Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Ναι, και γω.

Άντε, και του χρόνου 40-50 εκατομμύρια καθαρά έσοδα η eFood.

https://selfservice.gr/efood-esoda-apo-pantou-kai-kerdi-rekor-to-2023/

Δηλαδή που έχουμε φτάσει ; Έχουμε καταντήσει Ανίκανοι να παραγγείλουμε, σε λίγο θα θέλουμε ΤΝ να μας πει και τι θέλουμε να φάμε.. Μας κάνουν ότι αξίζουμε..

• Haha 1
  • Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 hours ago, phanispal said:

Ναι ρε 'σεις, αυτό όμως προϋποθέτει προετοιμασία, καθάρισμα πάγκου, πλύσιμο σκευών κ.λπ..

Αυτός που παραγγέλνει σε τακτική βάση θέλει απλά να ανοίξει την εφαρμογή, να κάνει 4-5 κλικ, άντε και να σηκωθεί να ανοίξει την πόρτα.

«Αυτός», αν μπορούσε, θα πλήρωνε έξτρα για να μην κάνει ούτε αυτό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, iorant είπε

Δηλαδή που έχουμε φτάσει ; Έχουμε καταντήσει Ανίκανοι να παραγγείλουμε, σε λίγο θα θέλουμε ΤΝ να μας πει και τι θέλουμε να φάμε.. Μας κάνουν ότι αξίζουμε..

Μα ήδη σου λένε και δεν το έχεις καταλάβει. Με τα διάφορα promotions, εκπτώσεις, κλπ ήδη σε κατευθύνουν (το "σε" δεν αφορά εσένα αλλά όλους ΜΑΣ) προς τα που να κινηθείς. Τόσο πλατφόρμες όσο και supermarket. Εννοείται πως πάντα έχεις το δικαίωμα της τελικής επιλογής αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Ένα "καλό" ποσοστό από "μας" πάει εκεί που "πρέπει" ;)

Δημοσ.
17 hours ago, VonLoutsos said:

Αν υπάρχει καμιά ελεύθερη στον κύκλο σου για σχέση με σοβαρό σκοπο στειλε inbox.

Όνομα και πράγμα είσαι. 🤣

Μύστη...

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Malthador είπε

Μόνο το ποτήρι, το καπάκι και το καλαμάκι κοστίζουν πάνω από 10 λεπτά.

Μην γράφετε ανακρίβειες αν δεν ξέρετε.

Ο καφές που μπαίνει στο ποτήρι μας κοστίζει περίπου 0,4€. Περίπου 25€ το κιλό ο premium καφές.

5 ώρες πριν, Malthador είπε
Επεξ/σία από benediktos13
  • Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, benediktos13 είπε

Ο καφές που μπαίνει στο ποτήρι μας κοστίζει περίπου 0,4€. Περίπου 25€ το κιλό ο premium καφές.

Τα λειτουργικά έξοδα του μαγαζιού δεν πρέπει να πληρωθούν? Κέρδος δεν πρέπει να βγάλει ? Απορώ εφόσον τα ξέρετε όλα πόσο κοστίζουν γιατί δεν ανοίγετε αλυσίδα μαγαζιά να πουλάτε 0,6 το καφέ να κλείσετε τα πάντα όλα, όσοι ανοίγουν μαγαζιά με τη λογική μα 50 λεπτά έχει το σουβλάκι θα πουλάω 1,2 και θα γίνω πλούσιος αν όχι στο 6μηνο στο χρόνο έχουν κλείσει και μετά πληρώνουν το χρέος για όλη την υπόλοιπη ζωή τους 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, benediktos13 said:

Εγώ που τον φτιάχνω μόνος μου στο σπίτι μου, ναι, 40 λεπτά μου κοστίζει μόνο η διπλή δόση εσπρέσο σε μια ποικιλία των 25 ευρώ.

Από εκεί και πέρα σε ένα μαγαζί έχουμε:

• ποτήρι
  • καπάκι
  • καλαμάκι
  • ζάχαρη
  • γάλα
  • κανέλα/σοκολάτα
  • παγάκια

Αυτά σε ότι αφορά την πρώτη ύλη, δεν βάζω μέσα στην εξίσωση λειτουργικά, εργατικά και κόστη ενέργειας.

Καμία σχέση με τα 10 λεπτά που είπε πριν ο φίλος.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι και λίγο καραμέλα τα λειτουργικά κόστη.

Προφανώς και υπάρχουν, αλλά κανείς δεν ξέρει πού τελειώνουν και πού φτάνει το καθαρό κέρδος, παρά μόνο ο επιχειρηματίας.

Κάποιος που χρεώνει τον καφέ 2.50€, μόνο ο ίδιος ξέρει αν θα τον έπαιρνε να τον πουλάει 2.20€ και τα παιδιά του να πάνε δύο δραστηριότητες και μία γλώσσα αντί για τρεις και δύο αντίστοιχα, αν με αντιλαμβάνεται κανείς.

Θέλω να πω, από ένα σημείο και μετά είναι πολύ σχετικό το «δε βγαίνω» και μόνο ο καθένας ξεχωριστά ξέρει πού βρίσκεται οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.
32 minutes ago, phanispal said:

Προφανώς και υπάρχουν, αλλά κανείς δεν ξέρει πού τελειώνουν και πού φτάνει το καθαρό κέρδος, παρά μόνο ο επιχειρηματίας.

Κάποιος που χρεώνει τον καφέ 2.50€, μόνο ο ίδιος ξέρει αν θα τον έπαιρνε να τον πουλάει 2.20€ και τα παιδιά του να πάνε δύο δραστηριότητες και μία γλώσσα αντί για τρεις και δύο αντίστοιχα, αν με αντιλαμβάνεται κανείς.

Θέλω να πω, από ένα σημείο και μετά είναι πολύ σχετικό το «δε βγαίνω» και μόνο ο καθένας ξεχωριστά ξέρει πού βρίσκεται οικονομικά.

Με το καλημέρα κάποιος που κάνει έναρξη  έχει κάποια κόστη,   αν ένα μηνά για παράδειγμα μπει μέσα δεν θα του πει κάποιος, ελά μην τα πληρώνεις όλα καλά.   Αν ήταν να βγάζει μόνο για μια γλώσσα θα έμενε μισθωτός χωρίς να βάλει συνέταιρο το κράτος 

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Γιατί είναι καραμέλα? 

Η επιχηρηση με το καλημέρα έχει συνέταιρο το κράτος σχεδόν μισά μισά 

Υπαλλήλους δεν θα πληρώσει? Ενοίκιο ρεύμα νερό? 

Και κανένας επιχειρηματίας δεν δουλεύει για τη ψυχή της μάνας του, αν είναι να βγάζει μόνο τα έξοδα θα καθόταν μισθωτός 

Εγώ ξανά λέω οποίος νομίζει ότι είναι καραμέλα γιατί δεν ανοίγει ένα μαγαζί να βάλει τιμές χώμα να μας πει πόσο καιρό θα αντέξει 

• Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Γιατί είναι καραμέλα? 

Η επιχηρηση με το καλημέρα έχει συνέταιρο το κράτος σχεδόν μισά μισά 

Υπαλλήλους δεν θα πληρώσει? Ενοίκιο ρεύμα νερό? 

Και κανένας επιχειρηματίας δεν δουλεύει για τη ψυχή της μάνας του, αν είναι να βγάζει μόνο τα έξοδα θα καθόταν μισθωτός 

Εγώ ξανά λέω οποίος νομίζει ότι είναι καραμέλα γιατί δεν ανοίγει ένα μαγαζί να βάλει τιμές χώμα να μας πει πόσο καιρό θα αντέξει 

Είπα εγώ κάπου να επιχειρήσει για να βγάζει μόνο τα έξοδά του; Μα αυτό θα σήμαινε ότι δε βγάζει καθόλου καθαρό κέρδος.

Εγώ είπα ότι μόνο ο ίδιος ξέρει πόσα βγάζει.

Είναι καραμέλα και μεγάλη γιατί κάθε φορά που λέει κάποιος ότι είναι ακριβός ο καφές και το σουβλάκι, το αντεπιχείρημα είναι ότι το μαγαζί έχει έξοδα.

Πραγματικό συμβάν την ώρα που έγραφα το προηγούμενο post μου ενώ ήμουν στη δουλειά: Σκάει ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου ακριβώς δίπλα με καινούργιο ηλεκτρικό/υβριδικό Mercedes SUV. Δε θα κάνει 80Κ τουλάχιστον;

Θα μπορούσε να πάρει ένα φθηνότερο και να πουλάει τα σουβλάκια 20 cents πιο φθηνά; Εγώ σου λέω ότι θα μπορούσε.

Θα έπρεπε να το κάνει; Εγώ σου λέω όχι. Καλώς έπραξε και πράττει.

Αυτό που δε μπορώ είναι η κλάψα. Όλους αν τους ρωτήσεις κλαίγονται. Το κακό κράτος με κλέβει, έχω συνέταιρο το κράτος μπλα μπλα μπλα.

Σαφώς και έχουν έξοδα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε βγάζουν πολλά περισσότερα απ' όσα θα τους επιτρεπόταν να κλαίγονται.

• Like 5
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...