panther_512 Δημοσ. Τρίτη στις 10:52 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:52 πμ (επεξεργασμένο) 46 minutes ago, magicnumbers said: Ε όχι. Πώς θα κάνουν μίτινγκ τα μανατζερακια τώρα χωρίς υπαλλήλους..για στόχους που αναθεωρούνται κάθε 4μηνο επειδή είναι αεριτζιδικοι.. Η φάση είναι πως ειδικά οι άμεσα εμπλεκόμενοι τη βγάζουν οριζόντια κ κάθετα άχρηστη σε βαθμό κακουργήματος. Καταλαβαίνω ότι απειλείται ένα επάγγελμα αλλά δε θα πεθάνουμε κ όλας,έχουν κλάψει μανουλες στην εργασιακή λαίλαπα παγκοσμίως,οφείλεις νασαι ακριβοδικαιος ως τεχνοκράτης. Υπήρχε πραγματικά κάποιος να πιστευει ότι η μηχανή θα ήθελε για πάντα μεταφραστή κώδικα; Μέχρι το 2020 σου λέγαν μάθε κώδικα ουαου το επάγγελμα του μέλλοντος μάθε γλώσσες μπλα μπλα..κ σε 3 χρόνια έσκασε δειλά το ΑΙ κ γελαγαμε,μέσα στα επόμενα 2 δείχνει ότι καλπάζει κ ακόμα εθελοτυφλουν κάποιοι,ότι σε 10 χρονια θα αντικαταστήσει κ εμάς τους ίδιους στη μισή μας καθημερινότητα, κ πιστεύουν ότι θα υφίσταται το 9-5 γραφειακι πισακι μέιλ τικι τικι; Στοίχημα σε 20 χρονια δε θα υπάρχουν καν πληκτρολόγια. Θαναι σα τα σίδερα με κάρβουνο μέσα. Αχαρτογράφητα τα νερά πραγματικά. Η αντικατάσταση των υπαλλήλων γραφείου με ΑΙ δεν ήταν κάποια ανάγκη ή σκοπός. Προέκυψε διότι είναι η πρώτη εύκολη εφαρμογή της ΑΙ στην παρούσα της μορφή. Αλλά θα γίνει ταχύτατα. Η τεράστια ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι για ρομπότ, λόγω γήρανσης πληθυσμού και έλλειψης σε εργατικά χέρια. Ο Δυτικός κόσμος έχει τεράστιο πρόβλημα σε αυτό. Αυτή τη στιγμή τελειώνω μεταπτυχιακό στην ΑΙ. Το κάνω τώρα στα γεράματα. Έχω συμφοιτητή, λέκτορα σε πανεπιστήμιο στην Αμερική, ο οποίος είναι επαγγελματίας προγραμματιστής τα τελευταία 30 χρόνια. Ο άνθρωπος είπε ότι ήδη το 30% του κώδικά του, του το παράγει η ΑΙ και θεωρεί ότι στα επόμενα 5 χρόνια ίσως να μήν χρειαζόμαστε προγραμματιστές, αλλά prompt engineers. Πλατφόρμες όπως Firebase Studio, Cursor, Base44, δείχνουν ακριβώς αυτό το δρόμο. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:54 πμ από panther_512 2 1
mrmerfeor4 Δημοσ. Τρίτη στις 11:02 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:02 πμ 12 hours ago, anax111 said: Για να το γράφεις αυτό προφανώς δεν έχεις δει εμπορικές εφαρμογές Τ.Ν. που έχουν αναπτύξει σοβαρές επιχειρήσεις. Εγώ ήμουν σε μία επίδειξη μίας τέτοιας εφαρμογής πριν από μερικές ημέρες και κυριολεκτικά έπαθα πλάκα. Κατά την άποψή μου το ποσοστό που αναγράφει το άρθρο είναι μικρό. Στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών π.χ. μέσα σε 5 χρόνια από τώρα δεν θα εργάζεται ούτε ένας άνθρωπος. Πάντα αυτά ακούω σε 5-10 χρονιά hype ακούω, που δεν λέω υπάρχει πρόοδος ας πούμε σε αυτά τα ΑΙ generation σε άμα βλέπεις τι βγάζουν η "The Dor Brothers" στο youtube. Άλλα και πάλι σιγά ποιος να κάτσει να λέει πως δεν είναι τόσων τέλειο και να αναστάτωση τους επενδυτές; Εγώ και πολύ άλλη θέλουν έναν σωστό άνθρωπο να κάνει την δουλεία, άλλα δυστυχώς όπως βλέπουμε στης τράπεζες,ταχυδρομικές έτερες κτλ. σταδιακά πέφτει η ποιότητά στην εξυπηρέτησή και το ΑΙ δεν είναι λύση ούτε τα self checkout στα supermarket. Όπως βγήκε το BoxNow ας ελπίζουμε να βγουν και άλλες ανταγωνιστικές έτερες που δεν έχουν απαράδεκτη εξυπηρέτησή πελατών όπως η τρ όπως αυτές που έχουμε τώρα, το ΑΙ δεν θα λύση απολυτός τίποτα για εμπειρίες μεταξύ ανθρώπου και ανθρώπου Απορώ που είναι η ανταγωνιστικές τράπεζες η οποίες είναι ανοιχτές έως της 20:00 με 4 ταμία;
panther_512 Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 πμ Οι εφαρμογές ΑΙ για αύξηση παραγωγικότητας και καλύτερη εξυπηρέτηση περιορίζονται μόνο από τη φαντασία μας. 1
zio10 Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:46 πμ Ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με όλο αυτό, δεν συμφωνώ ακόμα με τον όρο νοημοσύνη, αλλά η αλήθεια είναι πως όπως και να λέγεται είναι κάτι το εντυπωσιακό. Έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα μόνο το chatgpt και έχω διαβάσει ότι υπάρχουν πολύ πιο προηγμένα συστήματα. Ακόμα και σε αυτό όμως και μόνο ο τρόπος που μπορείς να κάνεις ερωτήσεις - συζήτηση και να καταλάβει τι θέλεις δεν πίστευα ότι θα ήταν κάτι που θα προλάβαινα να ζήσω, έμοιαζε επιστημονική φαντασία πριν λίγο καιρό. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια αλλά σίγουρα θα μας επηρεάσει πολύ, δεν θα είναι κάτι τύπου vr ή οτιδήποτε άλλο δηλαδή. Θα είναι κάτι αυτονήτο όπως οι υπολογιστές, τα κινητά και το internet και θα είναι παντού στη ζωή μας.
magicnumbers Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 μμ 52 λεπτά πριν, mrmerfeor4 είπε Εγώ και πολύ άλλη θέλουν έναν σωστό άνθρωπο να κάνει την δουλεία, άλλα δυστυχώς όπως βλέπουμε στης τράπεζες,ταχυδρομικές έτερες κτλ. σταδιακά πέφτει η ποιότητά στην εξυπηρέτησή και το ΑΙ δεν είναι λύση ούτε τα self checkout στα supermarket Το προϊόν πια έχει γίνει τόσο φτηνό κ προβλέψιμο που δεν δικαιολογεί την ύπαρξη ανθρώπου για αυτοματοποιημένες καταστάσεις,που ακόμα κ ο ίδιος δεν έχει καν εξουσία για να δώσει λύσεις. Πόσες φορές πήρες την εξυπηρέτηση κ δεν σε εξυπηρέτησαν αλλά σε τουμπαραν ουσιαστικά. Σουρθε ο λογαριασμός τάδε πήρες να κραξεις και; Μιλαγες κάνα μισάωρο κ στο τέλος τα πληρωσες. Απτό ταμείο μέχρι την εξυπηρέτηση είναι μετρημένα κουκια.
top-gear Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ Στη συνέντευξη είπε ότι ο δείκτης ανεργίας (των ΗΠΑ) ίσως να φτάσει το 20% (όχι ότι θα αυξηθεί +20% απ' όσο είναι τώρα). Επίσης βλέποντας τον CEO σκέφτηκα "Αγάπη μου συρρίκνωσα την αγορά εργασίας"
panther_512 Δημοσ. Τρίτη στις 12:57 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:57 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, zio10 said: Ήμουν αρκετά επιφυλακτικός με όλο αυτό, δεν συμφωνώ ακόμα με τον όρο νοημοσύνη, αλλά η αλήθεια είναι πως όπως και να λέγεται είναι κάτι το εντυπωσιακό. Έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα μόνο το chatgpt και έχω διαβάσει ότι υπάρχουν πολύ πιο προηγμένα συστήματα. Ακόμα και σε αυτό όμως και μόνο ο τρόπος που μπορείς να κάνεις ερωτήσεις - συζήτηση και να καταλάβει τι θέλεις δεν πίστευα ότι θα ήταν κάτι που θα προλάβαινα να ζήσω, έμοιαζε επιστημονική φαντασία πριν λίγο καιρό. Δεν ξέρω σε πόσα χρόνια αλλά σίγουρα θα μας επηρεάσει πολύ, δεν θα είναι κάτι τύπου vr ή οτιδήποτε άλλο δηλαδή. Θα είναι κάτι αυτονήτο όπως οι υπολογιστές, τα κινητά και το internet και θα είναι παντού στη ζωή μας. "Νοημοσύνη" είναι ο μαρκετίστικος όρος αλλά πλέον χρησιμοποιείται παντού. Η επιστημονική ορολογία είναι συστήματα μηχανικής μάθησης. Προγράμματα που μπορούν και μαθαίνουν μόνα τους, μέσα φυσικά στο πλαίσιο που θα ορίσεις εσύ. Στην απόλυτη ουσία είναι εφαρμοσμένα μαθηματικά. Το μεγάλο twist της υπόθεσης είναι να ανακαλύψουμε στο τέλος ότι και εμείς δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από αυτόνομες μηχανές, όπου το αποτέλεσμα του οτιδήποτε κάνουμε να μήν είναι τίποτα περισσότερο από εφαρμοσμένα μαθηματικά. Τώρα για το πόσο θα μας επηρεάσει? Σκέψου το ίντερνετ πρίν 30 χρόνια. Πού ήμασταν και πώς ήταν η ζωή μας. Και τώρα δές το σήμερα. Έτσι θα είναι και με την ΑΙ. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:05 μμ από panther_512 3 1
mrmerfeor4 Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:09 μμ 2 hours ago, panther_512 said: Οι εφαρμογές ΑΙ για αύξηση παραγωγικότητας και καλύτερη εξυπηρέτηση περιορίζονται μόνο από τη φαντασία μας. Ναι άλλα 4 ταμία δεν μπορούν να είναι ανοιχτά για κάποιο λόγο, έχω ακουστή τα πάντα στο ΕΛΤΑ Πειραιά και από τι βλέπω δεν έχει μεγάλη διάφορα από την περιοχή μου.
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 02:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:15 μμ 4 ώρες πριν, doubleh είπε Η ΑΙ ειναι η τέλεια δικαιολογία τώρα που τελειώσανε τα λεφτά στη Δύση. Ο εργαζόμενος φταίει γιατι δεν χρησιμοποιεί σωστά την ΤΝ, ο άνεργος φταίει που δεν προσαρμοστηκε. Μόνο αυτοί που τα φάγανε δεν φταίνε. Η ΤΝ ειναι ανέκδοτο προς το παρόν από μόνη της. Σου λέει θα στα κάνω εγώ, θα σε αντικαταστησω . Στα ψιλά γράμματα όμως λέει και μην με εμπιστεύεσαι, πρέπει να ελέγχεις. Όταν φτάσουν οι εταιρείες ΤΝ να αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα ανησυχήσω. Μέχρι τότε ειναι μάρκετινγκ κ παπατζα, για τσεο, πολιτικούς και τεχνολαγνους. To θεμα ειναι οτι τα λεφτα δεν τελειωσαν. Αντιθετως φτιαχνουν ολο και περισσοτερα εξου και ο πληθωρισμος. Το προβλημα ειναι αυτο το 1% παγκοσμιως που εχει μαζεψει ολο το χρημα με σκοπο σιγα σιγα να εξαφανιζεται η μεσαια ταξη που πρακτικα ειναι η πλειοψηφια στον κοσμο μας και ο πυρηνας της οικονομιας μας. Πριν χρονια δεν ειχαμε εναν μασκ εναν gate με 300 και 400 δις περιουσια υπηρχαν αυτοι με 10 20 30 δις ουτε υπηρχαν εταιριες με 3 τρις υπηρχαν αυτες με 500 600 δις. Εχει συσσωρευτει το χρημα στο 1% του κοσμου και τρεχει ο μικρομεσαιος να βρει που πανε τα χρηματα που του κλεβουν απο την τσεπη καθημερινα το 1% των πλουσιων. Οποτε οπως σωστα ειπες η ΤΝ ειναι μια ακομα δικαιολογια και αν δεν αλλαξει κατι σε 20 χρονια θα εχουμε το 0.1% των πλουσιων με 3-4 τρις ο καθενας και ο μικρομεσαιος θα περιμενει τα μιζερα επιδοματα για να ψωνισει για να φαει.
panther_512 Δημοσ. Τρίτη στις 02:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:20 μμ 10 minutes ago, mrmerfeor4 said: Ναι άλλα 4 ταμία δεν μπορούν να είναι ανοιχτά για κάποιο λόγο, έχω ακουστή τα πάντα στο ΕΛΤΑ Πειραιά και από τι βλέπω δεν έχει μεγάλη διάφορα από την περιοχή μου. Δεν έχω άποψη, δεν μένω Ελλάδα. Απλά παρουσίασα μία εντυπωσιακή λύση τεχνητής νοημοσύνης που σε συνεργασία με τον άνθρωπο βελτιώνει τρομερά την παραγωγικότητα.
bbbb Δημοσ. Τρίτη στις 02:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:41 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zio10 είπε Ακόμα και σε αυτό όμως και μόνο ο τρόπος που μπορείς να κάνεις ερωτήσεις - συζήτηση και να καταλάβει τι θέλεις δεν πίστευα ότι θα ήταν κάτι που θα προλάβαινα να ζήσω, έμοιαζε επιστημονική φαντασία πριν λίγο καιρό. Ακριβώς έτσι. Για εμάς που βλέπαμε στα 80-90s τον ΚΙΤΤ είναι σαν να μιλάς στο αμάξι,χωρίς το αμάξι. Εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να προλάβω και το αυτόνομο αυτοκίνητο Επεξ/σία Τρίτη στις 02:41 μμ από bbbb 2 1
iorant Δημοσ. Τρίτη στις 05:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:53 μμ Με αγωνία παρακολουθώ τα τρις δολλάρια που ανταγωνίζονται ποιος θα προλαβει να βάλει να αποκτήσει το πλεονέκτημα και αναρωτιέμαι "γιατί τόσος αγώνας για το ποιος θα κυριαρχήσει;" μήπως η ΤΝ θα πιέσει υπερβολικά τα δικαιώματα του εργαζόμενου; Μήπως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ελεγχθεί ο πληθυσμός της γης; Μήπως ξημερώνει άνιση μάχη για επιβίωση στην ζωή και στην αγορά εργασίας; Μήπως τα παιδιά μας τα έχουμε καταδικάσει σε μια σκλαβιά δίχως τέλος; Ξέρω ότι η ΤΝ ακόμα δεν είναι σε θέση να μας εκτοπίσει , αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι το 2030 τα πράγματα θα είναι έτσι...
DrFreeman Δημοσ. Τρίτη στις 06:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:04 μμ 9 hours ago, panther_512 said: Απίστευτο, νόμιζα πως τα δικαστήρια είναι κλειστά τέτοια ώρα! 2
safridia Δημοσ. Τρίτη στις 06:09 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:09 μμ Και για ποιον θα κανει ολο το εργο που θα κανει η ΤΝ και η ρομποτικη; Για να ικανοποιησει τον ευατο της η τους ανθρωπους;
Black Demis Δημοσ. Τρίτη στις 09:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:17 μμ 3 hours ago, safridia said: Και για ποιον θα κανει ολο το εργο που θα κανει η ΤΝ και η ρομποτικη; Για να ικανοποιησει τον ευατο της η τους ανθρωπους; σχεδόν σε ολη την ιστορία της ανθρωπότητας ο πληθυσμός ειναι τόσος όσο χρειαζεται η κοινωνία και σαν συνεπεια και θέσεις εργασίας κλπ... οταν η ΤΝ φτάσει σε πολύ σοβαρό επίπεδο σε συνδυασμό με ρομποτική σιγά σιγά δεν θα χρειαζεται να υπάρχει τοσο μεγάλος πληθυσμός..... και θα αυτορρυθμίζεστε η κατάσταση καθώς περισσότεροι πλεον δεν θα ειναι σε θεση να κανουν οικογενια και παιδια και η γεννήσεις θα πεσουν δραματικα και με τον καιρο θα συρρικνωθεί και ο πλιθισμος και θα φτασει στα ζητούμενα επιπεδα για την εποχη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα