The_Judas Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου Ποια ειναι η γνωμη σας για αγορά παλιού ακινήτου πχ κοντα στο 70; Εχω ακουσει διαφορες γνωμες...Ποια ειναι τα ρισκα; ειναι καλυτερο να παρω σπιτι παλιο σε περιοχη που με βολευει ή νεοτερο πιο μακριά; στην περιοχή μου και γυρω περιοχές τα πιο πολλα ειναι κατά 95% πριν το 1980...
vamvakoolas Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 hour ago, The_Judas said: Ποια ειναι η γνωμη σας για αγορά παλιού ακινήτου πχ κοντα στο 70; Εχω ακουσει διαφορες γνωμες...Ποια ειναι τα ρισκα; ειναι καλυτερο να παρω σπιτι παλιο σε περιοχη που με βολευει ή νεοτερο πιο μακριά; στην περιοχή μου και γυρω περιοχές τα πιο πολλα ειναι κατά 95% πριν το 1980... καλυτερα να το συζητησεις με ενα μηχανικο και προφανως εξαρταται απο το καθε ακινητο. Οπως εχω ξαναγραψει ενας το 2024 ξεκινησε να ανακαινιζει (δομικα) ενα σπιτι 1960-1970 και του κοστισε πιο πολυ απο το να χτισει στο οικοπεδο! μη ξεχναμε οτι αλλος ο αντισεισμικος κανονισμος του 1970/80 και αλλος μετα το 2000 (και μη διαβασω εξυπναδες οτι το 1960/70 χτιζανε με καλο τσιμεντο ΄η σιδερα γιατι καθε υλικο εχει μια αντοχη και μια ληξη) 1
blitzNikos Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Σίγουρα οι νέοι αντισεισμικοί κανονισμοί είναι ασφαλέστεροι αλλά εγώ δε μπορώ να αντέξω να κατοικώ σε σπιτι με ταβάνι στα 2.40 για να βγει και άλλος όροφος! Επεξ/σία 13 Ιουνίου από blitzNikos 2
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Ποια ειναι η γνωμη σας για αγορά παλιού ακινήτου πχ κοντα στο 70; εξαρταται παντα απο το ακινητο,τη θεση,την τιμη,το μπατζετ σου,αν ειναι μονοκατοικια ή οχι κτλ η προφανης απαντηση ειναι οχι,αλλα για παρα πολλους λογους μπορει να ειναι και το ναι. 1
txcellas Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Αν είσαι θεσσαλονικη σίγουρα μετά το 79 που έγινε ο μεγάλος σεισμός.. 1
meletis_m Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Στις 13/6/2025 στις 4:32 ΜΜ, The_Judas είπε Ποια ειναι η γνωμη σας για αγορά παλιού ακινήτου πχ κοντα στο 70; Εχω ακουσει διαφορες γνωμες...Ποια ειναι τα ρισκα; ειναι καλυτερο να παρω σπιτι παλιο σε περιοχη που με βολευει ή νεοτερο πιο μακριά; στην περιοχή μου και γυρω περιοχές τα πιο πολλα ειναι κατά 95% πριν το 1980... Όλα είναι θέμα κόστους . Προφανως κανεις έλεγχο με μηχανικό για την στατικότητα πρωτον και τι θα χρειαστεί. και μετά κοιτάζεις περι μεταβιβασης και εαν έχει αυθαιρεσίες .
Deu164 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 13/6/2025 στις 5:37 ΜΜ, vamvakoolas είπε (και μη διαβασω εξυπναδες οτι το 1960/70 χτιζανε με καλο τσιμεντο ΄η σιδερα γιατι καθε υλικο εχει μια αντοχη και μια ληξη) 1945 Πρώτη δημοσίευση στην Ελλάδα των μεταφρασμένων Γερμανικών DIN 1045 1954 Εκδίδεται ο πρώτος Κανονισμός Οπλισμένου Σκυροδέματος 1970-1981 Υιοθετούνται οι Γερμανικές Κατηγορίες B25, B35 1985 Εκδίδεται ο Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 1997 Αναθεώρηση του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2002 Προσαρμογή του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Εισάγονται οι κατηγορίες S1-S5. 2006 Αναθεώρηση του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 Επεξ/σία 14 Ιουνίου από Deu164 1
ceausescu247 Δημοσ. 30 Ιουνίου Δημοσ. 30 Ιουνίου Στις 2/6/2025 στις 6:16 ΠΜ, The_Judas είπε Τι πρέπει να προσέξω προτού αγοράσω ένα ακίνητο; Αρχικά σίγουρα ένας έλεγχος στο υποθηκοφυλάκειο από δικηγόρο. Ο μηχανικός για να ελέγξει το ακίνητο περίπου τι παίρνει; Η προμήθεια του μεσίτη ξέρω είναι 2%. Ο συμβολαιογράφος τι παίρνει; γιατί έχω βρει διάφορα στο ιντερνετ, από 0,5 μέχρι 1,5%. Υπάρχουν κάποια επιπλέον έξοδα που ξεχνάω; 1. Τίμημα Αγοράς Το κύριο έξοδο είναι φυσικά το τίμημα αγοράς του ακινήτου. Είναι σημαντικό να έχετε προϋπολογίσει το συνολικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα ίδια κεφάλαιά σας όσο και τη δυνατότητα λήψης στεγαστικού δανείου. 2. Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτου (ΦΜΑ) Ο Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτου υπολογίζεται επί της αντικειμενικής αξίας ή της συμφωνηθείσας τιμής, όποια είναι μεγαλύτερη. Το ποσοστό του φόρου ανέρχεται σε 3% επί της αξίας αυτής. Για παράδειγμα, αν η αξία του ακινήτου είναι 100.000€, ο φόρος μεταβίβασης θα είναι 3.000€. Aν ωστόσο το ακίνητο αφορά στην 1η κατοικία, τότε δεν υπάρχει ΦΜΑ. 3. Δαπάνες Συμβολαιογράφου Οι αμοιβές του συμβολαιογράφου για τη σύνταξη του συμβολαίου κυμαίνονται περίπου στο 0,8% - 1% της αξίας του ακινήτου, συν ΦΠΑ. Ο συμβολαιογράφος είναι απαραίτητος για τη νομική εγκυρότητα της συναλλαγής και την εγγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο. 4. Έξοδα Δικηγόρου Η παρουσία δικηγόρου είναι προαιρετική. Οι αμοιβές των δικηγόρων ποικίλλουν, αλλά συνήθως κυμαίνονται στο 0,5% - 1% της αξίας του ακινήτου. 5. Τέλη Κτηματολογίου Τα τέλη εγγραφής στο Κτηματολόγιο ανέρχονται σε περίπου 0,475% της αξίας του ακινήτου. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και την εξασφάλιση της κυριότητας του ακινήτου. 6. Έξοδα Δανείου Αν προχωρήσετε στη λήψη στεγαστικού δανείου, θα πρέπει να υπολογίσετε τα έξοδα που συνδέονται με αυτό, όπως τα έξοδα εκτίμησης ακινήτου, τα έξοδα σύστασης υποθήκης και τα διάφορα τραπεζικά έξοδα. 7. Κόστος Μεσιτικής Αμοιβής Η αμοιβή του μεσίτη συνήθως ανέρχεται συνήθως στο 2% της αξίας του ακινήτου, συν ΦΠΑ. Η συνεργασία με έναν επαγγελματία μεσίτη εξασφαλίζει μια ομαλή και ασφαλή διαδικασία αγοράς. Κόστος Μετακόμισης και Ανακαίνισης Τέλος, μην ξεχνάτε τα πιθανά έξοδα μετακόμισης και ανακαίνισης του νέου σας σπιτιού. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη μεταφορά επίπλων, την αγορά νέων επίπλων ή ηλεκτρικών συσκευών, και τυχόν εργασίες που χρειάζονται για να φέρετε το ακίνητο στα μέτρα σας. link https://skoreal.gr/page/42
tasanton Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Τα κόστη συχνά είναι παραπάνω. Π.χ. ποσοστό δικηγόρου, μεσίτες που ζητούν 3%, έξοδα μηχανικού για ΗΤΚ και ΠΕΑ, κλπ κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα