esertas Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 1 ώρα πριν, panosntok είπε Αγόρασα το Σάββατο από το Lindl ένα ανεμιστήρα δαπέδου τελείως αθόρυβο με 25€. Τέλειος. Toν είδα και εγώ αλλά μου φάνηκε κοντός. Αν θέλεις να φυσάει πάνω σε κρεββάτι θα φτάνει εκεί ο αέρας;
panosntok Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Το δικό μου κρεβάτι είναι 45εκ ενώ αυτός είναι 65εκ. Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι πολύ αθόρυβος και θα τον ξεχνάς αναμμένο
georgemvg Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Απο την εμπειρια μου, οσοι ανεμιστηρες δεν εχουν ακτινικό προστατευτικο πλέγμα αλλα ρομβοειδές, κάνουν θόρυβο γιατι δεν μπορουν να βγάλουν τον άερα απο το πλέγμα. Δεν κάνει θόρυβο το μοτέρ τους.
nickol-us Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, georgemvg είπε Απο την εμπειρια μου, οσοι ανεμιστηρες δεν εχουν ακτινικό προστατευτικο πλέγμα αλλα ρομβοειδές, κάνουν θόρυβο γιατι δεν μπορουν να βγάλουν τον άερα απο το πλέγμα. Δεν κάνει θόρυβο το μοτέρ τους. Ο θόρυβος προέρχεται κυρίως από τον έλικα, ούτε απο το μοτέρ, ούτε από το πλέγμα.
ghostaki Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Duux, τον έχω ένα χρόνο, αθόρυβος, αρκετά δυνατός, κομψός, σχετικά ακριβός όμως
AntiCambeR Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 10:35 ΜΜ, Dante80 είπε Προσωπικά με το αθόρυβος έχω θέμα, μιας και ήθελα έναν για το υπνοδωμάτιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος δύο χρόνια τώρα με αυτόν. https://www.skroutz.gr/s/35412928/Rohnson-R-8600-Anemistiras-Orthostatis-28W-Diametrou-40cm-me-Tilecheiristirio.html Δεν ξέρω πως ορίζεις το VFM, πάντως για DC μοτέρ, 40αρης και λίγα watt είναι αρκετά τίμιος. Αυτός στα 28 watt έχει παρόμοια απόδοση με τους πιο φθηνούς ανεμιστήρες των 50-60 watt; Το DC μοτέρ καίει λιγότερο ρεύμα;
mountains1 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε Αυτός στα 28 watt έχει παρόμοια απόδοση με τους πιο φθηνούς ανεμιστήρες των 50-60 watt; Το DC μοτέρ καίει λιγότερο ρεύμα; Στο μυαλο μου εισαι! Εχω ανεμιστηρα με 40watt, και λεω, θα ηθελα εναν που να καιει λιγοτερο!
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Με 12W λιγότερα παίζει να εξοικονομήσεις μισό ευρώ ανά έτος.
mountains1 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 ώρα πριν, phanispal είπε Με 12W λιγότερα παίζει να εξοικονομήσεις μισό ευρώ ανά έτος. Δε νομιζω. Οταν σε αρθρα λενε οτι γλυτωνεις πολλες kwh ακομη και με το να βγαλεις συσκευες απο την πριζα σε σχεση με το standby, ποσο μαλλον μια συσκευη σαν τον ανεμιστηρα που μπορει το καλοκαιρι να τον λειτουργεις 24x7 και να καιει εξαρχης 12w λιγοτερα.
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Με 24/7 (που για να σκέφτεται κάποιος τα 12W μάλλον θα τσιγκουνεύεται να τον έχει μονίμως ανοιχτό) θα εξοικονομήσεις τρία ευρώ, άντε πέντε. Σου βάζω δέκα χάριν υπερβολής. Αυτό είναι που λένε «μιλάμε για πράφιτ». Οι ολόκληρες κιλοβατώρες πώς μαζεύονται ακριβώς; Πόσα W καίει ένας φορτιστής κινητού, ένα ρούτερ και μια τηλεόραση σε standby;
haris_216 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, mountains1 είπε Δε νομιζω. Οταν σε αρθρα λενε οτι γλυτωνεις πολλες kwh ακομη και με το να βγαλεις συσκευες απο την πριζα σε σχεση με το standby, ποσο μαλλον μια συσκευη σαν τον ανεμιστηρα που μπορει το καλοκαιρι να τον λειτουργεις 24x7 και να καιει εξαρχης 12w λιγοτερα. Άσε αυτά που "λένε" και βγάλε το κομπιουτεράκι και υπολόγισε με βάση τον τρόπο ζωής/χρήσης σου. Μάλιστα σε αυτό να υπολογίσεις και την διαφορά κόστους ανάμεσα στο μηχάνημα με την πιο μικρή κατανάλωση και αυτό με την μεγαλύτερη, καθώς το λιγότερο ενεργοβόρο συνήθως είναι σημαντικά ακριβότερο (κατά συνέπεια πρέπει ΠΡΩΤΑ να αποσβέσεις αυτή τη διαφορά και μετά να μιλάς για όφελος και εξοικονόμηση) 4
mountains1 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 23 λεπτά πριν, phanispal είπε Με 24/7 (που για να σκέφτεται κάποιος τα 12W μάλλον θα τσιγκουνεύεται να τον έχει μονίμως ανοιχτό) θα εξοικονομήσεις τρία ευρώ, άντε πέντε. Σου βάζω δέκα χάριν υπερβολής. Αυτό είναι που λένε «μιλάμε για πράφιτ». Οι ολόκληρες κιλοβατώρες πώς μαζεύονται ακριβώς; Πόσα W καίει ένας φορτιστής κινητού, ένα ρούτερ και μια τηλεόραση σε standby; https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/75233/oikonomia-sto-reyma-aytes-einai-oi-syskeyes-vampir-poy-sas-kostizoyn-175-eyro/
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Αρκουδοάρθρα από σκουπίδοsites. Η 75άρα μου καταναλώνει 0.5W/h σε standby. 12W/μέρα, 4kW/έτος, δηλαδή μισό ευρώ. 1
haris_216 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, mountains1 είπε https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/75233/oikonomia-sto-reyma-aytes-einai-oi-syskeyes-vampir-poy-sas-kostizoyn-175-eyro/ Το αστείο στο άρθρο είναι ότι προτείνει σαν λύση στο να μην μένουν οι συσκευές σε standby mode τη χρήση "έξυπνης πρίζας" που εξ ορισμού είναι πάντα σε standby mode. Γενικά κάθε τι "έξυπνο" (με εξαίρεση την "έξυπνη"...σίτα ) έχει συνέχεια ένα κύκλωμα ενεργό που ανιχνεύει αν είναι απαραίτητη η παρέμβασή του 1
Dante80 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 10 hours ago, AntiCambeR said: Αυτός στα 28 watt έχει παρόμοια απόδοση με τους πιο φθηνούς ανεμιστήρες των 50-60 watt; Το DC μοτέρ καίει λιγότερο ρεύμα; Ναι καίει λιγότερο. Ναι, η απόδοσή του σε CFM είναι αντίστοιχη AC ανεμιστήρων με υπερδιπλάσια watt. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα