Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Neptu είπε

ρε παιδιά και οι ασφαλιστές περισσοτερο κλέφτες θα γίνουν;

το διορθωσα λιγο.

Ο νομος νομιζω οτι δεν εχει κυρωσεις αν δεν βαλεις αυτή την ασφάλιση. απλα δεν πληρωνεσαι (προφανώς)

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν και χειρότερα:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024 (ΦΕΚ Α’ 198/05.12.2024), η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων τροποποιείται και διευρύνεται ώστε να περιλαμβάνει πλέον και την κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, όπως δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμό.

Επιπλέον, το κόστος ασφάλισης των συμπληρωματικών κινδύνων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του αυξημένου κόστους αποκατάστασης ζημιών από τροχαία ατυχήματα.

Με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας και με κατανόηση των αναγκών σας και των προκλήσεων της εποχής μας, επιλέξαμε να απορροφήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του υψηλού συνολικού κόστους τόσο των άνω κινδύνων που θεσπίστηκαν με τον ν. 5162/2024 όσο και των συμπληρωματικών κινδύνων αποκατάστασης ζημιών, περιορίζοντας την προκαλούμενη αύξηση στο μηνιαίο μίσθωμά σας έως 3,5%, ώστε η επιβάρυνση να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Αυτά από την AVIS. To 3.5% σε μηνιαίο μίθωμα €500 είναι +€210 το χρόνο

• Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, majunior είπε

To 3.5% σε μηνιαίο μίθωμα €500 είναι +€210 το χρόνο

Nαι 210 είναι αν πληρώνεις 6000 ευρώ τον χρόνο ασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, safridia είπε

Θα στο εξηγησω οσο πιο απλα μπορω.
Εστω οτι ολοι εχουμε καλυψη για φυσικα φαινομενα, και γινει ενας μεγαλος σεισμος, μια μεγαλη βροχοπτωση, μια μεγαλη φωτια.
Τι θα γινει μετα;
Θα βγουν 2000 ατομα και θα ζητησουν αποζημιωση.
Και τι θα κανουν οι εταιριες μετα;
Σιγα μην μπορεσουν να πληρωσουν ολα αυτα τα ατομα, θα κηρυξουν πτωχευση και θα ανοιξουν ξανα με αλλο ΑΦΜ και χωρις καμια υποχρεωση. Τα χρεη τους θα μεταφερθουν στις εγγυητριες τραπεζες τις οποιος ποιος πληρωνει καθε φορα που κανουν λαθος στις επιλογες τους; ΕΣΥ μεσω της φορολογιας σου
Τα χρεη μονο προς τις τραπεζες θα μεταφερθουν, προς τους πελατες καλα κρασια

Απλα η υπερκυβερνηση μας που τα ξερουν τα οικονομικα τελεια, βοηθαει τις ασφαλιστικες να αυξηθει η ρευστοτητα τους γιατι ειναι μερος των τριγωνικων συναλλαγων που εχουμε τοσο πολυ σε αυτη την τραγικη δημοκρατια
Και Α και ΟΥ....

Φυσικα και δεν ισχυει αυτο που λες, ολες οι ασφαλιστικες κανουν αντασφαλιση για να ειναι καλυμμενες για αυτες τις περιπτωσεις που αναφερεις.

• Like 5
Δημοσ.

οι υποχρεωτικες καλυψεις δεν γινετε να αφαιρεθουν. απο τη στιγμη που μπορω να κανω ασφαλεια χωρις φυσικες καταστροφες ειναι αυτοματως προαιρετικη.

• Like 2
Δημοσ.

Λένε ότι αν δεν έχεις την εν λόγω ασφάλιση καιρικών καταστροφών δεν θα αποζημιωθείς από το κράτος!!

Μα η λογική λέει ότι αν πληρώνεις την ασφαλιστική θα πρέπει να αποζημιωθείς απο την ασφαλιστική.

Δεν επιδοτούμε με πρόσθετο ασφάλιστρο την ασφαλιστική για να μας αποζημιώσει το κράτος από τον προϋπολογισμό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις πλημμυρες του Daniel, το δικο μου ητανε σε ακινησια στο γκαραζ μου, πήρε νερό μεχρι την οροφή, του εδωσε την χαριστική βολή. Δεν πηρα ουτε σεντ, οπως δεν αποζημειωθηκαν και οι αποθηκες( λεβητες, καταψυκτες κτλ).

Αντε το δικο μου σε ακινησια ητανε ανασφαλιστο, τα ασφαλισμένα οχηματα πηρανε αποζημιωση απο το κρατος?

Επεξ/σία από Apaleytos80
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, majunior είπε

Υπάρχουν και χειρότερα:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024 (ΦΕΚ Α’ 198/05.12.2024), η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων τροποποιείται και διευρύνεται ώστε να περιλαμβάνει πλέον και την κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, όπως δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμό.

Επιπλέον, το κόστος ασφάλισης των συμπληρωματικών κινδύνων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω του αυξημένου κόστους αποκατάστασης ζημιών από τροχαία ατυχήματα.

Με σεβασμό στην εμπιστοσύνη σας και με κατανόηση των αναγκών σας και των προκλήσεων της εποχής μας, επιλέξαμε να απορροφήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του υψηλού συνολικού κόστους τόσο των άνω κινδύνων που θεσπίστηκαν με τον ν. 5162/2024 όσο και των συμπληρωματικών κινδύνων αποκατάστασης ζημιών, περιορίζοντας την προκαλούμενη αύξηση στο μηνιαίο μίσθωμά σας έως 3,5%, ώστε η επιβάρυνση να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Αυτά από την AVIS. To 3.5% σε μηνιαίο μίθωμα €500 είναι +€210 το χρόνο

Είναι όπως με τις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, τσέκαρε τι έκανε η Εθνική και ακολουθούν και οι υπόλοιπες. Εκτός από το γεγονός πως θα πληρωνεις τα πάντα, θα μαζεύεις τα πάντα από ιατρικά έγγραφα, εξοφλημένα παραστατικά εξόδων, αποδείξεις παροχής υπηρεσειών και με βάση τα προσκομισθέντα έγγραφα θα διενεργείται το συντομότερο δυνατόν ο έλεγχος για την αποζημείωση.

Δεν υπάρχει εταιρεία συμβολαίων που να μην είναι αισχρή!

Βλέπε ΔΕΗ με τα πράσινα τιμολόγια. Αυξήθηκαν σημαντικά τα απλήρωτα τιμολόγια και την ίδια στιγμή παρουσιάζουν κέρδη, πως γίνεται αυτό; Απλά, μεταφέρουν στους συνεπείς καταναλωτές μια μικρή αύξηση από αυτούς που δεν πληρώνουν και end of story όμορφα και ωραία, μόνο στην Ελλάδα τέτοια αδιαφορία.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Klausx είπε

Έτσι κάνουν και στα πρόβατα, μού ήρθε και εμένα στο viber, η απάντηση μου στο επόμενο συμβόλαιο που θα αφαιρέσω τα extra που είχα βάλει.

θα τους κανεις μεγαλο κακο να ξερεις! :D

12 ώρες πριν, theoilia είπε

Τα οχήματα που δεν θα είναι ασφαλισμένα για τις πιο πάνω καλύψεις θα εξαιρεθούν από οποιαδήποτε επιχορήγηση κρατικής αρωγής.

Το λεει ξεκαθαρα. Αν δεν εχεις τις καλυψεις, θα εξαιρεθεις απο οποιαδηποτε επιχορηγηση κρατικης αρωγης.

17 λεπτά πριν, d4mage είπε

Είναι όπως με τις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας, τσέκαρε τι έκανε η Εθνική και ακολουθούν και οι υπόλοιπες

Αυτο που πηγε να κανει η Εθνικη σε καποια ελαχιστα παλια συμβολαια, ηταν αθλιο , αλλα αναγκαιο καθως μιλαμε για συμβολαια με ασφαλιστρο των 500€ τον χρονο. Συμβολαια που το ασφαλιστρο τους δεν αλλαζει καθε χρονο εδω και 30 χρονια. Παρολα αυτα το πηρε πισω προς το παρον. Καταλαβαινεις οτι οσο το παιρνει πισω, το κοστος αυτων των συμβολαιων το πληρωνουν οι λοιποι πολλοι ασφαλισμενοι με τα συμβολαια υγειας FULL οπως ειμαι και εγω και εσυ και το 99.5% αυτων που μας διαβαζουν εδω μέσα. 

Δημοσ.

Δηλαδή αν έχεις ένα αμάξι που εμφανισιακά το έχουν ματσακωνίσει απο όλες τις πλευρές και που αν καταστραφεί ολοσχερώς δεν φτάνει η αποζημίωση να πάρεις άλλο δεν το ασφαλίσεις για φυσικές καταστροφές, τι ακριβώς θα πάθεις;,δεν θα πληρωθείς;.

Ολα αυτά είναι κοροϊδίες για να βγάλει το κράτος την ουρά του σε περιπτώσεις όπως αυτή στην Θεσσαλία, αν δηλαδή το πάρει η πλυμμήρα το αμάξι θα σου πούν ας είχες ασφάλιση,αν όμως η πλυμμήρα είναι ευθήνη τους γιατί δεν καθάρισαν τα φρεάτια η άφησαν τα φράγματα ασυντήρητα γιατί να την πληρώσει ο πολίτης;.

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, safridia είπε

Θα στο εξηγησω οσο πιο απλα μπορω.
Εστω οτι ολοι εχουμε καλυψη για φυσικα φαινομενα, και γινει ενας μεγαλος σεισμος, μια μεγαλη βροχοπτωση, μια μεγαλη φωτια.
Τι θα γινει μετα;
Θα βγουν 2000 ατομα και θα ζητησουν αποζημιωση.
Και τι θα κανουν οι εταιριες μετα;
Σιγα μην μπορεσουν να πληρωσουν ολα αυτα τα ατομα, θα κηρυξουν πτωχευση και θα ανοιξουν ξανα με αλλο ΑΦΜ και χωρις καμια υποχρεωση. Τα χρεη τους θα μεταφερθουν στις εγγυητριες τραπεζες τις οποιος ποιος πληρωνει καθε φορα που κανουν λαθος στις επιλογες τους; ΕΣΥ μεσω της φορολογιας σου
Τα χρεη μονο προς τις τραπεζες θα μεταφερθουν, προς τους πελατες καλα κρασια

Απλα η υπερκυβερνηση μας που τα ξερουν τα οικονομικα τελεια, βοηθαει τις ασφαλιστικες να αυξηθει η ρευστοτητα τους γιατι ειναι μερος των τριγωνικων συναλλαγων που εχουμε τοσο πολυ σε αυτη την τραγικη δημοκρατια
Και Α και ΟΥ....

Καμμία ασφαλιστική δεν μεταφέρετε σε «εγγυήτρια τράπεζε» γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες.

Ονομάζονται εταιρείες αντασφαλίσεων, είναι ιδιωτικές εταιρείες και είναι αυτές που εγγυώνται για την κάλυψη της ασφαλιστικής.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το Επικουρικό Κεφάλαιο που εγγυάτε την κάλυψη σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω αποτύχουν.
Οι εισφορές στο Επικουρικό καλύπτονται από ΟΛΟΥΣ τους ασφαλισμένους, αν κοιτάξεις το συμβόλαιο σου θα δείς ότι πληρώνεις ένα ποσό για αυτό.

Το κράτος δεν εμπλέκεται πουθενά σε όλο αυτό.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 hours ago, d4mage said:

Τώρα θα ξεκινήσουν και ιντερνετικές ασφαλιστικές με τα πολύ φθηνά συμβόλαια χωρίς ασφαλιστή που θα κλαις την ώρα σου κάνοντας μικτή. Εδώ η NP πήγε να μου περάσει πως το τζάμι της CARGLASS είναι ίδιο με το γνήσιο χωρίς σήμα. Όταν της είπα θα στείλω επίσημο email στην αντιπροσωπεία με τον ισχυρισμό σας κάνανε στροφή 360 μοίρες και αρχίσανε τα να και τα έτσι και πως είναι σοβαρή ασφαλισιτκή και για ένα τζάμι ούτε λόγος και πως έχουν αποζημειώσει εκατομμύρια σε πελάτες κάθε χρόνο... Τζάμι γνήσιο χωρίς αισθητήρες κάτω από 400 ευρώ και OEM της CARGLASS κάπου στα 250 ευρώ.

Τους είπα δώστε μου γραπά ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο φεύγοντας από την ασφαλιστική σας στην επόμενη και εκεί το βουλώσανε. Με γνήσιο ήρθα με γνήσιο θα φύγω, btw έχω κλάψη θραύσης 1500 ευρώ το έτος. Δηλάδη που να πάθω και τίποτα σοβαρό!

Ξαναλέω, μεταφέρω τα όσα μου είπε η ίδια η ασφαλισιτκή στο τηλέφωνο όχι τι διαβάζω απο δω κι απο κει.

14 hours ago, d4mage said:

Το γνήσιο το παρμπρίζ από την αντιπροσωπεία με παραγγελία (περίμενα βέβαια λίγο πάνω από βδομάδα να το αντικαταστήσω) 

Συγκεκριμένα της Alfa Romeo AGC AUTOMOTIVE LAMISAFE E6 AS1-M203 DOT24 43R - 000134 E000259 20R C579

Με κάλεσε υπεύθυνος της NP και μου είπε πως δεν είναι γνήσιο ( του είπα τι ακριβώς μου λέτε adidas παπουτσι χωρίς το σήμα της adidas), τον ρώτησα κόστος και μου είπε 380 αν θυμάμαι καλά και 250 της CARGLASS.

Επίσης κάτι που έμαθα ψάχνοντας είναι πως το γνήσιο τζάμι μπορεις να το βάλεις σε οποιαδήποτε εταιρεία αντικατάστασης κρυστάλλων (CARGLASS, GLASSDRIVE κ.α) Αρκεί να ξέρεις τα δικαιώματα σου κάτι που δυστυχώς δεν θα μάθεις από την ασφαλισιτκή και τον ασφαλιστή πολλές φορές, διότι αν ισχυριστείς το παραπάνω θα σου πούνε πως υπάρχει διαφορετικό πακέτο που μπορείς να αλλάζεις τζάμι και θα είναι ακριβότερο και θα μπορείς οπουδήποτε ακόμη και στην αντιπροσωπεία.

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το κάνουνε παραγγελία και έρχεται στην CARGLASS απλά δεν είναι σε άμεση αλλαγή. Τώρα αν δεν είναι ρωγμή και είναι σπάσιμο μεγάλο εκεί υπάρχει θέμα αν μπορείς να περιμένεις άλλα με την κανονική θραύση κρυστάλλων μπορείς να το βάλεις κανονικά. Αρκεί να είσαι με γνήσιο τζάμι από πριν.

Χρήσιμα! 👍

10 hours ago, kalmik said:

Λένε ότι αν δεν έχεις την εν λόγω ασφάλιση καιρικών καταστροφών δεν θα αποζημιωθείς από το κράτος!!

Μα η λογική λέει ότι αν πληρώνεις την ασφαλιστική θα πρέπει να αποζημιωθείς απο την ασφαλιστική.

Δεν επιδοτούμε με πρόσθετο ασφάλιστρο την ασφαλιστική για να μας αποζημιώσει το κράτος από τον προϋπολογισμό.

Το απολύτως αυτονόητο, αλλά άντε να βρεις άκρη με τις κρατικοδίκαιες επιχειρήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...