Dante80 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, dtk-386 said: πινιατα είναι (piñata) αν την λες επίτηδες έτσι (πείνα-τα) τότε πάσο. Και οι δύο λάθος, για την ακρίβεια, πεινιάτα. 😋 Επεξ/σία 8 Ιουνίου από Dante80
Dante80 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, dtk-386 said: piñata = πινιατα το i δεν είναι ει στα ελληνικά. 😜 Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Η efood έχει πάρει την λέξη πείνα και την λέξη πινιάτα και έχει φτιάξει την τυχερή πεινιάτα. Επεξ/σία 8 Ιουνίου από Dante80
dtk-386 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Dante80 είπε Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Η efood έχει πάρει την λέξη πείνα και την λέξη πινιάτα και έχει φτιάξει την τυχερή πεινιάτα. το έγραψα στο αρχικό μου σχόλιο πέρι πείνα.... Επεξ/σία 8 Ιουνίου από dtk-386
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 5 ώρες πριν, dtk-386 είπε πινιατα είναι (piñata) αν την λες επίτηδες έτσι (πείνα-τα) τότε πάσο. Πεινατα το ελεγαν στο efood για πολύ καιρο. Ειχα προσεξει και εγω το λαθος. 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Και οι δύο λάθος, για την ακρίβεια, πεινιάτα. 😋 Δεν ειμαι λαθος,το εγραφαν πεινατα για πολύ καιρο. 1
pictorino Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 12 hours ago, gakost said: Αυτό ακριβώς είναι που δεν καταλαβαίνουν πολλοί. Όλα ανεβαίνουν και οι επιχειρηματίες αναγκάζονται όλο και περισσότερο να πληρώνουν αυτά που πρέπει. Παράδειγμα, πολλοί κλέβαν ΦΠΑ και μπορεί να κάλυπταν τον διανομέα που συνήθως δούλευε μαύρα ή τον δήλωναν ελάχιστες ώρες, κλέβοντας και από αυτόν τις εργοδοτικές εισφορές και άλλα δικαιώματα. Τώρα αυτά με τις διασταυρώσεις, το Εργανη κλπ έχουν περιοριστεί και φαίνεται το πραγματικό κόστος του επιχειρείν. Θέλεις την ευκολία της κάρτας και το κράτος επιβάλει την χρήση της και την απορρόφηση της προμήθειας από την επιχείρηση. Θέλεις την ευκολία να έρθει το φαγητό σπίτι σου. Θέλεις φθηνές τιμές. Όλα αυτά δεν γίνονται μαζί και αυτός που δουλεύει να βγάζει ένα λογικό μεροκάματο. Δεν είναι παράλογο να επιμερίζει τα κόστη σε όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει έξτρα υπηρεσίες. Η επιλογή να πας από το μαγαζί να πάρεις ότι θες και να μην πληρώσεις τίποτα παραπάνω υπάρχει. Το να πληρώσεις για την ευκολία και να μην χάσεις τον χρόνο σου που το παράλογο; Γιατί να «επιδοτεί» αυτός που κουβαλιέται στο μαγαζί αυτόν που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάει στο μαγαζί; Καταλαβαίνω ότι πολλοί διαφωνούν, αλλά δεν πειράζει όλοι έχουμε το δικαίωμα στην άποψη μας. Συμφωνώ, αν πας σε εστιατόριο που έχει θαμώνες το κόστος σέρβις είναι υπολογισμένο στον κατάλογο και δεν ξέρω τι ισχύει τώρα αλλά όταν οι σερβιτόροι αμείβονταν με ποσοστά κάτι για 11% θυμάμαι και το έγραφε στον κατάλογο. Η συγκεκριμένη ανάρτηση δείχνει με εύστοχο τρόπο το σκεπτικό των Ελλήνων "επιχειρηματιών". Άνοιξαν τα καταστήματα με σκοπό να κερδίζουν, όχι μόνο από το προϊόν που έχουν προς πώληση, αλλά κλέβοντας τον εργαζόμενο, τον πελάτη και το κράτος. Βέβαια, υποτίθεται ότι τα κόστη αυτά ήταν υπολογισμένα στην τιμή πώλησης των προϊόντων τους και γι' αυτό υπάρχει η (λογική) αντίδραση για τις πρόσθετες χρεώσεις. Εκτός από το γεγονός ότι έχουν ξεφύγει οι τιμές (γενικά ισχύει αυτό), προσωπικά θεωρώ ότι είναι παράλογο να θέλουν να σε χρεώσουν 0,5€ (efood) με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών! Αν θέλουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, ας στραφούν στους μετόχους τους και όχι στον πελάτη που ούτως ή άλλως θα πληρώσει για να τις χρησιμοποιήσει.
StamTheMan Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 22 λεπτά πριν, pictorino είπε Αν θέλουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, ας στραφούν στους μετόχους τους και όχι στον πελάτη που ούτως ή άλλως θα πληρώσει για να τις χρησιμοποιήσει. Απο οσο δουλεψα για την πλατφορμα,η εταιρια δεν εχει ιδεα πως δουλευει το πραμα. Τα ατομα που εχει σε "υπευθυνες" θεσεις πραγματικα δεν ειχαν μυρωδια απο το αντικειμενο. Αν εβλεπες τα ποσα λαθη γινονταν σε καθε αλλαγη προς το καλυτερο,δε θα το πιστευες.
basilis_k6 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 32 λεπτά πριν, pictorino είπε προσωπικά θεωρώ ότι είναι παράλογο να θέλουν να σε χρεώσουν 0,5€ (efood) με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών! Αν θέλουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, ας στραφούν στους μετόχους τους και όχι στον πελάτη που ούτως ή άλλως θα πληρώσει για να τις χρησιμοποιήσει. πες μου οτι οντως υπαρχει χρεωση 50λεπτα με αυτη την περιγραφη. βασικα πες μου οτι κανεις πλακα.
Dante80 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 13 minutes ago, basilis_k6 said: πες μου οτι οντως υπαρχει χρεωση 50λεπτα με αυτη την περιγραφη. βασικα πες μου οτι κανεις πλακα.
basilis_k6 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, Dante80 είπε δεν χρειαζοταν η επεξήγηση, ιδεα καποιου μανατζαρεου που νομιζει οτι ειναι εξυπνος.. αλλα οκ, απλα χρεωση υπηρεσιας ειναι τελικα. υποθετω αν δεν ζητησεις delivery αυτο ειναι το μονο που πληρωνεις στην efood επειδη μπηκες στο σαιτ τους και εκανες παραγγελία.
lector Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 9 ώρες πριν, james01gr είπε δεν είναι ακριβώς έτσι. εάν ήταν μέσα στην τιμή τότε οι τιμές θα έπεφταν (έστω και οριακά) και θα έμπαινε καπέλο στο delivery. τώρα οι τιμές είναι όπως ήταν πριν και μπήκε και delivery. επίσης έχω δει καταστήματα που πουλάνε άλλη τιμή στις πλατφόρμες, άλλη τιμή εάν πας από το κατάστημα ενώ και η πλατφόρμα χρεώνει έξτρα την παράδοση. Ας επιβεβαιωσει καποιος που ειναι μεσα στο χωρο, γιατι μπορει να μην ισχυει: Εχω ακουσει οτι το καταστημα που υπογραφει συνεργασια με πλατφορμα δεν επιτρεπεται βασει συμβασης να δωσει αλλη τιμη (προφανως χαμηλοτερη) εκτος πλατφορμας. 1
james01gr Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, lector είπε Ας επιβεβαιωσει καποιος που ειναι μεσα στο χωρο, γιατι μπορει να μην ισχυει: Εχω ακουσει οτι το καταστημα που υπογραφει συνεργασια με πλατφορμα δεν επιτρεπεται βασει συμβασης να δωσει αλλη τιμη (προφανως χαμηλοτερη) εκτος πλατφορμας. Μέχρι και τα coffee island στην περιοχή μου πουλάνε ακριβότερα μεσω εφαρμογής (efood). Πήρα το Σάββατο από ένα καφέ με διανομη και πλήρωσα 8.10 από πλατφόρμα και όταν περνάω και τα παιρνω ο ίδιος από το καφέ πληρώνω 6.80. δεν είχε έξτρα χρέωση για το delivery. Μπορω να σου πω τουλάχιστον πέντε καφέ που το κάνουν αυτό. Ποιος θα τους ελέγξει; 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, lector είπε Ας επιβεβαιωσει καποιος που ειναι μεσα στο χωρο, γιατι μπορει να μην ισχυει: Εχω ακουσει οτι το καταστημα που υπογραφει συνεργασια με πλατφορμα δεν επιτρεπεται βασει συμβασης να δωσει αλλη τιμη (προφανως χαμηλοτερη) εκτος πλατφορμας. Πλέον το άλλαξαν δεν παίζει πλέον ο όρος για αυτό βλέπεις παντού τιμές καταστήματος πχ 5 ευρώ και στη πλατφόρμα 6+ 1
lector Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 1 ώρα πριν, james01gr είπε Μέχρι και τα coffee island στην περιοχή μου πουλάνε ακριβότερα μεσω εφαρμογής (efood). Πήρα το Σάββατο από ένα καφέ με διανομη και πλήρωσα 8.10 από πλατφόρμα και όταν περνάω και τα παιρνω ο ίδιος από το καφέ πληρώνω 6.80. δεν είχε έξτρα χρέωση για το delivery. Μπορω να σου πω τουλάχιστον πέντε καφέ που το κάνουν αυτό. Ποιος θα τους ελέγξει; Μα αυτο ειναι και το ορθο. Αλλα ποιος ξερει τι ρητρες υπαρχουν. Οσο ταϊζουμε το τερας γινεται ολο και πιο λαιμαργο. Θα μπορουσε η ιδια η efood να το ελεγξει, στελνοντας ατομα να παρουν take away. Αλλα οπως λεει ο ετερος φιλος δεν ισχυει τετοιος ορος πλεον. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Ιουνίου Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2 ώρες πριν, james01gr είπε Μέχρι και τα coffee island στην περιοχή μου πουλάνε ακριβότερα μεσω εφαρμογής (efood). Πήρα το Σάββατο από ένα καφέ με διανομη και πλήρωσα 8.10 από πλατφόρμα και όταν περνάω και τα παιρνω ο ίδιος από το καφέ πληρώνω 6.80. δεν είχε έξτρα χρέωση για το delivery. Μπορω να σου πω τουλάχιστον πέντε καφέ που το κάνουν αυτό. Ποιος θα τους ελέγξει; Να τους ελέγξει γιατί? Παλιά που υπήρχε η ρήτρα στα συμβόλαια της efood (και στης wolt μόνο όσο το συμβόλαιο αφορούσε αποκλειστική συνεργασία) Επειδή όλες οι πλατφόρμες το ποσοστό που περνούν αγορά τζίρο για να βγει η επιχηρηση αναγκαστικά θέλει μεγαλύτερες τιμές αλλιώς με το που περνούν υπάρχουν περιπτώσεις που αν άφηναν ίδια τιμή και στη πλατφόρμα είχαν χασούρα (παλιά ανέβαζαν τιμές στα χαρτιά αλλά πλασαραν έκπτωση για τηλεφωνικές παραγγελίες ή από τη σελίδα του καταστήματος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις