Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2025 στις 2:38 ΜΜ, armagedwnn είπε

Στο έγραψα και στο άλλο θέμα αλλά ας κάνουμε μια καλύτερη ανάλυση εδώ.

Γενικά στις ντομάτες υπάρχουν άπειρα υβρίδια και στο τέλος είναι θέμα γούστου.

Νομίζω οι καλύτερες ντομάτες γενικά είναι από αναριχόμενα υβρίδια (που είναι κυρίως για θερμοκήπια) ekstasi, belladona, elpida οι κορυφαίες και με την σειρά αυτή.

Δεύτερον παίζει ρόλο ο τόπος παραγωγής, όσο μεγαλύτερο υψόμετρο τόσο πιο κρύα νερά οπότε και η ντομάτα αντέχει περισσότερο όταν κόβεται, δεν γίνεται μαλακή για μια εβδομάδα εκτός ψυγείου.

Προσωπικά έχω φάει την "γνήσια" ροζ ντομάτα ναι έχει γεύση αλλά η υφή είναι αηδιαστική για τα γούστα μου. 

Οπότε θα σου πρότεινα να βρεις το υβρίδιο που σου αρέσει π.χ. ekstasi το χειμώνα λογικά θα βρίσκεις μόνο από Κρήτη και θερμοκηπίου εννοείτε. Το καιλοκαίρι- Φθινόπωρο που είναι η εποχή τους υπάρχουν κάποιες πολύ καλές επιλογές.

Υ.Γ.: Ντοματίνια Lobello νομίζω παίζουν μόνα τους.

υπαρχει και η primadona😁,  η οποια ειναι ιδια με την  belladona και σε γευση,και σε εμφανιση,το κλασικο μυτακι που κανει στην κορυφη . μεσα εχουν πρασινο χρωμα στον καρπο ,αυτες αγοραζω χρονια  απο λαικη -παραγωγο .αρχισε πριν 2 εβδομαδες στα 2,5 και τωρα ειναι στο 1,5,που μεγαλωσε η παραγωγη.μου αρεσουν αυτες οι 2 ποικιλιες.

υπαρχει μια ακομα που καθε χρονο μου την λεει αλλα δεν την θυμαμαι,εχει δυσκολο ονομα να το θυμηθω.αλλα εκεινη ειναι χωραφισια και θα βγει στην μεση καλοκαιριου και δεν τρωει φαρμακα.ειναι και η μοναδικη ποικιλια που δεν βγαζει ζουμια στην σαλατα.ειναι η πιο νοστιμη απο αυτες τις ποικιλιες.θα τον ρωτησω μεθαυριο.

η ελπιδα επισης εχει καλη γευση αλλα βγαζει πολλα ζουμια στην σαλατα.

οι παραγωγοι προτιμουν την εκσταση γιατι δινει μεγαλη γεματη σαρκα-ντοματα και ειναι καλη για το κοστος παραγωγης αναλογια με το ζυγι.

οι τιμες που λετε για καλη ντοματα ειναι εξωφρενικες για την εποχη.μονο για χειμωνα η' εαν τωρα το καλοκαιρι τα χτυπησει η γνωστη πεταλουδα και μικρυνει την παραγωγη. τον χειμωνα κανονικα δεν πρεπει να τρωμε.οχι οτι οι καλοκαιρινες θερμοκηπιου ειναι καλυτερες αλλα τον χειμωνα τρωνε περισοτερα χημικα και ορμονες.εαν αγορασω,εκει προτιμω ντοματινια.μου αρεσουν απο τον ΑΒ αυτα που ερχονται μετα τον γεναρη μεχρι τον μαιο,ειναι απο το λασιθι ενος παραγωγου.τα εβγαζε μεχρι περσυ στρογγυλα αλλα φετος τα μεγαλωσε και τα εκανε λιγο πιο μακροστενα,τιμη 4, κατι στην αρχη και μετα την ανοιξη 3,87.κανουν και υπεροχη σαλτσα .

καλοκαιρι για σαλτσα τα γνωστα μας ρομα,0,60 το κιλο,κανεις και βαζα για τον χειμωνα εαν σαρεσει.

υδροπονιας δεν με τρελλαναν

συμφωνω για την ορεινη και την αντοχη αλλα πιστευω οτι οι ντοματες που μεγαλωνουν διπλα στην θαλλασα ειναι πιο νοστιμες.οι παραγωγοι που αγοραζω ειναι ολοι απο θαλασσινες καλιεργειες.

2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ακόμα και εκεί (στο "μόνος" σου) μπορεί να γλυτώσεις τα φάρμακα αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις γευστική ντομάτα. Καθώς το κυριότερο πρόβλημα της εποχής μας ως προς όλα τα λαχανικά, φρούτα, κλπ είναι ο....σπόρος.

Αν έχει κάποιος άκρες σε κάνα χωριό από κάνα μπάρμπα που κρατάει σπόρο από παλιά και δεν έχει μπει στο τριπάκι των υβριδίων, έχει καλώς. Διαφορετικά ξεκινάμε με αρνητικό "γκολ απ' τα αποδυτήρια" 

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Υπάρχει μία προσπάθεια αναφορικά με τη διατήρηση σπόρων το "Πελίτι"

Λεπτομέρειες δεν ξέρω (υπάρχουν οι σχετικές πληροφορίες στο παραπάνω link) αφού δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω, καθώς ζώντας σε διαμέρισμα και χωρίς να υπάρχει "πίσω" μου χωριό, ακόμα και να είχα τον όποιο φοβερό σπόρο δεν θα είχα τι να τον κάνω (πέρα από καμιά ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι, που ήδη έχω, αλλά τι να χωρέσει και εκεί; :()

με προλαβες,ηθελα να το πω στο πρωτο σου ποστ.

αυτος δωριζει αρχαιους ελληνικους σπορους σε οποιον θελει να κανει παραγωγη,με τον ορο μετα να επιστρεψεις μια ποσοτητα πισω και εσυ για να μπει την τραπεζα σπορων που διαθετει και ετσι να υπαρχει συνεχεια διαθεσιμοτητα.

περσυ εαν θυμαμαι ειχε παει και ο ακης να τον παρουσιασει στην εκπομπη του.

Επεξ/σία από mike15
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Ειδικά να μείνεις μακριά από κηπευτικά Κρήτης…

Συμφωνώ. ΜΑΚΡΙΑ απο κηπευτικά Κρήτης. Είναι το νούμερο 2 μαζί με τα εμβόλια σε θανάτους. Ειδικά στην Ελλάδα που απο Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο τρώει κηπευτικά Κρήτης. 

• Confused 1
Δημοσ.
13 hours ago, mike15 said:

υπαρχει και η primadona😁,  η οποια ειναι ιδια με την  belladona και σε γευση,και σε εμφανιση,το κλασικο μυτακι που κανει στην κορυφη . μεσα εχουν πρασινο χρωμα στον καρπο ,αυτες αγοραζω χρονια  απο λαικη -παραγωγο .αρχισε πριν 2 εβδομαδες στα 2,5 και τωρα ειναι στο 1,5,που μεγαλωσε η παραγωγη.μου αρεσουν αυτες οι 2 ποικιλιες.

υπαρχει μια ακομα που καθε χρονο μου την λεει αλλα δεν την θυμαμαι,εχει δυσκολο ονομα να το θυμηθω.αλλα εκεινη ειναι χωραφισια και θα βγει στην μεση καλοκαιριου και δεν τρωει φαρμακα.ειναι και η μοναδικη ποικιλια που δεν βγαζει ζουμια στην σαλατα.ειναι η πιο νοστιμη απο αυτες τις ποικιλιες.θα τον ρωτησω μεθαυριο.

η ελπιδα επισης εχει καλη γευση αλλα βγαζει πολλα ζουμια στην σαλατα.

οι παραγωγοι προτιμουν την εκσταση γιατι δινει μεγαλη γεματη σαρκα-ντοματα και ειναι καλη για το κοστος παραγωγης αναλογια με το ζυγι.

οι τιμες που λετε για καλη ντοματα ειναι εξωφρενικες για την εποχη.μονο για χειμωνα η' εαν τωρα το καλοκαιρι τα χτυπησει η γνωστη πεταλουδα και μικρυνει την παραγωγη. τον χειμωνα κανονικα δεν πρεπει να τρωμε.οχι οτι οι καλοκαιρινες θερμοκηπιου ειναι καλυτερες αλλα τον χειμωνα τρωνε περισοτερα χημικα και ορμονες.εαν αγορασω,εκει προτιμω ντοματινια.μου αρεσουν απο τον ΑΒ αυτα που ερχονται μετα τον γεναρη μεχρι τον μαιο,ειναι απο το λασιθι ενος παραγωγου.τα εβγαζε μεχρι περσυ στρογγυλα αλλα φετος τα μεγαλωσε και τα εκανε λιγο πιο μακροστενα,τιμη 4, κατι στην αρχη και μετα την ανοιξη 3,87.κανουν και υπεροχη σαλτσα .

καλοκαιρι για σαλτσα τα γνωστα μας ρομα,0,60 το κιλο,κανεις και βαζα για τον χειμωνα εαν σαρεσει.

υδροπονιας δεν με τρελλαναν

συμφωνω για την ορεινη και την αντοχη αλλα πιστευω οτι οι ντοματες που μεγαλωνουν διπλα στην θαλλασα ειναι πιο νοστιμες.οι παραγωγοι που αγοραζω ειναι ολοι απο θαλασσινες καλιεργειες.

με προλαβες,ηθελα να το πω στο πρωτο σου ποστ.

αυτος δωριζει αρχαιους ελληνικους σπορους σε οποιον θελει να κανει παραγωγη,με τον ορο μετα να επιστρεψεις μια ποσοτητα πισω και εσυ για να μπει την τραπεζα σπορων που διαθετει και ετσι να υπαρχει συνεχεια διαθεσιμοτητα.

περσυ εαν θυμαμαι ειχε παει και ο ακης να τον παρουσιασει στην εκπομπη του.

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες που γίνονται γρήγορα ειδικά το καλοκαίρι, οι bobcat ας πούμε είναι μεγάλες σε μέγεθος δεν έχουν ευαίσθητο φυτό αλλά κάνουν ξύλο στην μέση. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η πικιλία, αλλά η υπήρχε η mountain spring, αρκετά νόστιμη ποικιλία.

Δεν πάιζουν ορμόνες γενικά στις Ελληνικές ντομάτες.

Νομίζω σε αυτό με την θάλασσα θα συμφωνήσω, γι' αυτό οι πιο ωραίες από ορεινές παραθαλάσσιες περιοχές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, armagedwnn είπε

ορμόνες γενικά στις Ελληνικές ντομάτες.

καποιοι χρησιμοποιουν μεσα στα λιπασματα.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, mike15 είπε

καποιοι χρησιμοποιουν μεσα στα λιπασματα.

Οι ορμόνες έχουν απαγορευτεί τουλάχιστον 10 χρόνια και χρησιμοποιούνται βομβίνοι. Αυτο με τις ορμόνες που λες σε λιπάσματα το ακουω πρωτη φορα και ειμαι επαγγελματίας παραγωγός 25 χρονια και σχεδον αλλα τοσα μεσα στα θερμοκήπια..
Μη λεμε οτι θελουμε ή οτι εχουμε ακουσει να λεει καποιος καπου..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mike15 είπε

υπαρχουν και κακοι καλιεργητες,δεν ειναι φαντασια αυτο και δεν ειναι ολοι σωστοι.

εγω παντως μιαλω για ορμονες καρποδεσης.

https://www.geoponiko-parko.gr/products/products-categories/lipasmata-ormones/rythmistes-anaptyksis-ormones/1080-detail

Δεν μιλισες πανω για κακους καλλιεργητές αλλα τους εβαλες ολους σε ενα τσουβαλι.. Και εγω εχω ακουσει οτι καποιοι  καταπολεμουν τουτα με κατσαριδοκτωνα και βακτήρια μα αντιβιώσεις για ζωα τι μου λες τωρα... Να βγω να πω οτι ολοι ειναι ετσι; Συνεχως γινονται ελεγχοι αν το ρισκαρουν καθε φορα, μπράβο τους

Για το litosen που εστειλες, σε προκαλώ να το βαλεις σε ενα θερμοκήπιο για να δεσουν και αν δεν χασεις την ανθοταξία να μου πεις οτι θες. Εχω βαλει και απο αυτο και το μονο που θα σου κανει ειναι κατω απο συγκεκριμένες συνθήκες να σου δυναμώσει λιγο τους ανθους. δεν θα δεσουν.

και εξαλου το litosen ειναι εγκεκριμένο φυτοφάρμακο, δεν ειναι κατι παρανομο. Ασχετος αν δουλευει καλα ή οχι.

Επεξ/σία από gorge18
Δημοσ.

δεν ειμαι παραγωγος,για να ξερω τα προιοντα λιπανσης και ορμονων.κατι σαν αυτο,απο αυτα το εβαζε ο πατερας μου σε ενα μικροχωρο οταν μεγαλωνε ντοματες στον κηπο μας.,δεν ειναι κατι το αγνωστο.για τετοιου ειδους ορμονες μιλησα γενικα για ολους τους παραγωγους.

τωρα,το οτι εισαι σωστος δεν σημαινει οτι ολοι ειναι.ουτε χρειαζεται να μιλας εξ ονοματος ολων.εχουν βγει ουκ ολιγες φορες περιπτωσεις αθεμητων καλιεργειων η' νοθειας η' χρησης φαρμακων. πριν λιγο μιλησαμε για το μελι και τι οργια γινονται.

μην κανεις θεμα κατι που ειναι γνωστο,δεν εχει νοημα επειδη ξερεις τι σου γινεται να υπερασπιζεσαι τους κακους,η' οτι δεν υπαρχουν.παντου υπαρχουν ασυνειδητοι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mike15 είπε

δεν ειμαι παραγωγος,για να ξερω τα προιοντα λιπανσης και ορμονων.κατι σαν αυτο,απο αυτα το εβαζε ο πατερας μου σε ενα μικροχωρο οταν μεγαλωνε ντοματες στον κηπο μας.,δεν ειναι κατι το αγνωστο.για τετοιου ειδους ορμονες μιλησα γενικα για ολους τους παραγωγους.

τωρα,το οτι εισαι σωστος δεν σημαινει οτι ολοι ειναι.ουτε χρειαζεται να μιλας εξ ονοματος ολων.εχουν βγει ουκ ολιγες φορες περιπτωσεις αθεμητων καλιεργειων η' νοθειας η' χρησης φαρμακων. πριν λιγο μιλησαμε για το μελι και τι οργια γινονται.

μην κανεις θεμα κατι που ειναι γνωστο,δεν εχει νοημα επειδη ξερεις τι σου γινεται να υπερασπιζεσαι τους κακους,η' οτι δεν υπαρχουν.παντου υπαρχουν ασυνειδητοι.

Δεν υπερασπίζομαι κανεναν και ειδες οτι ανεφερα και κακους καλλιεργητές τι κανουν στο προηγουμενο μυνημα μου. 

Εχθες εγραψε αλλος μακρια απο τα κυπευτικα κρητης μετα γραφεις εσυ ορμονες σε λιπασματα  απλα τσουβαλιαζοντας τους παντες. και εσυ τωρα λες οτι δεν ειναι ολοι ετσι και αν το εγραφες στο πρωτο σου μυνημα δεν θα εγραφα κατι. 
Δεν μπορω εγω καθε χρονο να πληρωνω ελεγχους και πιστοποιησεις για να ερθει ενας ακυρος σε ενα φορουμ να γραψει οτι ολοι βαζουν ορμονες και μακρια. 
Καπου λιγο να ξερουμε τι λεμε.

Δημοσ.

Παίζει να μην είναι όλες οι ορμόνες και τα λιπάσματα καρκινογόνα πάντως. Μην τα αφορίζουμε όλα επειδή οι παλιοί έβαζαν μόνο κοπριά.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, gorge18 είπε

και εσυ τωρα λες οτι δεν ειναι ολοι ετσι και αν το εγραφες στο πρωτο σου μυνημα δεν θα εγραφα κατι.

τωρα να μιλαμε για τα αυτονοητα? δεν εχω  κανενα λογο να γραψω οτι θες εσυ.αν αυτο καταλαβες επειδη θιγεσαι δικιαωμα σου.εισαι εκπροσωπος των ελληνων παραγωγων? εσυ τους ξερεις ολους? εαν οχι πως ξερεις τι λες εσυ?

Δεν μπορω εγω καθε χρονο να πληρωνω ελεγχους και πιστοποιησεις για να ερθει ενας ακυρος σε ενα φορουμ να γραψει οτι ολοι βαζουν ορμονες και μακρια. 
Καπου λιγο να ξερουμε τι λεμε.

και εσυ εγραψες οτι δεν μπαινουν ορμονες και μολις εδωσα λινκ αμεσως το γυρισες και ειπες οτι βαζεις,αρα εισαι και εσυ ακυρος,γιαυτο μην παριστανεις τον ρομπεν των δασων των παραγωγων.σου εξηγησα τωρα αν δεν θες να καταλαβεις,δικαιωμα σου.το ποσο γνωριζω μετα απο ενα μακροσκελες κειμενο που εγραψα μονο ακυρο δεν με λες

και σιγουρα δεν τρωμε χορτο,το αλλο χορτο,το κουτοχορτο,οχι την ντοματα.ουτε θα μας ταισει και κανεις,

δεν σου καταλογισα τιποτα προσωπικο,εσυ το κανεις προσωπικο και μιλας σαν εκπροσωπος,των παραγωγων οτι ειναι ολοι καλοι.ε δεν ειναι.εχει τοσα νηματα εδω που παραπονιουνται ,μπες να στηριξεις ολους τους παραγωγους γιατι εμεις δεν ξερουμε  η' αυτους που δεν θελουν να ξερουμε.

44 λεπτά πριν, phanispal είπε

Παίζει να μην είναι όλες οι ορμόνες και τα λιπάσματα καρκινογόνα πάντως. Μην τα αφορίζουμε όλα επειδή οι παλιοί έβαζαν μόνο κοπριά.

αν και συμφωνω φιλε φανη,οι παλιοι δεν θελανε να βγαλουν 10 τονους απο ενα χωραφι που μπορει να παραξει 2 τονους,ολα στον βωμο της υπερπαραγωγης,ουτε βγαζανε ντοματες η' πατατες κ.λ.π που ειναι λες και βγηκαν απο κλωνοποιηση μοντελλων,αφθαρτες ,λουστραρισμενες ,να γυαλιζουν.αυτα δεν γινονται με φυσικο τροπο.εαν ειναι βλαβερα η' οχι ας πουν οι ειδικοι,φυσιολογικα για το προιον παντως δεν ειναι,τουλαχιστον για εμας τους παλιους καταναλωτες.και απο γευση ,κορμαρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mike15 είπε

εσυ εγραψες οτι δεν μπαινουν ορμονες και μολις εδωσα λινκ αμεσως το γυρισες και ειπες οτι βαζεις,αρα εισαι και εσυ ακυρος,

Στο μυαλό σου έχεις άλλου είδους ορμόνες. Πίστεψε με. 

Και οπως και εσυ λες, αλλιως θα φτιαξεις 2-3 φυτα που θα βαλεις για το σπιτι και αλλιως για παραγωγη. Ειναι διαφορετικα πραγματα. πχ εγω ετσι και βαλω κοπρια περισσοτερο κακο θα κανω παρα καλο γιατι θα φερω μικροοργανισμους μεσα που δεν θελω

Επεξ/σία από gorge18
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gorge18 είπε

Στο μυαλό σου έχεις άλλου είδους ορμόνες. Πίστεψε με. 

τωρα εγινες και mindreader 😂.οπως εχεις και εσυ αλλους παραγωγους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mike15 είπε

τωρα εγινες και mindreader 😂.οπως εχεις και εσυ αλλους παραγωγους.

Κοίτα, μιας και λες και εσύ ότι δεν είσαι παραγωγός, σου εξηγώ ήρεμα για να υπάρχει μια εικόνα:
Παλαιότερα, υπήρχαν όντως σκευάσματα με καθαρές ορμόνες για καρπόδεση, αλλά έχουν απαγορευτεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια για λόγους ασφαλείας. Πλέον, η καρπόδεση γίνεται φυσικά — κυρίως με βομβίνους.

Αυτό που έστειλες, όπως το Litosen, δεν είναι «ορμόνη» με την παλιά έννοια. Είναι εγκεκριμένο σκεύασμα με πολύ περιορισμένη δράση και μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν έγραψα οτι το έχω δοκιμάσει, ειπα οτι δεν κάνει τη διαφορά που νομίζεις.

Αν θες να μαθαίνεις και να ενημερώνεσαι, καλώς. Αλλά αν ο σκοπός είναι να βρεις κάτι για να την πεις ή να τσουβαλιάζεις τους παραγωγούς με υπονοούμενα, χωρίς εμπειρία, τότε δεν έχει νόημα συζήτηση.

Καλό είναι να μιλάμε με γνώση και όχι με εντυπώσεις από τον κήπο ή «αυτό έβαζε ο πατέρας μου». Αλλιώς μιλάμε για 2-3 φυτά σε μια αυλή, αλλιώς για παραγωγή που περνάει από ελέγχους, πιστοποιήσεις και απαιτεί επαγγελματική διαχείριση.

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά τουλάχιστον ας λέμε αλήθειες και με καθαρή εικόνα του τι ισχύει. Όχι υποθέσεις και γενικεύσεις.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Κοίτα, μιας και λες και εσύ ότι δεν είσαι παραγωγός, σου εξηγώ ήρεμα για να υπάρχει μια εικόνα:
Παλαιότερα, υπήρχαν όντως σκευάσματα με καθαρές ορμόνες για καρπόδεση, αλλά έχουν απαγορευτεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια για λόγους ασφαλείας. Πλέον, η καρπόδεση γίνεται φυσικά — κυρίως με βομβίνους.

Αυτό που έστειλες, όπως το Litosen, δεν είναι «ορμόνη» με την παλιά έννοια. Είναι εγκεκριμένο σκεύασμα με πολύ περιορισμένη δράση και μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Δεν έγραψα οτι το έχω δοκιμάσει, ειπα οτι δεν κάνει τη διαφορά που νομίζεις.

Αν θες να μαθαίνεις και να ενημερώνεσαι, καλώς. Αλλά αν ο σκοπός είναι να βρεις κάτι για να την πεις ή να τσουβαλιάζεις τους παραγωγούς με υπονοούμενα, χωρίς εμπειρία, τότε δεν έχει νόημα συζήτηση.

Καλό είναι να μιλάμε με γνώση και όχι με εντυπώσεις από τον κήπο ή «αυτό έβαζε ο πατέρας μου». Αλλιώς μιλάμε για 2-3 φυτά σε μια αυλή, αλλιώς για παραγωγή που περνάει από ελέγχους, πιστοποιήσεις και απαιτεί επαγγελματική διαχείριση.

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά τουλάχιστον ας λέμε αλήθειες και με καθαρή εικόνα του τι ισχύει. Όχι υποθέσεις και γενικεύσεις.

δεν ειμαι εγω αυτος που αρχισε να μιλαει εριστικα.αν ειχες τοποθετηθει ετσι θα βγαζαμε μια ακρη.

σε φορουμ εισαι και ειδκα στο ινσομνια,μην περιμενεις την απολυτη αληθεια και τις μη γενικευσεις.

στο ξαναλεω ,μην εισαι τοσο ευθικτος,δεν εισαι εσυ το θεμα,οπως και να το κανουμε οπως ολοι οι κλαδοι υπαρχουν σωστοι και κακοι επαγγελματιες.εαν τωρα εσυ θες να υπερασπιστεις και τους λιγους κακους ,καντο αλλα φορουμ ειναι θα ακουσεις τα παντα,μην το πολεμας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...