Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, D.Luffy said:

Το point είναι ότι όλα τα Rog Ally της Asus (είτε κοστίζουν 399 είτε 899) ακόμα και σήμερα έρχονται με lcd screens και όχι με oled. Άρα προφανώς και θα γίνει σύγκριση με το Switch 2. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε για τα Ally, όταν έχουμε πιο σωστή τάξη μεγέθους: το Steam Deck OLED.

Είναι δυόμιση ετών γηραιότερο, φοράει 7,4" 800p OLED οθόνη στα 90Hz και κοστίζει 569 ευρώ. Οπότε για 8" 1080p OLED στα 120Hz, θα μιλούσαμε σε αυτή την βάση τιμής τουλάχιστον.

Να ένα αρνητικό που έχει προκύψει λόγω της οθόνης του NSw2: τώρα που παίζω στις 8", μόλις πιάνω στα χέρια μου το Deck μου μου φαίνεται μικροσκοπικό. :(

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 hours ago, Malthador said:

Είναι δυόμιση ετών γηραιότερο, φοράει 7,4" 800p OLED οθόνη στα 90Hz και κοστίζει 569 ευρώ.

Και μην ξεχνάμε πως γλιτώνει το κόστος που έχουν οι μεσάζοντες. 

• Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, NickTG said:

Και μην ξεχνάμε πως γλιτώνει το κόστος που έχουν οι μεσάζοντες. 

Ακριβώς, υπάρχει μεγαλύτερη ομοιότητα μεταξύ της Nintendo και της Valve, απ' ότι μεταξύ της Nintendo και της Asus/MSI/Lenovo/whatever. Τόσο η Ν, όσο και η Valve είναι platform holders, βγάζουν το κέρδος τους από το S/W που θα πουλήσουν στα store τους και επομένως τους παίρνει να κρατάνε τις τιμές του H/W που πουλάνε χαμηλότερα από τους άλλους παίκτες της αγοράς των φορητών.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έβγαινε NSw2 με OLED οθόνη και να κόστιζε κάτω από 550 ευρώ. Και μετά οι ίδιοι που κλαίγονται για την έλλειψη OLED panel θα ήταν αυτοί που θα κλαίγονταν για την τιμή της κονσόλας. 

Και προσωπικά έχω δηλώσει ξεκάθαρα, ότι και στα 600 να έβγαινε NSw2 SKU με OLED οθόνη, προσωπικά θα το αγόραζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οθόνη του Switch 2 πάντως έχει πολλά κοινά με την οθόνη του Ally. Στο μόνο που διαφέρουν τεχνικά είναι οι ίντσες και ότι η οθόνη του Switch είναι HDR rated. 

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
Στις 11/6/2025 στις 6:24 ΜΜ, VonDoulen είπε

Ότι & να βγάλουν θα παραμείνω στο ταπεινό PC μου, που σε 4Κ αναλύσεις, απλώς πετάει.

Όσο για τη φορητότητα....προτιμώ όταν βγαίνω να ασχολούμε πραγματικά με φίλους, μπαλίτσα, κουβέντα, ποτάκι, σινεμαδάκι.

Όλες αυτές οι κονσόλες μας καταστρέφουν. Μεγάλη προσοχή στα παιδιά μας!

Και αν έχεις και υπομονή αργά η γρήγορα, παράνομα η νόμιμα τα παίζεις όλα.

Δημοσ.
On 12/06/2025 at 06:17, Chloe2 said:

Η Nintendo σε μεγάλο βαθμό κάνει πωλήσεις λόγω των εξαιρετικών exclusive παιχνιδιών.
Είναι βέβαιο ότι και στο Switch 2 θα κυκλοφορήσουν και άλλοι exclusive τίτλοι.

παιζει οι μισοι μην πω το 90 τοις 100 που το αγοραζει να το αγοραζει για mario,pokemon και zelda. και εγω αν το αγοραζα για το zelda και το mario θα το εκανα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

αν το αγοραζα για το zelda και το mario θα το εκανα.

Επιπλέον υπάρχει αίτημα δημιουργίας νέων games με πρωταγωνίστρια την Krystal (Starfox).

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, Chloe2 said:

Επιπλέον υπάρχει αίτημα δημιουργίας νέων games με πρωταγωνίστρια την Krystal (Starfox).

θα φανει και εκει ποσο δυνατα θα παιξει η nintendo και αν θα γινει αλλο ενα  exclusive

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/6/2025 στις 8:59 ΜΜ, D.Luffy είπε

Αν πάντως κάποιος έχει υπόψην κάποια handheld συσκευή που να αγγίζει επιδόσεις PS5 και παράλληλα να έχει την ίδια τιμή με το PS5 (για να είμαστε και δίκαιοι με το "margin" 🤣) ενημερώστε ποιο είναι αυτό να το μάθουμε και εμείς. Ή ακόμα πιο εύκολο αν το PS5 είναι μακριά, μας κάνει και το Series S...

Γιατί εδώ κάποιοι υπονοoύν ότι το Switch 2 έχει hw μάλλον του πεταματού επειδή οι επιδόσεις είναι εφάμιλλες μόνο με το PS4 και όχι με κάτι πιο ισχυρό.

Όλα τα κινητά με snapdragon 8 Elite όπως και το ερχόμενο σε 3 μηνες iPhone 17  (αλλη τιμη ομως)

Επεξ/σία από HeimerSwag
Δημοσ.
2 minutes ago, HeimerSwag said:

Όλα τα κινητά με snapdragon 8 Elite όπως και το ερχόμενο σε 3 μηνες iPhone 17  (αλλη τιμη ομως)

Ο snapdragon 8 elite έχει επιδόσεις εφάμιλλες με Series S/PS5? Για να καταλάβω, αυτό λες?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Ο snapdragon 8 elite έχει επιδόσεις εφάμιλλες με Series S/PS5? Για να καταλάβω, αυτό λες?

Να πω την αληθεια με ps5 προφανως δεν συγκρινετε ο SD 8 Elite σαν ενα series s ομως ναι ειναι στο ιδιο επιπεδο απο αποψη δυναμης gpu και σε cpu καθαρα σαν πυρηνας ειναι ανωτερος. Series s ετσι που εχει 4000gflops οχι το series x που παει στα 12 και το ps5 στα 10.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Arkin

Προτιμώ το real world performance σε πραγματικό gaming και όχι τα νούμερα, τα benchmarks και τα θεωρητικά σενάρια "δύναμης". 

Όταν το επόμενο handheld/phone με οποιοδήποτε chipset τρέξει games στα ίδια settings, ίδια ανάλυση και ίδιο framerate με ένα SS ή PS5 τότε ευχαρίστως να κάνουμε σύγκριση και να το συζητήσουμε. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

@Arkin

Προτιμώ το real world performance σε πραγματικό gaming και όχι τα νούμερα, τα benchmarks και τα θεωρητικά σενάρια "δύναμης". 

Όταν το επόμενο handheld/phone με οποιοδήποτε chipset τρέξει games στα ίδια settings, ίδια αναλύση και ίδιο framerate με ένα SS ή PS5 τότε ευχαρίστως να κάνουμε σύγκριση και να το συζητήσουμε. 

Δεν υπαρχουν αυτα τα παιχνιδια σε κινητο οποτε η μονη συγκριση ειναι αυτη για την ωρα. Ο Elite γενικα ειναι παραλογα δυνατος ξεφυγε αρκετα απο τον ηδη δυνατο 8 gen 3 για αυτο και τρεχει switch emulator με τα πιο βαρια παιχνιδια σε 100fps. Συν οτι εχω δει να παιζει πολυ ανετα και windows παιχνιδια gta 5 resident evil 2 remake και παρα πολλα ακομα με σχετικη ανεση. Και σε μεγαλυτερες αναλυσεις απο series s και γραφικα. Γενικα ειναι οντως παραλογο να το σκεφτουμε αλλα η qualcomm ξεφυγε παρα πολυ με τους orion πυρηνες στον elite ειναι πραγματικα τρομερη η δυναμη που μπορει να βγαλει αυτο το soc με μολις 10watt. Και οσο φτιαχνουν drivers και το αξιοποιουν πιο σωστα τοσο πιο πολυ φαινεται η δυναμη του μιας και το optimize ειναι το Α και το Ω. Ψαξε για winlator sd elite στο youtube να δεις τι εχουν φτιαξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Arkin

Αν όντως υπάρχει τέτοια ανεκμετάλλευτη τεράστια processing power στον χώρο των mobile chipset, περιμένω την αντίστοιχη υλοποίηση σύντομα μιας και φαντάζομαι Asus, Lenovo, Valve κλπ θα ορμήσουν κατευθείαν να βγάλουν πανίσχυρα handhelds που θα ανταγωνίζονται σε ισχύ home consoles.. 

Σϊγουρα θα φτάσουμε κάποια στιγμή εκεί όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι θέλουμε χρόνια και όχι κάποιους μήνες. Ακόμα και τα επερχόμενα Xbox Ally δεν προβλέπεται ότι θα ακουμπήσουν Series S performance ούτε για αστείο.

Από την άλλη, εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξει να αγοράσει ένα τόσο πανίσχυρο handheld όπως το περιγράφεις. Αναμένω λοιπόν.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

@Arkin

Αν όντως υπάρχει τέτοια ανεκμετάλλευτη τεράστια processing power στον χώρο των mobile chipset, περιμένω την αντίστοιχη υλοποίηση σύντομα μιας και φαντάζομαι Asus, Lenovo, Valve κλπ θα ορμήσουν κατευθείαν να βγάλουν πανίσχυρα handhelds που θα ανταγωνίζονται σε ισχύ home consoles.. 

Σϊγουρα θα φτάσουμε κάποια στιγμή εκεί όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι θέλουμε χρόνια και όχι κάποιους μήνες. Ακόμα και τα επερχόμενα Xbox Ally δεν προβλέπεται ότι θα ακουμπήσουν Series S performance ούτε για αστείο.

Από την άλλη, εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα αγοράσει ένα τόσο πανίσχυρο handheld όπως το περιγράφεις. Αναμένω λοιπόν.

Ξερεις τι συμβαινει? Ειδικα στα κινητα δεν ασχολουνται για να αξιοποιησουν τη δυναμη των μεγαλων soc και προσπαθουν ανεξαρτητοι developers να βγαλουν drivers ανοιχτου κωδικα ωστε να αξιοποιηθει. A18 και Elite ξεφυγαν πραγματικα εδω και κοντα 1 χρονο που κυκλοφορουν σε cpu δυναμη ειναι χιλιομετρα απο το series s σε gpu ομως παρολο που σε καθαρη δυναμη raw gflops ειναι στα ιδια δεν υπαρχει απο πισω το optimization που εχει το καθε series s switch ps για να δωσει τα μεγιστα. Η apple εδω με το metal εχει διαχρονικα πολυ καλυτερη αξιοποιηση της δυναμης καθε soc που βαζει για αυτο και τα παιχνιδια που βγαινουν εκει ειναι καλυτερα σε γραφικα απο οτι σε android. Μετα υπαρχουν και τα θεματα με throttle οπου χωρις ανεμιστηρα να βαραει την πλακετα απο κατω απλα σε 10 λεπτα εχει πεσει στη μεση η δυναμη σε gaming.

Παρακολουθω εδω και λιγο καιρο τον winlator και εχουν κανει αλματα προοδου αλλα οπως ειπα ειναι τριτοι developers οχι επισημοι drivers. Στα του switch emu με eggNS ως επι πληρωμη εφαρμογης εχει ξεκινησει απο παλιοτερα και σημερα παιζουν τα παντα ανετα τα μεγαλα soc σε υψηλα fps και αναλυσεις. Ενα poco f3 εχω 5-6 φορες κατω απο τον elite και παιζω κανονικα crash bandicoot 4 στο κινητο και dragonball kakarot με 60fps. Το μελλον αν παρουν το 100% μεσα απο το optimization θα βρει τον χωρο του handheld πολυ δυνατο και η qualcomm δεν θα μεινει στην απεξω. Μεσα σε λιγα χρονια εχει υπαρξει τρομερη αυξηση 30-40% χρονο με το χρονο στα mobile soc και το μονο που μενει ειναι να παλεψουν με το thermal και το optimization το πρωτο κατι rog κινητα το παλευουν το optimize ακομα ειναι αρκετα πισω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...