StamTheMan Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 11 ώρες πριν, kage είπε Ενα ποσοστο το παιρνει ο ντελιβαρας της πλατφορμας Μην τα μπερδευεις. Δεν ρωταει αυτο ο TS και ο διανομεας δεν παιρνει "ποσοστο". 10 ώρες πριν, haris_216 είπε Σημ. Καμιά φορά παίρνοντας από το "βρώμικο" (καμία σχέση τα παιδιά εκεί αλλά έχει επικρατήσει να λέμε έτσι τις καντίνες) μπροστά από την Πάντειο βλέπω να έρχεται delivery να παίρνει παραγγελία και πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος απολαμβάνει χοτντογκ μετά από 10-15 λεπτά τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο/σακούλα. Κάποια πράγματα είναι απλά για να το τρως επιτόπου, τη στιγμή που φτιάχνεται 10 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Εδω παραγγελνουν εσπρεσο ντελιβερι,οι δηθεν γνωστες. 15 ώρες πριν, vagos789 είπε Οταν βλεπω σε μια πλατφορμα πχ την e-food 3.75€ χρεωση για διανομη (νομιζω το max ειναι αυτο), ποιος παιρνει αυτα τα λεφτα; Η πλατφορμα,κανεις αλλος. Οσο πιο μακρια ειναι το καταστημα,τοσο μεγαλυτερη η χρεωση. Μου εχει τυχει πονηροβλαχος να προσπαθει να ξεγελασει το συστημα, χρησιμοποιώντας στιγμα απο αλλο σημειο ( κοντα στο καταστημα ) για να γλυτωσει το κοστος διανομης ( το οποιο ηταν τυπου 1,5 ευρω περιπου για την αποσταση του ) . Εκμεταλλευτηκε το συστημα και δεν εγραψε καν διευθυνση,για να τον καλεσω και να μου πει οτι μενει 12 λεπτα μακρια ( τεραστια αποσταση για τα δεδομενα της Καλαματας ) . Το κακο ειναι οτι εκλεψε τη δικη μου προμηθεια ( η εφαρμογη εγραψε 1 ευρω πληρωμη αντι για 4 ) ,γιατι το συστημα ειδε οτι εγω θα εκανα αποσταση 2 λεπτα με τα φαναρια,ενω ο τυπος εμενε εκτος πολης. Στην πορεια ζητησα αλλαγη του στιγματος,πληρωθηκα την προμηθεια μου ως freelancer,αυτος δεν ξερω αν επιβαρυνθηκε μετα. 3
denthnpalevw Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 4 hours ago, StamTheMan said: Μου εχει τυχει πονηροβλαχος να προσπαθει να ξεγελασει το συστημα, χρησιμοποιώντας στιγμα απο αλλο σημειο ( κοντα στο καταστημα ) για να γλυτωσει το κοστος διανομης ( το οποιο ηταν τυπου 1,5 ευρω περιπου για την αποσταση του ) . Εκμεταλλευτηκε το συστημα και δεν εγραψε καν διευθυνση,για να τον καλεσω και να μου πει οτι μενει 12 λεπτα μακρια ( τεραστια αποσταση για τα δεδομενα της Καλαματας ) . Το κακο ειναι οτι εκλεψε τη δικη μου προμηθεια ( η εφαρμογη εγραψε 1 ευρω πληρωμη αντι για 4 ) ,γιατι το συστημα ειδε οτι εγω θα εκανα αποσταση 2 λεπτα με τα φαναρια,ενω ο τυπος εμενε εκτος πολης. Στην πορεια ζητησα αλλαγη του στιγματος,πληρωθηκα την προμηθεια μου ως freelancer,αυτος δεν ξερω αν επιβαρυνθηκε μετα. Μπινιάρης
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 20 hours ago, Charismo said: Εγώ έχω κόψει τις πλατφόρμες αυτές εδώ και μήνες και επέστρεψα στο παλιό, καλό τηλέφωνο. Κι εγώ αρχίζω να τείνω προς τα εκεί σιγά σιγά. Μπαίνω χθες efood, βλέπω την πιτσαρία που ήθελα να παραγγείλω να έχει Πεινιάτα. Βάζω την παραγγελία για να δω πόσο θα μου βγει, βγαίνει 45 ευρώ. Παίρνω τηλέφωνο στο μαγαζί τους λέω «θέλω να μου πείτε πόσο κάνουν τα ΤΑΔΕ πράγματα», μου λέει 38 ευρώ (γιατί στο τηλέφωνο είχε 2+1 δώρο που στο efood δεν την είχε σαν προσφορά). Ε, παράγγειλα τηλεφωνικά, καθώς και προς το συμφέρον μου ήταν και προς το συμφέρον του καταστήματος που δεν θα έδινε προμήθεια στην πλατφόρμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα προσωπικά με το delivery ήταν ότι δεν έχω μετρητά πάνω μου. Πλέον αυτό λύνεται με τα φορητά POS και με το IRIS, οπότε σιγά σιγά αποφάσισα να το γυρίζω στο τηλέφωνο κι εγώ. 7
basilis_k6 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, Malthador είπε Κι εγώ αρχίζω να τείνω προς τα εκεί σιγά σιγά. Μπαίνω χθες efood, βλέπω την πιτσαρία που ήθελα να παραγγείλω να έχει Πεινιάτα. Βάζω την παραγγελία για να δω πόσο θα μου βγει, βγαίνει 45 ευρώ. Παίρνω τηλέφωνο στο μαγαζί τους λέω «θέλω να μου πείτε πόσο κάνουν τα ΤΑΔΕ πράγματα», μου λέει 38 ευρώ (γιατί στο τηλέφωνο είχε 2+1 δώρο που στο efood δεν την είχε σαν προσφορά). Ε, παράγγειλα τηλεφωνικά, καθώς και προς το συμφέρον μου ήταν και προς το συμφέρον του καταστήματος που δεν θα έδινε προμήθεια στην πλατφόρμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα προσωπικά με το delivery ήταν ότι δεν έχω μετρητά πάνω μου. Πλέον αυτό λύνεται με τα φορητά POS και με το IRIS, οπότε σιγά σιγά αποφάσισα να το γυρίζω στο τηλέφωνο κι εγώ. Δεν ξέρω αν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό για πολύ καιρό. Εδώ έχουμε μερικά καταστήματα που δεν γίνετε να παραγγείλεις από τηλ πλέον. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι παραγγελία δέχονται μόνο μέσω πλατφόρμας. Ελπιζω μόνο να κλεισουν γρηγορα για να μην τους αντιγράψουν και αλλοι. 3 1 2
phanispal Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Μα πολλοί δεν έχουν δικό τους delivery αφού συνεργάζονται με efood/Wolt.
basilis_k6 Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου 2 ώρες πριν, phanispal είπε Μα πολλοί δεν έχουν δικό τους delivery αφού συνεργάζονται με efood/Wolt. αυτο συμβαινει καιρο αλλα δεχονταν παραγγελια. τωρα τους αναγκασανε να μην δεχονται?
phanispal Δημοσ. Σάββατο στις 01:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:03 μμ Εννοείς ότι παραλάμβαναν παραγγελία τηλεφωνικά με τον παραδοσιακό τρόπο και την έδιναν σε όχημα efood/Wolt να την παραδώσει;
nikοs Δημοσ. Σάββατο στις 01:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:38 μμ (επεξεργασμένο) Είναι τραγικό αυτό που έχει γίνει στην χώρα μας με τους ενδιάμεσους - μεσάζοντες. Δεν είναι μόνο στην εστίαση , είναι σε κάθε λογής υπηρεσία(ξενοδοχεία, φαγητό, online αγορές, ρεύμα, τηλεφωνία, αγορές ακινήτων) παντού! Όλοι σκέφτονται πως να γίνουν μεσάζοντες, ξεφυτρώνουν διαρκώς νέες υπηρεσίες και επιχειρήσεις που βγάζουν λεφτά εις βάρος άλλων επιχειρήσεων. Εμένα προσωπικά αυτό πλέον με ενοχλεί αρκετά και όπου μπορώ και γίνεται το αποφεύγω. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:39 μμ από nikοs 6 3
basilis_k6 Δημοσ. Σάββατο στις 01:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:39 μμ 34 λεπτά πριν, phanispal είπε Εννοείς ότι παραλάμβαναν παραγγελία τηλεφωνικά με τον παραδοσιακό τρόπο και την έδιναν σε όχημα efood/Wolt να την παραδώσει; ναι ο ντελιβερας ειχε κουτι και κρανακι efood, νομιζω εχει ερθει και με εξοπλισμο wolt.
gakost Δημοσ. Σάββατο στις 02:01 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:01 μμ 21 hours ago, basilis_k6 said: ξυπνηστε, σας κλεβουν. κοψτε τους μεσαζοντες στο φαι σας. Αν αυτό νομίζεις τότε μπορείς να ανοίξεις κι εσύ μία πλατφόρμα ή υπηρεσία αντίστοιχη και να μην χρεώνεις ούτε το μαγαζί ούτε τον καταναλωτή. Άλλωστε σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία επειδή είναι μια online υπηρεσία δεν έχει κανένα κόστος. Θα τους κλείσεις όλους και οι υπάλληλοι ή «συνεργάτες» ανάλογα τι μοντέλο θα έχεις θα κάνουν ουρά για να μπουν στην πλατφόρμα σου. 2 1 1
duende Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 μμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, lector είπε Βασικα για να δωσεις 4 ευρω για delivery, τη στιγμη που υπαρχουν δωρεαν εναλλακτικες, πρεπει να'σαι ενα ή περισσοτερα απο τα παρακατω: 1) νεοπλουτος/χορηγουμενος 2) βολεψακιας/τεμπελης 3) κοροιδο Η απλα, ξοδευει τα χρηματα του, λιγα η πολλα, οπως και αν τα βγαζει, οπως οπως αυτος/αυτη γουσταρει. Μη προβαλεις τα δικα σου κομπλεξ Επεξ/σία Σάββατο στις 02:17 μμ από duende 4
Asevastos Δημοσ. Σάββατο στις 02:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:36 μμ Παίρνω που λέτε τις προάλλες τηλ μαγαζί Δυτ. Θεσσαλονίκης σκεπτόμενος να γλιτώσω τις έξτρα προμήθειες, παραγγέλνω, έρχεται και βλέπω στην απόδειξη: 0.90€ «Κόστος τηλεφωνικής παραγγελίας» Δεν υπάρχει ελπίδα. 1 3 4
ΠάρηςΓ Δημοσ. Σάββατο στις 03:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:07 μμ 29 minutes ago, Asevastos said: Παίρνω που λέτε τις προάλλες τηλ μαγαζί Δυτ. Θεσσαλονίκης σκεπτόμενος να γλιτώσω τις έξτρα προμήθειες, παραγγέλνω, έρχεται και βλέπω στην απόδειξη: 0.90€ «Κόστος τηλεφωνικής παραγγελίας» Δεν υπάρχει ελπίδα. Πλέον έχει κανονικοποιηθεί. Στη δουλειά πχ με κοιτούσαν περίεργα όταν είπα για τις χρεώσεις που έχουν πλατφόρμες πχ 3-4 €. Μου λέγανε πως πρέπει να πληρωθεί η υπηρεσία
Asevastos Δημοσ. Σάββατο στις 03:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:14 μμ Μα δε χρησιμοποίησα πλατφόρμα. Τηλέφωνο το μαγαζί πήρα απευθείας.
lector Δημοσ. Σάββατο στις 03:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:39 μμ 2 ώρες πριν, nikοs είπε Είναι τραγικό αυτό που έχει γίνει στην χώρα μας με τους ενδιάμεσους - μεσάζοντες. Δεν είναι μόνο στην εστίαση , είναι σε κάθε λογής υπηρεσία(ξενοδοχεία, φαγητό, online αγορές, ρεύμα, τηλεφωνία, αγορές ακινήτων) παντού! Όλοι σκέφτονται πως να γίνουν μεσάζοντες, ξεφυτρώνουν διαρκώς νέες υπηρεσίες και επιχειρήσεις που βγάζουν λεφτά εις βάρος άλλων επιχειρήσεων. Εμένα προσωπικά αυτό πλέον με ενοχλεί αρκετά και όπου μπορώ και γίνεται το αποφεύγω. Σωστος, αν και για την ακριβεια, πρωτα-αμεσα ειναι εις βαρος του πελατη, και στη συνεχεια εις βαρος αλλων επιχειρησεων. 1 ώρα πριν, duende είπε Η απλα, ξοδευει τα χρηματα του, λιγα η πολλα, οπως και αν τα βγαζει, οπως οπως αυτος/αυτη γουσταρει. Μη προβαλεις τα δικα σου κομπλεξ Αν δεν τα παιρνει απο την τσεπη μου, ας τα ξοδεψει οπως γουσταρει, ας βαλει και φωτια να τα καψει. Αυτο που ειπα δεν ειναι κομπλεξ, ειναι fact. Στο κατω κατω, διευκρινισα, οτι υπαρχουν αλλες εναλλακτικες. Το θεμα ομως ειναι πιο περιπλοκο, διοτι τροφοδοτειται αυτο το συστημα το οποιο τελικα ρουφαει χρηματα απο ολους, πελατες και καταστηματα, τα οποια καταληγουν κατα κυριο λογο στους νταβατζηδες. Παρεμπιπτοντως, θα εχει γινει αντιληπτο φανταζομαι οτι μεγαλο ποσοστο ντελιβεραδων αποτελειται απο μεταναστες. Αυτο σημαινει οτι υπαρχει και επιπλεον μεσαζοντας πανω στο μεσαζοντα. Ολοι αυτοι πουλανε αερα κοπανιστο τον οποιο πληρωνουμε εμεις οι πελατες, ενω πολυ απλα θα μπορουσες να παρεις ενα τηλεφωνο στο μαγαζι να παραγγειλεις και να στο φερει ενας δικος του ντελιβερας. Τοσα χρονια που γινοταν αυτο δε θυμαμαι να επαθε κανεις τιποτα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα