mountains1 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Δεν το θεωρώ καν...ιατρικο ζήτημα, αλλα πιο πολυ πρακτικο και καθημερινότητας. Υπάρχει, έχετε βρει εσεις καποιο τροπο, φανταζομαι κάποια κρέμα από φαρμακείο ή κάτι άλλο (πχ έλαια;), που να βοηθά σε γρήγορη επούλωση το δέρμα, όταν για κάποιο λόγο υπάρχει γδάρσιμο; Πως παει: συνήθως για κάποιο λόγο, κάπου γδέρνεις το δέρμα, στα πόδια, στα χέρια/μπράτσα κλπ. Μετα αυτο ψιλοκοκκινιζει, αν το ακουμπησεις με καποια γαζα βγαζει ελάχιστο αλλά υπαρκτο αιμα, μετα με τις μερες αν το αφησεις ξεραινεται, και μετα απο 1 μηνα...ισως πεσει το ξερο κελυφος και ειναι πλεον το νεο δερμα. Δυστυχως, αν τυχαινει να εχεις και γενικως λεπτο δερμα, οπως μαλλον φαινεται οτι ισχυει σε μενα, τα γδαρσιματα συμβαινουν όσο και αν φροντιζεις να εισαι προστατευμενος, όχι ακαλυπτα μέλη. Πχ πριν λιγες μερες, και φορωντας μαλιστα τζην(!!!!-ποσο πιο σκληρο και χοντρο υφασμα δηλαδη;;;;;), ένα λάθος χτύπημα από το πενταλ του ποδηλατου, έκανε ένα μεγάλο γδάρσιμο στη γάμπα.....οταν το ειδα λεω τι εγινε ρε παιδια, και μεσα απο το τζην....και ξερω οτι μπορει να παρει και μηνα, να μην φαινεται λες και πηγες στον πολεμο....σταμπα μεγαλη.... Εγω αυτα που εχω να βαζω, ειναι ειτε χειροποιητο βαλσαμολαδο, ειτε την bepanthol απο το φαρμακειο. Για τη Bepanthol ομως, παροτι λεει οτι βοηθα στην επουλωση, παλι, θελει το χρονο του...δηλαδη αν ο 1 μηνας επουλωσης γινει 3 βδομαδες....ε δε το λες και σοβαρη διαφορα. Βεβαια, δεν ξερω και αν υπαρχει κατι που να βοηθα να επανελθει το δερμα πιο γρηγορα. Εσεις εχετε ψαξει, βαζετε κατι στα γδαρσιματα, που να βοηθα το δερμα να επουλωθει/αναπλαστει και να επανελθει σχετικα γρηγορα;
evabb Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Για επούλωση κλειστής πληγής δοκίμασε αυτή την κρέμα αν την βρεις https://www.laroche-posay.be/fr-be/cicaplast/cicaplast-baume-b5 Για ανοιχτες πληγες https://www.molnlycke.ae/products-solutions/mepilex/ (μόνο σε φαρμακείο) 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Αν αργούν να επουλωθούν οι πληγές μήπως να ρώταγες γιατρό; Μπορεί να σου λειπει κάποια βιταμίνη ή κάτι.Παίρνεις φάρμακα;Πχ αντιπηκτικά; Αλλιώς αν μένει ανοιχτή η περιοχή (αν δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης) και αερίζεται, επουλώνεται πιο γρήγορα. Πάντως το σωμα θελει τον χρόνο του.Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.
mountains1 Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου Δεν ειναι πληγες. Επιφανειακα γδαρσιματα. Αλλα, ακομη κι αν φυγει η πανω στοιβαδα δερματος, ειναι ζητημα.
MikeJ Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλι είχα δει να προτείνει κάποιος. Δε το έχω δοκιμάσει βέβαια.
kavadias Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου pulvo υπερ κλασσικό για βρόντους/ποδήλατα ιστορίες. πλακώνεις το τραυμα στο πουλβο συνεχεια και κλεινει στο μισό χρόνο απ' οτι κανονικά 1
micos000 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) Κεραλοιφή. https://www.skroutz.gr/s/18000264/MeliMpampa-Keraloifi-Somatos-Epoulotiki-40ml.html Πωλείται και στα προϊόντα μέλισσας. Μπορείς να κάνεις και μόνος με φυσικό κερί μέλισσας και σπαθόλαδο από σπαθόχορτο (ή βαλσαμόχορτο) το οποίο το βρίσκεις σχεδόν παντού στην επαρχία. Επεξ/σία 28 Μαϊου από micos000 1
phanispal Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Δεν είναι για συνέχεια το Pulvo, νομίζω οι οδηγίες χρήσης αναφέρουν 2-3 φορές τη μέρα το πολύ. Επίσης είχε απαγορευτεί νομίζω και βγήκε ξανά, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. 1
mountains1 Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου 16 λεπτά πριν, kavadias είπε pulvo υπερ κλασσικό για βρόντους/ποδήλατα ιστορίες. πλακώνεις το τραυμα στο πουλβο συνεχεια και κλεινει στο μισό χρόνο απ' οτι κανονικά Νομιζα το Pulvo οτι ειναι για πληγες, οχι για γδαρσιματα.
basilis_k6 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 4 ώρες πριν, phanispal είπε Δεν είναι για συνέχεια το Pulvo, νομίζω οι οδηγίες χρήσης αναφέρουν 2-3 φορές τη μέρα το πολύ. Επίσης είχε απαγορευτεί νομίζω και βγήκε ξανά, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. ναι ειχε καποια ουσια που δεν επιτρεπεται πλεον. νομιζω απο κάποιο ζωο. δεν ειναι πλεον τοσο καλο οσο ηταν. υπαρχουν καποιες αληφες σε φαρμακειο για αυτη τη δουλεια. εχω και εγω μια. πολυ καλες, σαν διαφανο τζελ. εχουν διαφορες εταιρειες και κανουν πολυ γρηγορη επουλωση σε θλαστικα κλειστα τραυματα. κυριως για το δερμα ειναι και για να μην αφησει σημαδι. 1
mariosnik_ Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Προσοχή όσο γίνεται με τα χτυπήματα, αν και ξέρω ότι αυτό δεν βοηθαει πρακτικά διότι άμα είναι θα χτυπήσεις ξαφνικά. Που να δεις τι πρόβλημα έχω εγώ και πόσο πρέπει να προσέχω τώρα που εδώ και 9 μήνες λαμβάνω αντιπηκτικα και πρακτικά χωρις στυψη η αιμοστατικο μονο παρα πολύ μικρές πληγές κλείνουν μόνες τους. Στις πληγές τώρα αφού κλεινουν, το μόνο πράγμα που κάνω είναι να βάλω ενυδατική κρέμα, ετσι βοηθάς το δέρμα να αποκατασταθεί γρηγορότερα, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Θα έχω υπόψην αυτές τις δύο κρέμες που προτάθηκαν αμα τις βρω.
Dante80 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 1 ώρα πριν, soula30 είπε Για αιμορροΐδες είχα χρησιμοποιήσει μια αλοιφή για πρωκτικό κνησμό η οποία σε 2 ημέρες μου έλυσε το πρόβλημα. Εμφανίστηκαν ξαφνικά και δεν μπορούσα να καθίσω σε κάθισμα. Όποιος το έχει συναντήσει θα με καταλάβει. Εξαιρετικά ενοχλητική εμπειρία η οποία όμως εύκολα ξεπερνιέται όταν χρησιμοποιείς την σωστή κρέμα. Αν το πρόβλημα μετά από 7 ημέρες συνεχίζεται πρέπει οπωσδήποτε να πας σε γιατρό να σε εξετάσει. pause
Morosana Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 1 ώρα πριν, soula30 είπε Για αιμορροΐδες είχα χρησιμοποιήσει μια αλοιφή για πρωκτικό κνησμό η οποία σε 2 ημέρες μου έλυσε το πρόβλημα. Εμφανίστηκαν ξαφνικά και δεν μπορούσα να καθίσω σε κάθισμα. Όποιος το έχει συναντήσει θα με καταλάβει. Εξαιρετικά ενοχλητική εμπειρία η οποία όμως εύκολα ξεπερνιέται όταν χρησιμοποιείς την σωστή κρέμα. Αν το πρόβλημα μετά από 7 ημέρες συνεχίζεται πρέπει οπωσδήποτε να πας σε γιατρό να σε εξετάσει. Για 9 μέρες ήξερα ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις