Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 1 hour ago, Aggis15 said: να ρωτήσω κάτι, αμα θέλει κάποιος και σταθερό (μόνο διατήρηση αριθμού) γίνεται να μεταφέρει τον αριθμό σε έναν voip πάροχο (modulus, yuboto πχ) και να κουμπώσει το σταθερό πάνω στο ρούτερ της δεη ή θα χρειαστεί voip συσκευή;; To ZTE που δίνει έχει θύρες RJ11 για τηλέφωνα, τώρα το αν είναι ξεκλείδωτο για να μπορείς να βάλεις ρυθμίσεις δεν γνωρίζω. Στη χειρότερη παίρνεις είτε IPφωτνο είτε VoIP Gateway. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 3 minutes ago, THe_onE10 said: Για το πακέτο 2,5Gbps να υποθέσω χρησιμοποιούν XGSPON; Σε όλα χρησιμοποιούν XGS-PON και σε όλα δίνουν το ίδιο ZTE router (ίδιο με αυτό του ΟΤΕ στην 3Gbps) που έχει 10GbE LAN Port ώστε να είναι έτοιμοι μελλοντικά και για 10Gbps πακέτο. 3
BadIronTree Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 1 hour ago, Odyss3us said: για κα για καθιστε ρε παιδια μονο τους χυτοσιδηρους σωληνες να βαλεις που πρεπει να περαστουν για καθε διαμερισμα εξωτερικα απο το ισογειο μεχρι πχ. τον 5ο οροφο -οπως ειναι και του φυσικου αεριου- καταλαβαινεις οτι υπαρχει κοστος εε??? 99% πάνε με καναλάκι μικρό μέσα στο κεντρικό κάγκελο της πολυκατοικίας και μετά σε κάθε όροφο 1 κουτάκι δίπλα από την πόρτα ψηλά 1
Arkin Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 14 ώρες πριν, Thresh είπε 948.000 νοικοκυριά/επιχειρήσεις μέχρι τώρα για 2-3 χρόνια που κάνει έργα είναι αξιοπρεπέστατο νούμερα. Κλασικά εσύ μην ελπίζεις Χαλκιδική. 😛 Yeap Ειναι λιγα αν θυμαμαι καλα απο το 2022 ξεκινησε το ολο εγχειρημα και απλα εχουν παει σε λιγους δημους οι οποιοι εχουν παρα πολυ κοσμο μαζεμενο οποτε δεν εγινε καποια μεγαλη επενδυση πηραν 100-200 κολωνες τραβηξαν καλωδιο και αυτο ηταν δεν ειναι οτι εχουν κανει καποια σοβαρη επενδυση απλα 10 δημοι με παρα πολυ κοσμο. Εγω τα ξερεις μια Ν78 θα με σωσει στα 450 μετρα σε ευθεια εχω 2 κεραιες μια cosmote και μια ακομα την εχουν μαζι nova/wind αλλα ειμαστε ακομα με Ν1. Απο τα υπολοιπα τα ιδια απο οταν ειχαμε μιλησει 50αρα vdsl μονο cosmote ολες οι αλλες εχουν φυγει δεν δινει πορτες η cosmote απο το καφαο οποτε ναι. N78 η Starlink και lifetime vpn. Στα 13χλμ εχω τρομερη κεραια με Ν78 πιανει 1.5gb την πιανω μερικες φορες με 117db βεβαια μπορω να κουμπωσω μια δυνατη xpol και να κεντραρω σιγουρα θα μου δωσει 10-15db αλλα ξεφευγει λιγο η τιμη οποτε καθε λιγο στελνω στο chat μπας και δεησουν και κουμπωσουν Ν78 εδω.
lofter Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Προσωπικά θα προτιμούσα όλες οι καλωδιώσεις να είναι υπόγειες όμως με ένα σχέδιο. Στη Νέα Σμύρνη έχουν κάνει σουρωτήρι τους δρόμους γιατι κάθε πάροχος περνάει τη δική του. Αυτό έχει αποτέλεσμα να έχουν σκάψει και από τη μία πλευρά του δρόμου και απο την άλλη και μάλιστα όχι μόνο μία φορα. Και εδώ φταίει ο δήμος. Αντί να τοποθετήσει εκείνος μια σωλήνα που θα περνούν όλοι απο εκεί , τους αφήνει και κάνουν ότι θέλουν. Αν δηλαδή ασφαλτοστρώσει μια οδό και κάποια στιγμή γίνει ζημιά σε οπτική ίνα θα καταστρέψουν το δρόμο οι πάροχοι μέχρι να τη βρουν;! 1
allure_boy Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2025 στις 10:24 ΜΜ, Thresh είπε Εντάξει, veni vidi vici. Οι τιμές όπως θα έπρεπε να ήταν στην Ελλάδα εδώ και καιρό... εχω φθηνοτερη ... 14 ευρω το μηνα με φπα Στις 10/6/2025 στις 10:25 ΜΜ, gairf είπε Είδες η ΔΕΗ; πληρωνω 14 ευρω ... μαζι με φπα τωρα ξυπνησε η δεη .... τρεχει το ιντερνετ μου με 300 ταχυτητα ... οπτικη ινα και πιανω 325 δεν χρεαζομαι παραπανω πεταει ... το ιντερνετ μου ουτε 1 διακοπη δεν ειχα ποτε ! εδω και 10 μηνες με 14 ευρω το μηνα λυπαμαι χασατε ! και ρευμα και ιντερνετ μαζι μονο με σημαντικη εκπτωση αν κανατε σορρυ ... ! Επεξ/σία 12 Ιουνίου από allure_boy 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 3 minutes ago, allure_boy said: εχω φθηνοτερη ... ιναλαν με 14 ευρω το μηνα με φπα Κι οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία κουβά. Με αυτή τη λογική μπορεί να σου πει ένας εργαζόμενος σε πάροχο ότι έχει πολύ φτηνό πακέτο επίσης, λογω υπαλληλικού τιμολογίου. Άνετα είναι περισσότεροι αυτοί από ότι το άθροισμα των πρώτων (πανελλαδικώς) που δίνει 50% έκπτωση η Inalan. 2
allure_boy Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία κουβά. Με αυτή τη λογική μπορεί να σου πει ένας εργαζόμενος σε πάροχο ότι έχει πολύ φτηνό πακέτο επίσης, λογω υπαλληλικού τιμολογίου. Άνετα είναι περισσότεροι αυτοί από ότι το άθροισμα των πρώτων που δίνει 50% έκπτωση η Inalan. δεν με απασχολει η πολυκατικια μου ... εβαλα πρωτος οπτικη ινα και πληρωνω 14 ευρω το μηνα .. αφου εχω βαλει εγω ... μπορουν αν βαλουν και αλλοι σιγα να μην πληρωνω και ρευμα και ιντερνετ σε μια εταιρια δυο λογαριασμους και δεν χρεωθηκα τιποτα απολυτος για την εγκατασταση σε 1 ωρα ειχε γινει ... ενα καλωδιο ειναι και ενα ρουτερ Επεξ/σία 11 Ιουνίου από allure_boy
MaxHeadroom_2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 7 ώρες πριν, nepomuk είπε Γιατι καθυστερησε δεκαετιες το εναεριο δικτυο οπτικων ινων πανω στους υφισταμενους στυλους του ηλεκτρικου δικτυου . Ποιος - ποιοι το απετρεπαν μεχρι τωρα ; Εδω ψωροκωσταινα , στο τσαλ γλυτωσαμε την χεωκοπια , την καταρρευση του βιοτικου επιπεδου και και την εξαθλιωση , γιατι να μην ηταν προτεραιοτητα το εναεριο δικτυο , ωστε η χωρα να κανει ψηφιακο αλμα και να καλυψει την υστερηση ; Επρεπε να σκαβουμε και να τρυπαμε δρομους με πολλαπλασιο κοστος και χρονο ; Ρητορικα ερωτηματα , ουδεις προκειται να δωσει λογο , που κρατησε τη χωρα τοσο πισω . συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα,<<γλυτωσαμε την χεωκοπια , την καταρρευση του βιοτικου επιπεδου και και την εξαθλιωση>>;;;;; μάλλον σε άλλο κράτος ζείς 2
allure_boy Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Κι οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία κουβά. Με αυτή τη λογική μπορεί να σου πει ένας εργαζόμενος σε πάροχο ότι έχει πολύ φτηνό πακέτο επίσης, λογω υπαλληλικού τιμολογίου. Άνετα είναι περισσότεροι αυτοί από ότι το άθροισμα των πρώτων που δίνει 50% έκπτωση η Inalan. ειχα 2 χρονια αποσυνδεσεων πολυ συχνα με την βονταφον ηθελαν να πληρωσω ρητρα για να φυγω ... εκανα με φιλο μου δικηγορο ενα ωραιο εξωδικο και φυσικα διεγραψαν τα 180 ευρω και πριν φυγω ειχα μπει σε αλλη εταιρια ... απλα τα πραγματα σιγα να μην τους πληρωνα τα λεφτα που ηθελαν ... υπαρχουν νομοι οταν δεν σου παρεχουν το 100% της υπηρεσιας τους κανεις καταγγελια απλα τα πραγματα Επεξ/σία 11 Ιουνίου από allure_boy
nepomuk Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, MaxHeadroom_2023 είπε συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα,<<γλυτωσαμε την χεωκοπια , την καταρρευση του βιοτικου επιπεδου και και την εξαθλιωση>>;;;;; μάλλον σε άλλο κράτος ζείς Κανεις πως δεν καταλαβαινεις οτι γλυτωσαμε τα χειροτερα , τον πατο , προς το παρον . Η Διαβολοπουλου καιροφυλακτει ,οπως και τοσα αλλα ξωτικα φρουτα . Δεν το συνεχιζω , ειναι πολιτικη συζητηση . Σε καθε περιπτωση λογω φτωχειας το εναεριο δικτυο οπτικων ινων , ηταν η προφανης επιλογη για εμας τους μπατιρηδες . Κοιταζω ομως αυτη τη στιγμη τη γειτονια μου και γινεται χαλασμος απο τα εργα για την υπογεια οπτικη ινα . Πριν 1 μηνα περασε και η εναερια , απο το μηδεν θα βρεθω σε λιγες ημερες με τλχ 2 παροχους διαθεσιμους . Ολα αυτα καθυστερησαν δεκαετιες και η χωρα εμεινε τραγικα πισω , μακαρι να τρεξουμε απο δω και περα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 19 minutes ago, allure_boy said: δεν με απασχολει η πολυκατικια μου ... εβαλα πρωτος οπτικη ινα και πληρωνω 14 ευρω το μηνα .. αφου εχω βαλει εγω ... μπορουν αν βαλουν και αλλοι σιγα να μην πληρωνω και ρευμα και ιντερνετ σε μια εταιρια δυο λογαριασμους και δεν χρεωθηκα τιποτα απολυτος για την εγκατασταση σε 1 ωρα ειχε γινει ... ενα καλωδιο ειναι και ενα ρουτερ Έβαλες πρώτος κι οι υπόλοιποι στο κτίριο δεν δικαιούνται 50% έκπτωση για να έχουν 1Gbps με 14 ευρώ για 12 μήνες. Επίσης όταν τελειώσει το συμβόλαιο δεν πρόκειται να σου ξαναδώσουν 50%, αλλά θα σε πάνε στα 34/μήνα. Ούτε οι υπόλοιποι πάροχοι χρεώνουν εγκατάσταση και δεν χρειάζεται να έχεις ρεύμα για να έχεις αυτές τις τιμές στη ΔΕΗ. 16 minutes ago, allure_boy said: ειχα 2 χρονια αποσυνδεσεων πολυ συχνα με την βονταφον ηθελαν να πληρωσω ρητρα για να φυγω ... εκανα με φιλο μου δικηγορο ενα ωραιο εξωδικο και φυσικα διεγραψαν τα 180 ευρω και πριν φυγω ειχα μπει σε αλλη εταιρια ... απλα τα πραγματα σιγα να μην τους πληρωνα τα λεφτα που ηθελαν ... υπαρχουν νομοι οταν δεν σου παρεχουν το 100% της υπηρεσιας τους κανεις καταγγελια απλα τα πραγματα Τι συγκρίνεις τώρα, χαλκό με οπτική? Τι σχέση έχει αυτό με το συγκεκριμένο topic ένας θεός ξέρει... 2
allure_boy Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) οσο αναφορα για αυτο που λες για την πολικατικια μου ... να ξυπνησει ο κοσμος και να μην γινεται υποχειριο καθε εταιριας .... οταν εχει προβληματα με το ιντερνετ ... το εξωδικο κοστιζει 150 ευρω αλλα εχω μυαλο γνωστους ... και φιλους και εισαγγελεα και δικηγορους ... και φυσικα το εκανα free οσο αναφορα αν θα εχω 14 ευρω και τον επομενο χρονο ηδη εχω μιλησει και το εχω κανει 14 ευρω και για ακομη 1 χρονο ...τους ειπα αν δεν θελετε να αλλαξω παροχο θα πληρωνω τα ιδια. δεν τους συμφερει να χανουν πελατες η εταιριες... οχι θα κατσω να πληρωσω 30 ευρω το ιντερνερ 15 ευρω καρτα στο κηνιτο θα δινω 45 ευρω το μηνα για 2 πραγματα με 29 ευρω ιντερνετ και κηνιτο απεριοριστα το μηνα εχω και τελος Επεξ/σία 11 Ιουνίου από allure_boy 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 11 minutes ago, allure_boy said: οσο αναφορα για αυτο που λες για την πολικατικια μου ... να ξυπνησει ο κοσμος και να μην γινεται υποχειριο καθε εταιριας .... οταν εχει προβληματα με το ιντερνετ ... το εξωδικο κοστιζει 150 ευρω αλλα εχω μυαλο γνωστους ... και φιλους και εισαγγελεα και δικηγορους ... και φυσικα το εκανα free οσο αναφορα αν θα εχω 14 ευρω και τον επομενο χρονο ηδη εχω μιλησει και το εχω κανει 14 ευρω και για ακομη 1 χρονο ...τους ειπα αν δεν θελετε να αλλαξω παροχο θα πληρωνω τα ιδια. δεν τους συμφερει να χανουν πελατες η εταιριες... οχι θα κατσω να πληρωσω 30 ευρω το ιντερνερ 15 ευρω καρτα στο κηνιτο θα δινω 45 ευρω το μηνα για 2 πραγματα με 29 ευρω ιντερνετ και κηνιτο απεριοριστα το μηνα εχω και τελος Ίδια νοοτροπία με το 50% έκπτωση, την έχω εγώ και την παρουσιάζω σαν normal τιμή ενώ δεν προβλέπεται παρα μόνο για τον πρώτο στην πολυκατοικία. Έτσι έχω γνωστούς δικηγόρους κτλπ, άρα μου βγαίνει δωρεάν και το εξώδικο, οπότε αν δεν έχουν οι άλλοι πρόβλημά τους. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα