Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Κάτι άλλο θα θες να πεις και δεν το είπες σωστά.
Δε μπορώ να πιστέψω ότι υποστηρίζεις το να μην έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα, τον ίδιο σεβασμό και τις ίδιες αργίες
γιατί αυτό θα σήμαινε ότι υποστηρίζεις ένα εργασιακό απαρτχάιντ στο οποίο προφανώς τον εαυτό σου το θες με τους από πάνω.

Λοιπόν ίδια δικαιώματα έχουν (και αν δεν έχουν, πρέπει να αποκτήσουν) όλοι οι εργαζόμενοι.

Ανήλικος που ακόμα πιστεύει ότι διαβάζει στο κόκκινο βιβλιαράκι? 

• Like 7
  • Sad 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Δε μπορώ να πιστέψω ότι υποστηρίζεις το να μην έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα, τον ίδιο σεβασμό και τις ίδιες αργίες
γιατί αυτό θα σήμαινε ότι υποστηρίζεις ένα εργασιακό απαρτχάιντ στο οποίο προφανώς τον εαυτό σου το θες με τους από πάνω.

Λοιπόν ίδια δικαιώματα έχουν (και αν δεν έχουν, πρέπει να αποκτήσουν) όλοι οι εργαζόμενοι.

Το ιδανικό θα ήταν να ανοίγουν το μαγαζάκι ΣΚ και αργίες όλοι οι εργαζόμενοι
όπως το ανοίγουν νοσοκόμοι, γιατροί, ντελιβεράδες, αστυνομικοί, πυροσβέστες, οδηγοί ΜΜΜ κλπ κλπ.
Άλλο καπέλο που τα υπέρ και τα κατά της κάθε εργασίας τα αποφασίζει ο νομοθέτης που πιέζεται από τις συντεχνίες.

E να παίρνουν κι όλοι τα ίδια χρήματα...

Τι σχέση έχει το επάγγελμα...;

Τι σχέση η σχολή που έβγαλε ο καθένας;

Να βάλουμε και τα ίδια όρια εισαγωγής στις σχολές....

Σοβαρά, δεν υπάρχει αυτό που λες... 

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, νοσηλευτές Δευτέρα με Παρασκευή 9 με 5 και τα τριήμερα σπιτάκι.

Επίσης με την γκρίνια καταργήθηκε και η αργία  των τριών ιεραρχών στα σχολεία. Φαγωθήκατε!

Μα καλά, τόσες αργίες έχουμε ολον τον χρόνο, αυτή μας πείραξε που δεν είναι για όλους; Άρε μνημόνια που μας χρειάζονται, μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Α και κατάργηση όλων των αργιών. Και οι σχολικές διακοπές τον καλοκαίρι μόνο για έναν μήνα όπως Γερμανία.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ad hominem .
Και κόκκινα βιβλιαράκια δεν ξέρω εγώ, 
εσύ είσαι που υποστηρίζεις ποιά δικαιώματα θα βάλεις το κράτος να έχουν οι άλλοι και ποιά να έχεις εσύ.

Άσε τα περί προσωπικού που δε μπορείς να ξέρεις τον άλλο και δεν έχεις δικαίωμα να προσβάλλεις.

Επί της ουσίας, δεν έχεις να απαντήσεις.
Αν είσαι δικηγόρος, δε θα σου πέσει ο απαυτός αν λειτουργήσουν τα δικαστήρια ΣΚ.

Το ότι κάνεις και πνεύμα και μάθημα, με ξεπερνάει.

18 λεπτά πριν, nickol-us είπε

E να παίνρουν κι όλοι τα ίδια χρήματα...

Τι σχέση έχει το επάγγλεμα...;

Χαμένος στη μετάφραση είσαι φιλε μου.
Όταν καταλάβεις τί θες να πεις, εδώ είμαστε.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Ad hominem .
Και κόκκινα βιβλιαράκια δεν ξέρω εγώ, 
εσύ είσαι που υποστηρίζεις ποιά δικαιώματα θα βάλεις το κράτος να έχουν οι άλλοι και ποιά να έχεις εσύ.

Άσε τα περί προσωπικού που δε μπορείς να ξέρεις τον άλλο και δεν έχεις δικαίωμα να προσβάλλεις.

Επί της ουσίας, δεν έχεις να απαντήσεις.
Αν είσαι δικηγόρος, δε θα σου πέσει ο απαυτός αν λειτουργήσουν τα δικαστήρια ΣΚ.

Χαμένος στη μετάφραση είσαι φιλε μου.
Όταν καταλάβεις τί θες να πεις, εδώ είμαστε.

Καθόλου χαμένος, κάποια typo και μέχρι εκεί.

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη απέναντι στο όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και όλοι θα πρέπει να δουλεύουν ίδιες μέρες.

Δεν υφίσταται.

Δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες, δεν έχουν το ίδιο αντικείμενο και την ίδια φύση. 

Με αυτή τη λογική δε θα δούλευαν ποτέ τα καφέ και η εστίαση αφού το μεγάλο μέρος του τζίρου τους μάντεψε πότε γίνεται....τις ημέρες που δεν εργάζεται η πλειοψηφία.

Αν επεκτείνουμε τη λογική σου οτι όλοι είναι ίσοι, θα έπρεπε να παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα, να έχουν τις ίδιες βάσεις εισαγωγής στις σχολές κλπ.

Προφανώς δεν είναι το ίδιο, το μεγενθύνω για να εξηγήσω τον παραλογισμό σε αυτό που είπες.

Ελπίζω οτι έγινα κατανοητός.

• Like 5
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα που γίνονται στον κόσμο. Έχω συναντήσει πολλάκις ανθρώπους που τους αρέσει να κουνάνε το δάχτυλο μόνο στους άλλους. 👇

49 λεπτά πριν, corridor265 είπε

22 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Μια χαρά λειτουργούν τα δικαστήρια ΣΚ και αργίες.

23 λεπτά πριν, corridor265 είπε

Μπας και μάθεις τίποτα γιατί βλέπω έχεις άγνοια και διαστρεβλωμένη πραγματικότητα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, nickol-us είπε

E να παίρνουν κι όλοι τα ίδια χρήματα...

Τι σχέση έχει το επάγγελμα...;

αυτος που δουλευει σε ξυλεμπορικο καταστημα δικαιουται αργια,σε σιδηροεμπορικο οχι .Εβγαλε καλυτερη σχολη αυτος  του ξυλεμπορικου; :D

ο ηλεκτροτεχνιτης ναι,ο μηχανοτεχνιτης οχι

σε καπνοβιοομηχανια ναι,σε χημικη βιομηχανια οχι

και ενα σωρο αλλα!

ειναι ολοφανερο οτι αυτος ο νομος ή το εθιμο ειναι οτι να ναι δεν εχει καμμια λογικη  απλα δοθηκε το προνομιο σε καποιες συντεχνιες με πιθανοτατο κριτηριο ποιος ηταν ο συνδικαλιστης τοτε χαριστικα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, georgiouu είπε

παμε να δουμε εκτος απο τους Δ.Υ.  που εννοειται ειναι αργια γιατι και καλα το Αγιο Πνευμα ειναι προστατης των ΔΥ :lol: (οι ΙΥ εχουν καποιο προστατη;) ποιοι αλλοι εχουν αργια

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-06-08 192916.png

oι τραπεζοϋπαλληλοι πως σου ξεφυγαν?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Εγώ πάντως, ως νοσηλευτής στο ΕΣΥ, αύριο εργάζομαι κανονικά με την γνωστή προσαύξηση αργίας.

Όπως και σήμερα Κυριακή.

Έχω γνωστή μου νοσηλεύτρια και τα ξέρω αυτά. Πάρα πολλές φορές εργάζεται ΣΚ η μεγάλες γιορτές και αργίες. Βέβαια παίρνει ρεπό κάποια από τις ημέρες της εβδομάδας και πληρώνεται την προβλεπόμενη αμοιβή. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Έχω γνωστή μου νοσηλεύτρια και τα ξέρω αυτά. Πάρα πολλές φορές εργάζεται ΣΚ η μεγάλες γιορτές και αργίες. Βέβαια παίρνει ρεπό κάποια από τις ημέρες της εβδομάδας και πληρώνεται την προβλεπόμενη αμοιβή. 

Εγώ την εβδομάδα που πέρασε πήρα ένα ρεπό, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δούλεψα 48 ώρες δλδ, αντί για 40 που προβλέπεται.

Και όλο το καλοκαίρι αυτό θα γίνεται, εναλλάξ με συναδέλφους.

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, georgiouu είπε

οτι λεει το αρθρο συμφωνω και το βαζω για να διαμαρτυρηθουμε και οι υπολοιποι καπως https://www.newsauto.gr/mirror/i-adikia-tou-agiou-pnevmatos/

Φίλτατε η άγνοια είναι η μεγαλύτερη ευτυχία. Δηλαδή θα πάθεις, λόγου χάρη, ένα σοβαρό τροχαίο. Δεν θα έρθει το ασθενοφόρο. Δεν θα έρθει η τροχαία. Με τα πόδια θα πας αιμόφυρτος στο νοσοκομείο (δεν έχει και λεωφορεία) αλλά μάντεψε το προσωπικό απεργεί. Πρέπει να αρχίσετε να αιματώνετε έστω και ελαφρά τις εγκεφαλικές συνάψεις και να σκέφτεστε λίγο παραπάνω. Η λειτουργία του Κράτους είναι σοβαρή υπόθεση. Το μπορδέλο το οποίο ζούμε δεν είναι σοβαρό επειδή η εκκλησιαστική επιρροή είναι αυτή που είναι.. τους πληρώνουμε τους μισθούς κιόλας και μας ξεπληρώνουν με αργίες που δεν έχουν κανένα νόημα.. Άντε  και με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος μπορεί να γίνει κάνα θαύμα και να αρχίσετε να σκέφτεστε..

Επεξ/σία από spirostolios
  • Confused 1
Δημοσ.

Δε μας φτάνουν σε αυτή τη χώρα όλες οι αφορμές που έχουμε ήδη για να μη δουλέψουμε, τη μία που κάθονται οι μισοί θέλουμε να κάτσουν κι οι άλλοι μισοί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Αυτό που λέει ο τύπος στον οποίο απαντάς, να έχουν ΌΛΟΙ τα ΙΔΙΑ ακριβώς, όχι μόνο δεν το έχει πει ο μούσιας στο μανιφέστο, αλλά ούτε το τελευταίο σωματείο με αριστερή διοίκηση. 

Γιατί απλά δεν στέκει. Είναι ή απλά τρόλ ο φίλος, ή όντως στη ζωή του κάνει τέτοια άσκοπα rants για προσοχή άμα θεωρεί πως είναι αδικημένος για προσοχή. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, spirostolios είπε

Φίλτατε η άγνοια είναι η μεγαλύτερη ευτυχία. Δηλαδή θα πάθεις, λόγου χάρη, ένα σοβαρό τροχαίο. Δεν θα έρθει το ασθενοφόρο. Δεν θα έρθει η τροχαία. Με τα πόδια θα πας αιμόφυρτος στο νοσοκομείο (δεν έχει και λεωφορεία) αλλά μάντεψε το προσωπικό απεργεί. Πρέπει να αρχίσετε να αιματώνετε έστω και ελαφρά τις εγκεφαλικές συνάψεις και να σκέφτεστε λίγο παραπάνω. Η λειτουργία του Κράτους είναι σοβαρή υπόθεση. Το μπορδέλο το οποίο ζούμε δεν είναι σοβαρό επειδή η εκκλησιαστική επιρροή είναι αυτή που είναι.. τους πληρώνουμε τους μισθούς κιόλας και μας ξεπληρώνουν με αργίες που δεν έχουν κανένα νόημα.. Άντε  και με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος μπορεί να γίνει κάνα θαύμα και να αρχίσετε να σκέφτεστε..

Εσένα που αιματωνουν οι εγκεφαλικές συνάψεις δεν μου απάντησες σε αυτό που έγραψα.ο υπάλληλος του ξυλεμπορικου γιατί έχει άδεια και οχι ο υπάλληλος του σιδηροεμπορικου;ο ηλεκτροτεχνιτης γιατί ναι και όχι ο μηχανοτενιτης;αυτός που εργάζεται σε καπνοβιομηχανια γιατί ναι και όχι στις υπόλοιπες βιομηχανιες; ο εργοδηγος τα ιδια...για δώσε μια λογική  απάντηση εσύ που παριστάνει τον εξυπνακια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, georgiouu είπε

αυτος που δουλευει σε ξυλεμπορικο καταστημα δικαιουται αργια,σε σιδηροεμπορικο οχι .Εβγαλε καλυτερη σχολη αυτος  του ξυλεμπορικου; :D

ο ηλεκτροτεχνιτης ναι,ο μηχανοτεχνιτης οχι

σε καπνοβιοομηχανια ναι,σε χημικη βιομηχανια οχι

και ενα σωρο αλλα!

ειναι ολοφανερο οτι αυτος ο νομος ή το εθιμο ειναι οτι να ναι δεν εχει καμμια λογικη  απλα δοθηκε το προνομιο σε καποιες συντεχνιες με πιθανοτατο κριτηριο ποιος ηταν ο συνδικαλιστης τοτε χαριστικα

Ρε φίλε, στον ιδιωτικό τομέα κάποτε είχαν πολύ περισσότεροι, οχι γιατί το ζήτησαν οι εργαζόμενοι, αλλά και γιατί δεν είχε πρόβλημα ο κλάδος με αυτό . Σε λίγα χρόνια θα καταργηθεί και στους υπόλοιπους κλάδους όπως είναι η τάση. 

Τότε θα είσαι χαρούμενος; Γιατί με την γκρίνια περιόδου που σας πιανει σε κατι τέτοια θέματα μόνο αυτό πετυχαίνετε. Θες αργια; Πήγαινε στο σωματείο σου και ζήτα το να το διεκδικήσετε. Δεν μπορείς γιατι φοβάσαι, δεν θέλεις γιατί έχεις άποψη; Τότε μη μιλάς. Καθαρά.

Ποτέ κανείς δεν κέρδισε που πέθανε η κατσίκα του γείτονα. Έμεινε συνολικά λιγότερο γάλα και κρέας στη γειτονιά. 

Επίσης εγω κάνω ιδιαίτερα μαθήματα εδώ και πολλά χρόνια και τα τελευταία δύο δούλευα και στο σκληρό εμπόριο (σουπερ μαρκετ). Δεν ξέρω τι είναι αυτό το "αγίου πνεύματος"που πάνε όλοι διακοπές. Αλλά δεν έχω γκρινιάξει για αυτό.  Ούτε μου είχε περάσει από το μυαλό μου να κλάψω που δεν έπαιρνα tips όπως οι ντελιβεράδες ή η εστίαση  παρόλο που δούλευα πιο σκληρή εργασία και έρχομαι σε επαφή με πιο πολύ κόσμο και τον ίδιο κάθε μέρα. Γιατί δεν προκειται να δώσει κανένας και ποτέ. Απλά θα το κοψουνε στους ντελιβεράδες. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...