Arkin Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, masteripper είπε E τότε μιας και είσαι large ασε για το 2056 που λογικά είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο...και εντάξει δεν έγινε τίποτα. Ναι προσωπικα ειτε παει αυριο ειτε παει το 2100 λιγη σημασια εχει στο 99% του κοσμου. Να χαμε να λεγαμε ειναι ο συγκεκριμενος στοχος. Αυτα που κανει καποιος και μας βοηθαει στην καθημερινοτητα μας στην πραγματικοτητα δηλαδη παιζουν ρολο οχι αν θα παει στον Αρη η σε αλλο γαλαξια.
masteripper Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου Just now, Arkin said: Ναι προσωπικα ειτε παει αυριο ειτε παει το 2100 λιγη σημασια εχει στο 99% του κοσμου. Να χαμε να λεγαμε ειναι ο συγκεκριμενος στοχος. Αυτα που κανει καποιος και μας βοηθαει στην καθημερινοτητα μας στην πραγματικοτητα δηλαδη παιζουν ρολο οχι αν θα παει στον Αρη η σε αλλο γαλαξια. Πέρα απο το AI που και αυτό κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα γινόταν δεν βοηθησε σε τίποτα Όλα τα άλλα είναι μακροπρόθεσμες αποτυχίες και επιβαρύνουν τις επόμενες γενιες.
Arkin Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, masteripper είπε Πέρα απο το AI που και αυτό κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα γινόταν δεν βοηθησε σε τίποτα Όλα τα άλλα είναι μακροπρόθεσμες αποτυχίες και επιβαρύνουν τις επόμενες γενιες. ΑΙ Neuralink ηδη εχει βοηθησει ανθρωπους που δεν μπορουσαν να περπατησουν και γενικα να κουνηθουν. Starlink. Εφερε το ιντερνετ κυριολεκτικα παντου στον κοσμο και παρα πολυ φθηνα. Πριν ηθελες 1000αρικο πχ για πλοια ειδικα που κινουνται συνεχεια. Ηλεκτρικη αυτοκινηση. Η tesla ειναι συνωνυμη των ηλεκτρικων αυτοκινητων. Αυτονομη οδηγηση. Επισης και εδω η tesla ειναι μιλια μπροστα απο τους αλλους. Ναι αστοχιες υπαρχουν δεν εχει γινει τιποτα παγκοσμια χωρις αρχικες αστοχιες αλλα δεν υπαρχει το ποσο μπροστα ειναι συγκριτικα με τον δευτερο. SpaceX. Εκανε υπερβολικα φθηνη τη μεταφορα φορτιων στο διαστημα αλλα και την αποστολη δορυφορων. Καπου στο 1/1000 διαφορα οταν η NASA ολα τα χρονια εστελνε πυραυλους με τρελα χρηματα η spaceX το κανει με το 1/1000 των χρηματων. Τωρα ναι αν ειπε οτι το 2035 θα υπαρχουν ανθρωποι στον ΑΡΗ που θα εχουν βαση και θα ζουν οπως στη γη οκ μεγαλα λογια και αν το κανει το 2045 παλι μπραβο θα λεμε. Εχω δει τη σειρα Mars που ειναι ακριβως αυτο δειχνει οσο πιο ρεαλιστικα γινεται τις δυσκολιες κτλ για να υπαρξει στον ΑΡΗ βαση ανθρωπων και μονο ευκολο δεν ειναι το ολο εγχειρημα. Απο εκει και περα δεν εχω ασχοληθει καθολου τι εχει γινει με doge με trump κτλ τα θεωρω σαχλαμαρες οπως και ολο το πολιτικο παιχνιδι που παιζουν οι μεγαλοι απεχω οσο δεν παει και κοιταω τι θα με βοηθησει για να ζησω καλυτερα εγω και η οικογενεια μου και το 95% του κοσμου αυτο ακριβως κοιταει και επιζητει. 1 1
masteripper Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 2 minutes ago, Arkin said: ΑΙ --> OK Neuralink --> Θα γινόταν , τα πειράματα τρέχουν πολλά χρόνια ,απλώς ήταν θέμα επένδυσης Starlink. Υπο συζήτηση, υπήρχε ήδη παρόμοιο, και με την εξέλιξη των ασύρματων δικτύων είναι κατι controversial. Ηλεκτρικη αυτοκινηση. --> Το μεγαλύτερο fail, καίς λεπτα για κάθε χιλιόμετρο και μετά σου έρχεται το 10χιλιαρο για μπαταρία + την πελώρια οικολογική καταστροφή, νομίζω άλλες τεχνολογίες απλώς θα προσπεράσουν στην κατάλληλη στιγμή όταν ο κόσμος καταλάβει ότι είναι απλώς marketing. Αυτονομη οδηγηση. -->Πάει με την εξέλιξη των Η/Υ SpaceX. Εκεί τίθεται όντως μια πρόοδος αν και πάλι είναι υπο συζήτηση. Εχω δει τη σειρα Mars --> Μέχρι εκεί θα φτάσουμε στο εγγύς μέλλον, σειρές,συζητήσεις,βιντεάκια και πάει λέγοντας.
oldnew Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, masteripper said: Με την ίδια λογική να πάρουμε πίσω πχ ολα τα Νόμπελ. Αν δεν υπήρχε ο Αϊνστάιν, θα γινόταν. Κάποιος άλλος θα ανακαλύπτε τα ιδια 10-100 χρόνια αργότερα.. Το ίδιο ο Μπορ για τη θεωρία της κβαντομηχανικης κλπ. Ολα θα γινόταν κάποτε αλλά κάποιος επιταχύνε τις εξελίξεις, συχνά παίζοντας το κεφάλι του, να χρεοκοπήσει κλπ, ή καταστρέφοντας τον εαυτό του από την υπερπροσπαθεια. Η πχ ποιο ταιριαστό παράδειγμα, πριν μου πείτε οτι συγκρίνω ανόμοια πράγματα, το 1ο iphone του Στιβ Τζομπς ή ο 1ος υπολογιστής. Κάλως ή κακώς κάποιοι άνθρωποι σύνδεσανε το όνομά τους με κατι σημαντικό (για κάποιους πολλούς) και παίρνουν και το ανάλογο credit. Η όλη κριτική σου είναι προσωπικές απόψεις (στα οποία μπορεί να συμφωνώ κιόλας σε μερικά αλλα δεν παίζει ρόλο). Πόλοι γύρω μας χρησιμοποιούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πιθανότατα στο μέλλον να επεκταθεί πολύ. Αν σ αρέσει εσενα ή εμένα δεν αφορά κανέναν. Επεξ/σία 2 Ιουνίου από oldnew 1
SeaLion Δημοσ. 2 Ιουνίου Δημοσ. 2 Ιουνίου 7 ώρες πριν, Arkin είπε ΑΙ Neuralink ηδη εχει βοηθησει ανθρωπους που δεν μπορουσαν να περπατησουν και γενικα να κουνηθουν. Starlink. Εφερε το ιντερνετ κυριολεκτικα παντου στον κοσμο και παρα πολυ φθηνα. Πριν ηθελες 1000αρικο πχ για πλοια ειδικα που κινουνται συνεχεια. Ηλεκτρικη αυτοκινηση. Η tesla ειναι συνωνυμη των ηλεκτρικων αυτοκινητων. Αυτονομη οδηγηση. Επισης και εδω η tesla ειναι μιλια μπροστα απο τους αλλους. Ναι αστοχιες υπαρχουν δεν εχει γινει τιποτα παγκοσμια χωρις αρχικες αστοχιες αλλα δεν υπαρχει το ποσο μπροστα ειναι συγκριτικα με τον δευτερο. SpaceX. Εκανε υπερβολικα φθηνη τη μεταφορα φορτιων στο διαστημα αλλα και την αποστολη δορυφορων. Καπου στο 1/1000 διαφορα οταν η NASA ολα τα χρονια εστελνε πυραυλους με τρελα χρηματα η spaceX το κανει με το 1/1000 των χρηματων. Τωρα ναι αν ειπε οτι το 2035 θα υπαρχουν ανθρωποι στον ΑΡΗ που θα εχουν βαση και θα ζουν οπως στη γη οκ μεγαλα λογια και αν το κανει το 2045 παλι μπραβο θα λεμε. Εχω δει τη σειρα Mars που ειναι ακριβως αυτο δειχνει οσο πιο ρεαλιστικα γινεται τις δυσκολιες κτλ για να υπαρξει στον ΑΡΗ βαση ανθρωπων και μονο ευκολο δεν ειναι το ολο εγχειρημα. Απο εκει και περα δεν εχω ασχοληθει καθολου τι εχει γινει με doge με trump κτλ τα θεωρω σαχλαμαρες οπως και ολο το πολιτικο παιχνιδι που παιζουν οι μεγαλοι απεχω οσο δεν παει και κοιταω τι θα με βοηθησει για να ζησω καλυτερα εγω και η οικογενεια μου και το 95% του κοσμου αυτο ακριβως κοιταει και επιζητει. Ό,τι κάνει ο Musk βρωμάει κομπλεξισμό - ακόμα και το πως φυτεύει απογόνους. Όταν στο peak του έχει τέτοιου τύπου ανάμιξη με την πολιτική που γ@$$! την ζωή τόσων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη, τι να κάνω το γελοίο όραμά του για τον Άρη; Η μετοίκηση στον Άρη θα έπρεπε να είναι διεθνικό πλάνο που θα έχει ορίζοντα αιώνων, όχι δεκαετιών. Γιατί δεν είναι ούτε ανάγκη, ούτε τίποτα, και τώρα είναι απλά vanity project του Musk. Το AI του πάει με τα μπούνια γιατί δεν λογοδοτεί πουθενά και έχει μολύνει όλο το Μέμφις με την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει. Καλό είναι όταν δεν του βάζει χέρι για να σπρώχνει θεωρίες συνομωσίας περί γενοκτονίας των λευκών. Το Neuralink του έχει πολλαπλές παραβιάσεις (ηθικές, παραπλάνηση αρχών, δοκιμές σε ζώα, καταγγελίες από εργαζόμενους κτλ κτλ) για να καταλήξει να είναι θεραπεία για τους προνομιούχους. Ηλεκτρικά οχήματα και αυτόνομη οδήγηση - αντε γεια, το brand το κατέστρεψε για να μην πούμε πόσες φορές έχει αποτύχει στα deadlines, το παραπλανητικό μάρκετινγκ, τις πόσες φορές έχει προσπαθήσει να παρακάμψει κανονισμούς ασφάλειας κτλ. H SpaceX παίζει να είναι η μόνη για την οποία δεν έχω ακούσει κάτι στραβό αν κι εκεί η υπερβολή στους στόχους πάει σύννεφο. Και το τι σκουπίδι είναι σε τροχιά γύρω από την Γη για να μπορεί να βάλει Starlink στο Χαλάνδρι κάποιος... Ο Musk είναι ένας έμπορος που μπορεί και άρα βάζει στόχους πολύ εμβληματικούς που περισσότερο είναι για να φτάσει ο ίδιος το επίπεδο του παγκόσμιου ευεργέτη με fanbase εκατομμυρίων ανθρώπων, με οπαδικά κριτήρια, παρά για να βοηθήσει όντως. Και οι ναζί είχανε αισθητική υψηλού επιπέδου και αναπτύσσανε τεχνολογία αιχμής. Και; Και όλα πολιτική είναι, είναι λάθος να νομίζουμε πως οι "σαχλαμάρες" που κάνει στις ΗΠΑ δεν αγγίζουν κάποιους και είσαι παραπλανημένος αν νομίζεις πως ωφελούν το 95% του κόσμου! Μάλλον το ανάποδο. Εκτός αν οκ, είσαι σε φάση "feeling blessed" με Starlink στο εξοχικό.
masteripper Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 16 hours ago, oldnew said: Με την ίδια λογική να πάρουμε πίσω πχ ολα τα Νόμπελ. Αν δεν υπήρχε ο Αϊνστάιν, θα γινόταν. Κάποιος άλλος θα ανακαλύπτε τα ιδια 10-100 χρόνια αργότερα.. Το ίδιο ο Μπορ για τη θεωρία της κβαντομηχανικης κλπ. Ολα θα γινόταν κάποτε αλλά κάποιος επιταχύνε τις εξελίξεις, συχνά παίζοντας το κεφάλι του, να χρεοκοπήσει κλπ, ή καταστρέφοντας τον εαυτό του από την υπερπροσπαθεια. Η πχ ποιο ταιριαστό παράδειγμα, πριν μου πείτε οτι συγκρίνω ανόμοια πράγματα, το 1ο iphone του Στιβ Τζομπς ή ο 1ος υπολογιστής. Κάλως ή κακώς κάποιοι άνθρωποι σύνδεσανε το όνομά τους με κατι σημαντικό (για κάποιους πολλούς) και παίρνουν και το ανάλογο credit. Η όλη κριτική σου είναι προσωπικές απόψεις (στα οποία μπορεί να συμφωνώ κιόλας σε μερικά αλλα δεν παίζει ρόλο). Πόλοι γύρω μας χρησιμοποιούν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πιθανότατα στο μέλλον να επεκταθεί πολύ. Αν σ αρέσει εσενα ή εμένα δεν αφορά κανέναν. Μπερδεύεις γίγαντες της ανθρώπινης νόησης με εξυπνους επιχειρηματίες που ψάχνουν κέρδος. Άλλο η θεωρία της σχετικότητας και άλλο 1 ωραίο "πυροτέχνημα" του τύπου πάμε στον Άρη. Κανένας απο τους επιχειρηματίες δεν έκανε τίποτα περισσότερο απο το καταλάβει η δουλειά κάποιου/κάποιων επιστημόνων μπορεί να έχει την Χ πρακτική εφαρμογή. 1
Shinji ikari Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 20 hours ago, SeaLion said: Καλό είναι όταν δεν του βάζει χέρι για να σπρώχνει θεωρίες συνομωσίας περί γενοκτονίας των λευκών. Ξερεις οτι στη συναντηση στο λευκο οικο, ολοι παραδεχτηκαν οτι γινεται σφαγη; απλα δε σφαζουν μονο λευκους, σφαζουν και μαυρους που αντιλαμβανονται ως uncle toms συνηθως αλλά οχι απαραιτητα. 1
Lucifer Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Ξερεις οτι στη συναντηση στο λευκο οικο, ολοι παραδεχτηκαν οτι γινεται σφαγη; link
Shinji ikari Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 2 hours ago, Lucifer said: link South African president Ramaphosa meets with Trump.
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε South African president Ramaphosa meets with Trump. έλα τώρα
AtiX Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Shinji ikari είπε South African president Ramaphosa meets with Trump. Και βγάζει το κακοστημένο ψέμα και τον δεύτερο άνανδρο τραμπουκισμό εντός λευκού οίκου επί προεδρίας Τραμπ… Επεξ/σία 4 Ιουνίου από AtiX
dtk-386 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 9 ώρες πριν, Shinji ikari είπε South African president Ramaphosa meets with Trump. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας για το 2024, καταγράφηκαν 44 δολοφονίες σε αγροτικές περιοχές, εκ των οποίων μόνο 8 αφορούσαν αγρότες. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επιθέσεις αυτές είναι φυλετικά στοχευμένες ή αποτελούν μέρος οργανωμένης γενοκτονίας . Οι επιθέσεις σε αγροκτήματα επηρεάζουν τόσο λευκούς όσο και μαύρους αγρότες, και σχετίζονται περισσότερο με το γενικό υψηλό επίπεδο εγκληματικότητας στη χώρα παρά με φυλετικά κίνητρα.
SeaLion Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 21 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Ξερεις οτι στη συναντηση στο λευκο οικο, ολοι παραδεχτηκαν οτι γινεται σφαγη; απλα δε σφαζουν μονο λευκους, σφαζουν και μαυρους που αντιλαμβανονται ως uncle toms συνηθως αλλά οχι απαραιτητα. Ελα, mr south-africa-racial-issues expert, πάρε ένα λινκ: Πώς γίνεται να έχετε triggers που αφορούν μόνο ρατσιτσικές αηδίες;
Shinji ikari Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 11 hours ago, AtiX said: 11 hours ago, dtk-386 said: 6 hours ago, SeaLion said: Δεν υπαρχει νοημα να το συζηταμε, θελετε να παμε κατευθειαν στο κομματι που χανετε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα