύ συχνά και γλυτώνω άπειρο click-click-type-download-install. Το macos δεν έχει καν, πρέπει να βάλεις brew 😋

Επεξ/σία από somt
Δημοσ.
38 minutes ago, somt said:

για το steamos και το rog ally δεν έχω ιδέα, εμενα τα μπινελίκια στη microsoft με τριγκαραν 😋

Αν σε τριγκαρουν τα (δικαιολογημένα) μπινελικια σε μια πολυεθνική (ούτε καν στην ίδια την εταιρεία, σε ένα ΠΡΟΙΟΝ, δηλαδή ένα αψυχο-και άυλο- πράγμα), να το κοιτάξεις.

40 minutes ago, somt said:

στο steamos αν δε κάνω λάθος δεν μιλάμε για μια generic διανομή που βάζει ο καθένας στο PC του

Υπάρχει και "generic διανομή" και λέγεται Bazzite. Μπορείς να το πάρεις και να το βάλεις στο PC σου, όπως και στο ROG Ally. Το SteamOS ωσονουπω έρχεται και σε mass market, για αρχή σε AMD (που είναι πιο κοντά σε Steam Deck hardware και μετά και στα υπόλοιπα. Γιατί η Valve θέλει να το φέρει σε περισσότερα handhelds. 

Μαντεψε, όμως. Τα ίδια tweaks, τα απολαμβάνω κι εγώ στο PC μου λόγω του Proton.

Κάνε μια δοκιμή και βάλε Bazzite σε κάποιο παρατημένο laptop. Επαναλαμβάνω. Unofficial. Θα εκπλαγείς.

"Μα δεν παίζει κάποια games με anticheat". Βάλε λίγο EmuDeck και παίξε παιχνίδια με emulation. Τώρα δοκίμασε το ίδιο στα Windows να δω κάτι.

46 minutes ago, somt said:

υγ. το winget γιατί γελοία απόπειρα; το δουλεύω πολύ συχνά και γλυτώνω άπειρο click-click-type-download-install. Το macos δεν έχει καν, πρέπει να βάλεις brew 😋

Το Windows είναι η προσωποποίηση της Microsoft σε ένα πρόγραμμα.

Ξεκίνησε να αντιγράψει τους package managers και έφτιαξε ό,τι πιο πετσοκομμενο υπάρχει.

Αρχικά, ΔΕΝ είναι package manager. Είναι απλά ένας wrapper που κάνει download ένα αρχείο .exe! Τίποτα άλλο. Δε διαχειρίζεται πακέτα, δε διαχειρίζεται libraries (αυτά παλεύονται ακόμα με τα απαρχαιωμένα .dll), δεν μπορεί να σου κάνει update το σύστημα, του ζητάς silent installation και, αν της καπνίσει της εφαρμογής, σου πετάει κι ένα παράθυρο για το γαμωτο, έχει duplicate listings για την ίδια εφαρμογή από το store και από το winget, κλπ, μπορούμε να μιλάμε για μέρες. Είναι απλά μια κακή απομίμηση package manager.

Για να μην αναλωνομαι, όμως, κι άλλο.

Το point μου είναι το εξής: Είναι γελοίο ένα (οποιοδήποτε) λειτουργικό, που έχει κιόλας την πρωτοκαθεδρία, με τα drivers ΚΑΙ τα παιχνίδια να γράφονται ειδικά για αυτό, να τρέχει, χειρότερα τα NATIVE του παιχνίδια από ένα λειτουργικό το οποίο το τρέχει με translation layer. Και όλοι ξέρουμε γιατί. Γιατί τα Windows έχουν καταντήσει ένα τερατουργημα με απαρχαιωμένη δομή (π.χ registry) που τη "σπρώχνουν" στη μοντέρνα εποχή, φορτώνοντας τη με καινούρια features, σαν ένα γάιδαρο που το φορτώνεις όλο και περισσότερο μέχρι να γονατίσει.

Αλλά ο "μέσος χρήστης" δε θα το πάρει χαμπάρι γιατί θα του πλασάρουν το νέο laptop των 1000€ με τα 16GB absolute minimum RAM που θα του βάλουν στις απαιτήσεις γιατί... "AI"...

Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι στον τεχνολογικό αναλφαβητισμό της κοινωνίας, όχι τόσο στην ίδια τη Microsoft. Αυτή λεφτά θα βγάλει, όπως κάθε τεράστια εταιρεία στη θέση της. Οι χρήστες είναι το θέμα τι κάνουν.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, MikeKata είπε

1. Δείξε μου το official build του Steam OS για το Rog Z1E. Δεν υπάρχει, καθώς δεν έχει καν support. Δεν έχεις καν ιδέα για το λειτουργικό για το οποίο μιλάς. Αν πήγες και έβαλες Bazzite και παραπονιέσαι κι από πάνω αποκαλώντας το "Steam OS", η μπουρδολογία σου γίνεται ακόμα χειρότερη. Που ακόμα και το Bazzite είναι αιώνες μπροστά σε handheld experience από τα Windows. Την επόμενη φορά που θα χρειαστείς update στο RogZ1E μην ξεχάσεις να κοιτάξεις και στο Armoury Crate και στο Windows Update και στο AMD Adrenalin. Α, ξέχασα, δε θα ζρειαστεί να τσεκάρεις, θα σου το πετάξουν φάτσα φόρα τα Windows σε ειδοποίηση ή παράθυρο γιατί δεν έχουν ιδέα ότι τρέχουν σε handheld, σα λειτουργικό είναι "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω".

2. Έβαλα Bazzite σε ένα παροπλισμένο laptop με χαλασμένο πληκτρολόγιο και R7 4700U. Ιδιο TDP με του Steam Deck. Το ιδανικό console experience. Συνδέεται κατευθείαν με οποιοδήποτε περιφερειακό, χωρίς να κάθεσαι να παιδεύεσαι με συνδέσεις-αποσυνδέσεις, του εγκαθιστώ ό,τι app θέλω και το τρέχω μέσα από το Steam Big Picture (π.χ το Kodi για να streamαρω τα media μου) και το experience, γενικά, δε συγκρίνεται με τα Windows, ούτε κατ'ελάχιστον. Ούτε το PS4 δεν ήταν τόσο smooth στο λειτουργικό του.

Κάποιος άλλος "λέει μπούρδες", λοιπόν...

Αυτό είπες. Θες να το στηρίξεις με αριθμούς; Ξέρεις, με το official Steam OS, σε supported συσκευή. Όχι. Απλά πετάμε κάτι για να το πετάξουμε. Γιατί, μέχρι τώρα, η πραγματικότητα, στη συσκευή που έχουμε επίσημη υποστήριξη και με τα 2 λειτουργικά, είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ. Όσο και να εθελοτυφλείς.

Ποιος μίλησε για Bazzite έχεις χάσει επεισόδια. Συνιστώ να ενημερώνεσαι καλύτερα πριν γράψεις στα φόρουμ κατεβατά που σε εκθέτουν.

Δημοσ.
20 hours ago, harry.d said:

Σίγουρα κάποιες εκδόσεις «light» Windows που υπάρχουν εκεί έξω φαίνονται να τρέχουν σαφώς καλύτερα γιατί έχουν ξεφορτωθεί πολύ σαβούρα αλλά εμπιστεύεσαι ένα λειτουργικό που κάποιος κάπου κάποτε έχει τροποποιήσει ;

Μπορείς να κάνεις light και νορμάλ έκδοση windows, για όποιον ανησυχεί τοσο. Απο εύκολα έως με πολύ δουλειά αν θέλει να τη φτασει στο επίπεδο των ετοίμων light. Κράτας και ενα ghost file και τα ξανα βάζεις εύκολα την επόμενη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει να ασχοληθούμε η μπα?

Να πάμε σε bazzite η steamos.

Το θέμα είναι ότι παίζουμε κ fortnite με τον υιό που διάβασα δεν δουλεύει σε linux.

Επεξ/σία από johnnyman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Gavoux4 said:

Ποιος μίλησε για Bazzite έχεις χάσει επεισόδια. Συνιστώ να ενημερώνεσαι καλύτερα πριν γράψεις στα φόρουμ κατεβατά που σε εκθέτουν.

Εσύ εκτίθεσαι. Σου έδωσα μέχρι και το "benefit of the doubt" και είπα μήπως εννοούσες το Bazzite, που είναι πιο generic και έχει πιο ευρεία υποστήριξη.

Αλλά όχι. Εννοούσες το SteamOS, λοιπόν, όπως παραδέχεσαι. Το SteamOS που υποστηρίζεται επίσημα ΜΟΝΟ στο Legion Go S. Πήγες, δηλαδή, κι έβαλες ένα λειτουργικό σε μη υποστηριζόμενο σύστημα (ROG Ally Z1E) και έρχεσαι εδώ να μας πεις ότι έχει "ίδια απόδοση και αυτονομία", ότι έχει "περισσότερα προβλήματα" και ότι είναι για να "πουλάει κάνεις μούρη".

Σου δίνει "improved support" στο ROG Ally γιατί ούτως ή άλλως το graphics stack και η CPU έχουν πολλές ομοιότητες με το Legion Go S και τα drivers είναι στον kernel , δε σου δίνει όμως official support. Και γκρινιάζεις κι από πάνω.

Όχι μόνο αυτό, σου ποσταρουν οι συμφορουμίτες νούμερα που δείχνουν το αντίθετο από όσα (ανέκδοτα) ισχυρίζεσαι και δεν απαντάς καν.

Όσο το συνεχίζεις, εκτίθεσαι περισσότερο.

Επεξ/σία από MikeKata

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...