elpenor Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 hour ago, KostasKri said: Ένα ποσοστό ναι. Συν του πόσοι πληρώνουν παράνομαι box για να βλέπουν. Αυτοί πληρώνουν ήδη οπότε ναι μάλλον θα πλήρωναν και αυτοί. Θες να μου πεις εσύ πως αν σου κόβανε όλα τα πειρατικά overnight δεν θα έκανες κάποια συνδρομή την επόμενη μέρα για να βλέπεις κάτι έστω ε; Ναι θα έκανες μία συνδρομή Netflix με VPN από τρίτη χώρα με ελάχιστα χρήματα ή ας υποθέσουμε για την συζήτηση ότι την έκανες κανονικά και έκανες και συνδρομή σε Disney / AppleTV / Amazon Prime. Πως θα πρόσφερε αυτό 5000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα; Πιστεύεις ότι θα πληρώναν πολλοί για τα τραγικά Ελληνικά πακέτα; Τελευταία φορά που είδα CosmoteTV δεν είχε καν 4K και τις "καινούργιες" ταινίες τις είχα δει μήνες πριν. Αλλά ας υποθέσουμε ότι αγοράζουν όλοι τα Ελληνικά σκουπιδοπακέτα, πως ακριβώς θα απασχολούντουσαν 5000 άνθρωποι, σαν πωλητές να παίρνουν τηλέφωνα;
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου το σκανδαλο με τις τιμες ρευματος ειναι x3 αυτο το ποσο. εχουμε ακομα, πρεπει να φορτσαρουμε. 6
jimmy213 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 hour ago, KostasKri said: Μπορείς να αγοράζεις blu ray τα οποία θα είναι δικά σου όμως. Ούτε αυτά είναι δικά σου. 1
mariosnik_ Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, chrisxkar είπε Μαθηματικά του καναπέ από κλασικές δημόσιες υπηρεσίες ένα νούμερο που το τράβηξαν από τον πισινό τους.Πέρα τούτου με τέτοιο φορολογικό βιασμό κάθε χρόνο εγω θεωρώ χρέος μου να διδάξω την πειρατεία στις επόμενες γενιές Εδώ θα έχω μια μικρή διαφωνία. Αν και τέτοιες συζητήσεις έχουνε γίνει άπειρες φορές. Δεν είναι το θέμα μας πως θα εκδικηθείς το κράτος. Από την πειρατεία χάνουν κάποια έσοδα και οι δημιουργοι / συντελεστές. Αυτή η μείωση ενδέχεται να αποθαρρύνει και να αποτρεψει μια μερίδα κόσμου από το να ασχοληθεί με την τέχνη και να αναδειχθει η να αναδείξει κατι. Είτε κάποιοι που ασχολούνται ήδη να σταματήσουν να ασχολούνται. Το παραπάνω βέβαια επιχείρημα το αναφέρουν συχνά ενώσεις και νομικά πρόσωπα που "πρωτοστατούν" στον "αγώνα" κατά της πειρατείας με την στήριξη μέτρων όπως επιβολή φόρων, τελών, προστίμων, ποινών κτλ. Οπότε το παραπάνω επιχείρημα όταν το λένε οι συγκεκριμένοι ακούγεται και σαν δικαιολογία στο τέλος. Αν υπάρχει ένας καλλιτέχνης που σου αρέσει και εκτιμάς το έργο του, μπορεί να ήταν καλύτερο να προτιμήσεις να πληρώσεις για αυτό και να τον στηρίξεις παρα να κάνεις πειρατικη χρήση. Είναι φυσικά προσωπικό σου θέμα το τι θα κάνεις, αναφέρω μια οπτική για συγκεκριμένο καλλιτέχνη και όχι γενικά.
elfot6 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 2 ώρες πριν, mezger είπε Είναι καταπληκτική αυτή η ερευνα, θα μπορούσε να γίνει καλή κωμοδία αν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη Υποθέσανε παιδιά. Αφού υποθέσανε έτσι είναι. Και έβγαλαν ότι 800.000 σπίτια (όχι άνθρωποι έτσι) πληρώνουν 20 ευρώ το μήνα για πειρατική συνδρομή. Στην Ελλάδα αυτό. Και το δημοσίευσαν αυτό το πράγμα με υπερηφάνια... EDIT: ξέχασα να παραθέσω την πηγή [29], το καλύτερο δηλαδή: Εγώ πληρώνω 10€ .... Και είμαι ένας από τους 800.000 (!!)
nzeppos Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 6 minutes ago, mariosnik_ said: Δεν είναι το θέμα μας πως θα εκδικηθείς το κράτος. Από την πειρατεία χάνουν κάποια έσοδα και οι δημιουργοι / συντελεστές. Αυτή η μείωση ενδέχεται να αποθαρρύνει και να αποτρεψει μια μερίδα κόσμου από το να ασχοληθεί με την τέχνη και να αναδειχθει η να αναδείξει κατι. Είτε κάποιοι που ασχολούνται ήδη να σταματήσουν να ασχολούνται. Το παραπάνω βέβαια επιχείρημα το αναφέρουν συχνά ενώσεις και νομικά πρόσωπα που "πρωτοστατούν" στον "αγώνα" κατά της πειρατείας με την στήριξη μέτρων όπως επιβολή φόρων, τελών, προστίμων, ποινών κτλ. Οπότε το παραπάνω επιχείρημα όταν το λένε οι συγκεκριμένοι ακούγεται και σαν δικαιολογία στο τέλος. Αν υπάρχει ένας καλλιτέχνης που σου αρέσει και εκτιμάς το έργο του, μπορεί να ήταν καλύτερο να προτιμήσεις να πληρώσεις για αυτό και να τον στηρίξεις παρα να κάνεις πειρατικη χρήση. Είναι φυσικά προσωπικό σου θέμα το τι θα κάνεις, αναφέρω μια οπτική για συγκεκριμένο καλλιτέχνη και όχι γενικά. Μιας και το έφερε η κουβέντα, κυρίως επειδή είναι σχετικά πρόσφατη είδηση σε υπόθεση που ακόμα τρέχει: https://www.thetoc.gr/oikonomia/best-of-internet/aepi-to-skandalo-me-ta-pneumatika-dikaiomata-ton-kallitexnon--tous-edinan-psixoula-kerdizan-ekatommuria/
ScorpioX777 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, elfot6 είπε Εγώ πληρώνω 10€ .... Και είμαι ένας από τους 800.000 200.000(!!) fixed
SoullessRider Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Είμαι σίγουρος πως η πειρατεία φταίει που είμαστε όλοι με μισθούς πείνας, με κομμένα επιδόματα και δώρα (ναι ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα πολλά λαμόγια τα δαγκώνουν τα λεφτά του υπαλλήλου) , με τις τιμές στα καύσιμα στα ύψη, με την ακρίβεια να αυξάνεται όσο τους κααλώσει σε υπηρασίες + αγαθά, με την δωρεάν (προπληρομένη από φόρους και κρατήσεις) Υγεία και την παιδεία να έχουν φτάσει ένα βήμα πριν το κλείσιμο, που δεν έφτιαξαν τα έργα για τις πλημμύρες, τις φωτιές, τους δρόμους, τα τρένα και πόσα άλλα προβλήματα... Κάτω η πειρατεία..... Αργκ...... 4
jodalar Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Και οι βουλευτές μας κοστίζουν τα πολλαπλάσια αλλά δεν είδα να τους μειώνουν αριθμητικά και μισθοδοσίες. 3
alexioannou Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου Ο πατέρας μου που του έκοψαν 600€ τον μήνα από την σύνταξη του μου είπε " ότι δεν τα εδινα σε εσένα καλύτερα" Εγώ τώρα προσπαθώ με διάφορους τρόπους να τα περνω πίσω ....... Και υπάρχουν πολλοί τρόποι.....
shadowlike Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου να'τα και τα άρθρα. Εντελως τυχαία με την σχετική καταδίκη βεβαίως βεβαίως.
anax111 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Undertaker25 είπε Βλέπω αυτή τη περίοδο το Rise of the Raven, μια Ουγγρική σειρά για τον Ουνυάδη και τις μάχες του κατά των Οθωμανών. Για τα δεδομένα της Ουγγαρίας είναι φοβερή παραγωγή. Και αν σκεφτείς ότι ο προυπολογισμός τη Ουγγαρίας είναι παραπλήσιος με της Ελλάδας, είναι αναρωτιέσαι γιατί εμείς δε μπορούμε ούτε κατά διάνοια να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο ενώ έχουμε τεράστιο υλικό (αρχαία Ελλάδα, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Επανάσταση κτλ) EDIT: Είχαμε μια φτιάξει κάποτε μια επική σειρά, το "Πορφύρα και Αίμα" της ΥΕΝΕΔ, η οποία έχει χαθεί διαπαντός επειδή κάποιοι της ΕΡΤ -μη τους χαρακτηρίσω- την έσβησαν για να γράψουν στις ταινίες της άλλες εκπομπές. Τρελάθηκες; Με κάτι τέτοιες σειρές μπορεί οι Έλληνες ξαφνικά να θυμηθούν ποιοι είναι! Απαγορεύονται τέτοια πράγματα. 1 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα