Athoz Δημοσ. Πέμπτη στις 07:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:55 μμ Το booking έχει bot που προσθέτουν φωτογραφίες στο Google maps σε καταλύματα που δεν είναι στο Booking και spamaρει ασταμάτητα παραπλανητικές φωτογραφίες από καταλύματα της στην περιοχή. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τις κάνει κάθε μέρα αναφορά και την επόμενη να είναι άλλες τόσες. Η σύγχρονη Λερναία Ύδρα. Προσωπικά μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα γιατί έχω φτιάξει ένα μέρος στο Google maps για το κατάλυμα μου και βλέπω κάθε λίγο νεες εικόνες από διάφορα καταλύματα της περιοχής που συνεργάζονται με την μπουκινγκ.
JcD Δημοσ. Πέμπτη στις 07:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:58 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, dchatz said: το κακό με το Airbnb είναι ότι θέλει προγραμματισμένα ταξείδια. Εγω που συχνα πάω κάπου και ψαχνω εκείνη την ώρα που να μείνω, με booking βρίσκω άμεσα ενω το airbnb θέλει λέει μέχρι 24 ώρες ο ιδιοκτήτης να επιβεβαιώσει. Μέχρι να γίνει αυτό αν περίμενα θα κοιμόμουν στο δρόμο. Δεν ισχύει στα περισσότερα καταλύματα, οι περισσότεροι έχουν instant booking και αυτόνομο check in με keybox, μπαίνεις οπότε θέλεις. Παρόλα αυτά ως ιδιοκτήτης airbnb ο ίδιος θα σας πρότεινα να τα αποφεύγετε, ξενοδοχείο καλύτερα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 08:00 μμ από JcD 1
lordvec Δημοσ. Πέμπτη στις 08:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:02 μμ Καλό μπου...λο και η booking, είναι αυτό που αξίζει σε αρκετούς Έλληνες ξενοδόχους. Νταβατζιλίκι στον νταβατζή. Στα του θέματος τώρα, θα μπορούσε να δικαιολογήσει υψηλότερη τιμή με κάποιες επιπλέον παροχές, όπως π.χ. πιο ευνοΪκή πολιτική ακυρώσεων, πληρωμή με δόσεις ή δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να σκεφτούν.
filip123go Δημοσ. Πέμπτη στις 08:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:13 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Tetrabitos said: Booking από 2004. Θα έμπαιναν σε σελίδα από σταθερό υπολογιστή μάλλον. Άκου εκεί τι μαθαίνεις. Κατά τα άλλα ληστρικές προμήθειες. Είναι και ο κόσμος της εξέλιξης που ζεί με το κινητό. Είναι που άλλαξαν οι εποχές και δεν δουλεύουν πια πρακτορεία, να σου βρουν εισιτήρια, ξενοδοχείο, αμάξι, που θα πας, με ποιο γκρουπ θα πας για ξενάγηση κτλπ. Όπως δούλευε πριν 20+ χρόνια. Αλλά γενικά εκμεταλλεύονται οι εταιρείες την τεχνολογία και την βόλεψη του ανθρώπου. Βλέπε πχ. Efood, 256 νούμερο η πιτσαρία, 254 από δίπλα μια πόρτα, 1ος όροφος, παράγγελνε από efood. Τον πετυχαίνω έξω με τον σκύλο βόλτα, γιατί φίλε μου, παραγγέλνεις από efood ενώ είμαστε δίπλα. Πριν απαντήσει, του λέω έχω και pos φορητό, το ξέρεις. Μου απαντάει δεν μου αρέσει να μιλάω στο τηλέφωνο με ανθρώπους, ντρέπομαι 😄 Γιατί πληρώνει με ticket restaurant κατευθείαν μέσω του app, γιατί οτιδήποτε και να γίνει, το efood θα τον αποζημιώσει, γιατί αν άλλο παραγγείλεις και άλλο σου φέρουν, δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι δεν είσαι τρελός. Γιατί δεν χρειάζεται να περιμένεις με ανοιχτή την πόρτα και τον ντελιβερα ν προσπαθεί να κοζαρει το σπίτι, "περιμένοντας να πιάσει σημα το POS", γιατί όντως δεν έχει σήμα το POS εκεί που μένει. Αν θέλεις, μπορώ να σου πω κ αλλά.! Επεξ/σία Πέμπτη στις 08:15 μμ από filip123go 6
antirix024 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:14 μμ (επεξεργασμένο) είμαι με τους ξενοδόχους. Είναι σαν να δίνεις το σπίτι σου σε μεσιτικό να το πουλήσει και να σου λέει το γραφείο, αν βρεις εσύ άλλον αγοραστή θα το δώσεις στην τιμή που θα σου πω εγώ. Αυτά δεν γίνονται. Το ίδιο κάνει και το e-food νομίζω που απαγορεύει στη μαγαζιά να πουλάνε φτηνότερα αν πας από εκεί να παραλάβεις. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος. Νταβαντζίδες με τα λεφτά άλλων. Επεξ/σία Πέμπτη στις 08:15 μμ από antirix024 1 1
iml Δημοσ. Πέμπτη στις 08:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:55 μμ (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, antirix024 είπε είμαι με τους ξενοδόχους. Είναι σαν να δίνεις το σπίτι σου σε μεσιτικό να το πουλήσει και να σου λέει το γραφείο, αν βρεις εσύ άλλον αγοραστή θα το δώσεις στην τιμή που θα σου πω εγώ. Αυτά δεν γίνονται. Το ίδιο κάνει και το e-food νομίζω που απαγορεύει στη μαγαζιά να πουλάνε φτηνότερα αν πας από εκεί να παραλάβεις. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον, μπορεί να κάνω και λάθος. Νταβαντζίδες με τα λεφτά άλλων. Μπαα έχεις λάθος. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείς μια πλατφόρμα για την προβολή σου, είναι εύλογο αυτή να σου ζητάει να έχεις την ίδια τιμή παντού. Αν ο τρόπος που η εκάστοτε πλατφόρμα βγάζει χρήματα είναι η κράτηση ή η αγορά μέσα από αυτή, τότε αυτός ο όρος είναι λογικός. Αν βρεις μια πλατφόρμα που πληρώνεις ένα σταθερό ποσο κάθε μήνα για να σε βγάζει στη σελίδα της, τότε κάνεις ότι θες. Αν μια πλατφόρμα σε φιλοξενεί δωρεάν αλλά βγάζει χρήματα από διαφημίσεις που προβάλει σε όσους σε αναζητούν, πάλι το ίδιο. Κοινώς, είναι θέμα επιχειρηματικού μοντέλου της πλατφόρμας που χρησιμοποιείς. Προβολή δωρεάν δεν θα σου κάνει κανείς Επεξ/σία Πέμπτη στις 09:07 μμ από iml 6
jimmy213 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:00 μμ 3 hours ago, Tetrabitos said: Βλέπε πχ. Efood, 256 νούμερο η πιτσαρία, 254 από δίπλα μια πόρτα, 1ος όροφος, παράγγελνε από efood. Τον πετυχαίνω έξω με τον σκύλο βόλτα, γιατί φίλε μου, παραγγέλνεις από efood ενώ είμαστε δίπλα. Πριν απαντήσει, του λέω έχω και pos φορητό, το ξέρεις. Πληρώθηκες; Ναι. Τέλος. Το πώς θα παραγγείλει ο καθένας, δεν σε αφορά. Πάντως, μόνο αρνητικά βλέπω γράφετε για τη Booking. Εγώ από την άλλη (όχι από προσωπική εμπειρία) έχω ακούσει για ό,τι να 'ναι ακυρώσεις από ξενοδοχεία (γιατί μάλλον βρήκαν κορόιδα που πλήρωναν παραπάνω) και το Booking έμπαινε στη μέση για να βρει κατάλυμα στον πελάτη. Εκτός Booking, άντε να έβρισκε κάτι άλλο της προκοπής και τελευταία στιγμή. 2
Cyber_Spartacus Δημοσ. Πέμπτη στις 09:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:03 μμ 2 minutes ago, jimmy213 said: Πληρώθηκες; Ναι. Τέλος. Το πώς θα παραγγείλει ο καθένας, δεν σε αφορά. Πάντως, μόνο αρνητικά βλέπω γράφετε για τη Booking. Εγώ από την άλλη (όχι από προσωπική εμπειρία) έχω ακούσει για ό,τι να 'ναι ακυρώσεις από ξενοδοχεία (γιατί μάλλον βρήκαν κορόιδα που πλήρωναν παραπάνω) και το Booking έμπαινε στη μέση για να βρει κατάλυμα στον πελάτη. Εκτός Booking, άντε να έβρισκε κάτι άλλο της προκοπής και τελευταία στιγμή. Ευτυχώς που ήρθε το Booking και τους εβαλε σε τάξη γιατι καναν οτι γουσταραν αν ειχες θεμα στα @@ τους, με το Booking εχω κλείσει δωμάτιο εχω παει και μου έριξαν άκυρο (λαθος συστήματος κλπ) στο ξενοδοχείο λογο οτι στην πόλη γινόταν κατι σε έκθεση κλπ πηρα τηλ το booking σε 10 λεπτα μου ειχαν κλεισει αλλο δωμάτιο χωρις να πληρώσω τιποτα παραπάνω, και με πηραν και τηλέφωνο να δουνε αν ολα ειναι καλα... 11
nhzt Δημοσ. Πέμπτη στις 09:19 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:19 μμ 4 ώρες πριν, Cyber_Spartacus είπε Απλο αν εχεις ξενοδοχείο η σπίτι κλπ δεν το βαζεις στην πλατφόρμα problem solved αλλα θελετε την πλατφορμα για τους πελατες η κανω λαθος??? Ναι. Ειμαι συνεργάτης με μια εταιρία και με χρεωνει 15%, ενώ μια αλλη με χρεωνει 3,5% και τις δυο πλατφορμες τις θελουμε για τους πελάτες. Τι δεν κατάλαβες απο αυτά που ειπα;
Cyber_Spartacus Δημοσ. Πέμπτη στις 09:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:22 μμ Just now, nhzt said: Ναι. Ειμαι συνεργάτης με μια εταιρία και με χρεωνει 15%, ενώ μια αλλη με χρεωνει 3,5% και τις δυο πλατφορμες τις θελουμε για τους πελάτες. Τι δεν κατάλαβες απο αυτά που ειπα; Αρα εσύ έχεις το προβλημα και οχι το Booking 4
nhzt Δημοσ. Πέμπτη στις 09:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:32 μμ 4 ώρες πριν, dchatz είπε το κακό με το Airbnb είναι ότι θέλει προγραμματισμένα ταξείδια. Εγω που συχνα πάω κάπου και ψαχνω εκείνη την ώρα που να μείνω, με booking βρίσκω άμεσα ενω το airbnb θέλει λέει μέχρι 24 ώρες ο ιδιοκτήτης να επιβεβαιώσει. Μέχρι να γίνει αυτό αν περίμενα θα κοιμόμουν στο δρόμο. Αυτο που λες μου συνέβη και στην Booking δυο φορες στο Παρισι. Περίμενα επιβεβαίωση για 24 ωρες και μου το ακύρωναν τελικά. Εγω μιλάω για τους οικοδεσπότες. Ως συνεργάτης μιας εταιρίας σε χρεωνει 15%, ενω η Airbnb 3,50%. Χωρις τα ξενοδοχεια και τα σπίτια ιδιωτών η πλατφόρμα δεν θα ειχε λογω υπαρξης.... Αρα πρέπει να εισαι υπερ του συνεργάτη που καταχωρει το σπίτι του και αν θελεις προμηθεια, να την εισπράξεις από τον πελάτη που στην ουσια αυτόν εξυπηρετείς. 10 λεπτά πριν, Cyber_Spartacus είπε Αρα εσύ έχεις το προβλημα και οχι το Booking Θέλω να μ απαντήσεις ειλικρινά... Χωρίς τις καταχωρήσεις των ξενοδοχείων και των ιδιωτών η πλατφόρμα θα ειχε λόγω ύπαρξης; Η σχέση αυτή λέγεται συνεργασία. Δηλ σου βάζω το σπίτι και εσύ βγάζεις λεφτά από αυτούς που θα νοικιάσουν. Όμως η Booking χρεώνει 15% στον συνεργάτη, ενώ η Airbnb 3.50%. Αυτος που πραγματικά εξυπηρετείται από αυτή την σχέση, ειναι ο πελάτης. Διότι χωρίς τις καταχωρήσεις δεν θα μπορούσε να βρει που θα μείνει. Λογικά δηλαδή θα έπρεπε να εισπράξει λιγότερα από τον συνεργάτη (όπως κάνει η Airnb) και περισσότερα απο αυτόν εξυπηρετείται. Σίγουρα εγω έχω πρόβλημα με την Booking (και όχι με την Airbnb) το οποίο όμως δημιούργει αυτή και όχι εγώ. Αυτό έγραψα στην αρχική μου ανάρτηση. Αντι να χρεωνει τους πελάτες, χρεώνει τους συνεργάτες. Στην ουσια, οι περισσότεροι οικοδεσπότες και ξενοδοχεία που καταχωρούνται στην Booking δεν έχουν ουσιαστικό πρόβλημα, διότι επειδή τους χρεώνει 15%, ανεβάζουν την τιμή κατά 15% και όλα οκ...
cr77 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:05 μμ Δηλώνω υπέρ των χρεώσεων του booking. Sent from my iphone.
jimmy213 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:10 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:10 μμ 36 minutes ago, nhzt said: Αυτος που πραγματικά εξυπηρετείται από αυτή την σχέση, ειναι ο πελάτης. Κι εσείς εξυπηρετείστε. Αν δεν κερδίζετε κάτι, βγείτε από την πλατφόρμα. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να μείνετε αν αλλού βρίσκετε φθηνότερα. 2
SabotazNic Δημοσ. Πέμπτη στις 10:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:16 μμ 6 ώρες πριν, nhzt είπε Αν θέλει να βγάλει λεφτά, ας βάλει προμήθεια στους πελάτες και όχι στους συνεταίρους της. Βασικα.....πελατης της Booking ειναι ο ιδιοτκτητης του καταλυμματος Την προμηθεια παντως ο πελατης του καταλυμματος την πληρωνει. Το θεμα ειναι να μπορουν να εχουν αλλες τιμες εκτος πλατφορμας. Φαντασου να παραγγειλεις τηλεφωνικως ή να πας ο ιδιος να παρεις μια παραγγελια φαγητου και να χρεωθεις προμηθεια....efood 1
nhzt Δημοσ. Πέμπτη στις 10:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:24 μμ (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Κι εσείς εξυπηρετείστε. Αν δεν κερδίζετε κάτι, βγείτε από την πλατφόρμα. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να μείνετε αν αλλού βρίσκετε φθηνότερα. Την σχέσητην εξήγησα πολύ καθαρά. Είναι μια εμπορική σχέση συνεργασίας και η λέξη εξυπηρέτηση δεν είναι σωστή. Εγω συνεργαζομαι με εταιρική σύμβαση και λέγομαι συνεργάτης. Ο πελάτης εξυπηρετειται μέσω της καταχώρησης που υπάρχει και όχι εγω. Φυσικά και δεν χρειάζεται να μου λες ότι έχει και αλλού πορτοκαλιές. Αυτο κάνουμε ολοι. Καταλαβαίνω ότι εισαι εναντίον οσων νοικιάζουν τα σπίτια τους, αλλά προφανώς δεν κατάλαβες οτι εδώ μιλάμε για τις εταιρείες και όχι για τους ιδιοκτήτες. Όπως λέει και το άρθρο τα ξενοδοχεία πληρώνουν προμήθεια στην Booking έως και 27% και δεν τους αφήνει να έχουν χαμηλότερη τιμή αλλού σε σχέση μ αυτους... Τρελά πράγματα. Ας πληρώσουν τώρα τα πρόστιμα στους ξενοδόχους για να μάθουν... Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:47 μμ από nhzt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα