Taoustaoys Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 22 ώρες πριν, eyw είπε ok, προσωπικός αριθμός, κάποτε θα το έκαναν κι' άυτό. Ελπίζω να τα φυλάνε καλά όλα, servers, passwords, passkeys, κλειδιά κλπ για να μην τους μπουν hackers και άλλοι και τους τα σβήσουν ή μπερδέψουν. Καλύτερα να μην γίνονται αυτά στην Ελλάδα. Kαι όπως λεν ο κόσμος στα χωριά: τα μεταξωτά βρακιά θάλουν επιδέξιους κwλους. Πιστεύω μπορείς να κοιμάσαι υσηχος ότι είναι όλα ασφαλή.
spectaculator Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Μάλιστα! Δεν ήταν αρκετός ο αριθμός της ταυτότητας, έφτιαξαν ένα νέο αχταρμά από ΑΦΜ και ότι άλλο. Σιχτίρια ρε!
tasanton Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μόνο ο ΑΦΜ θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του μοναδικού κωδικού, μην λέμε τα ίδια για όλα τα άλλα. Πρέπει να σκέφτεστε όχι μόνο από τη μεριά σας, αλλά και από τη μεριά των συστημάτων. Αν π.χ. εσύ αλλάξεις ΑΔΤ, πόσο σίγουρος είσαι ότι όλες οι υπηρεσίες που σε έχουν καταχωρημένο με το παλιό, αλλάζουν; Πλάκα κάνουμε; Εδώ κοτζάμ ΕΦΚΑ και έχει ειδική λειτουργία "διόρθωσης" στοιχείων όπως ΑΔΤ. Σιγά μην γίνει αυτόματα. Και σιγά μην είναι ρεαλιστικό να αλλάξουν όλες οι εφαρμογές και συστήματα με τη σωστή αντιστοίχιση, αυτό προϋποθέτει πρώτα από όλα το λεγόμενο data cleansing. Δηλαδή επικαιροποίηση βάσεων, καθάρισμα άχρηστων στοιχείων, ταυτοποίηση προσώπων. Μόνο το ΑΦΜ ήταν καλός υποψήφιος, αλλά για κάποιους λόγους δεν επαρκούσε. Αν ξέρει κάποιος τα ντεσού της ιστορίας, γιατί δηλαδή ΑΦΜ + 3 αλφαριθμητικά, με χαρά να τα συζητήσουμε. 2 hours ago, james01gr said: 1/ εφόσον το κράτος μας καταχωρεί με διαφορετικούς αριθμούς, ας επιλέξει έναν από τους υπάρχοντες τον οποίο θα τον προσθέσει στις υπηρεσίες που δεν τον ''βλέπουν''. θα ήθελα να προσπαθήσεις να πας στην εφορία και να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με τον προσωπικό αριθμό. 2/ οι βάσεις αυτές, εφόσον είναι παλιές, θα συνεχίσουν να μην βλέπουν το κάτι νέο 3/ΑΦΜ 4/ τα ΑΦΜ για εταιρείες ξεκινούν από συγκεκριμένους αριθμούς. μόνη διαφορά είναι οι ατομικές που εκεί δεν θα υπάρχει πρόβλημα. το ΑΦΜ του πατέρα μου ξεκινά από 01 και το δικό μου μετά από 20 χρόνια που έβγαλα ξεκινά από 11. τώρα πρέπει να βρίσκονται στο 17 μετά από άλλα 24 χρόνια. καταλαβαίνεις πως η βάση δεδομένων του αφμ είναι χωρίς τέλος. 7/ σε προκαλώ να πας στην εφορία και να προσπαθήσεις να συνδιαλλαγείς με τον προσωπικό αριθμό και εάν θα βγάλεις άκρη. αυτό που συμβαίνει με τον αριθμό αυτό είναι να βάζουν εμάς τους πολίτες να ελέγξουμε τα λάθη όλου του δημοσίου Κάτι παίζει με το σκέτο ΑΦΜ και δεν τους έκανε, όποιος ξέρει απαντά... Κι έπειτα, δεν είπε κανείς ότι day 1 θα παίζουν όλα, αυτό θεωρώ ότι θα πάρει λίγα χρόνια μέχρι να στρώσει end-to-end. Και πίστεψέ με, πραγματικά στο λέω, η εφορία ίσως είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις. Που να βρεθείς στον ΕΦΚΑ, σε άλλα ταμεία ασφάλισης, στα πρωτοδικεία, κλπ κλπ. Επεξ/σία 27 Μαϊου από tasanton 2
Ptoma07 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου Στις 26/5/2025 στις 5:47 ΜΜ, somt είπε ναι σωστά όλα αυτα αν ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά εχω λάβει γνωμάτευση από γιατρό με βάση λάθος ηλικία επειδή βασίστηκε στα πεταχτά στο ΑΜΚΑ (ενταξει δεν παίζουν και τόσο ρόλο 5 έτη, σε άλλους όμως μπορεί να έχουν κάνει λάθος τη δεκαετία...) + ότι 20 χρόνια τώρα έχω βαρεθεί να επισημαίνω οπου παω ότι το αμκα μου είναι "λάθος" Συμπάσχω 😂😂 1
Bspus Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 8 hours ago, letom said: Όπως φαίνεται δεν θα είναι μόνο ελληνικά γιατί λέει ότι με τα 3 γράμματα θα υπάρχουν 13.824 συνδυασμοί. 24*24*24=13.824 άρα θα χρησιμοποιούνται και τα 24 γράμματα του αλφάβητου. 24 γραμματα δεν εχει το ελληνικο αλφαβητο? Μαλλον το ερωτημα ηταν αν θα χρησιμοποιουνται ολα τα γραμματα του ελληνικου αλφαβητου ή μονο αυτα που ειναι κοινα με το λατινικο, σαν τις πινακιδες αυτοκινητων
kisan Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 23 hours ago, ethereum said: απορώ πως θα βγάλουν άκρη τα υπουργεία με τις πλατφόρμες , ΑΦΜ , ΑΜΚΑ , Προσωπικός αριθμός , Αριθμός διαβατηρίου , να υποθέσω ότι ΑΦΜ και ΑΜΚΑ θα συνεχίσουν να εκδίδονται ? ψηφιακή γραφειοκρατία Μόλις αποδώσουν το νέο αριθμό σε όλους, δεν θα χρειάζεται να βγαίνει ΑΦΜ και αμκα, κατευθείαν θα βγαίνει ΠΑ. Ο ΠΑ θα γίνει primary σε όλες τις βάσεις δεδομένων και έτσι συνδεθούν όλα μεταξύ τους 1
Ptoma07 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 23 ώρες πριν, nickolas είπε O κάθε ένας έχει προσωπικό αριθμό. Λέγεται αριθμός ταυτότητας. Κανονικά δε χρειάζεται άλλος αριθμός... Όχι ότι έχεις άδικο αλλά.. Ο αριθμός ταυτότητας μπορεί να αλλάξει( εφόσον χαθεί η ταυτότητα). Και μετά θα χρειαζόταν ένα σύστημα που θα ενημέρωνε τα μητρώα με των καινούριο, κοινώς για Ελλάδα χέσε μέσα. Το ΑΦΜ δεν βολεύει γιατί μπορεί να εκδίδεται και για οντότητες που δεν είναι φυσικές. Το ΑΜΚΑ φρόντισαν να μην είναι επαρκές και είναι επιρρεπή σε λάθη, γιατί όταν το σκέφτηκαν δεν ήξεραν ότι θα μπορούσαν να γράψουν ένα πρόγραμμα να αποδώσει ένα μοναδικό για τον καθένα ( και δεν κάνω πλάκα με το σκέφτηκαν, τέτοια μυαλά μας κυβερνούν). Αυτό βέβαια ιδανικά μπορεί να καταργηθεί Όσο για τών καινούριο αριθμό είμαι σίγουρος ότι θα αργήσει πολύ να ενσωματωθεί από τής υπόλοιπες υπηρεσίες. Μέχρι να τα καταφέρουν θα έχουν εμφανιστεί και οι παθογένειες του. Και τι κάνουμε τώρα.... μα φυσικά ξεκινά με από το μηδέν. Χωρίς να καταργούμε τίποτα άλλωστε όπως ειπώθηκε πιο πάνω το νόημα είναι να βρισκόμαστε σε δουλειά να κάνουμε τα ακίνητα περισσότερα.
kisan Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 23 hours ago, nickolas said: O κάθε ένας έχει προσωπικό αριθμό. Λέγεται αριθμός ταυτότητας. Κανονικά δε χρειάζεται άλλος αριθμός... Προσωπικό αριθμό μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε μένει νόμιμα στην Ελλάδα ακόμα και αν δεν έχει ελληνική ταυτότητα. 21 hours ago, μπουρτζοβλαχος said: Το ΑΦΜ στην ουσια προσωπικος αριθμος δεν ειναι? αφου στον καθενα ειναι και μοναδικος, αυτο τον σαματα τι τον θελουμε? Ειναι μοναδικός αριθμός στη βάση δεδομένων του υπουργείου οικονομικών. Και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μοναδικός αριθμός σε άλλη βάση. Για αυτό βγάλανε καινούργιο αριθμό που θα είναι κύριος αριθμός σε κάθε βάση δεδομένων, οπότε θα είναι μοναδικός αριθμός που θα συνδέει όλες τις βάσεις. 18 hours ago, fasmatikos said: Εγώ δλδ που πριν από 10 μήνες έβγαλα την τότε "νέα" ταυτότητα, τώρα είναι η παλιά και θα πρέπει να βγάλω την τώρα νεα ? Και οι άλλες που ήταν οι παλιές τώρα είναι οι πιο παλιές ? ... Απλά πας και ζητάς επανέκδοση χωρίς να αλλάξει ο αριθμός ταυτότητας και η φωτογραφία. Απλά σου βγάζουν νέα με τον αριθμό πάνω. 17 hours ago, ZoReN said: Πολύ φοβάμαι πάμε για επανέκδοση. Προσωπικά όχι τώρα, πάω για την επόμενη δεκαετία Καλά δεν είναι και τίποτα τρομερό. πληρώνεις ένα πεντάευρω και σου βγάζουν νέα με τον αριθμό και πας δίνεις αυτήν που έβγαλες πέρυσι 17 hours ago, mariosnik_ said: Ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε αν ο νέος ΠΑ έχει νόημα και χρηστικότητα. Πιστεύω μπορεί να έχει υπό κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές είναι να χρησιμοποιείται παντού στο δημόσιο μόνο αυτός και όχι όλοι οι υπόλοιποι αριθμοί. Κάθε νέα ταυτότητα που θα βγαίνει με ΠΑ, θα εγγράφεται αυτόματα ο πολίτης σε όλα τα μητρώα του δημοσίου με τον ΠΑ και δεν θα έχει ΑΔΤ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κτλ. Αν αυτό συμβεί τότε ναι σαφώς και έχει νόημα, αν όχι, τότε δεν έχει κανένα νόημα και αποτελεί απλά άλλον έναν επιπρόσθετο αριθμό που μπήκε στην ζωή μας μαζί με όλους τους άλλους. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος. Να καταργηθούν όλοι οι υπόλοιποι αριθμοί.
manolis940 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Sorry αλλα θα έχω μια διαφωνία. Έχεις ψάξει ποτέ τι κόστος έχουν οι εκλογές αλλά και τα δημοψηφισματα; Διότι τέτοιο έγινε το 2015. Θες να κοιτάξεις προς Ελβετία και να δεις το όφελος; Βέβαια εκεί το έχουν εξελίξει το ζήτημα και προφανώς το κόστος δεν είναι παρόμοιο. 4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν επιθυμώ να πετάμε αλλα χρήματα στα σκουπίδια επειδή δεν υπάρχει πολιτικός να λάβει σοβαρές αποφάσεις και να βρει λύσεις σε χρόνια ζητήματα. Define "σοβαρές". Το τι είναι σοβαρό για εμένα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο σοβαρό για εσένα. Πολλά πράγματα για τα οποία οι πολιτικοί καλούνται να πάρουν αποφάσεις δεν έχουν τοποθετηθεί προεκλογικά. Δεν ξέρω. Σας κουράζει τόσο πολύ μερικούς η δημοκρατία; 2 ώρες πριν, spectaculator είπε Μάλιστα! Δεν ήταν αρκετός ο αριθμός της ταυτότητας, έφτιαξαν ένα νέο αχταρμά από ΑΦΜ και ότι άλλο. Σιχτίρια ρε! Ο αριθμός της ταυτότητας αλλάζει με την αλλαγή του δελτίου. Στα 30 μου έχω αλλάξει 3 και δεν είχα ταυτότητα όταν γεννήθηκα. 28 λεπτά πριν, kisan είπε Και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μοναδικός αριθμός σε άλλη βάση. Γιατί; 1
kisan Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 12 minutes ago, manolis940 said: Θες να κοιτάξεις προς Ελβετία και να δεις το όφελος; Βέβαια εκεί το έχουν εξελίξει το ζήτημα και προφανώς το κόστος δεν είναι παρόμοιο. Define "σοβαρές". Το τι είναι σοβαρό για εμένα δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο σοβαρό για εσένα. Πολλά πράγματα για τα οποία οι πολιτικοί καλούνται να πάρουν αποφάσεις δεν έχουν τοποθετηθεί προεκλογικά. Δεν ξέρω. Σας κουράζει τόσο πολύ μερικούς η δημοκρατία; Ο αριθμός της ταυτότητας αλλάζει με την αλλαγή του δελτίου. Στα 30 μου έχω αλλάξει 3 και δεν είχα ταυτότητα όταν γεννήθηκα. Γιατί; Γιατί έχεις ήδη πολλές διαφορετικές βάσεις με την κάθε μία με το δικό της primary key. Είναι λάθος να πάρεις το primary key της μιας από αυτές τις βάσεις και να το κάνεις primary key σε όλες τις άλλες. Θα γίνει μπάχαλο. Είναι πολύ πιο απλό να φτιάξεις μια νέα βάση και απλά να βάλεις εκεί όλα τα primary keys όλων τον άλλων βάσεων. Έτσι συνδέονται όλες οι βάσεις μεταξύ τους και αν κάποιος πχ δεν έχει εγγραφή σε μια από τις βάσεις, δεν τρέχει τίποτα, απλά θα έχει κενό πεδίο στην νέα βάση.
manolis940 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 18 λεπτά πριν, kisan είπε Γιατί έχεις ήδη πολλές διαφορετικές βάσεις με την κάθε μία με το δικό της primary key. Είναι λάθος να πάρεις το primary key της μιας από αυτές τις βάσεις και να το κάνεις primary key σε όλες τις άλλες. Θα γίνει μπάχαλο. Είναι πολύ πιο απλό να φτιάξεις μια νέα βάση και απλά να βάλεις εκεί όλα τα primary keys όλων τον άλλων βάσεων. Έτσι συνδέονται όλες οι βάσεις μεταξύ τους και αν κάποιος πχ δεν έχει εγγραφή σε μια από τις βάσεις, δεν τρέχει τίποτα, απλά θα έχει κενό πεδίο στην νέα βάση. Αν γίνει σωστά η διαδικασία δεν βρίσκω κανένα λόγο να υπάρξει μπάχαλο.
spectaculator Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 1 hour ago, manolis940 said: ... Ο αριθμός της ταυτότητας αλλάζει με την αλλαγή του δελτίου. Στα 30 μου έχω αλλάξει 3 και δεν είχα ταυτότητα όταν γεννήθηκα. ... Άλλη μια χαζομάρα ενδεικτική της απύθμενης ελληνικής ανικανότητας. Πάλι καλά που δεν κάνουν το ίδιο και με το ΑΦΜ.
lost2 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 22 hours ago, somt said: αν ειχε τύχει να κάνεις ας πούμε 2-3 μαθήματα βάσεις δεδομένων θα καταλάβαινες αρκετά. Δε σου λέω να έπαιρνες αποφάσεις σύμφωνα με το πώς πρεπει να σχεδιαστεί ένα συστημα βάση της υπάρχουσας κατάστασης, κόστους, χρόνου κλπ Τώρα εισαι αυτο που λέμε καφενειακός ξερόλας χωρίς επαφή/ειδίκευση στο θέμα που θες να συμμετέχεις προς δική σου ανικανότητα κατανόησης αυτών που γράφεις , εχω κάνει όχι 1 -2 αλλά πολλά περισσότερα, οπότε αυτό που καταλαβαίνω είναι , ότι είσαι από αυτούς που όντως έχει κάνει μόνο 1-2 μαθήματα σε βάσεις. Μόνο εδώ μέσα θα μου έκαναν μάθημα ότι μια απλή βάση δεδομένων θα έπρεπε να γίνει τόσο πολύπλοκη και με άλλα δομικά στοιχεία για να μπορεί να λειτουργήσει , γιατί αυτά που έχει είναι πολύ λίγα και δίνουν σωστό αποτέλεσμα. οκ με έπεισες πολυγνώστη. Όσο για την επαφή μήπως να ανεβάσω τα χαρτιά μου, μπα , πάλι ο ξερόλας εσύ θα είσαι . οκ , πάω στον καφενέ να μάθω και τίποτα άλλο για να ξανά μπω εδώ μέσα. Υ.Γ. έτσι για το γμτω, για πες μου παντογνώστη γιατί δεν μπορεί να δουλέψει σωστά η τωρινή βάση όταν μέσα έχει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΜ τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΜΚΑ και χρειάζεται και άλλον μοναδικό αριθμό για να δουλέψει;
somt Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, lost2 είπε Υ.Γ. έτσι για το γμτω, για πες μου παντογνώστη γιατί δεν μπορεί να δουλέψει σωστά η τωρινή βάση όταν μέσα έχει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΜ τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΜΚΑ και χρειάζεται και άλλον μοναδικό αριθμό για να δουλέψει; λειτουργεί ήδη με όλα αυτά το αποτέλεσμα το ζεις από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία επίσης για καποιο λόγο είσαι σίγουρος ότι η βάση είναι μία ενώ το πιο κοντινό σενάριο είναι κάθε δημόσια υπηρεσία που συστηνόταν να έφτιαχναν καινούργια βάση από την αρχή. Για να ενοποιηθούν όλες αυτές κάτω από έναν πολίτη πρέπει να "κρεμαστούν" κάτω από νέο μοναδικό αριθμό, τον ΠΑ. Επεξ/σία 28 Μαϊου από somt
manolis940 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου 47 λεπτά πριν, spectaculator είπε Άλλη μια χαζομάρα ενδεικτική της απύθμενης ελληνικής ανικανότητας. Πάλι καλά που δεν κάνουν το ίδιο και με το ΑΦΜ. Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει τον αριθμό ταυτότητας να παραμένει ο ίδιος. Όπως είπαμε ο Α.Τ. ταυτοποιεί μοναδικά το έντυπο και όχι τον κάτοχο αυτού και αυτό συμβαίνει και με άλλους αριθμούς εντύπων όπως το διαβατήριο. Δεν είναι δυνατών ένα δελτίο με έκδοση στις 1/10/1995 να έχει τον ίδιο αριθμό με εκείνο που έχει ημερομηνία έκδοσης στις 10/07/2008. Είναι διαφορετικά έντυπα και ο ίδιος αριθμός μόνο σύγχυση θα προκαλούσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις