Justelene235 Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Καλημέρα σας, Μιας και ηρθαν για εγκατασταση οπτικης ινας στην πολυκατοικια κι εχουν ανοιξει τα εξωτερικα κουτια θελω να κατεβασω καλωδιο απο το διαμερισμα στο υπογειο για να βαλω μελλοντικα καμερα. Μπορει καποιος να μου προτεινει τι καλωδιο να παρω λεπτό που να κανει τη δουλεια του και ταυτοχρονα μια ατσαλινα δοκιμασμενη για να το κανω εγω?
me3ikan Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου Πάρε κανονικό καλώδιο cat5e μονόκλωνο. Οι κάμερες λογικά θα χρειαστούν PoE και τα λεπτά καλώδια αμφιβόλου ποιότητας, πέρα από το ότι μπορεί να μη δουλέψουν μπορεί να είναι και fire hazard.
thanasisxask Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου 11 ώρες πριν, Justelene235 είπε Καλημέρα σας, Μιας και ηρθαν για εγκατασταση οπτικης ινας στην πολυκατοικια κι εχουν ανοιξει τα εξωτερικα κουτια θελω να κατεβασω καλωδιο απο το διαμερισμα στο υπογειο για να βαλω μελλοντικα καμερα. Μπορει καποιος να μου προτεινει τι καλωδιο να παρω λεπτό που να κανει τη δουλεια του και ταυτοχρονα μια ατσαλινα δοκιμασμενη για να το κανω εγω? Λεπτό όπως της οπτικής ίνας εννοείς;
Justelene235 Δημοσ. 12 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2 ώρες πριν, thanasisxask είπε Λεπτό όπως της οπτικής ίνας εννοείς; Ναι!
poulinos Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου (επεξεργασμένο) υπαρχουν και cat6 thin. https://www.panduit.com/content/dam/panduit/en/products/media/4/44/744/3744/106583744.pdf απλα Certified channel performance in a 4-connector configuration up to 50 meters and exceeds ANSI/TIA-568-C.2 Category 6 and ISO 11801 Class E standards at swept frequencies up to 250 MHZ. Consult "Installation Guide" for more detail on proper channel configurations. Note: The cable utilizes 28 AWG conductors which does not meet the 24 to 22 AWG conductor size of horizontal cable in ANSI/TIA- 568-C.2 and IEC 61156-5. resulting in increased attenuation which de-rates the maximum channel distance to 50 meters (164 feet). Proper termination requires the use of jack CJT688TG*. Επεξ/σία 12 Ιουνίου από poulinos
jkoukos Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Στις 11/6/2025 στις 10:49 ΠΜ, Justelene235 είπε Μπορει καποιος να μου προτεινει τι καλωδιο να παρω λεπτό που να κανει τη δουλεια του και ταυτοχρονα μια ατσαλινα δοκιμασμενη για να το κανω εγω? Καταρχήν για να αναφέρεις ατσάλινα σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσεις σπιράλ ή ευθείο κανάλι/σωλήνα πλαστικό. Η μικρότερη διατομή σε αυτά είναι Φ16 στο οποίο χωρούν άνετα 3 κοινά UTP, άρα δεν έχεις πρόβλημα με ένα που θέλεις εσύ. Ατσάλινα πάρε την φθηνότερη πλαστική. Για περιστασιακή χρήση είναι υπέρ αρκετή. Πόσα μέτρα είναι η απόσταση και επίσης είναι όλα ευθεία ή έχει και στροφές;
Justelene235 Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 18 ώρες πριν, jkoukos είπε Καταρχήν για να αναφέρεις ατσάλινα σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσεις σπιράλ ή ευθείο κανάλι/σωλήνα πλαστικό. Η μικρότερη διατομή σε αυτά είναι Φ16 στο οποίο χωρούν άνετα 3 κοινά UTP, άρα δεν έχεις πρόβλημα με ένα που θέλεις εσύ. Ατσάλινα πάρε την φθηνότερη πλαστική. Για περιστασιακή χρήση είναι υπέρ αρκετή. Πόσα μέτρα είναι η απόσταση και επίσης είναι όλα ευθεία ή έχει και στροφές; 5-6 μετρα ειναι αλλα φοβαμι μην ειναι σφινομενα καλλωδια και υπαρχει μπλεξιμο σε κανενα κουτι.. και χρειαστει ανοιγμα
uniquegr Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Και άνοιγμα σε κουτί να χρειαστεί, απο τη στιγμή που έχεις πρόσβαση, μικρό το κακό. Ίσα ίσα που έτσι θα ξέρεις και ακριβώς τί κατάσταση επικρατεί εκεί μέσα. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ, είναι να έχουν στοκαριστεί απο πάνω για να καλυφθούν ( αυτό έχω κάνει στο δικό μου σπίτι ), οπότε σε αυτή τη περίπτωση, θα σου βγει ένα μερεμετάκι για στοκάρισμα και βάψιμο. 1
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Justelene235 είπε 5-6 μετρα ειναι αλλα φοβαμι μην ειναι σφινομενα καλλωδια και υπαρχει μπλεξιμο σε κανενα κουτι.. και χρειαστει ανοιγμα Τον σωλήνα τον είχες περάσει εσύ ή είναι της οικοδομής από την κατασκευή της; Επίσης τι είδους καλώδια περνούν μέσα του; Ρωτώ διότι καταρχήν αν περνούν ηλεκτρικά καλώδια, απαγορεύεται να περάσουν μαζί τους χαμηλής τάσης (π.χ. δικτύου ή τηλεφωνικά). Επίσης όπως γράφει και ο φίλος από πάνω, είναι 100% βέβαιο ότι δεν ακολουθούν ευθεία όδευση (αν δεν πέρασες εσύ τον σωλήνα) αλλά και οριζόντια οπότε θα χρειασθεί οπωσδήποτε άνοιγμα ενδιάμεσων κουτιών διακλάδωσης (η ατσαλίνα δεν μπορεί μόνη της να βρει την έξοδο του κουτιού και να συνεχίσει την πορεία της) και ίσως επιπλέον μερεμέτια.
Justelene235 Δημοσ. 23 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου Σε καινουργια πολυατοικια ειναι. Δε περνανε ρευματος. Θα επιδιωξω μηπως ακολουθησω ενα utp που φθανει στο rack, και το εχω βρει στο σημειο που μπαινει στο διαμερισμα και καταληγει στο rack. Μηπως με αντιστροφη φορα και τραβοντας το προς τα εξω τα καταφερω,
jkoukos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Αν τα κουτιά διακλάδωσης δεν είναι εμφανή, τότε μόνος σου δεν θα τα καταφέρεις και χρειάζεται ηλεκτρολόγος και φυσικά μερεμέτια, εκτός αν πιάνουν τα χέρια σου και γνωρίζεις τις σχετικές εργασίες που χρειάζονται. Τα κουτιά διακλάδωσης δεν υπάρχουν μόνον εντός του διαμερίσματος αλλά και ενδιάμεσα στην κάθετη καλωδίωση καθώς είναι δύσκολο να τραβηχθεί καλώδιο σε μεγάλη διαδρομή, άσε που ανά όροφο πρέπει να βγαίνει ορίζοντα το καλώδιο για τα εκεί διαμερίσματα.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου On 23/06/2025 at 09:16, Justelene235 said: 5-6 μετρα ειναι αλλα φοβαμι μην ειναι σφινομενα καλλωδια και υπαρχει μπλεξιμο σε κανενα κουτι.. και χρειαστει ανοιγμα απο το διαμερισμα σου στην αποθηκη στο υπογειο μονο 5-6 μετρα?μου φαινεται δυσκολο. On 23/06/2025 at 11:35, Justelene235 said: Σε καινουργια πολυατοικια ειναι. Δε περνανε ρευματος. Θα επιδιωξω μηπως ακολουθησω ενα utp που φθανει στο rack, και το εχω βρει στο σημειο που μπαινει στο διαμερισμα και καταληγει στο rack. Μηπως με αντιστροφη φορα και τραβοντας το προς τα εξω τα καταφερω, αυτο μαλλον ειναι το utp που εχουν περασει απο το κουτι του οτε μεχρι πανω το σπιτι σου και το οποιο δεν το θες πλεον αφου θα βαλεις ftth
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα