Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση το πρόβλημα ήταν ο διακόπτης διαρροής. Όταν μίλησα με τον ηλεκτρολόγο με ρώτησε τι μάρκα είναι. Μόλις άκουσε Legrand μου είπε ότι οι διαρροής τους έχουν πρόβλημα (πιθανότατα κάποια συγκεκριμένη παρτίδα) και μου τον αντικατέστησε με ABB. Από τότε δεν έχει πέσει ούτε μια φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις αλλάξει κάτι τώρα τελευταία που ξεκίνησε αυτό το θέμα; Φωτιστικό κάποια πρίζα, κάποια καινούργια συσκευή, απορροφητηρα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lilika1973 είπε

Άλλαξα ρελέ και έχω μονοφασικό και συνεχίζεται το πρόβλημα 

Οποτε απο εδω και περα αρχιζει η περιπέτεια, το πιο πιθανον ειναι να πέσει καποιος τυχαια στην βλαβη καποιας συσκευης ή να εχεις καπου παλια εκτεθειμένα καλωδια ή ελαττωματικές πριζες κυριως στον εξωτερικο χωρο.

Παρατήρησε ποτε πεφτει πχ οταν βρεχει;

• Like 1
Δημοσ.

Ε ξεκίνα τις δοκιμές. Κατέβασε όλες τις ασφάλειες και ανέβασέ τες μια μια μέχρι να δεις ποια τον ρίχνει. Και μετά δοκιμάζεις τις συσκευές που παίρνουν από αυτήν την ασφάλεια . 

• Like 2
Δημοσ.

Σφίχτηκαν καλά όλα τα καλώδια στον πίνακα;

Εχεις πουθενά πρίζα ή διακόπτη που μπορεί να βρέχεται  (πχ απο βροχή,πότισμα,υδρατμοί) ; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ε ξεκίνα τις δοκιμές. Κατέβασε όλες τις ασφάλειες και ανέβασέ τες μια μια μέχρι να δεις ποια τον ρίχνει. Και μετά δοκιμάζεις τις συσκευές που παίρνουν από αυτήν την ασφάλεια . 

Απλα  να ξερεις ότι ο διαρροής πεφτει και με διαρροή μεταξύ ουδετέρου γης οποτε οι ασφαλεις δεν κανουν τιποτα εκτός των διπολικων.

https://vm.tiktok.com/ZNdB6tTQA/

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Απλα  να ξερεις ότι ο διαρροής πεφτει και με διαρροή μεταξύ ουδετέρου γης οποτε οι ασφαλεις δεν κανουν τιποτα εκτός των διπολικων.

https://vm.tiktok.com/ZNdB6tTQA/

Τον διαρροής θα περιμένει να πέσει. Με τις ασφάλειες απλά θα περιοριστούν οι ύποπτοι..

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τον διαρροής θα περιμένει να πέσει. Με τις ασφάλειες απλά θα περιοριστούν οι ύποπτοι..

Μάλλον δε διάβασες τι λέει.

Αν η διαρροή είναι μεταξύ ουδετέτου και γης δε θα βρει ποτέ τον ύποπτο.

Το ρελέ μπορεί να πέσει και με κατεβασμένη ασφάλεια του κυκλώματος που έχει τη διαρροή

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/5/2025 στις 11:45 ΜΜ, giannnis122 είπε

Έχεις αλλάξει κάτι τώρα τελευταία που ξεκίνησε αυτό το θέμα; Φωτιστικό κάποια πρίζα, κάποια καινούργια συσκευή, απορροφητηρα

Οχι

Στις 31/5/2025 στις 11:48 ΜΜ, liakjim είπε

Το έκανα αλλά τίποτα 

• Like 1
Δημοσ.

στο 95% που αντιμετόπισα τέτοιο πρόβλημα, σαν ηλεκτρολόγος  ήταν το ψυγείο.  τις υπόλοιπες φορές είχε βρέξει και ήταν η μπρίζα του μπαλκονιού. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κατά 90% ψυγείο. Αν έχεις χώρο στον πίνακα και γραμμή που πάει μόνο στο ψυγείο βάλε ένα rcbo. Ουσιαστικά είναι ένα ρελε διαφυγής μόνο για το ψυγείο και μπαίνει πριν το ρελέ του σπιτιού. Συνηθίζεται να τοποθετείται έτσι ώστε αν πέσει το ρελέ του σπιτιού όταν λυπεις το ψυγείο συνεχίζει να δουλεύει και δεν χαλάει το περιεχόμενο του. Έτσι λοιπόν αν πέσει το rcbo έχεις βρει κ τον ένοχο. Φυσικά ηλεκτρολόγος για όλα αυτά εννοείται 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...