filipprin Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Καλα μεγαλυτερο τρολοσαιτ απο το newsauto δεν υπαρχει....... 3 2
Tsino Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 11 minutes ago, Ukforthemoment said: Και απο κάτω γράφει Με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2024, η ασφάλιση για φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα— καθίσταται υποχρεωτική για όλα τα οχήματα, ανεξαρτήτως αν κυκλοφορούν ή όχι. ... ή είναι υποχρεωτική ή δεν είναι αν δεν θες αποζημίωση. και αμέσως πιο κάτω το γράφει ξεκάθαρα... 1 minute ago, filipprin said: Καλα μεγαλυτερο τρολοσαιτ απο το newsauto δεν υπαρχει....... https://www.tovima.gr/2025/05/28/finance/asfalisi-oximaton-epixeiriseon-ti-allazei-apo-1i-iouniou/ καλύτερο ?? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Τεσπα ,εμένα με νοιάζει για τα συμβόλαια που έχω και λήγουν σε λίγους μήνες μην μας βάλουν πρόστιμο αν μας σταματήσουν.
ulalume Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 15 λεπτά πριν, d4mage είπε Εφόσον είναι προαιρετικό γιατί να στείλουν ειδοποίηση; Τι αλλάζει δηλαδή; Έτσι δεν ήταν και πριν; Δεν είχες καιρικά φαινόμενα δεν είχες και αποζημείωση (από την ασφαλιστική). Το κράτος που κολλάει; Πότε αποζημείωνε το κράτος; Η ασφαλιστική γιατί δεν μου ανέφερε τιμές; Διότι 7-13 ευρώ/ έτος δεν κοστίζουν σίγουρα αυτές οι έξτρα προσθήκες. Όντως, έχεις δίκιο. Κοστίζει λιγότερο.... Για το ότι δεν είναι υποχρεωτικό πιστεύω καλυφθηκες 2
filipprin Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου – Ήδη ασφαλισμένα αυτοκίνητα έναντι φυσικών φαινομένων είναι καλυμμένα. Χωρίς πρόστιμο αλλά και κρατική αρωγή Σημειώνεται πως όσοι δεν ασφαλίσουν το όχημά τους δεν θα λάβουν κανένα πρόστιμο, ωστόσο εξαιρούνται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής σε περίπτωση που το όχημά τους υποστεί φθορές από φυσική καταστροφή. 9 λεπτά πριν, Tsino είπε καλύτερο ?? μπα τα ιδια και αυτο.Τελικα ειναι η δεν ειναι υποχρεωτικο????? 1
d4mage Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου Εντάξει ρε παιδιά συζητάμε δεν χρειάζεται να μαλώσουμε. Έκανα ένα ποστ την όλη συζήτηση που είχα σήμερα με την NP που μου έστειλε ειδοποίηση και τους κάλεσα για ενημέρωση. Καταρχήν στην ενημέρωση που μου στείλανε δεν αναγράφει πουθενά για προαιρετική επιλογή, μάλιστα ήταν σε άρνηση από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας χωρίς να μου πουν ξεκάθαρα τι πραγματικά ισχύει, έπειτα από πίεση κάπως το θέσανε σε προαιρετικό για την ώρα στους ιδιώτες. Για τους εποαγγελματίες τι αλλάζει; Θέλω να πω όταν δεν σου παρέχει ξεκάθαρει απάντηση η ίδια η ασφαλιστική πως θα σταθείς σε μια είδηση κάποιας εφημερίδας ας πούμε. Δεν μου είπανε καν τιμές και η αλλαγή αυτή ξεκινάει υποτίθεται 1/6/2025 1
d4mage Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, ulalume είπε Όντως, έχεις δίκιο. Κοστίζει λιγότερο.... Για το ότι δεν είναι υποχρεωτικό πιστεύω καλυφθηκες Τώρα θα ξεκινήσουν και ιντερνετικές ασφαλιστικές με τα πολύ φθηνά συμβόλαια χωρίς ασφαλιστή που θα κλαις την ώρα σου κάνοντας μικτή. Εδώ η NP πήγε να μου περάσει πως το τζάμι της CARGLASS είναι ίδιο με το γνήσιο χωρίς σήμα. Όταν της είπα θα στείλω επίσημο email στην αντιπροσωπεία με τον ισχυρισμό σας κάνανε στροφή 360 μοίρες και αρχίσανε τα να και τα έτσι και πως είναι σοβαρή ασφαλισιτκή και για ένα τζάμι ούτε λόγος και πως έχουν αποζημειώσει εκατομμύρια σε πελάτες κάθε χρόνο... Τζάμι γνήσιο χωρίς αισθητήρες κάτω από 400 ευρώ και OEM της CARGLASS κάπου στα 250 ευρώ. Τους είπα δώστε μου γραπά ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο φεύγοντας από την ασφαλιστική σας στην επόμενη και εκεί το βουλώσανε. Με γνήσιο ήρθα με γνήσιο θα φύγω, btw έχω κλάψη θραύσης 1500 ευρώ το έτος. Δηλάδη που να πάθω και τίποτα σοβαρό! Ξαναλέω, μεταφέρω τα όσα μου είπε η ίδια η ασφαλισιτκή στο τηλέφωνο όχι τι διαβάζω απο δω κι απο κει. Επεξ/σία 28 Μαϊου από d4mage
theoilia Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Μου ήρθε αυτό, προσπαθώ να καταλάβω αν είναι ή όχι υποχρεωτικό "Αγαπητέ ασφαλισμένε, Στην ERGO, η ασφάλειά σας είναι προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, προσαρμόζουμε τα προγράμματά μας με γνώμονα την καλύτερη προστασία και εξυπηρέτησή σας. Από την *1η Ιουνίου 2025* με βάση τον πρόσφατο νόμο 5162/2024, η κάλυψη έναντι *δασικής πυρκαγιάς και πλημμύρας* γίνεται υποχρεωτική για όλα τα οχήματα, ακόμη και για όσα βρίσκονται σε διοικητική ακινησία. Τα οχήματα που δεν θα είναι ασφαλισμένα για τις πιο πάνω καλύψεις θα εξαιρεθούν από οποιαδήποτε επιχορήγηση κρατικής αρωγής. *Τι χρειάζεται να κάνετε* Για να σας προσφέρουμε τις προαναφερόμενες καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας με αριθμό χχχχχχψ, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σας, ώστε να λάβουμε τις απαραίτητες πληροφορίες (π.χ. εμπορική αξία οχήματος). Είμαστε πάντα δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε! Η ομάδα της ERGO
Nabuko Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) Γιατί βάζετε λινκ από σάητ και δεν πάτε κατευθείαν στον νόμο? Ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει ψηφιστεί 11 μήνες πριν, απ' τον Ιούλιο του 24 Νόμος 5116/2024 Στο άρθρο 5α αναφέρει 1. Ο κύριος ή κάτοχος αυτοκινήτου οχήματος κατά την έννοια της περ. α) του άρθρου 1 του π.δ. 237/1986 (Α' 110), με τόπο συνήθους στάθμευσης στην Ελλάδα, πέραν των υποχρεώσεων ασφάλισης κατά το ανωτέρω προεδρικό διάταγμα, υποχρεούται να καλύπτει με ασφάλιση το όχημά του και έναντι των κινδύνων από δασική πυρκαγιά και από πλημμύρα, με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος. Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του οχήματος. 2. Η υποχρέωση ασφάλισης του παρόντος δεν ισχύει, εάν το όχημα ανήκει κατά κυριότητα στο Δημόσιο ή σε φορέα του δημόσιου τομέα, όπως ορίζεται στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α' 143), εξαιρουμένου του υποτομέα Ο.Τ.Α.. 3. Οι υπόχρεοι σε ασφάλιση του παρόντος εξαιρούνται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής για τα οχήματα που δεν έχουν ασφαλιστεί σύμφωνα με την παρ. 1. Και επειδή αναρωτιέστε για τα πρόστιμα μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ΚΥΑ που να τα καθορίζει Αν πάτε στο άρθρο 47 παρ 2α αναφέρει 2Α. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δύναται να εξειδικεύονται το εύρος και οι προϋποθέσεις ασφάλισης, να εισάγονται επιπλέον εξαιρέσεις, να ρυθμίζονται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την εξαίρεση και να καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του άρθρου 5Α. (Η παράγραφος 2Α τέθηκε όπως προστέθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 26 του ν. 5162/2024 (ΦΕΚ Α' 198/05-12-2024) και ισχύει από 01/06/2025, σύμφωνα με την περίπτωση γ' της παραγράφου 10 του άρθρου 136 του ιδίου νόμου.) Επεξ/σία 28 Μαϊου από Nabuko 4
ulalume Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 4 λεπτά πριν, d4mage είπε Τώρα θα ξεκινήσουν και ιντερνετικές ασφαλιστικές με τα πολύ φθηνά συμβόλαια χωρίς ασφαλιστή που θα κλαις την ώρα σου κάνοντας μικτή. Εδώ η NP πήγε να μου περάσει πως το τζάμι της CARGLASS είναι ίδιο με το γνήσιο χωρίς σήμα. Όταν της είπα θα στείλω επίσημο email στην αντιπροσωπεία με τον ισχυρισμό σας κάνανε στροφή 360 μοίρες και αρχίσανε τα να και τα έτσι και πως είναι σοβαρή ασφαλισιτκή και για ένα τζάμι ούτε λόγος και πως έχουν αποζημειώσει εκατομμύρια σε πελάτες κάθε χρόνο... Τζάμι γνήσιο χωρίς αισθητήρες κάτω από 400 ευρώ και OEM της CARGLASS κάπου στα 250 ευρώ. Τους δώστε μου γραπά ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο φεύγοντας από την ασφαλιστική σας στην επόμενη και εκεί το βουλώσανε. Με γνήσιο ήρθα με γνήσιο θα φύγω, btw έχω κλαύψη θραύσης 1500 ευρώ το έτος. Ξαναλέω, μεταφέρω τα όσα μου είπε η ίδια η ασφαλισιτκή στο τηλέφωνο όχι τι διαβάζω απο δω κι απο κει. Κοίτα, η anytime που έβαλα τυχαία ως παράδειγμα δεν είναι σίγουρα η πιο φτηνή και είναι 100% αξιόπιστη και φερεγγυα γιατί βασικά είναι η interamerican. Στην np έχει το αυτοκίνητο της η γυναίκα μου και σε ότι δοσοληψίες ειχε , εμένα μου φαίνεται λίγο "μικρη".. Όσο αφορά το τζάμι, απο περιέργεια, σου έβαλαν τζάμι αντικατάστασης με το σήμα της μάρκας σου? Δηλαδή πχ σου έβαλαν saint gobain sekurit με το σηματάκι της εταιρείας (πχ bmw, toyota) χαραγμένο??
safridia Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 1 ώρα πριν, ulalume είπε Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να ΜΗΝ βάλει κάλυψη για φυσικά φαινόμενα. Μέσα στις βασικές καλύψεις είναι, δεν είναι και μεικτή.... Θα στο εξηγησω οσο πιο απλα μπορω. Εστω οτι ολοι εχουμε καλυψη για φυσικα φαινομενα, και γινει ενας μεγαλος σεισμος, μια μεγαλη βροχοπτωση, μια μεγαλη φωτια. Τι θα γινει μετα; Θα βγουν 2000 ατομα και θα ζητησουν αποζημιωση. Και τι θα κανουν οι εταιριες μετα; Σιγα μην μπορεσουν να πληρωσουν ολα αυτα τα ατομα, θα κηρυξουν πτωχευση και θα ανοιξουν ξανα με αλλο ΑΦΜ και χωρις καμια υποχρεωση. Τα χρεη τους θα μεταφερθουν στις εγγυητριες τραπεζες τις οποιος ποιος πληρωνει καθε φορα που κανουν λαθος στις επιλογες τους; ΕΣΥ μεσω της φορολογιας σου Τα χρεη μονο προς τις τραπεζες θα μεταφερθουν, προς τους πελατες καλα κρασια Απλα η υπερκυβερνηση μας που τα ξερουν τα οικονομικα τελεια, βοηθαει τις ασφαλιστικες να αυξηθει η ρευστοτητα τους γιατι ειναι μερος των τριγωνικων συναλλαγων που εχουμε τοσο πολυ σε αυτη την τραγικη δημοκρατια Και Α και ΟΥ.... 8 2 2 2
ulalume Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου 1 λεπτό πριν, safridia είπε Θα στο εξηγησω οσο πιο απλα μπορω. Εστω οτι ολοι εχουμε καλυψη για φυσικα φαινομενα, και γινει ενας μεγαλος σεισμος, μια μεγαλη βροχοπτωση, μια μεγαλη φωτια. Τι θα γινει μετα; Θα βγουν 2000 ατομα και θα ζητησουν αποζημιωση. Και τι θα κανουν οι εταιριες μετα; Σιγα μην μπορεσουν να πληρωσουν ολα αυτα τα ατομα, θα κηρυξουν πτωχευση και θα ανοιξουν ξανα με αλλο ΑΦΜ και χωρις καμια υποχρεωση. Τα χρεη τους θα μεταφερθουν στις εγγυητριες τραπεζες τις οποιος ποιος πληρωνει καθε φορα που κανουν λαθος στις επιλογες τους; ΕΣΥ μεσω της φορολογιας σου Τα χρεη μονο προς τις τραπεζες θα μεταφερθουν, προς τους πελατες καλα κρασια Απλα η υπερκυβερνηση μας που τα ξερουν τα οικονομικα τελεια, βοηθαει τις ασφαλιστικες να αυξηθει η ρευστοτητα τους γιατι ειναι μερος των τριγωνικων συναλλαγων που εχουμε τοσο πολυ σε αυτη την τραγικη δημοκρατια Και Α και ΟΥ.... Άρα εσύ δεν είχες, και θα συνεχίσεις να μην έχεις χωρίς καμία επίπτωση...problem solved Εγώ λέω να συνεχίσω να παίρνω μέρος στην τριγωνική χρηματοδότηση, μιας και λόγω χαλαζιου πριν χρόνια, δεν χρειάστηκε να πληρώσω τίποτα για σχεδόν ολική βαφή, με 10€ το έτος και μια βεβαίωση για τα καιρικά φαινόμενα 4
Pansp32 Δημοσ. 28 Μαϊου Δημοσ. 28 Μαϊου Όπως γίνεται με τα σπίτια κλπ. Σιγά σιγά το κράτος υποχρεώνει ή θα υποχρεώνει ασφαλίσεις σχεδόν στα πάντα. Όντως κάνει μπαμ ότι σιγοντάρει τις ασφαλιστικές. Που για να πω την αλήθεια δεν έχω σχηματίσει την καλύτερη άποψη μιας και έχουν πολλά ψιλά γράμματα στα συμβόλαια και άμα δεν θέλουν να πληρώσουν απλά δεν πληρώνουν. Κατά τα άλλα θεωρώ πως το σωστό θα ήταν η προαιρετική ασφάλιση. Όποιος θέλει βάζει, όποιος θέλει δεν βάζει.
d4mage Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 28 Μαϊου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, ulalume είπε Όσο αφορά το τζάμι, απο περιέργεια, σου έβαλαν τζάμι αντικατάστασης με το σήμα της μάρκας σου? Δηλαδή πχ σου έβαλαν saint gobain sekurit με το σηματάκι της εταιρείας (πχ bmw, toyota) χαραγμένο?? Το γνήσιο το παρμπρίζ από την αντιπροσωπεία με παραγγελία (περίμενα βέβαια λίγο πάνω από βδομάδα να το αντικαταστήσω) Συγκεκριμένα της Alfa Romeo AGC AUTOMOTIVE LAMISAFE E6 AS1-M203 DOT24 43R - 000134 E000259 20R C579 Με κάλεσε υπεύθυνος της NP και μου είπε πως δεν είναι γνήσιο ( του είπα τι ακριβώς μου λέτε adidas παπουτσι χωρίς το σήμα της adidas), τον ρώτησα κόστος και μου είπε 380 αν θυμάμαι καλά και 250 της CARGLASS. Επίσης κάτι που έμαθα ψάχνοντας είναι πως το γνήσιο τζάμι μπορεις να το βάλεις σε οποιαδήποτε εταιρεία αντικατάστασης κρυστάλλων (CARGLASS, GLASSDRIVE κ.α) Αρκεί να ξέρεις τα δικαιώματα σου κάτι που δυστυχώς δεν θα μάθεις από την ασφαλισιτκή και τον ασφαλιστή πολλές φορές, διότι αν ισχυριστείς το παραπάνω θα σου πούνε πως υπάρχει διαφορετικό πακέτο που μπορείς να αλλάζεις τζάμι και θα είναι ακριβότερο και θα μπορείς οπουδήποτε ακόμη και στην αντιπροσωπεία. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το κάνουνε παραγγελία και έρχεται στην CARGLASS απλά δεν είναι σε άμεση αλλαγή. Τώρα αν δεν είναι ρωγμή και είναι σπάσιμο μεγάλο εκεί υπάρχει θέμα αν μπορείς να περιμένεις άλλα με την κανονική θραύση κρυστάλλων μπορείς να το βάλεις κανονικά. Αρκεί να είσαι με γνήσιο τζάμι από πριν. Επεξ/σία 28 Μαϊου από d4mage 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα