Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.
Αναρωτιόμουν αν κάποιος έχει καμιά καλή πρόταση, δοκιμασμένη, γιατί λίγο η κούραση, λίγο ο λιγοστός ύπνος (4-5 ώρες περίπου), τη χρειάζομαι επειγόντως.
Μου'χαν κάνει κάποια πρόταση από φαρμακείο, την πήρα (δεν τη θυμάμαι ποιά είναι), αλλά δεν είδα αποτέλεσμα..

Δημοσ.

Όσο δεν κοιμάσαι σωστά , δεν τρως σωστά, καπνίζεις, πίνεις αλκοόλ και δεν ενυδατώνεσαι δεν θα δεις αποτελέσματα από καμία κρέμα. Θα σου προσφέρουν μια αίσθηση δροσιάς ίσως θα βοηθάει λίγο στο πρήξιμο αλλά μέχρι εκεί 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να έχει την ταμπέλα για άνδρες. Ο μαύρος κύκλος δύσκολα φεύγει αν είναι θέμα κούρασης κλπ, υπάρχουν ωστόσο κάποιες κρέμες ματιών που με συστηματική χρήση δείχνουν το μάτι πιο ξεκούραστο. Αρκετά αποτελεσματικές είναι όσες έχουν καφεΐνη. Μια καλή οικονομική λύση είναι από the ordinary, θα τη βρεις στα Sephora.

Επίσης, για κάτι πιο άμεσο, μπορείς να βάλεις eye patches, αυτά είναι μιας χρήσης, άντε δυο αν τα φυλάξεις, είναι δυο ημικυκλια εμποτισμένα με σερουμ, τα έχεις στο ψυγείο και  τα βάζεις  για ένα 15λεπτο το πρωί και δείχνεις πιο ξεπρησμενος και ξεκούραστος. Τα πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ, διάφορες μάρκες, bioten, garnier. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αγγούρι ή ωμή πατάτα

tired_eyes_remedies_thumb.jpg.c1654658cab21ba5fcf78f9199af0ef8.jpg

potato.jpg.b0b19c0dc050b6141deb55a0ca525205.jpg;Exe

Έχουν τα αγγούρια και οι πατάτες κάποια ουσία που βοηθάει ή απλά δροσίζουν το μάτι αν πριν τα είχες ψυγείο?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έχουν τα αγγούρια και οι πατάτες κάποια ουσία που βοηθάει ή απλά δροσίζουν το μάτι αν πριν τα είχες ψυγείο?

Το αγγούρι μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του. Η εφαρμογή ψυχρών φετών αγγουριού πάνω από τα μάτια για 10-15 λεπτά μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να ανακουφίσει την περιοχή. 

Καταπραϋντικές ιδιότητες:

Το αγγούρι είναι γνωστό για τις δροσιστικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο και να ανακουφίσουν την περιοχή κάτω από τα μάτια. 

Μείωση του πρηξίματος:

Το αγγούρι βοηθά στην μείωση της συγκέντρωσης υγρών κάτω από τα μάτια, μειώνοντας το πρήξιμο και βελτιώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. 

Η ωμή πατάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η πατάτα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βοηθούν στην ανακούφιση των σημάτων και στη μείωση του οιδήματος. 

Μπορείτε επίσης να λιώσετε μια ωμή πατάτα και να απλώσετε το μείγμα πάνω στους μαύρους κύκλους. Αφήστε το εκεί για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε. 

Η τακτική εφαρμογή αυτών των μεθόδων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων και να ανακουφίσει την περιοχή γύρω από τα μάτια. 

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/5/2025 στις 8:27 ΜΜ, Morosana είπε

Όσο δεν κοιμάσαι σωστά , δεν τρως σωστά, καπνίζεις, πίνεις αλκοόλ και δεν ενυδατώνεσαι δεν θα δεις αποτελέσματα από καμία κρέμα

Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν πίνω καφέ, πάω γυμναστήριο και κάνω διατροφή, αλλά ναι, δεν κοιμάμαι σωστά ούτε πίνω πολύ νερό.

Επεξ/σία από Composer
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Composer είπε

Δεν πίνω, δεν καπνίζω, πάω γυμναστήριο και κάνω διατροφή, αλλά ναι, δεν κοιμάμαι σωστά ούτε πίνω πολύ νερό.

Ξεκίνα από τον ύπνο (έχω το ίδιο θέμα με σένα - δεν μπορώ με την καμία να κοιμηθώ παραπάνω από 5-6 ώρες), όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Δεν ξέρω αν οι 4-5 ώρες που λές είναι λόγω φόρτου ή άγχους (εμένα το 2ο, έχω τον χρόνο πχ να κοιμηθώ και 7 ώρες αλλά δεν τα καταφέρνω), ποτέ φαί 3 ώρες πριν κοιμηθείς (αλλά αφού κάνεις διατροφή φαντάζομαι το τηρείς) ειδικά το καλοκαίρι 1-1,5 λίτρο νερό, ελάττωσε καφέδες (αν πίνεις) και κοίτα να πέφτεις συγκεκριμένες - και σταθερές - ώρες για ύπνο. Με αυτά θεωρώ οτι θα δείς καλύτερα αποτελέσματα από την εκάστοτε κρέμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Composer είπε

Δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν πίνω καφέ, πάω γυμναστήριο και κάνω διατροφή, αλλά ναι, δεν κοιμάμαι σωστά ούτε πίνω πολύ νερό.

Αν δεν αλλάξεις αυτά που δημιουργούν το πρόβλημα οι κρέμες και τα σκευάσματα θα προσφέρουν απλα μια ανακούφιση. Είναι σαν να καπνίζεις 5 πακέτα τη μέρα και να ψάχνεις το καλύτερο σιρόπι για να σταματήσει ο βήχας 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Composer είπε

αυτα που ειπαν και κομπρεσα με χαμομηλι.αν θες κατι χημικο ,η θεια μου ειχε μια της nuxe .μια φορα που ειχα παει σπιτι της να μεινω,ετυχε να γδαρω ελαφρα την μυτη μου στον υπνο. δεν ειχαμε τιποτα στο φαρμακειο του σπιτιου,μου λεει βαλε αυτην,κανει δουλεια ,την ειχε βαλει και αυτη σε παρομοια περιπτωση.οντως ειναι καλη αλλα ακριβη μου ειπε. εχει και ανδρικη σειρα.αλλα φιλε υπνος ισον επιδιορθωση του σωματος.

Δημοσ.
Στις 30/5/2025 στις 1:12 ΜΜ, Timour21 είπε

Δεν ξέρω αν οι 4-5 ώρες που λές είναι λόγω φόρτου ή άγχους

Έχω εξάρτηση από το ίντερνετ και κάθομαι και χαζεύω μέχρι 2-3 το πρωί και μετά σηκώνομαι 6 για δουλειά! 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...