animor Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Έχει περίπου 2 χρόνια που οι πατάτες αποτελούν μια δυσάρεστη έκπληξη πολλές φορές όταν τις καθαρίζω ή τις μαγειρεύω. Ειτε μαυρίζουν ή πρασινίζουν κατά το μαγείρεμα, είτε άλλες βράζουν κι άλλες όχι, από την ίδια παρτίδα, είτε ακόμα χειρότερα, κόβοντας τες, ενώ απ έξω φαίνονται μια χαρά, μέσα έχουν κενά, μαύρες τρύπες, και μια φορά είδα και σκουλήκι ζωντανό, μέσα. Νευροκοπιου και Νάξου κυρίως, από λαϊκή, από σούπερ μάρκετ, από μανάβικα… Πολλές δοκιμές. Οι μόνες οι οποίες δεν έκρυβαν ποτέ κάποια έκπληξη, ήταν οι Αιγύπτου, κι ας μην ήταν η πρώτη μου επιλογή, τώρα είναι. Χθες ρίσκαρα όμως και πήρα για πρώτη φορά καλαματιανές, για να δούμε… Επεξ/σία 3 Ιουνίου από animor
George10001 Δημοσ. 3 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 7 hours ago, SagoniasSlutRos said: Aλλες ποικιλιες βγαζουν χειμωνα, αλλες καλοκαιρι. Αλλες κανουν για τηγανι και αλλες για φουρνο. Σε λαικες γενικα "βαφτιζουν" πατατες Αιγυπτου για Ναξου/Κυπρου/Νευροκοπιου, οποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος τι αγοραζεις. Πιο safe ειναι να παρεις δυχτακι απο σουπερ μαρκετ. Συμφωνω απολυτα. σε λαικες οντως βαφτίζουν προϊοντα ελληνικά ενω ειναι απο αλλες χώρες και μέσα στα χημικά... 4 hours ago, animor said: Έχει περίπου 2 χρόνια που οι πατάτες αποτελούν μια δυσάρεστη έκπληξη πολλές φορές όταν τις καθαρίζω ή τις μαγειρεύω. Ειτε μαυρίζουν ή πρασινίζουν κατά το μαγείρεμα, είτε άλλες βράζουν κι άλλες όχι, από την ίδια παρτίδα, είτε ακόμα χειρότερα, κόβοντας τες, ενώ απ έξω φαίνονται μια χαρά, μέσα έχουν κενά, μαύρες τρύπες, και μια φορά είδα και σκουλήκι ζωντανό, μέσα. Νευροκοπιου και Νάξου κυρίως, από λαϊκή, από σούπερ μάρκετ, από μανάβικα… Πολλές δοκιμές. Οι μόνες οι οποίες δεν έκρυβαν ποτέ κάποια έκπληξη, ήταν οι Αιγύπτου, κι ας μην ήταν η πρώτη μου επιλογή, τώρα είναι. Χθες ρίσκαρα όμως και πήρα για πρώτη φορά καλαματιανές, για να δούμε… Αιγυπτος πολύ χημεία, και τι κανονες υγιεινής ισχυουν εκει κανεις δεν ξερει. μακρυά...
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 38 λεπτά πριν, George10001 είπε Συμφωνω απολυτα. σε λαικες οντως βαφτίζουν προϊοντα ελληνικά ενω ειναι απο αλλες χώρες και μέσα στα χημικά... Αιγυπτος πολύ χημεία, και τι κανονες υγιεινής ισχυουν εκει κανεις δεν ξερει. μακρυά... Στα σουπερ μαρκετ ειναι εγγυημενο οτι δε γινονται τετοιες βαφτισεις? Για τις πατατες Αιγυπτου λενε (οι ελληνες πατατοπαραγωγοι) οτι ειναι κακης ποιοτητας και γεματες βακτηρια. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Thresh είπε Υπάρχει φέτος παραγωγή? Η Νάξος ναι έχει φέτος 35 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Στα σουπερ μαρκετ ειναι εγγυημενο οτι δε γινονται τετοιες βαφτισεις? Το εργοστάσιο που δουλεύει η θεία μου στη Νάξο ξέρω ότι δίνει σίγουρα στον ΑΒ και ότι είναι πολύ αυστηροί οι έλεγχοι που κάνει. Γι αυτό λέω ότι είναι σε δυχτακι και όχι χύμα. 1
animor Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεν έπαιρνα ποτέ Αιγύπτου, αλλά όσες φορές δοκίμασα επειδή όλες οι άλλες με πρόδωσαν, ήταν μια χαρά, μαγειρεύονταν άψογα και μέσα δεν είχαν ούτε μαυρίλες, ούτε τρύπες ούτε σκουλήκια. Δεν ξέρω αν είναι προπαγάνδα των Ελλήνων παραγωγών, έχω όλη τη καλή διάθεση να τους στηρίξω, αλλά μου βγαίνουν μάπα, οι ελληνικές, συν το τραύμα να κόβεις την φαινομενικά άψογη πατάτα και να σε χαιρετάει απο μέσα ένα σκουλήκι. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από animor
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Το εργοστάσιο που δουλεύει η θεία μου στη Νάξο ξέρω ότι δίνει σίγουρα στον ΑΒ και ότι είναι πολύ αυστηροί οι έλεγχοι που κάνει. Γι αυτό λέω ότι είναι σε δυχτακι και όχι χύμα. Αυστηροι ελεγχοι? ενας παραγωγος μελιου ελεγε τις προαλλες οτι μονο τα μελια που αναφερουν πανω το ονομα του παραγωγου ειναι γνησια ελληνικα. Ολα τα σουπερ μαρκετ εχουν και φτηνα μελια χωρις τετοια αναγραφη, οποτε υπαρχει υποψια για νοθευση με αλλα κατωτερης ποιοτητας, βουλγαρικα συνηθως. Κατι αναλογο μπορει να συμβαινει και με τις πατατες.
ikaruga24 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Μόνο από ντόπιους παραγωγούς αγοράζω παιδιά ή κατεψυγμένες. Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις τι παίρνεις αλλιώς λόγο "ευλογίας" και με τέτοιο βάφτισμα που πέφτει άστα να πάνε. Για εμένα μόνο γλυκοπατάτες αλλά δεν είναι για όλους.
james01gr Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, phanispal είπε Η πλειοψηφία πρέπει να είναι Αιγύπτου και λοιπών αμφιβόλου προέλευσης χωρών, βαφτισμένες εδώ από τους πονηρούς. Το αστείο με την πατάτα Νάξου ειδικά, δεν έχει προηγούμενο. Να βγαίνουν παραγωγοί σε εκπομπές και να λένε ότι την ώρα που μιλούσαν η Νάξος δεν είχε ούτε μισό κιλό, θα έβγαιναν μετά από 2 εβδομάδες και μάλιστα σε πολύ μικρό μέγεθος. Στους πάγκους εν τω μεταξύ τόνοι φρέσκιας πατάτας Νάξου. Εγώ πάντως παραγωγούς δεν πιστεύω. 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Αυστηροι ελεγχοι? ενας παραγωγος μελιου ελεγε τις προαλλες οτι μονο τα μελια που αναφερουν πανω το ονομα του παραγωγου ειναι γνησια ελληνικα. Ολα τα σουπερ μαρκετ εχουν και φτηνα μελια χωρις τετοια αναγραφη, οποτε υπαρχει υποψια για νοθευση με αλλα κατωτερης ποιοτητας, βουλγαρικα συνηθως. Κατι αναλογο μπορει να συμβαινει και με τις πατατες. Προς τιμήν του ΑΒ στα προϊόντα ελληνική γη γράφει το όνομα του παραγωγού. Οι ποικιλίες πατάτας που έχουμε στην Ελλάδα είναι για τηγάνι και φούρνο. Για βραστές δεν έχουμε ούτε για πουρέ. Τρώω χρόνια γκρίνια από την γυναίκα μου πως δεν βρίσκει πατάτες για βραστές όπως στην χώρα της... Επεξ/σία 3 Ιουνίου από james01gr
NiKoSmile Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου Για φούρνο οι καλύτερες πατάτες είναι οι baby! Δε θέλουν καθάρισμα, μόνο καλό πλύσιμο και δεν πετάς τίποτα. Οι υπόλοιπες αν δεν ξέρεις ποικιλία είναι σαν τα καρπούζια! Θέλει και λίγη τύχη για να πετύχεις καλή πατάτα για Τηγάνι ή για Βράσιμο 😏.
agrio.imeros Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 4 ώρες πριν, animor είπε Δεν έπαιρνα ποτέ Αιγύπτου, αλλά όσες φορές δοκίμασα επειδή όλες οι άλλες με πρόδωσαν, ήταν μια χαρά, μαγειρεύονταν άψογα και μέσα δεν είχαν ούτε μαυρίλες, ούτε τρύπες ούτε σκουλήκια. Δεν ξέρω αν είναι προπαγάνδα των Ελλήνων παραγωγών, έχω όλη τη καλή διάθεση να τους στηρίξω, αλλά μου βγαίνουν μάπα, οι ελληνικές, συν το τραύμα να κόβεις την φαινομενικά άψογη πατάτα και να σε χαιρετάει απο μέσα ένα σκουλήκι. Το σκουλήκι πάει στην καθαρή πατάτα. Όχι στη δηλητηριασμένη... 1
zio10 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Αυστηροι ελεγχοι? ενας παραγωγος μελιου ελεγε τις προαλλες οτι μονο τα μελια που αναφερουν πανω το ονομα του παραγωγου ειναι γνησια ελληνικα. Ολα τα σουπερ μαρκετ εχουν και φτηνα μελια χωρις τετοια αναγραφη, οποτε υπαρχει υποψια για νοθευση με αλλα κατωτερης ποιοτητας, βουλγαρικα συνηθως. Κατι αναλογο μπορει να συμβαινει και με τις πατατες. Στα φτηνά μέλια γράφει ότι είναι είναι μίγμα ελληνικών, βουλγάρικων, κινέζικων κτλ εκτός αν υπάρχουν και κάποια που δεν γράφουν.
xxatziva Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου (επεξεργασμένο) πάντως πατατες απο νευροκοπι καλυτερα παρε τηλεφωνο να σου στειλουν σακιά απο εκει. αλλο πραμα λεμε. καταλαβαινεις οτι τρως πατάτα. Επεξ/σία 3 Ιουνίου από xxatziva 8
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Ιουνίου Δημοσ. 3 Ιουνίου 33 λεπτά πριν, zio10 είπε Στα φτηνά μέλια γράφει ότι είναι είναι μίγμα ελληνικών, βουλγάρικων, κινέζικων κτλ εκτός αν υπάρχουν και κάποια που δεν γράφουν. Σε καθε περιπτωση πρεπει να αναγραφεται η προελευση. Το υποπτο ειναι οτι υπαρχουν καποια φτηνα που αναγραφουν "ελληνικο προιον". 1
mike15 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 19 ώρες πριν, Thresh είπε Υπάρχει φέτος παραγωγή? ναι υπαρχει,αλλα εγω οταν αγοραζω απο αβ που ειναι σε δυχτακι με ονομα παραγωγου η' εταιρειας. παιδια στο νευροκοπι υπαρχουν πολλοι παραγωγοι και πολλες ποιοτητες.δεν σημαινει οτι επειδη αγοραζεις το ονομα ειναι απο παντου ιδια ποιοτητα. σιγουρα γινονται βαφτισεις και για περιοχες και για ονοματα.εαν με ρωτατε εαν οι χυμα στα σουπερ μαρκετ αυτο που αναγραφουν σαν προελευση αυτο ειναι θα ελεγα οτι ειμαι πολυ δυσπιστος. γενικα σαν κανονα εχω να ειμαι καχυποπτος γιατι πεφτει πολυ κοροιδια..το δυσκολο ειναι οταν δεν εχει πατατες για καποια εποχη μικρη ωσπουν να ερθει η νεα σοδεια και εκει γινονται οργια.το ιδιο και με τα κρεμμυδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα