dtk-386 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Καταρχάς υπάρχει το άρμεγμα που σου προκαλεί δυσφορία (αν ας πούμε είσαι γυναίκα και θηλάζεις) αλλά υπάρχει και άλλο άρμεγμα που σε κάνει να κοιτάς τον ουρανό και να χαμογελάς! Να διευκρινίζετε σε ποιο αναφέρεστε κάθε φορά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις! 😛 3
Athoz Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 11 minutes ago, billdanos said: Από και και πέρα, οι οδηγίες αυτές αν δεν καταλήξουν σε συμβιβασμό, μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε κατάργηση υπηρεσιών στην Ευρώπη. Δεν μπορεί κάποιος να δηλώσει χώρα εκτός ΕΕ στον apple λογαριασμό του και να έχει τις λειτουργίες εκτός ΕΕ; Χθές έβαλα χώρα Κύπρο σε νέο λογαριασμό icloud, για να έχω το hearing aid (είναι για συγκεκριμένες χώρες) σε Airpods pro 2 και λειτούργησε κανονικά.
panagi0tisgr Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Αστή την Apple βρε ΕΕ. Καθε πράγμα που της λες να κανει χαλαει όλο το λογισμικό της και δεν παιζει τιποτα. Δεν έχει μαθει να δουλεύει με άλλους. 1-2-3 και αυτα ξερει μονο. που να τρεχει να βαζει πραγματα αναμεσα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, Athoz είπε Δεν μπορεί κάποιος να δηλώσει χώρα εκτός ΕΕ στον apple λογαριασμό του και να έχει τις λειτουργίες εκτός ΕΕ; Χθές έβαλα χώρα Κύπρο σε νέο λογαριασμό icloud, για να έχω το hearing aid (είναι για συγκεκριμένες χώρες) σε Airpods pro 2 και λειτούργησε κανονικά. Ναι ανάλογα με το κλείδωμα. Το Apple News ας πούμε παίζει στην Ελλάδα αν απλά αλλάξεις το region. Το phone mirroring όμως ή το Intelligence πριν το ανοίξουν επισήμως δεν έπαιζε με τιποτα παρά μόνο αν είχες αμερικανικο Apple ID. 1
KostasKri Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 4 hours ago, TechnoState said: ... έχεις κρατήσει 8 (ή και 7 χρόνια) συσκευή? (Και δεν εννοώ να την έχεις δωρίσει σε μέλος της οικογένειας σου ή να την χρησιμοποιείς σαν τρίτη συσκευή - ούτε καν δεύτερη δλδ). Και αν ναι...πως τα πάει με την μπαταρία? (Ή πόσες φορές την έχει αντικαταστήσει)? Εξωτερικά, σε τι κατάσταση βρίσκεται? (φαντάζομαι θα το προστατεύουν θήκες - αλλά μία αίσθηση αποσύνθεσης, σίγουρα θα υπάρχει). Απλά απορία το έχω... Προσωπικά δεν έχω κρατήσει iPhone 7-8 χρόνια αλλά στην εταιρία που δουλεύω είμαι υπεύθυνος και για τις εταιρικές συσκευές. Δίνουμε iphone από πάντα και τα παροπλίζουμε μόνο οταν σταματάνε να παίρνουν update, δηλαδή στα 7 χρόνια σχεδόν. Το μόνο που κάνουμε στις συσκευές είναι αλλαγή μπαταρίας σε εξουσιοδοτημένο όταν πέφτουν κάτω από 85% και αυτό για να μην γκρινιάζουν οι χρήστες. Αλλά προφανώς αν στα 7 χρόνια δεν κάνεις ούτε μια φορά σέρβις το κινητό σου δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Το αμάξι σου δεν το πας για αλλαγή λαδιών κτλ; Ε στα τηλέφωνα το μόνο που θέλουν είναι μια μπαταρία κάθε 2-3 χρόνια (ανάλογα πόσο την παλεύεις να σου κρατάει λιγότερο) αν πεις ότι το κρατάς μέχρι να μην πάρει άλλο update. Θεωρητικά μπορείς να το κρατήσεις και παραπάνω. Στην μάνα μου έχω ακόμα ένα iPhone 8 (σεπτέμβρης 2017 νομίζω, 9 χρόνια δηλαδή) και λειτουργεί άψογα χωρίς κολλήματα. 22 minutes ago, Athoz said: και δεν έχουν και batterygate (τουλάχιστο δεν έχει ακουστεί κάτι παρόμοιο) Νομίζω είχαν πιάσει και άλλες εταιρίες να το κάνουν τότε. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω ως προς τι το όλο χάος. Έριχναν την απόδοση των κινητών όταν η μπαταρία είχε σαπίσει για να μην τρώει random restarts η συσκευή. Το μόνο λάθος τους ήταν ότι δεν το ανέφεραν εξ αρχής με αποτέλεσμα να γίνει ο χαμός αυτός. Αν είχαν βγει και είχαν πει θα δώσουμε αυτό το update και όσοι έχετε παλιές μπαταρίες που χρίζουν σέρβις θα δείτε πιθανώς πτώση στην απόδοση, δεν θα είχε πέσει καρφίτσα. 12 minutes ago, billdanos said: Ναι ανάλογα με το κλείδωμα. Το Apple News ας πούμε παίζει στην Ελλάδα αν απλά αλλάξεις το region. Το phone mirroring όμως ή το Intelligence πριν το ανοίξουν επισήμως δεν έπαιζε με τιποτα παρά μόνο αν είχες αμερικανικο Apple ID. Και το phone mirroring είναι απίστευτα χρήσιμο... Μου ενεργοποιήθηκε αυτόματα όταν ήμουν εκτός Ευρώπης σε ένα ταξίδι. Μόλις γύρισα σπίτι ξενέρωσα. Ευχαριστούμε την ΕΕ για ακόμα μία φορά! 2
Dimitris_1981 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Να υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που αφορά όλους οριζόντια. Όρισε τους κανόνες για όλους και όχι στοχευμένα. πχ Ναι φτιάξε το AirDrop , QuickShare κτλ αλλά υιοθέτησε κοινά πρότυπα όπως το bluetooth sharing με toggle από τον χρήστη. πχ 2 Η Philips να έχει το Hue Bridge και να υιοθετήσει και το Matter. είναι λάθος. Βγάλε κανόνα όλες οι Smart συσκευές να υποστήρίζουν το Matter υποχρεωτικά και ότι άλλο θέλουν μετά. πχ 3 Όλες οι συσκευές μέχρι Χ Watt (αναθεωρήσιμο) να είναι υποχρεωμένες να έχουν USB C. Και αυτό δίνεις μια ημ/νια συμμόρφωσης. Επίσης πρέπει να έχεις γνώση της αγοράς. Αυτό που κάνουν τώρα είναι μια ανοησία που θα οδηγήσει σε κολπάκια από την Apple μόνο και μόνο για να λέει συμμορφώθηκα.
KostasKri Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 13 minutes ago, Dimitris_1981 said: Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Να υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που αφορά όλους οριζόντια. Όρισε τους κανόνες για όλους και όχι στοχευμένα. πχ Ναι φτιάξε το AirDrop , QuickShare κτλ αλλά υιοθέτησε κοινά πρότυπα όπως το bluetooth sharing με toggle από τον χρήστη. πχ 2 Η Philips να έχει το Hue Bridge και να υιοθετήσει και το Matter. είναι λάθος. Βγάλε κανόνα όλες οι Smart συσκευές να υποστήρίζουν το Matter υποχρεωτικά και ότι άλλο θέλουν μετά. πχ 3 Όλες οι συσκευές μέχρι Χ Watt (αναθεωρήσιμο) να είναι υποχρεωμένες να έχουν USB C. Και αυτό δίνεις μια ημ/νια συμμόρφωσης. Επίσης πρέπει να έχεις γνώση της αγοράς. Αυτό που κάνουν τώρα είναι μια ανοησία που θα οδηγήσει σε κολπάκια από την Apple μόνο και μόνο για να λέει συμμορφώθηκα. Η Ευρώπη δυστυχώς απλά ψάχνει τρόπους να μαζεύει λεφτά. Λες και νοιάζουν πολλούς χρήστες iOS συσκευών οι αλλαγές που θέλουν να επιφέρουν. Οι μόνοι που χαίρονται είναι αυτοί που δεν έχουν πιάσει ποτέ iPhone στα χέρια τους 1
lakis_eo Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2 ώρες πριν, billdanos είπε Καταρχάς υπάρχει το άρμεγμα που σου προκαλεί δυσφορία (αν ας πούμε είσαι γυναίκα και θηλάζεις) αλλά υπάρχει και άλλο άρμεγμα που σε κάνει να κοιτάς τον ουρανό και να χαμογελάς! Να διευκρινίζετε σε ποιο αναφέρεστε κάθε φορά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις! 😛 Από και και πέρα, οι οδηγίες αυτές αν δεν καταλήξουν σε συμβιβασμό, μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε κατάργηση υπηρεσιών στην Ευρώπη. Αν εγω δηλαδή επιθυμώ να τα σκάσω στην Apple ώστε να έχω την εμπειρία που μου υπόσχεται και επιθυμώ, δεν θα έχω την ελευθερία να το κάνω μιας και θα είμαι πολίτης στην ΕΕ και η συσκευή που θα αγοράσω δεν θα έχει το 100% των χαρακτηριστικών που θα έχει στην Αμερική. Αυτή τη στιγμή η Apple εχει το airdrop με το οποίο μεταφέρεις τα αρχεία σου μεταξύ των iPhone, iPad, Mac απρόσκοπτα με ένα κλικ και με τρελές ταχύτητες. Η Samsung έχει αντίστοιχα κάτι δικό της για τα δικά της τηλέφωνα και η Microsoft κάτι άλλο για τα Windows. Φαντάσου ένα κόσμο, που μια αρχή σε προστατεύει από απαράδεκτες προστατευτικές πρακτικές, να αποτρέπει τα μονοπώλια και ο μέσος Τζο να σκίζει το μπλουζάκι του για μια εταιρεία. Φαντάσου ακόμη να βγει η apple να σου πει για να έχετε ασφάλεια, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο τις κεραίες του δικτύου μας, μόνο το δικό μας email που δεν παίζει πουθενά αλλού και τις φωτογραφίες μας που σώζονται και εκτυπώνονται μόνο σε μηχανήματα apple. Και ο Τζο από επάνω, να σκίζει και το παντελόνι του. Τέλος, φαντάσου να βγάλει και αυτοκίνητο η apple, που να πηγαίνει μόνο σε δρόμους φτιαγμένους από αυτούς. Εδώ ο Τζο, θα σκίσει και το βρακί του. Τον λες και χαμένο κορμί τον Τζο. 1
kanenaprivacy Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Ξεκάθαρα εδώ έχουμε να κάνουμε με ακόμη μία περίπτωση όπου η apple ( μυωπικά και βραχυπρόθεσμα ) βάζει τα οικονομικά της συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πελατών της και του κόσμου συνολικά. Γιατί.. τι κίνητρο έχουν να κάνουν το σωστό; Κατέχουν ήδη την κυρίαρχη θέση που θα ήθελαν ιδανικά. Δεν υπάρχει χώρος βελτίωσης εκεί... πες πως αρχίζεις και κάνεις παντού το σωστό ( σωστό και ασφαλές interoperability με τα πάντα, ousting google, repairability, clamping down on customer privacy even harder, clamping down on predatory micro transactions, etc, etc ) και οι άνθρωποι αρχίζουν και σε λατρεύουν πάλι σαν θρησκεία.. τι κέρδισες; Τα λεφτά σου θα είναι τα ίδια ή και λιγότερα και οι πονοκέφαλοί σου με τις μεγάλες εταιρίες και τα κεφάλαια που θύμωσες 10x. Υστεροφημία και το πως κάνεις τον κόσμο καλύτερο; Οι επενδυτές που δεν φαίνονται πουθενά δεν νοιάζονται γι'αυτό, μόνο για τα κέρδη του εξαμήνου νοιάζονται. Υπάρχει κάπου ειλικρινές επιχείρημα για την συμπεριφορά της apple? Όντως το 80% των πελατών android είναι σουρωτήρια από άποψη privacy και ασφάλειας. Είναι η θεία σου από το χωριό που παίζει Candy Crush όλη μέρα, είναι η μάνα σου που έμεινε από χώρο στο κινητό και έβαλε καταλάθως να ανεβαίνουν οι φωτό στο google drive επειδή δεν ξέρει καλά Αγγλικά. Οπότε για να μην γίνει το ίδιο στους πελάτες iOS, ίσως υπάρχει ένα μικρό επιχείρημα, αφού απευθύνεται η συσκευή σου σε αμόρφωτο κοινό πρέπει να βάλεις για αυτούς προστασίες. Αλλά για το "προχωρημένο" κοινό καλό είναι να δίνεις τις αντίστοιχες ελευθερίες. Για να δούμε που θα κάτσει η μπάλα!
filip123go Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου "Στην Apple, σχεδιάζουμε την τεχνολογία μας ώστε να λειτουργεί αρμονικά, παρέχοντας τη μοναδική εμπειρία που οι χρήστες μας αγαπούν και περιμένουν από τα προϊόντα μας." Ποια μοναδική εμπειρία ρε χαμένοι, που το 11pro έχει καταντήσει να έχει περισσότερα bugs από το s21.!!! Με κάθε update και ένα καινούριο bug.! Τρίζουν τα κόκκαλα του Steve.! (Κινητά που τα χρησιμοποιώ για τεστ και development και τα δύο. Το main είναι s24u) . 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 28 λεπτά πριν, lakis_eo είπε Φαντάσου ένα κόσμο, που μια αρχή σε προστατεύει από απαράδεκτες προστατευτικές πρακτικές, να αποτρέπει τα μονοπώλια και ο μέσος Τζο να σκίζει το μπλουζάκι του για μια εταιρεία. Φαντάσου ακόμη να βγει η apple να σου πει για να έχετε ασφάλεια, πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο τις κεραίες του δικτύου μας, μόνο το δικό μας email που δεν παίζει πουθενά αλλού και τις φωτογραφίες μας που σώζονται και εκτυπώνονται μόνο σε μηχανήματα apple. Και ο Τζο από επάνω, να σκίζει και το παντελόνι του. Τέλος, φαντάσου να βγάλει και αυτοκίνητο η apple, που να πηγαίνει μόνο σε δρόμους φτιαγμένους από αυτούς. Εδώ ο Τζο, θα σκίσει και το βρακί του. Τον λες και χαμένο κορμί τον Τζο. Νομίζεις πως τυχαία σου ανέλυσα τα διαφορετικά ήδη αρμέγματος? 😛 Ο Τζο που λες λοιπόν, επιλέγει πράγματα που τον ευχαριστούν και πληρώνει για αυτά. Ταυτόχρονα όμως ΕΧΕΙ επιλογές αν θέλει να πάει κάπου αλλού και να πάρει ας πούμε ένα άλλο αυτοκίνητο που θα πάει και στους χωματόδρομους! Επίσης ο Τζο που λες, έχει την αυξημένη ασφάλεια που επιθυμεί από την Apple, χρησιμοποιεί όλες τις κεραίες των δικτύων, όλα τα WiFi, βγάζει και τυπώνει (για τα παππούδια) φωτογραφίες παντού, στέλνει emails σε όλους και γενικώς μοιράζεται όλα τα αρχεία του με όποιον θέλει. Αυτό που σας ενοχλεί όμως είναι πως ΟΛΑ αυτά, ο Τζο τα κάνει πανεύκολα, εύχρηστα και απλά, όσο εσείς παλεύετε με 10 διαφορετικά apps για μια μόνο δουλειά και με μετριότητες γενικότερα (και εδώ έρχεται ο πόνος του πρώτου αρμέγματος)… Όλα βγαλμένα απο τη ζωή… 😛
KostasKri Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 16 minutes ago, filip123go said: "Στην Apple, σχεδιάζουμε την τεχνολογία μας ώστε να λειτουργεί αρμονικά, παρέχοντας τη μοναδική εμπειρία που οι χρήστες μας αγαπούν και περιμένουν από τα προϊόντα μας." Ποια μοναδική εμπειρία ρε χαμένοι, που το 11pro έχει καταντήσει να έχει περισσότερα bugs από το s21.!!! Με κάθε update και ένα καινούριο bug.! Τρίζουν τα κόκκαλα του Steve.! (Κινητά που τα χρησιμοποιώ για τεστ και development και τα δύο. Το main είναι s24u) . Τι σχέση έχει μια συσκευή μόνη της; Εδώ μιλάμε για την διασύνδεση διαφόρων συσκευών. Για να μπορέσει η Apple να δώσει ίδιες λειτουργίες σε third party makers θα πρέπει είτε να βγάλει features από τα δικά της (δεν το θέλει κανείς θεωρώ) είτε να σπαταλήσει υπερβολικά πολύ χρόνο και χρήμα για να αλλάξει όλες τις πλατφόρμες της έτσι ώστε να μπορούν να μιλάνε και με τρίτους και να το κάνουν και αυτό securely και privately (προφανώς το κόστος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα το επιβαρυνθούμε εμείς). Οπότε θα καταλήγεις να παίρνεις iPhone 200€ πάνω για να γλιτώσεις 200€ από το Apple Watch επειδή ήθελες Xiaomi Watch.
Razgriz Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2035 Και έτσι παιδι μου, η δημοκρατία τους κατέστρεψε το όραμα ενός Τιτάνα.. Έχετε πλακα όλοι που πιστεύεται οτι γίνεται για οποιοδήποτε αλλο λογο πέρα απο το κέρδος ενός κλειστού οικοσυστηματος. Παρακαλώ συνεχίστε 😂😂😂 52 λεπτά πριν, billdanos είπε Νομίζεις πως τυχαία σου ανέλυσα τα διαφορετικά ήδη αρμέγματος? 😛 Ο Τζο που λες λοιπόν, επιλέγει πράγματα που τον ευχαριστούν και πληρώνει για αυτά. Ταυτόχρονα όμως ΕΧΕΙ επιλογές αν θέλει να πάει κάπου αλλού και να πάρει ας πούμε ένα άλλο αυτοκίνητο που θα πάει και στους χωματόδρομους! Επίσης ο Τζο που λες, έχει την αυξημένη ασφάλεια που επιθυμεί από την Apple, χρησιμοποιεί όλες τις κεραίες των δικτύων, όλα τα WiFi, βγάζει και τυπώνει (για τα παππούδια) φωτογραφίες παντού, στέλνει emails σε όλους και γενικώς μοιράζεται όλα τα αρχεία του με όποιον θέλει. Αυτό που σας ενοχλεί όμως είναι πως ΟΛΑ αυτά, ο Τζο τα κάνει πανεύκολα, εύχρηστα και απλά, όσο εσείς παλεύετε με 10 διαφορετικά apps για μια μόνο δουλειά και με μετριότητες γενικότερα (και εδώ έρχεται ο πόνος του πρώτου αρμέγματος)… Όλα βγαλμένα απο τη ζωή… 😛 The congintive dissonance is strong with this one. 1
filip123go Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 44 minutes ago, KostasKri said: Τι σχέση έχει μια συσκευή μόνη της; Εδώ μιλάμε για την διασύνδεση διαφόρων συσκευών. Για να μπορέσει η Apple να δώσει ίδιες λειτουργίες σε third party makers θα πρέπει είτε να βγάλει features από τα δικά της (δεν το θέλει κανείς θεωρώ) είτε να σπαταλήσει υπερβολικά πολύ χρόνο και χρήμα για να αλλάξει όλες τις πλατφόρμες της έτσι ώστε να μπορούν να μιλάνε και με τρίτους και να το κάνουν και αυτό securely και privately (προφανώς το κόστος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα το επιβαρυνθούμε εμείς). Οπότε θα καταλήγεις να παίρνεις iPhone 200€ πάνω για να γλιτώσεις 200€ από το Apple Watch επειδή ήθελες Xiaomi Watch. "είτε να σπαταλήσει υπερβολικά πολύ χρόνο και χρήμα" = να κάνει expose τα ήδη υπάρχοντα API. Αλλά εξήγησε μου καλύτερα. Γράφω apps σε ios μόνο 10 χρόνια. Δεν τα ξέρω και τόσο καλά. 1
nantinos Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 5 ώρες πριν, lakis_eo είπε Μπορείς να συνεχίσεις να αρμέγεσαι. Η οδηγία δεν το αποτρέπει. Σαφως. Αν το κρίνω σωστό, έτσι θα πράξω. Επειδή πάντως φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν μπορώ να αγγίξω το μέγεθος της Σοφίας σου, σε περίπτωση που σου ζητήσω δανεικά μην δείξεις επιείκεια. Δεν το αξίζω Φωτεινέ παντογνώστη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα