Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, AtiX said:

Προσωπικά και απ’οτι βλέπω οι περισσότεροι, αναγνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο Ελον, το αναφέρω σε προηγούμενο ποστ μου…

το πρόβλημα είναι όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον για την SpaceX είναι βαρίδι μιας και τάζει χωρίς να μπορεί να πραγματοποιήσει τίποτα από όλα αυτά… είναι κρίμα, τόση πρόοδος στη διαστημική τεχνολογία, να πάει πίσω επειδή ο CEO τις θέλει να προλάβει και ναγεμίσει για άλλη μια φορά τις τσέπες του…

Δεν ξέρω αν έχεις δίκιο. Μπορεί και να έχεις. Φαντάζομαι θα δείξει το μέλλον. 

Βαρίδι γενικά έγινε για ολες τις επιχειρήσεις του απ τη στιγμή που ασχολήθηκε με την πολιτική όπου αναπόφευκτα θα είχε κριτική απ το αντίπαλο στρατόπεδο συν θα έβγαινε στους προβολείς η προβληματικη του συμπεριφορά. 

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@oldnew

Έχουμε γράψει στο παρελθόν ότι ο Μάσκ έχει προσφέρει με το  γεγονός ότι παίρνει τεράστια ρίσκα και επενδύει σε τομείς που θέλουν μεγάλη υπομονή για να αποδώσουν. Επίσης καταφέρνει να πείσει να τον χρηματοδοτήσουν που επίσης αποτελεί Skill. Αυτό δεν το τολμά κανένας άλλος και πρέπει να του πιστωθεί. 

Το όραμα να αποικίσουμε άλλους πλανήτες ή η ιδέα της ηλεκτροκίνησης, το ΑΙ  κτλ δεν αποτελούν ιδιοκτησία του x δισεκατομμυριούχου. Φυσικά και η ιδιοτέλια τους προσφέρει και στην ανθρωπότητα αλλά δεν αποτελεί το βασικό κίνητρο τους. Όποτε δεν θα μυθοποιήσω κανέναν τους και ειδικά αν στο δημόσιο λόγο τους εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, oldnew said:

H Boeing επαιρνε τα δις απο τη NASA για να καθεται, ο Musk εχει υποχρεωση να μας παει στο διαστημα για την ψυχη της μανας του... Και το οτι προσλαμβανει με αξιοκρατια και οχι με ρατσιστικα κριτηρια τον κανει ρατσιστη...

• Haha 2
Δημοσ.
25 minutes ago, Dimitris_1981 said:

@oldnewΤο όραμα να αποικίσουμε άλλους πλανήτες ή η ιδέα της ηλεκτροκίνησης, το ΑΙ  κτλ δεν αποτελούν ιδιοκτησία του x δισεκατομμυριούχου. Φυσικά και η ιδιοτέλια τους προσφέρει και στην ανθρωπότητα αλλά δεν αποτελεί το βασικό κίνητρο τους. Όποτε δεν θα μυθοποιήσω κανέναν τους και ειδικά αν στο δημόσιο λόγο τους εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις.

Η διαφορά είναι οτι αυτός έκανε breakthrough για να τα πετύχει αυτά. Αλλιώς αναγνώρισε και σε μένα συν για την αποίκηση του διαστήματος. Και εγω το ήθελα αλλα απ το πληκτρολόγιο δεν βοήθησα καθολου.. 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, oldnew είπε

Η διαφορά είναι οτι αυτός έκανε breakthrough για να τα πετύχει αυτά. Αλλιώς αναγνώρισε και σε μένα συν για την αποίκηση του διαστήματος. Και εγω το ήθελα αλλα απ το πληκτρολόγιο δεν βοήθησα καθολου.. 

breakthrough έκανε η επιστημονική ομάδα που χρηματοδότησε. Αλλιώς επιστρέφουμε στους J.P. Morgan &  George Westinghouse αντί Edison & Tesla....

1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

H Boeing επαιρνε τα δις απο τη NASA για να καθεται, ο Musk εχει υποχρεωση να μας παει στο διαστημα για την ψυχη της μανας του... Και το οτι προσλαμβανει με αξιοκρατια και οχι με ρατσιστικα κριτηρια τον κανει ρατσιστη...

Δεν είδα κανέναν να υποστηρίζει ή να αποθεώνει την Boeing ούτε να τίθεται θέμα σύγκρισης.

Όποτε το "Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;" δεν αποτελεί επιχείρημα από την στιγμή που δεν υπάρχει μεροληψία.

Επίσης δεν διαφωνούμε με τα ΣΔΙΤ (σε ελληνική ορολογία) όταν γίνονται σωστά αλλά με την αρχή του ενός ανδρός που παρουσιάζουν μερικοί. 

Παρακάτω το σχόλιο μου και ένα βίντεο σχετικά με Boeing. Όποτε αν θες να μιλήσουμε για την Boeing ευχαρίστως. Απλά δεν είδα κανέναν να λέει ότι έπρεπε να πάρει τα δις η Boeing αντί της SpaceX. 

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Dimitris_1981 said:

Δεν είδα κανέναν να υποστηρίζει ή να αποθεώνει την Boeing ούτε να τίθεται θέμα σύγκρισης.

Δε χρειαζεται να δεις, παντα ειναι το ιδιο, οταν τα κανει ο δικος μας δε μιλαμε, οταν τα κανει ο αλλος κραζουμε, να περασει η εντυπωση που θελουμε, να ξαναμπει ο δικος μας που ειναι ρατσιστης, εξουσιαστης, αντισυνταγματικος, κλπ, εις βαρος των αλλων ομως, προς οφελος δικο μας.

1 hour ago, Dimitris_1981 said:

Όποτε το "Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;" δεν αποτελεί επιχείρημα από την στιγμή που δεν υπάρχει μεροληψία.

Ομως δεν ειπα αυτο, οταν ειπα για τα subsidies που επαιρνε, καποιος εγραψε ενα σεντονι για το ποσο παραγωγικα ηταν σε σχεση με των αλλων. Ποσα δις για το high speed rail και σχεδον τιποτα να δειξουν, αμα εμπαινε ο Musk δε θα ειχε τελειωσει χιλιαδες χιλιομετρα; Ειναι κακος με τους εργατες; μαλλον, ετσι ειναι ολοι, γιατι να το αναφερουμε συγκεκριμενα για αυτον; παλι ειχε υποχρεωση μονο αυτος να μην εκμεταλευεται; Οταν εδωσε την ελευθερια λογου στο Χ που προβλεπει ο νομος, παλι κακο τον εβγαλαν γιατι τους χαλασε τη λογοκρισια που εκαναν.

Η Boeing παει απο το κακο στο χειροτερο επειδη ολο το συστημα τους καταρρεει, τα πραγματα τους ειναι τρελά ακριβα, τα ιδια τσιπ που πουλανε οι κινεζοι 100 φορες φθηνοτερα, δε φτιαχνεται αυτο χωρις δραστικα μετρα και στις ΗΠΑ ο Musk και ο καθε Musk ειναι μονοδρομος.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

αμα εμπαινε ο Musk δε θα ειχε τελειωσει χιλιαδες χιλιομετρα;

άμα έμπαινε η γιαγιά μου θα είχαμε μετρό στον Άρη

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Δε χρειαζεται να δεις, παντα ειναι το ιδιο, οταν τα κανει ο δικος μας δε μιλαμε, οταν τα κανει ο αλλος κραζουμε, να περασει η εντυπωση που θελουμε, να ξαναμπει ο δικος μας που ειναι ρατσιστης, εξουσιαστης, αντισυνταγματικος, κλπ, εις βαρος των αλλων ομως, προς οφελος δικο μας.

Ομως δεν ειπα αυτο, οταν ειπα για τα subsidies που επαιρνε, καποιος εγραψε ενα σεντονι για το ποσο παραγωγικα ηταν σε σχεση με των αλλων. Ποσα δις για το high speed rail και σχεδον τιποτα να δειξουν, αμα εμπαινε ο Musk δε θα ειχε τελειωσει χιλιαδες χιλιομετρα; Ειναι κακος με τους εργατες; μαλλον, ετσι ειναι ολοι, γιατι να το αναφερουμε συγκεκριμενα για αυτον; παλι ειχε υποχρεωση μονο αυτος να μην εκμεταλευεται; Οταν εδωσε την ελευθερια λογου στο Χ που προβλεπει ο νομος, παλι κακο τον εβγαλαν γιατι τους χαλασε τη λογοκρισια που εκαναν.

Η Boeing παει απο το κακο στο χειροτερο επειδη ολο το συστημα τους καταρρεει, τα πραγματα τους ειναι τρελά ακριβα, τα ιδια τσιπ που πουλανε οι κινεζοι 100 φορες φθηνοτερα, δε φτιαχνεται αυτο χωρις δραστικα μετρα και στις ΗΠΑ ο Musk και ο καθε Musk ειναι μονοδρομος.

Πρώτα από όλα,  πως ορίζεις το δικός μας; Και μόνο αυτή η φράση δείχνει οπαδισμό 
Προσωπικά δεν έχω κανέναν δικό μου.

Πχ μια χαρά κράζω και την Apple για το Vision Pro & AI ακόμα κι αν έχω σχεδόν όλες τις συσκευές της. Ακόμα και για το DMA που την έχω υποστηρίξει ,το πρόβλημα μου είναι ότι είναι στοχευμένα μέτρα, Αν κάπως μαγικά έβγαζα εγώ τα μέτρα θα ήμουν ο χειρότερος εχθρός της Apple αλλά και των υπολοίπων.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο για την Boeing ή τα ΣΔΙΤ/συμβόλαια / Subsidies νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, oldnew είπε

Αμα δεν ξέρεις τα προβλήματα του Αϊνστάιν που [...] κυκλοφορούσε με μια λευκή και μια μαύρη κάλτσα κλπ

Σοκαρίστηκα 😂

Εν τω μεταξύ ο άλλος είχε κάνει το παιδί του human shield για μήνες, αλλά ναι, είναι genius.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα έπρεπε σαν πρώτο στόχο να έχει το Φεγγάρι, να φτιάξει βάση εκεί, να στέλνει εύκολα τα ρομπότ και να βάλει τις βάσεις για μετέπειτα αποίκηση άλλων πλανητών. Δε θεωρώ τον Αρη ως ρεαλιστικό στόχο με τα τωρινά δεδομένα, σε 50 χρόνια ίσως. 

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.

Ωπ ! άλλο ένα φόρουμ ειδημόνων πυραυλικής τεχνολογίας , επενδυτών, ειδικών διαστημικών ταξιδιών και πλανητικής γεωδιαμόρφωσης.

Ο Ελονας θα κάνει ό,τι λέει και κάποιοι απλά θα συνεχίσουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

• Like 2
Δημοσ.

Απο οτι βλεπω η κατασταση ειναι love or hate. Και οι 2 πλευρες εχουν τα δικια τους με valid points και οι 2 πλευρες ομως ειναι των ακρων. 

Για μενα παρτε οτι μπορει να σας βοηθησει απο οτι κανει ο καθενας στην προκειμενη ο Ελον με πχ starlink με neuralink με AI με τα tesla κτλ και αφηστε τα αλλα. Ουτε μονο οι πολυ εξυπνοι εχουν περιεργες συμπεριφορες ουτε ο Ελον ειναι απλα καλος στο marketing. Δειτε την κατασταση καθαρα απο την πλευρα σας και αφηστε τα deadlines η οτιδηποτε εχει να κανει καθαρα με το καθε προσωπο εφοσον δεν σας επηρεαζει αμεσα. Το αν θα παει στον Αρη 2026 η το 2036 μικρη σημασια εχει. Το θεμα ειναι οτι προσπαθει και οτιδηποτε βοηθαει τον απλο κοσμο στην καθημερινοτητα του ειναι καλοδεχουμενο. Επισης οσον αφορα το ρατσισμο δεν εχω ιδεα αν οντως ειναι κατι σαν ναζι η απλα χαιρετησε ετσι και τα media εκαναν την τριχα τριχια παντως αν θελετε καποιοι να κραξετε για ρατσιστες υπαρχουν πολυ χειροτεροι εκει εξω που ειναι πραγματικα κακοι ανθρωποι και εσχατοι ρατσιστες βαλτε τα με αυτους. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Picard01 είπε

Ωπ ! άλλο ένα φόρουμ ειδημόνων πυραυλικής τεχνολογίας , επενδυτών, ειδικών διαστημικών ταξιδιών και πλανητικής γεωδιαμόρφωσης.

Ο Ελονας θα κάνει ό,τι λέει και κάποιοι απλά θα συνεχίσουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

τα λέμε του χρόνου λοιπόν ....μην εξαφανιστείς τότε....:rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

τα λέμε του χρόνου λοιπόν ....μην εξαφανιστείς τότε....:rolleyes:

Χαχαχα ! Εδώ θα είμαι να τα λέμε ! 

Όμως μην περιμένετε στη γωνία ρε παιδιά με το τουφέκι για κάθε αναποδιά του Ελονα!

Λίγο υπομονή!

#occupy mars

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Arkin said:

Το αν θα παει στον Αρη 2026 η το 2036 μικρη σημασια εχει.

E τότε μιας και είσαι large ασε για το 2056 που λογικά είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο...και εντάξει δεν έγινε τίποτα.

Και μείνε με τα βιντεάκια και τα όνειρα του Musk που βγάζει απεικονίσεις για Starship στα δαχτυλίδια του Κρόνου και αν δεις προσεδάφιση στον Άρη σε αυτή την ζωή το βλέπουμε.
Εδω το Starship δεν μπορεί να βγει απο το όριο του LEO.
Απλώς δεν δουλευει το μαραφετι

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...