SinAkuma Δημοσ. Κυριακή στις 01:02 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:02 πμ Πώς θα καταπολεμήσω την μειωμένη ζήτηση; Ε ναι ας ανεβάσω ένα πεντοχίλιαρο την τιμή. (Καλά ε στο Queen's university έπρεπε να με πάρουν)
cr77 Δημοσ. Κυριακή στις 01:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:33 πμ 41 λεπτά πριν, barman_ είπε Άρχισε 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
barman_ Δημοσ. Κυριακή στις 01:46 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:46 πμ 13 minutes ago, cr77 said: 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Σωστό κ αυτό 1
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. Κυριακή στις 09:06 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:06 πμ Κρίμα, τα συμπαθούσα κάποτε τα αμάξια τους. Αλλά τώρα μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας.
mechpanos Δημοσ. Κυριακή στις 09:31 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:31 πμ Μέχρι πρόσφατα το selling model της Tesla ήταν οι early adopters στην αρχή, στους οποίους έδινε το τυράκι της δωρεάν φόρτισης για πάντα (!), οι εύπιστοι που καβαλούσαν το hype του παπάντζα και αγόραζαν full self driving μοντέλα τα οποία δεν έγιναν ποτέ και ούτε θα γίνουν, μετά άρχισαν να γίνονται mainstream οπότε όσοι κατέληγαν στο ηλεκτρικό πήγαιναν στην mainstream safe επιλογή. Πολλή παπάτζα και πολύ hype. Αυτό πουλούσε. Τώρα μπήκαν κι άλλοι παίχτες, καλύτεροι, χωρίς καθόλου παπάτζα, και δημιουργούν το δικό τους hype. Βάλε και ότι ο παπάτζας εκτέθηκε, κατήφορο οι πωλήσεις. Ποιότητα μέτρια, καινοτομία πολύ μπλιμπλίκι που εύκολα το κάνουν και οι άλλοι, στο core automotive κομμάτι δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό. Και είναι και ακριβό σπορ!!! Τα έλεγα στο thread της Tesla και μου την έπεφταν τα fanboys. Είχαν δίκιο, γιατί πίστευα ότι η παπάτζα θα αποκαλυπτόταν νωρίτερα και ότι άλλοι παίχτες θα έμπαιναν εξίσου νωρίτερα, αλλά το group vag την είδε λάθος και ο επίσης μεγάλος παίχτης η Toyota την έχει δει αλλιώς, βέβαια φαίνεται του παπάτζα του ήρθε από εκεί που έπρεπε να το περιμένει, από τα φιλαράκια του τους ΚΙΝΕΖΟΥΣ! 4
toylis Δημοσ. Κυριακή στις 09:38 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:38 πμ (επεξεργασμένο) κατοχος M3H.. οτι αλλαγη κανει για καλο.. Σιγουρα θα μπορουσε και περισσοτερα πραγματα να κανει. εδω ενα κιλο ντοματες κανουν 3 ευρω με τις πληθωριστικες τασεις και κανενας δεν υδρωσε! .. τα 5000 στο αυτοκινητο σας πειραξε? σε ενα αυτοκινητο που κανει 100.000? καλα κανει ο θειος Ελον. Τα αυτοκινητα του ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει. Haters ασχετοι μην ασχοληθουν καν να μου απαντησουν.. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:44 πμ από toylis 5
oldnew Δημοσ. Κυριακή στις 09:46 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:46 πμ (επεξεργασμένο) Το κακο με τα τεσλα είναι ότι κάνουν 100.000 και φαινονται φτηνό κατασκευές (απο αποψη ντιζάιν μιλαω που ειναι ενα χοντροκομενο κατασκεύασμα οχι ιδιαίτερα όμορφο) . Περίπου σαν να αγοράζεις φιατ.. Τα νορμάλ αμάξια (οχι ηλεκτρικά) που κάνανε τόσα λεφτά φαινόταν αυτοκίνηταρες. Τα έβλεπες και τα ζηλεύες. Τωρα που έχει αρχίσει να πέφτει το hype ούτε οι πλούσιοι δε θα τα πάρουν.. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:48 πμ από oldnew 3 1
Lucifer Δημοσ. Κυριακή στις 09:55 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:55 πμ 16 λεπτά πριν, toylis είπε κατοχος M3H.. (...) καλα κανει ο θειος Ελον. Τα αυτοκινητα του ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει. 3
toylis Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 πμ 8 λεπτά πριν, Lucifer είπε εχεις Tesla? Εχεις ιδεα απο Ηλεκτροκινητα? εχεις καν οδηγησει ενα Tesla?
Lucifer Δημοσ. Κυριακή στις 10:07 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:07 πμ Δεν είχα την τιμή φίλε μου, έχω ξεμείνει μόνο με κάτι μαζεράτι και r8 Β' διαλογής
toylis Δημοσ. Κυριακή στις 10:11 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:11 πμ 1 λεπτό πριν, Lucifer είπε Δεν είχα την τιμή φίλε μου, έχω ξεμείνει μόνο με κάτι μαζεράτι και r8 Β' διαλογής Δεν ηξερα πως το να απαντας με εξυπναδες και να ειρωνευεσαι επιτρεπεται στο φορουμ..
manolis940 Δημοσ. Κυριακή στις 10:21 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:21 πμ 7 ώρες πριν, D4rthRevan είπε Μάλλον ανεβάζει την τιμή τους βασιζόμενος στην λογική ότι "αφού είναι πιό ακριβό είναι και καλύτερο", αλλά αυτό δεν πιάνει σε ξαναζεσταμένο φαγητό, οπότε κάπου το χάσανε εκεί στα τελευταία και μετά την στενή παρέα τους με τους ακροδεξιούς φίλους τους....Θα είναι οι πρώτοι στην ιστορία που θα αποδείξουν ότι η βλακεία είναι κολλητική γιατί σίγουρα για να αντέξεις όλους αυτούς τους ακροδεξιούς ηλίθιους και πόσο μάλλον να συνεννοηθείς μαζί τους θα πρέπει είτε να κάψεις κάμποσα εγκεφαλικά κύτταρα είτε να κάνεις λοβοτομή, τώρα τι απο τα δύο έκανε ο Elon δεν το ξέρουμε ακριβώς! Ο μόνη λογική πίσω από αυτό που μπορώ εγώ να βρω είναι ότι έχει μελετήσει το αγοραστικό κοινό και βλέπει ότι η ζήτηση των προϊόντων του θα είναι ακριβώς η ίδια με την συγκεκριμένη μεταβολή άρα και δεν θα χάσει αλλά θα κερδίζει. Ίσως και να μην έχει άδικο όταν μιλάμε για τόσο ακριβά αυτοκίνητα. Πάντως το καλύτερο που έχει να κάνει για μένα αυτή την στιγμή είναι να πουλήσει την εταιρεία. Το ανακάτεμα του με την πολιτική έχει κάνει στην Tesla μη αναστρέψιμη ζημιά. 31 λεπτά πριν, oldnew είπε Το κακο με τα τεσλα είναι ότι κάνουν 100.000 και φαινονται φτηνό κατασκευές (απο αποψη ντιζάιν μιλαω που ειναι ενα χοντροκομενο κατασκεύασμα οχι ιδιαίτερα όμορφο) . Περίπου σαν να αγοράζεις φιατ.. Τα νορμάλ αμάξια (οχι ηλεκτρικά) που κάνανε τόσα λεφτά φαινόταν αυτοκίνηταρες. Τα έβλεπες και τα ζηλεύες. Τωρα που έχει αρχίσει να πέφτει το hype ούτε οι πλούσιοι δε θα τα πάρουν.. Νομίζω το συγκεκριμένο δεν ισχύει. Συγκρίνοντας πάντα με αυτοκίνητα του σήμερα στην ίδια τιμή μόνο φτωχά και κακής ποιότητας δεν μπορείς να τα πεις. Αν και στις αρχές πριν 10 χρόνια υπήρχαν κάποια θέματα φαίνεται ότι η εταιρεία τότε και τα κάλυψε και τα διόρθωσε στα επόμενα μοντέλα. Η εμπειρία μου πάντως από οδήγηση με Tesla, όχι κατοχή δεν μου έδωσε αυτή την εντύπωση αλλά την εντελώς αντίθετη. Αν τώρα κάποιος το minimal το θεωρεί φτωχό θεωρώ ότι θα πρέπει να αναθεωρήσει. Για την πρακτικότητα μπορούμε να πούμε πολλά για το συγκεκριμένο design. 9 λεπτά πριν, Lucifer είπε Δεν είχα την τιμή φίλε μου, έχω ξεμείνει μόνο με κάτι μαζεράτι και r8 Β' διαλογής
atypicalcoder Δημοσ. Κυριακή στις 12:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:26 μμ Μάλλον θέλουνε να ακολουθήσουν το μοντέλο "Αππλε". Κάθε χρόνο πιο ακριβά με ελάχιστες αλλαγές. Όμως δεν είναι αππλα.
Dimitris_1981 Δημοσ. Κυριακή στις 01:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:03 μμ 9 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Μάλλον θέλουνε να ακολουθήσουν το μοντέλο "Αππλε". Κάθε χρόνο πιο ακριβά με ελάχιστες αλλαγές. Όμως δεν είναι αππλα. Το αντίθετο θα έλεγα, Η Apple γίνεται όσο πιο premium μπορεί κατασκευαστικά ακόμα και αν δεν χρησιμοποιεί bleeding edge tech σε κάποια components. Αντίθετα η Tesla μοιάζει να απευθύνεται στην μαζική αγορά συμπιέζοντας κόστη εις βάρος της αίσθησης πολυτέλειας σε σχέση με BMW / Mercedes κτλ. Τα περιθώρια κέρδους της Tesla δεν νομίζω να απέχουν από αυτά του ανταγωνισμού. Το πρόβλημα του είναι ότι πάει να χτυπήσει την Low-Mid Range αγορά EV. Εκεί είναι δεδομένο ότι δεν μπορείς να ανταγωνιστείς την Κίνα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι στις μπαταρίες οι κινέζοι είναι μπροστά. Το HW των EV δεν έχει τις απαιτήσεις σε nm που έχουν συσκευές όπως τα κινητά για να πάρεις κεφάλι. Το SW δεν αρκεί για να δικαιολογήσει την διαφορά τιμής. Επίσης αν συνυπολογίσεις τα διάφορα θέματα αξιοπιστίας που έφαγε και ο ανταγωνισμός σαν δεύτερος τα απέφυγε τότε καταλαβαίνεις ότι ούτε το χαρτί της αξιοπιστίας μπορεί να παίξει με ευκολία. Γενικά η άποψη μου για τα EV είναι ότι βιάστηκαν να κεφαλοποιήσουν την πρόοδο της τεχνολογίας. Πιστεύω σε 10 χρόνια, αν υπάρχει πλανήτης, θα είναι το τυπικό αυτοκίνητο και τα ICE θα περιοριστούν σε επαγγελματικές κατηγορίες που τα EV δεν αρκούν. Το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό πιστεύω και για το ΑΙ. Η Open AI έπιασε τους άλλους στον ύπνο και τρέχαν να προλάβουν. Οι Google & MS τα κατάφεραν , η Apple άργησε και ίσως έχασε το τραίνο. Παραμένει όμως το γεγονός ότι στην πραγματικότητα συμμετέχουμε σαν beta testers στα διάφορα εργαλεία. 1
Vasilisxd Δημοσ. Κυριακή στις 10:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:51 μμ Το πρόβλημα της Tesla είναι ότι δεν έχει πιάσει τον παλμό της Ευρωπαϊκής και όχι μόνο αγοράς, με μικρά SUV και μικρά αυτοκίνητα πόλης. Τα Model 3 & Y είναι κορυφαία γι αυτό που προσφέρουν από τιμή και χαρακτηριστικά, αλλά απευθύνονται σε κοινό με χρήμα, ενώ τα ηλεκτρικά γενικότερα με τη μεγάλη οικονομία καυσίμου και τα ανύπαρκτα σέρβις, θα πρέπει να απευθύνονται σε κοινό χωρίς μεγάλο budget, που στοχεύει στην οικονομία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα