Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 7 minutes ago, lakis_eo said: Έχουμε από την μία τον Σάκη και τον Τάκη, φανατικούς υποστηρικτές ενός δισεκατομμυριουχου. Από την άλλη έχουνε εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές ότι στην καλύτερη είναι κάτω από 60ms, με αρκετούς να αναφέρουν πανω από 300ms. Να μην ξες ποιον να πιστέψεις https://www.facebook.com/groups/starlinkgreece τα μάτια σου στα speedtests Ελλήνων χρηστών. Βρήκες κι εσύ τρελό υποστηρικτή του Elon, lol.
Alani13 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, cpc464 είπε Στο μέλλον θα λέει ο πιτσιρικάς στο αμόρε "αυτή τη νυχτα θα ξαπλώσουμε να χαζέψουμε τον ουρανό με τα σταρλινκ". Τον ουρανό με τα φωτάκια
lakis_eo Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, Thresh είπε https://www.facebook.com/groups/starlinkgreece τα μάτια σου στα speedtests Ελλήνων χρηστών. Βρήκες κι εσύ τρελό υποστηρικτή του Elon, lol. Θα έκανα ένα κόπο να σου απαντήσω, αλλά βλέποντας ότι η αναφορά σου είναι από το facebook, θα είναι μάταιος κοπος. Σαν να προσπαθώ να μιλήσω στο facebook rouvas fan club, αν ο Σάκης είναι καλός τραγουδιστής.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 8 minutes ago, kisan said: Και άσε τους άλλους να σκάβουν για οπτικές. Και καλά κάνουν, αυτό είναι το μέλλον, το Starlink είναι εναλλακτική λύση. 2
ideal09 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, lakis_eo είπε Έχουμε από την μία τον Σάκη και τον Τάκη, φανατικούς υποστηρικτές ενός δισεκατομμυριουχου. Από την άλλη έχουνε εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές ότι στην καλύτερη είναι κάτω από 60ms, με αρκετούς να αναφέρουν πανω από 300ms. Να μην ξες ποιον να πιστέψεις Αφου το λες εσύ, έτσι θα είναι 50αριασε και μάλλον μπήκε σε κλιμακτήριο ο κυρ Λάκης. Μπαρμπάκο μου, έχει καιρό που είχε πέσει δραματικά κάτω από 40ms με ένα update πέρυσι και γενικότερα ρέπει προς τη μείωση. Υποστηρικτές "δισεκατομμυριουχου" δεν είμαστε, απλά λύσαμε ένα πρόβλημα που δεν λυνόταν με άλλον τρόπο, τρελό έτσι; 1
giorgoslouk Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Γιατί ρε παιδιά τόση εμπάθεια γι' αυτή την υπηρεσία; Όλοι εσείς που απολαμβάνετε 300άρες και 500άρες ftth ρωτήσατε αυτούς που έχουν τρία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Έβαλα το Σάββατο ένα Starlink τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας. Οι άνθρωποι είχαν τρία και η αλλαγή γι' αυτούς ήταν χαώδης. Μήπως να πήγαιναν στους τοπικούς wisp providers που με 40€ δίνουν 50; Εσείς θα πηγαίνατε; Προσωπικά θα πήγαινα ευχαρίστως και χ@στηκα αν το αφεντικό είναι δισεκατομμυριούχος ή ψυχάκιας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω σωστή υπηρεσία να κάνω δουλειά μου. Όσο για το ping και στα πέντε που έχω βάλει στα 20 ms το μέτρησα. Η δε ταχύτητα ήταν σε όλα 460/30. Επεξ/σία 4 Ιουνίου από giorgoslouk 4 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, giorgoslouk είπε Γιατί ρε παιδιά τόση εμπάθεια γι' αυτή την υπηρεσία; Όλοι εσείς που απολαμβάνετε 300άρες και 500άρες ftth ρωτήσατε αυτούς που έχουν τρία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Έβαλα το Σάββατο ένα Starlink τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας. Οι άνθρωποι είχαν τρία και η αλλαγή γι' αυτούς ήταν χαώδης. Μήπως να πήγαιναν στους τοπικούς wisp providers που με 40€ δίνουν 50; Εσείς θα πηγαίνατε; Προσωπικά θα πήγαινα ευχαρίστως και χ@στηκα αν το αφεντικό είναι δισεκατομμυριούχος ή ψυχάκιας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω σωστή υπηρεσία να κάνω δουλειά μου. Όσο για το ping και στα πέντε που έχω βάλει στα 20 ms το μέτρησα. Η δε ταχύτητα ήταν σε όλα 460/30. Η διαφορά με τον ψυχακια στην εξίσωση όμως είναι πως αν ξυπνήσει στραβά μια μέρα θα στο κόψει για πλάκα γιατί δεν θα σε γουστάρει ξαφνικά σαν χώρα ή θα του το ζητήσει κάποιος από τους φίλους του. 2
ideal09 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Η διαφορά με τον ψυχακια στην εξίσωση όμως είναι πως αν ξυπνήσει στραβά μια μέρα θα στο κόψει για πλάκα γιατί δεν θα σε γουστάρει ξαφνικά σαν χώρα ή θα του το ζητήσει κάποιος από τους φίλους του. Σιγά τη "διαφορά". Το επίπεδο είναι τόσο ξεφτίλα που ο Έλον Μασκ είναι όαση μπροστά στα Ελληνικά σκουπίδια. 2 2
lakis_eo Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 49 λεπτά πριν, ideal09 είπε 50αριασε και μάλλον μπήκε σε κλιμακτήριο ο κυρ Λάκης. Μπαρμπάκο μου, έχει καιρό που είχε πέσει δραματικά κάτω από 40ms με ένα update πέρυσι και γενικότερα ρέπει προς τη μείωση. Υποστηρικτές "δισεκατομμυριουχου" δεν είμαστε, απλά λύσαμε ένα πρόβλημα που δεν λυνόταν με άλλον τρόπο, τρελό έτσι; Αφού το λες εσύ, έτσι θα είναι. Πρόσεξε όμως, η αφίσα από το σούπερ Κατερίνα γέρνει λίγο, κόλλα την πιο ίσια 1
Pansp32 Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Ας κάνει ότι θέλει. Απλά να θυμόμαστε ότι είναι ιδιωτική εταιρεία και τα του διαστήματος ή του "ουρανού" είναι λίγο πιο περίπλοκα. Θεωρητικά είναι κάτι σαν κοινόχρηστος χώρος. Σίγουρα αυτό που θα ήθελα να δω είναι να σπάει το μονοπώλιο. Κατά προτίμηση και μη αμερικάνικες λύσεις. 1
SaFiS Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Από πρόσφατη μελέτη φαίνεται ότι πέφτουν αρκετοί δορυφόροι του Starlink λόγω του κύκλου δραστηριότητας του ήλιου που έφτασε φέτος στο peak του. Δυστυχώς όσο πάμε θα γεμίζουμε ακόμη περισσότερα διαστημικά σκουπίδια γύρω από τον πλανήτη. Θυμάμαι την σκηνή με τον WALL-E την ώρα που έβγαινε εκτός γης και ήταν γεμάτο δορυφόρους... https://www.independent.co.uk/space/starlink-satellites-elon-musk-space-b2759288.html https://arxiv.org/html/2505.13752v1 2
mariosnik_ Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, billdanos είπε Τεράστιος όγκος για χιλιάδες νέους δορυφόρους και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τροχιά… Βρωμίσαμε τον πλανήτη και συνεχίζουμε με το διάστημα γύρω από αυτόν… Σε λίγο δεν θα μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους πραγματικούς αστερισμούς. Εδώ με διαστημικά σκουπίδια από παλιές αποστολές έχει γεμίσει και μέρος της επιφάνειας του Αρη. Περιμεναμε να ήταν άθικτος ο χώρος εκτός του βαρυτικου πεδίου της Γης όπου εκεί βρίσκονται οι δορυφόροι; Είναι αλήθεια πως πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλοί δορυφόροι γύρω, το πόσοι δεν το ξέρω, ενδεχομένως να είναι εκατοντάδες η μπορεί και υπερβαίνουν τους χίλιους. Για το θέμα με τους αστερισμούς έχω άποψη μιας και κάποτε είχα μανία να παρατηρώ τον ουρανό το βράδυ. Ναι αν έχεις ένα τηλεσκόπιο και θες να πειραματιστεις, εάν δεν είσαι έμπειρος παρατηρητής, ενδέχεται να μπερδέψεις άστρο με δορυφόρο. Για όλους τους υπόλοιπους που κοιτάμε και αγναντευουμε τον ουρανό απλά με κιαλια ή με γυμνό μάτι, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε καν με το θέμα γιατί απλά δεν παίζει να παρατηρήσουμε δορυφόρο απο το ύψος και την απόσταση που βρίσκονται. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από mariosnik_
Jts Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου «προσφέρει ταχύτητες internet που είναι σχεδόν τόσο άμεσες όσο οι οπτικές ίνες» Σε bandwidth, αυτό που οι περισσότεροι εννοούμε με τον όρο ταχύτητα, δεν πλησίαζει καν κοντά στις οπτικές. Σε latency θεωρητικά θα μπορούσε να τις ξεπεράσει γιατί η ταχύτητα του φωτός στον αέρα είναι αρκετά πιο μεγάλη σε σχέση με το γυαλί παρά την μεγαλύτερη απόσταση.
Dr_Pepper Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 8 ώρες πριν, billdanos είπε Τεράστιος όγκος για χιλιάδες νέους δορυφόρους και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τροχιά… Βρωμίσαμε τον πλανήτη και συνεχίζουμε με το διάστημα γύρω από αυτόν… Σε λίγο δεν θα μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους πραγματικούς αστερισμούς. Εδώ αν θυμάμαι καλά η απάντηση μου ήταν σχετικά με την περίπτωση σύγκρουσης αλλά τα ίδια πράγματα θα έγραφα για να πω ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει οπτική ρύπανση η παρουσία των νέων δορυφόρων οπότε για να μην τα ξαναγράφω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα