Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στην πραξη πως θα μπορουσε να εφαρμοστει η αποφαση αυτη;
θα αποκλειστει η προσβαση στις σελιδες αυτες μονο οταν επιλεγει ο αλλος γαλλικο server, ή αν δουν να μπαινει καποιος απο γαλλικη ip, θα μπλοκαρονται οι συγκεκριμενες σελιδες ασχετως ποιας χωρας vpn server θα επιλεξουν;

Γιατι στην πραξη υπαρχει workaround και για τις 2 περιπτωσεις...

• Thanks 1
  • Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς θα τους ζητάνε να μπλοκάρουν αυτές τις διευθύνσεις (ευχαριστούμε γαλλικό κράτος για τη λίστα) εφόσον ο συνδρομητής του NordVPN για παράδειγμα συνδεθεί από IP της Γαλλίας. Είναι ουτοπικό να νομίζουμε ότι θα τους αναγκάσουν να μπλοκάρουν αυτά τα sites για κάθε συνδρομητή του κάθε παρόχου VPN. Άρα στα υπόλοιπα κράτη θα λειτουργούν.

Έστω ότι η NordVPN δέχεται να μπλοκάρει τα sites και η ProtonVPN δεν δέχεται. Άρα πιθανότατα η δεύτερη θα φάει block από τους γαλλικούς ISPs και οι συνδρομητές τους δεν θα μπορούν να συνδεθούν στους servers της. Ποιος μπορεί να αποκλείσει μία σύμπραξη των δύο παρόχων VPN ώστε να συνδέεται ο Γάλλος συνδρομητής πρώτα στο NordVPN και από εκεί στο ProtonVPN για να βλέπει έτσι τη μπαλίτσα του; Ή μήπως θα μπορέσουν να βρούνε νομικό πάτημα για να αποκλείσουν τη σύνδεση μεταξύ των δύο VPN providers; Κρυπρογραφημένη είναι όλη η σύνδεση και ο πρώτος provider δεν γνωρίζει ποια sites ανοίγει ο συνδρομητής του όταν συνδέεται σε άλλον provider. Στην Κίνα και στη Β. Κορέα ίσως να μπορούσε να αποκλειστεί κάτι τέτοιο. Σε δημοκρατική χώρα μάλλον είναι αδύνατο.

Ιδέες ρίχνω... :D

• Like 2
Δημοσ.
36 minutes ago, dtk-386 said:

έτσι είμαι εγώ χωρίς να ειμαι πιτσιρικάς :lol:

είναι κατάντια να βλέπεις ποδοσφαιριστές 17-19-23 ετών να αμοίβονται με τέτοια υπέρογκα ποσά.

κάτι πάει πολύ λάθος.

Έχει χαθεί γενικός ενδιαφέρον για τα πάντα εγώ ούτε ταινίες ούτε σειρές ούτε παιχνίδια η μόνη διασκέδαση που μου έμεινε είναι μια μέρα την βδομάδα να πάρω μηχανή και να πάω όπου βγει 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι εγώ που δεν καταλαβαίνω; 

Έστω ότι είμαι συνδρομητής σε vpn εκτός Ευρώπης. Έχω servers Γαλλία. Ότι νόμοι περάσει η Γαλλία, ισχύουν για τους γαλλικούς σερβερ μου. Εστω πχ nord που είναι Παναμά. Καμία σχέση με US και EU. 

Αν η έδρα μου είναι ο Παναμάς, θα έπρεπε να διαταχθω από το τοπικό δικαστήριο να κάνω το οτιδήποτε. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναμάς δεν δίνει ακριβώς και προτεραιότητα στο τι θέλει η γαλλική κυβέρνηση και οι ISPς τους. Παλιότερα, είχε ζητηθεί από τη Ρωσία, να επιστρέψει backdoors στους ρωσικούς σερβερ ώστε να ελέγχει τι γίνεται και πολύ απλά, έκανε pull τους σερβερ του από εκεί. 

Στη ερώτηση μου τώρα. 

Γιατι απλώς δεν κάνει block τις διευθύνσεις στους γαλλικούς σερβερ και να αφήσει κανονικά ότι γίνεται στους υπόλοιπους. Τι σχέση έχει η πχ Βραζιλία με τους γαλλικούς ISPs. Αν εγώ συνδεθώ Βραζιλία και μπω στις σελίδες του περιεχομένου, ποιος σταματάει το Nord πχ να μου το επιτρέψει αυτό; 

Ή αντίστροφα ο Γάλλος αν μπει Βραζιλία (γιατί αν είσαι Γάλλος και μπεις σε γαλλικό σερβερ σε vpn, είσαι λιγάκι χαλβάς νομίζω..) και μετά όπου θέλει. 

Επεξ/σία από MSSB
Δημοσ.

χαίρομαι που ζω σε έναν κόσμο, που άμεσα μπορούν να κυνηγήσουν και να κλείσουν μέσα σε λίγα λεπτά, πειρατικά αθλητικά κανάλια, πειρατικά συνδρομητικά κανάλι - ταινίες , και να βρουν και αυτούς που βλέπουν , βασικό, αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν την παιδική πορνογραφία, πορνογραφία γενικά , παράνομα sex tapes, το ηλεκτρονικό body trafficking, την τρομοκρατία , την ηλεκτρονική απάτη και και και , μιλάμε η δικαιοσύνη στα καλύτερά της , για τα λίγο golden boys, βεβαίως βεβαίως.

Ζούμε στις καλύτερες εποχές της κοινωνικής σήψης. 

• Like 13
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, MSSB είπε

Να ρωτήσω κάτι εγώ που δεν καταλαβαίνω; 

Έστω ότι είμαι συνδρομητής σε vpn εκτός Ευρώπης. Έχω servers Γαλλία. Ότι νόμοι περάσει η Γαλλία, ισχύουν για τους γαλλικούς σερβερ μου. Εστω πχ nord που είναι Παναμά. Καμία σχέση με US και EU. 

Αν η έδρα μου είναι ο Παναμάς, θα έπρεπε να διαταχθω από το τοπικό δικαστήριο να κάνω το οτιδήποτε. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναμάς δεν δίνει ακριβώς και προτεραιότητα στο τι θέλει η γαλλική κυβέρνηση και οι ISPς τους. Παλιότερα, είχε ζητηθεί από τη Ρωσία, να επιστρέψει backdoors στους ρωσικούς σερβερ ώστε να ελέγχει τι γίνεται και πολύ απλά, έκανε pull τους σερβερ του από εκεί. 

Στη ερώτηση μου τώρα. 

Γιατι απλώς δεν κάνει block τις διευθύνσεις στους γαλλικούς σερβερ και να αφήσει κανονικά ότι γίνεται στους υπόλοιπους. Τι σχέση έχει η πχ Βραζιλία με τους γαλλικούς ISPs. Αν εγώ συνδεθώ Βραζιλία και μπω στις σελίδες του περιεχομένου, ποιος σταματάει το Nord πχ να μου το επιτρέψει αυτό; 

Ή αντίστροφα ο Γάλλος αν μπει Βραζιλία (γιατί αν είσαι Γάλλος και μπεις σε γαλλικό σερβερ σε vpn, είσαι λιγάκι χαλβάς νομίζω..) και μετά όπου θέλει. 

Δεν έχω διαβάσει τι θα κάνουν και δεν με ενδιαφέρει αλλά το πιο λογικό είναι να θεωρηθούν, όσοι vpn providers δεν συμμορφωθούν, ως παράνομοι και να αποκλειστεί η πρόσβαση στους servers τους ανά τον κόσμο από κάθε IP εντός της γαλλικής επικράτειας. Προφανώς θα βγούνε άχρηστοι και όσοι βρίσκονται σε γαλλικά data centers αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εν ολίγοις, ο κάτοικος της Γαλλίας δεν θα μπορεί να συνδεθεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε κανένα server του provider που δεν θα συμμορφωθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Thessgr είπε

Δεν έχω διαβάσει τι θα κάνουν και δεν με ενδιαφέρει αλλά το πιο λογικό είναι να θεωρηθούν, όσοι vpn providers δεν συμμορφωθούν, ως παράνομοι και να αποκλειστεί η πρόσβαση στους servers τους ανά τον κόσμο από κάθε IP εντός της γαλλικής επικράτειας. Προφανώς θα βγούνε άχρηστοι και όσοι βρίσκονται σε γαλλικά data centers αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εν ολίγοις, ο κάτοικος της Γαλλίας δεν θα μπορεί να συνδεθεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ σε κανένα server του provider που δεν θα συμμορφωθεί.

Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Πολλοί VPNs προφέρουν dedicated IPs που αν ζητήσεις κάτι τέτοιο με έξτρα χρέωση, δημιουργούν μια IP από όποια χώρα θέλεις (που έχουν ήδη υπηρεσίες), ιδικά για εσένα. Νέα IP. Ο γαλλικός IPS δεν θα ξέρει ότι η Χ διεύθυνση ανήκει π.χ στο GhostVPN ή στο ProtonVPN.

Επεξ/σία από MSSB
Δημοσ.

Νομίζω ότι ο στόχος είναι η ανωνυμία που προσφέρουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό οι πάροχοι vpn στο διαδίκτυο. Και χρησιμοποιείται η πειρατεία ως προμετωπίδα. Θέλουν οι κυβερνώντες πλήρη πρόσβαση σε ότι και οπότε θελήσουν. Νομίζω ότι είναι εμφανής η πρόθεση, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Πάμε για πλήρη υιοθέτηση του κινεζικού μοντέλου από την Ευρώπη. 

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MSSB είπε

Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Πολλοί VPNs προφέρουν dedicated IPs που αν ζητήσεις κάτι τέτοιο με έξτρα χρέωση, δημιουργούν μια IP από όποια χώρα θέλεις (που έχουν ήδη υπηρεσίες), ιδικά για εσένα. Νέα IP. Ο γαλλικός IPS δεν θα ξέρει ότι η Χ διεύθυνση ανήκει π.χ στο GhostVPN ή στο ProtonVPN.

Για να αποκτήσεις όμως την IP που σου παρέχει ο VPN Provider πρέπει πρώτα να συνδεθείς στις υπηρεσίες του. Αυτό λέω ότι θα μπλοκάρουν. Δεν θα μπορείς να συνδεθείς στο GhostVPN ή στο ProtonVPN από υπολογιστή που βρίσκεται στη Γαλλία. Αν καταφέρεις να συνδεθεί μόνο τότε σου δίνει την IP.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι συζητατε ακομα; το αν θα δινετε 6ευρω το μηνα σε VPN ή 12 ευρω σε νομιμη συνδρομη;

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Confused 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

τι συζητατε ακομα; το αν θα δινετε 6ευρω το μηνα σε VPN ή 12 ευρω σε νομιμη συνδρομη;

12€ σε ποιόν από όλους θα δίνεις; 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 hours ago, Odyss3us said:

ολοι οι παροχοι παντου εχουν σκαψει μεχρι και στο τελευταιο χωριο κι εχουν βαλει οπτικες, ανεκαθεν οι παροχοι ειχαν προσβαση σε οτι μπαινοβγαινει στo router μας και τωρα θα κατσουν με σταυρωμενα χερια; δε θα φροντισουν να κανουν αποσβεση;

σου δινουν απο τη μια  500mbps κατω απο 25 ευρω και απο την αλλη θα σαφησουν να βλεπεις καμπανα  πειρατικα στριμ και να κατεβαζεις ταινιες τορρεντ σε nanosecond;

Καταλαβαίνεις τι γράφεις ή σε έχει πιάσει αμόκ; Πού κολλάνε οι ISPs και οι οπτικές, με τους παρόχους αθλητικού περιεχομένου για τους οποίους μιλά το άρθρο;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το μεγαλυτερο 

14 minutes ago, jimmy213 said:

Καταλαβαίνεις τι γράφεις ή σε έχει πιάσει αμόκ; Πού κολλάνε οι ISPs και οι οπτικές, με τους παρόχους αθλητικού περιεχομένου για τους οποίους μιλά το άρθρο;

απο περισυ δε πηρες χαμπαρι τη συνεργασια Nova-Cosmote? 

οποιον παροχο απο τους δυο κι αν εχεις βλεπεις και τα αθλητικα του αλλου αυτο δεν το ξερεις; 

αν πας να δεις τα πακετα τους  η σκετη οπτικη ινα σε σχεση με οπτικη + τη συνδρομητικη tv εχουν 5 ευρω διαφορα

και καθεστε και συζητατε πως θα γινετε μαγκες για να κλεψετε απτο "συστημα" 5 ευρω;

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Black Demis said:

Σε μας ακόμη χειρότερα τελευταία 7 χρόνια όσοι ήρθαν μηδέν ποδόσφαιρο, μηδέν σειρές, σχεδόν μηδέν ταινίες, ελάχιστα κάποια παιχνίδια στον υπολογιστή ή Playstation , μηδέν παιχνίδια στο κινιτο  

Με τι ασχολούνται τελικά; Λογοτεχνία; Μanga; Eπιτραπέζια;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

το μεγαλυτερο 

απο περισυ δε πηρες χαμπαρι τη συνεργασια Nova-Cosmote? 

οποιον παροχο απο τους δυο κι αν εχεις βλεπεις και τα αθλητικα του αλλου αυτο δεν το ξερεις; 

αν πας να δεις τα πακετα τους  η σκετη οπτικη ινα σε σχεση με οπτικη + τη συνδρομητικη tv εχουν 5 ευρω διαφορα

και καθεστε και συζητατε πως θα γινετε μαγκες για να κλεψετε απτο "συστημα" 5 ευρω;

Βλέπεις το δέντρο. Όχι τα δάσος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...