Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ακριβώς την μπαλιτσα που θέλουν παίζεις καημένε. Αφήσανε να κάψουν τη μισή Αμερική (μεταξύ άλλων) για να απηυδήσει ο κόσμος και να πάει στην ακροδεξιά. Στο είπα ότι θα έρθει το crackdown και ότι πολύ εύκολα οι εξουσιαστικές πρακτικές που σου άρεσαν πριν γυρνάνε μπούμερανγκ και έτσι και έγινε, μην γκρινιάζεις τώρα.

Φανταζομαι καταλαβαίνεις πόσο γελοίο φαίνεται σε όλους μας, όταν αυτός που λειτουργεί ως γρανάζι διασποράς προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων, να πιάνεται όχι μια, όχι δύο αλλά δεκάδες φορές να το κάνει…

ούτε την αξιοπρέπεια να πεις ότι είπες, κατάλαβες, έγραψες κάτι λάθος δεν έχεις, και αντί αυτού καταφεύγεις σε αμπελοφιλοσοφίες…

το “καημένε”, στο επιστρέφω με αποδείξεις όπως πάντα…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

Όλοι το ξέρουν ότι εσύ είσαι ο προπαγανδιστής. 

Spoiler

image.jpeg.0b6e43800274f58bf596d018f386c265.jpeg

Επεξ/σία από AtiX
  • Haha 4
Δημοσ.
7 hours ago, fwtonio said:

Όχι βέβαια! ... Όχι!   ☺️

Βρε Σπύρο... ειλικρινά: Πώς σας πιάνουν κορόιδο τόσο εύκολα;

Και ειλικρινά δεν το λέω να σε θίξω (πού σε ξέρω άλλωστε) αλλά να που με επιβεβαιώνεις.

Σας περνάνε για άσχετους. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Συμβουλή:

ΔΕΝ θα πιστεύετε τις επικεφαλίδες και ΔΕΝ χρειάζεται να διαβάσετε το άρθρο, το οποίο θα είναι χάσιμο χρόνου και προφανώς προκατειλημμένο.

Θα ψάχνετε τα πραγματικά δεδομένα από τις επίσημες πηγές. Και σε αυτό η ΑΙ κάνει θαύματα.

Dude, διασκεδαστικό το παραλήρημα σου αλλά εγώ το μόνο που έκανα είναι να σχολιάσω το λάθος συμπέρασμα που έβγαλες από ένα διάγραμμα που εσύ πόσταρες χωρίς πηγή και χωρίς καν να αμφισβητήσω το διάγραμμα. Δεν ξέρω που είδες τα άρθρα και τις επικεφαλίδες στις οποίες αναφέρεσαι. 

Μάλιστα κάποιος μετά αναφέρθηκε σε στοιχεία και δεδομένα που δεν αντέχουν να αντικρούσουν οι άλλοι (κλαίω 😂), και όταν τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις συνδυάζονται με συμπεράσματα του κwlou sorry αλλά τριγκάρομαι.

Βάζω στην άκρη το πόσο χαζό είναι να αξιολογείς προέδρους βάσει του πόσο ήταν το trade deficit ή όποιο άλλο deficit μήνα-μήνα σε βάθος ενός χρόνου, σαν να βγάζεις τον πρόεδρο του μήνα στο playboy για προέδρους των ΗΠΑ.

Βάζω στην άκρη και το ότι τώρα ποστάρεις έλλειμα προϋπολογισμού ανα μήνα και όχι εμπορικό έλλειμμα όπως έκανες πριν, αν έστω ο τίτλος του 2ου διαγράμματος είναι έγκυρος, και νομίζεις ότι μιλάς για το ίδιο πράγμα.

Επειδή με προκαλείς πάλι με data χωρίς πηγή, έκανα μια ερωτησούλα στο ΑΙ που κάνει θαύματα και πήρα την εξής απάντηση:

compare us trade deficit for the first 5 months of 2024 and 2025
Thought for 5 seconds

Here’s a precise compilation of the U.S. trade deficit (goods + services) for the first five months of 2024, based on monthly data:

📅 2024 Monthly Trade Deficit

• January: –$67.08 billion

• February: –$66.43 billion

• March: –$66.27 billion

• April: –$73.11 billion

• May: –$74.46 billion

Total (Jan–May 2024): –$347.35 billion.

Why Now We Have Exact Numbers

• The BEA and Census Bureau monthly press releases include goods + services trade deficit figures for each month.

• These have been catalogued in sources like YCharts and official releases .

• By summing those figures, we arrive at an exact cumulative total, removing the need for a previous range estimate.

🔍 Quick Comparison with 2025 (Jan–Apr)

For reference, here are the first four months of 2025:

• January 2025: –$131.4 bn

• February 2025: –$122.01 bn

• March 2025: –$138.32 bn

• April 2025: –$61.62 bn

Total (Jan–Apr 2025): –$453.35 billion.

📊 Summary Table

Year‑to‑Date Total Deficit (Goods + Services)
Jan–May 2024 –$347.35 billion
Jan–Apr 2025 –$453.35 billion

📝 Key Takeaways

• 2025’s deficit through April (–$453 bn) is already about 30% higher than 2024's through May (–$347 bn), even before May 2025 data.

• Once May 2025 figures are released (likely early July), we’ll be able to finalize the five-month comparison.

Let me know when you’d like me to update with May 2025’s data, or if you’d like a breakdown of goods vs. services or by trade partner!

Συμπέρασμα:

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι magat όταν δίνει data χωρίς πηγές. Λες και δεν το 'ξερα.. 😆

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

καλέστηκε η εθνοφρουρά όπως συνηθίζεται

4 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Και θες το source για κάτι που είναι στο Reuters και παντού... 

The Legal Issues Surrounding Trump’s Plan to Use Troops to Suppress Protests

When can a president deploy National Guard on US soil?

Trump charts new territory in bypassing Newsom to deploy National Guard

Los Angeles unrest: Is Trump allowed to deploy National Guard troops?

Θλίψη

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Lucifer said:

Θλίψη

Και όταν το έκανε και ο Μπαϊντεν; 

"Biden is within his powers to federalize the Texas national guard in accordance with title 10 of the US code, which would mean the state's troops would be under direct orders of the president". Για να κρατήσει τα σύνορα ανοιχτά, που ήταν παράνομο. Αλλά τώρα orange man bad που τους έβγαλε να προστατέψουν τον κόσμο... 

Επεξ/σία από Shinji ikari
  • Haha 1
Δημοσ.
8 hours ago, AtiX said:

Ούτε καν μπορεί να περάσει από το μυαλό κάποιου ότι κάνω εγώ προπαγάνδα με όλα αυτά που έχω πει, μόλις προχθές είπα πως τα φορτώνει ο Τραμπ στους πιό αδύναμους, εσύ έχεις στο μυαλό σου κομματικές γραμμές και ξεπλένεις τα ρατσιστικά αντισυνταγματικα που έκαναν οι άλλοι και μόνο εναντίον του Τράμπ μιλάς και παρακολουθείς ποιός έκανε καρδούλες και προσπαθείς να μη μιλάνε οι άλλοι, μπαμ κάνεις. 

• Haha 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Και όταν το έκανε και ο Μπαϊντεν; 

O Biden είχε σκεφτεί να θέσει υπό ομοσπονδιακό έλεγχο την εθνοφρουρά του Τέξας, για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δύναμη αστυνόμευσης. Είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει ο Trump.

Το αν ήταν καλό, κακό, χαζό ή έξυπνο, δεν ξέρω. Σίγουρα όμως η αποδυνάμωση ενός μέσου δεν ισοδυναμεί με κατάχρηση όπως στην τρέχουσα περίπτωση. 

Δημοσ.
45 minutes ago, Lucifer said:

Αλίμονο, πως τολμάει το κράτος να επεμβαίνει γρήγορα και αποτελεσματικά για να προστατέψει τον κόσμο; σε μια φιλελεύθερη κοινωνία πρέπει ο πολίτης να προστατεύει την περιουσία του και τη ζωή του μόνος του, όπως άφηνε ο Μπαϊντεν να γίνεται.

• Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Shinji ikari είπε

Αλίμονο, πως τολμάει το κράτος να επεμβαίνει γρήγορα και αποτελεσματικά για να προστατέψει τον κόσμο; σε μια φιλελεύθερη κοινωνία πρέπει ο πολίτης να προστατεύει την περιουσία του και τη ζωή του μόνος του, όπως άφηνε ο Μπαϊντεν να γίνεται.

Το κράτος δεν είναι υπεράνω του νόμου. Γι' αυτό και οι 3 εξουσίες είναι διακριτές. Αυτά στη δημοκρατία, που συμπτωματικά γεννήθηκε στη χώρα απ' την οποία ποστάρεις.

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, Lucifer said:

Το ότι έχει εξουσία στην εθνοφρουρά ο πρόεδρος το εμπεδώσαμε, titles 10 and 32 of the US code, απλά ο ένας έκανε αυτά που σου άρεσαν, ο άλλος αυτά που δε σου αρέσουν. Την αρχαία Ελλάδα με την ολιγαρχία και τους σκλάβους, αυτο είναι παραμύθι για τα παιδάκια. Η δημοκρατία ήθελε το Bernie αν το ξέχασες, δεν υπάρχει δημοκρατία, οι ίδιοι παίζουν και τις δύο πλευρές, όπως είπα και πριν. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

Το ότι έχει εξουσία στην εθνοφρουρά ο πρόεδρος το εμπεδώσαμε, titles 10 and 32 of the US code, απλά ο ένας έκανε αυτά που σου άρεσαν, ο άλλος αυτά που δε σου αρέσουν. Την αρχαία Ελλάδα με την ολιγαρχία και τους σκλάβους, αυτο είναι παραμύθι για τα παιδάκια. Η δημοκρατία ήθελε το Bernie αν το ξέχασες, δεν υπάρχει δημοκρατία, οι ίδιοι παίζουν και τις δύο πλευρές, όπως είπα και πριν. 

Σου έχω παραθέσει links από ανθρώπους και ιδρύματα πολύ πιο έγκριτα από τον κάθε αμόρφωτο τραχανοπλαγιά σε ένα κάποιο forum. Η άποψή σου δεν τεκμηριώνεται από κανένα δεδομένο, οπότε παραμένει απλώς η άποψη ενός ανθρώπου ανίκανου να την ανυψώσει σε επιχείρημα. Το επίπεδο βόθρου που υποκρύπτεται από την αναπάντεχη ικανότητά σου άρθρωσης λόγου, καταδεικνύεται περίτρανα από την ακαδημαϊκού επιπέδου φράση "δεν υπάρχει δημοκρατία, οι ίδιοι παίζουν και τις δύο πλευρές, όπως είπα και πριν." που ακούγεται μαζί με ρεψίματα πάνω από τσιπουράκια.

Δεν είσαι για πολλά και δεν περιμένω να καταλάβεις τις ελλείψεις σου, αλλά έχεις άδικο και προσπαθείς να διαστρεβλώσεις ότι μπορείς για να ταιριάξει στις ψευδαισθήσεις σου -είναι και αυτό μια μορφή αυτογνωσίας, έστω και ενστικτώδης, μιας και ένστικτο έχετε όλα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 minutes ago, Lucifer said:

Η αλήθεια πονάει, το ξέρω, σας χρησιμοποιήσαν και δε θα το παραδεχτείς ποτέ. Μόνο σε προσωπικές προβολές ξέρεις να καταφεύγεις αφού είσαι προστατευμένος κιόλας. Αν κάνω λάθος, πως εξηγείς την πραγματικότητα που ο Τραμπ κέρδισε συντριπτικά και ξηλώνει και διώχνει όλους τους woke; (που γιαυτό έχεις νεύρα στην πραγματικότητα) περίπου πριν δύο χρόνια και ξέρω ότι το διάβασες, είπα ότι το woke δημιουργήθηκε για να σπρώξει τον κόσμο στην ακροδεξιά και θα γίνει το crackdown και έτσι έγινε και φυσικά δεν το σκέφτηκα εγώ μόνος μου, το είπαν πολύ πιό έξυπνοι από εμένα που δεν ήθελες να το μάθεις επειδή ζεις στη φούσκα σου. Link με γνώμες από γνωστά αντί-Τραμπικά μεσα; εγω σου είπα το νόμο, άσε που οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι μετά από 8 ώρες μάχης, ανάγκασαν την αστυνομία να υποχωρησει και καλέστηκε η εθνοφρουρά, στο democracy now άμα θες που πιό αντι-τραμπικο δεν υπάρχει. Και αλήθεια νομίζεις ότι αυτοί είναι αριστεροί ή κάτι τέτοιο; πες μου ότι πιστεύεις ότι η καμαλα είναι κομμουνίστρια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...