atheatos Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Αν το iPad έκανε ότι ένα MacBook δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του MacBook…. Αν και η Apple το πάει σιγά να το αλλάξει αυτό , πρώτα με το hardware και τώρα με το software.
petran1790 Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου Εχω την εντυπωση οτι οντως θα το αλλαξει σιγα σιγα αυτο (δεν νομιζω να γινουν ποτε ιδια ομως) .. αλλα θα ερθει με ταυτοχρονη αυξηση τιμων και τα iPad Pro θα κυμαινονται στα επιπεδα των Macbook...
Jmanol000 Δημοσ. 6 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2 ώρες πριν, petran1790 είπε Εχω την εντυπωση οτι οντως θα το αλλαξει σιγα σιγα αυτο (δεν νομιζω να γινουν ποτε ιδια ομως) .. αλλα θα ερθει με ταυτοχρονη αυξηση τιμων και τα iPad Pro θα κυμαινονται στα επιπεδα των Macbook... Ε νταξει γενικά είναι πολύ ακριβά τα iPad Pro . 1500 για το 13 χωρίς τίποτα , βάλε και 300 το keyboard και κοστίζει όσο το βασικό MacBook Pro με το μισό χώρο και τη μισή ραμ 2 ώρες πριν, atheatos είπε Αν το iPad έκανε ότι ένα MacBook δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης του MacBook…. Αν και η Apple το πάει σιγά να το αλλάξει αυτό , πρώτα με το hardware και τώρα με το software. Νταξει εννοείται ότι πρέπει να είναι συσκευές που θα συνεργάζονται και η μία δεν θα καλύπτει την άλλη αλλά και πάλι προσπαθώ να βγάλω άκρη ως προς την χρησιμότητα του ipad αν και κάτοχος iPad Pro Στις 5/6/2025 στις 12:48 ΠΜ, Jiakometi είπε Στην αρχή (2013) το κορόιδευα και έλεγα ότι ίσως είναι η μοναδική συσκευή Apple που δεν θα αγοράσω. Μου έκαναν ένα iPad δώρο όμως, και σιγά - σιγά διαπίστωνα ότι το desktop μου το χρειαζόμουν όλο και λιγότερο …. Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, που το iPad το έχω σαν το τηλέφωνο. Σχεδόν πάντα μαζί μου και στο σπίτι το 80% του χρόνου μου σε υπολογιστή το περνάω με αυτό. Στις 5/6/2025 στις 11:08 ΠΜ, billdanos είπε Όλα εξαρτώνται από τι δουλειές κάνεις καθημερινά. Η γρήγορη απάντηση είναι πως ένα iPad δεν θα σου αντικαταστήσει στο 100% το laptop ή το desktop αλλά σίγουρα θα είναι μια χαρά για το 80% περίπου των εργασιών. Είναι μια χαρά για κατανάλωση περιεχόμενου, μια χαρά για εργασία σε Office Apps, μια χαρά για web browsing, μουσική, video, κλπ και ακόμη και μια χαρά για τυπική επεξεργασία video (χρησιμοποιώ το iPad Pro M4 για video editing με Da Vinci Resolve και Final Cut). Τα πράγματα δυσκολεύουν όμως όταν χρειάζεσαι πιο πολύπλοκες εφαρμογές τις οποίες μέχρι τώρα τις δούλευες σε desktop mode και στο iPad λειτουργούν πιο περιορισμένα. Για παράδειγμα, έχεις photoshop στο iPad αλλά ο τρόπος χρήσης του δεν εχει καμία σχέση με το desktop μιας και δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα ανοιχτά διαφορετικά αρχεία κλπ ώστε να κάνεις ας πούμε μια νέα σύνθεση, δεν έχεις διαθεσιμα όλα τα φίλτρα, λειτουργίες, κλπ κλπ κλπ… Πιο πολύ λοιπόν το έχεις σαν συμπληρωματικό εργαλείο παρά σαν ένα αντικαταστάτη του laptop/desktop. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται πως και για office apps με τα οποία ασχολούμαι εγώ λόγω κλάδου το MacBook κάνει καλύτερη δουλειά λόγω aspect ratio ή μάλλον μου δίνει καλύτερη εμπειρία όταν έχω πολλά παράθυρα ανοιχτά και βλέπω κάτι καθώς γράφω επίσης τα gestures με το trackpad και οι λειτουργίες που έχει είναι όσο ναναι καλύτερες με αποτέλεσμα να είναι ισχυρότερο εργαλείο από το ipad ακόμα και σε καταστάσεις που δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει διαφορά
atheatos Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Jmanol000 είπε Ε νταξει γενικά είναι πολύ ακριβά τα iPad Pro . 1500 για το 13 χωρίς τίποτα , βάλε και 300 το keyboard και κοστίζει όσο το βασικό MacBook Pro με το μισό χώρο και τη μισή ραμ Νταξει εννοείται ότι πρέπει να είναι συσκευές που θα συνεργάζονται και η μία δεν θα καλύπτει την άλλη αλλά και πάλι προσπαθώ να βγάλω άκρη ως προς την χρησιμότητα του ipad αν και κάτοχος iPad Pro Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται πως και για office apps με τα οποία ασχολούμαι εγώ λόγω κλάδου το MacBook κάνει καλύτερη δουλειά λόγω aspect ratio ή μάλλον μου δίνει καλύτερη εμπειρία όταν έχω πολλά παράθυρα ανοιχτά και βλέπω κάτι καθώς γράφω επίσης τα gestures με το trackpad και οι λειτουργίες που έχει είναι όσο ναναι καλύτερες με αποτέλεσμα να είναι ισχυρότερο εργαλείο από το ipad ακόμα και σε καταστάσεις που δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει διαφορά Αυτά που ήθελες μπορούσες να τα κάνεις και με ένα iPad Air . Δεν χρειαζόταν να πας στο pro. Το iPad Pro είναι κυρίως για αυτούς που χρειάζονται την κάμερα του για διάφορες εργασίες σχεδιασμού κτλ. Το workload σου γινόταν και με ένα απλό iPad εδώ που τα λέμε . Επαναλαμβανω αν ήταν το iPad ,ένα πλήρως laptop replacement, όλη η σειρά MacBooks θα πήγαινε σκουπίδια….Εγω χρησιμοποιώ το iPad κατά κόρον για αναζήτησή στο Internet και διαχείριση του server μου από απόσταση με remote desktop και των router μου. Δεν χρειάζεται να ανοίξω laptop παρά μόνο αν είναι κάτι που δεν γίνεται αλλιώς. Εχω iPad Pro 13 m1 και το απλό το iPad 2022 . Περισσότερο δουλεύω με το απλό μιας και είναι πιο φορητό από το pro. μια λύση προς το παρόν για σένα , είναι να έχεις κάποιο pc ανοιχτό και με remote desktop να δουλεύεις από το iPad . Επεξ/σία 6 Ιουνίου από atheatos
arxontas2323 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Μετα την σημερινή ανακοίνωση αλλάζουν πολλά πράγματα για το iPad…επιτέλους ακούνε τους χρήστες
aces Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, arxontas2323 είπε Μετα την σημερινή ανακοίνωση αλλάζουν πολλά πράγματα για το iPad…επιτέλους ακούνε τους χρήστες Καιρος ητανε...... οι αλλαγες που ανακοινωθηκαν ειναι αρκετα προσεγμενες δειχνει να καλυπτουν αρκετα κενα που υπαρχουν στο iPadOS..... Επεξ/σία 10 Ιουνίου από aces 1
zourman1981 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι θα το πάρουν και μερικές παλαιότερες συσκευές με A chip και μικρή RAM όπως το iPad mini 5 η το iPad 8 η 9ης γενιάς που είναι με 3 γίγα μνήμη ξέρω γω
aces Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δειχνει πολυ καλυτερη η εμπειρια χρησης σε iPadOS 26. macOS δεν θα ειναι τα iPad αλλα ειναι βηματα προς τη σωστη κατευθυνση Μεγαλες αλλαγες εχουμε σε default Photo app και Files (Αρχεια). Επεξ/σία 16 Ιουνίου από aces
Jmanol000 Δημοσ. 16 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 20 ώρες πριν, zourman1981 είπε το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι θα το πάρουν και μερικές παλαιότερες συσκευές με A chip και μικρή RAM όπως το iPad mini 5 η το iPad 8 η 9ης γενιάς που είναι με 3 γίγα μνήμη ξέρω γω Περίεργο ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το stage manager είναι καλά καλά m series exclusive
J0hn82 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Jmanol000 είπε Περίεργο ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το stage manager είναι καλά καλά m series exclusive Περιλαμβάνει ήδη και μη M series CPUs που μπορούν να αντεπεξέλθουν: https://support.apple.com/en-us/105075
bill_viper Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου 18 ώρες πριν, aces είπε Δειχνει πολυ καλυτερη η εμπειρια χρησης σε iPadOS 26. macOS δεν θα ειναι τα iPad αλλα ειναι βηματα προς τη σωστη κατευθυνση Μεγαλες αλλαγες εχουμε σε default Photo app και Files (Αρχεια). Μέχρι εκεί καλά ναι, οτιδήποτε παραπάνω θα κάνει την εμπειρία του iPad κακή. Το iPad (Pro ή μη) το επιλέγουμε για την ευκολία και τη ταχύτητα που σου δίνει η αφή σε σχέση με ένα MacBook. Με τα αρνητικά και τα θετικά του. Δε μας ενδιαφέρει και δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει και την οι 5-10-20 YouTubers που μας έχουν σπάσει τις μπάλες να γίνει το iPad MacBook!! 1
arxontas2323 Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, bill_viper είπε Μέχρι εκεί καλά ναι, οτιδήποτε παραπάνω θα κάνει την εμπειρία του iPad κακή. Το iPad (Pro ή μη) το επιλέγουμε για την ευκολία και τη ταχύτητα που σου δίνει η αφή σε σχέση με ένα MacBook. Με τα αρνητικά και τα θετικά του. Δε μας ενδιαφέρει και δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει και την οι 5-10-20 YouTubers που μας έχουν σπάσει τις μπάλες να γίνει το iPad MacBook!! με το ios26 σιγουρα θα εχουμε παραπανω επιλογες, και οι παραπανω επιλογες παντα ειναι ευπροσδεκτες... το μονο που ισως να ελεγα οτι θ ειχε ενδιαφερον να εβαζαν ειναι αυτο με τους πολλους χρηστες..ειδικα αμα εχεις παιδια(δεν εχω ακομα) βολευει.. αυτο που θα ηθελα σιγουρα ειναι να μπορω να βγαλω εναν φακελο(οχι στο dock) αλλα στην επιφάνεια με τις αλλες εφαρμογες...το εχω ψιλο καταφερει με συντομευση αλλα εχει διαδικασια... δεν εχω δουλεψει ακομα τα καινούρια files (περιμενω να βγει η Public beta για να την βαλω). Τέλος,επιτέλους ας αναγνωριζει η μουσικη app οτι αρχεια ηχου υπάρχουν στα files... με ενδιαφερει κυριως για τα podcast που ηχογραφω. Επεξ/σία 17 Ιουνίου από arxontas2323
aces Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Στις 17/6/2025 στις 11:17 ΠΜ, arxontas2323 είπε με το ios26 σιγουρα θα εχουμε παραπανω επιλογες, και οι παραπανω επιλογες παντα ειναι ευπροσδεκτες... το μονο που ισως να ελεγα οτι θ ειχε ενδιαφερον να εβαζαν ειναι αυτο με τους πολλους χρηστες..ειδικα αμα εχεις παιδια(δεν εχω ακομα) βολευει.. αυτο που θα ηθελα σιγουρα ειναι να μπορω να βγαλω εναν φακελο(οχι στο dock) αλλα στην επιφάνεια με τις αλλες εφαρμογες...το εχω ψιλο καταφερει με συντομευση αλλα εχει διαδικασια... δεν εχω δουλεψει ακομα τα καινούρια files (περιμενω να βγει η Public beta για να την βαλω). Τέλος,επιτέλους ας αναγνωριζει η μουσικη app οτι αρχεια ηχου υπάρχουν στα files... με ενδιαφερει κυριως για τα podcast που ηχογραφω. Οι default εφαρμογές της apple αρχεία files k photos app είναι με τις περισσότερες αλλαγές σε iOS/iPadOS 26. Αυτό στην επιφάνεια εργασίας ίσως έχει προστεθεί.
arxontas2323 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 2 ώρες πριν, aces είπε Οι default εφαρμογές της apple αρχεία files k photos app είναι με τις περισσότερες αλλαγές σε iOS/iPadOS 26. Αυτό στην επιφάνεια εργασίας ίσως έχει προστεθεί. το να βαλεις εναν φακελο; επισης θεωρω πολυ βολικο να θες να κατεβασεις κατι απο chrome(πχ) και να σε ρωταει που θες να το αποθηκευσεις...δεν ξερω αμα γινεται στο ipados26
aces Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε το να βαλεις εναν φακελο; επισης θεωρω πολυ βολικο να θες να κατεβασεις κατι απο chrome(πχ) και να σε ρωταει που θες να το αποθηκευσεις...δεν ξερω αμα γινεται στο ipados26 εδω ειναι μερικα απο το files app σε iPadOS 26. Μπορεις να κανεις customise folders κλπ / προσθηκη στο dock / μπορεις να αλλαξεις το default app για καθε τυπο αρχειου / νεα λειτουργία preview αρχειων κλπ. Κατι που δεν ειχαμε καθολου σε παλαιοτερες εκδοσεις σε iPad περιβαλλον. Και στο Photos (φωτογραφίες) app εχει βαλει νεες λειτουργίες/προσθηκες που θα τις δουμε στη τελικη εκδοση του iPadOS 26. Επεξ/σία 2 Ιουλίου από aces
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα