Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω αυτό χειριστήριο για το ένα από τα τρία κλιματιστικά μου Sendo και δεν μπορώ να βρω με τίποτε πια κουμπιά πρέπει να πατήσω για να κάνω pairing και να συνδεθώ στο WiFi. Το είχα κάνει πέρσι αλλά δεν θυμάμαι καθόλου τι είχα πατήσει. 
Μήπως τυχαίνει κάποιος να ξέρει ποια κουμπιά πρέπει να πατήσω ;

ευχαριστώ εκ των προτέρων 

image.jpg

• Απαντ. 10,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αγοράστηκε σήμερα Fujitsu aseh09kgtg  και πιστώθηκαν αμέσως τα χρήματα από επιστροφή eurobank. Ερώτηση για την εγκατάσταση, υπάρχει διαφορά στην απόδοση εάν η εξωτερική μοναδα τοποθετηθεί επιδαπέδια η επιτοίχια? Τα εμπιστευόμαστε τα μαστοριά από το plaisio?? Παίζει κάνα tip για την ορθή εγκατάσταση?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

Ερώτηση για όσους έχουν το 13αρη yukai.. Όταν το κλείνετε συνεχίζει ο ανεμιστήρας να δουλεύει για κάποια λεπτά για να στεγνώσει;

Επιβεβαιώνω 👍

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, TasLooK είπε

Αγοράστηκε σήμερα Fujitsu aseh09kgtg  και πιστώθηκαν αμέσως τα χρήματα από επιστροφή eurobank. Ερώτηση για την εγκατάσταση, υπάρχει διαφορά στην απόδοση εάν η εξωτερική μοναδα τοποθετηθεί επιδαπέδια η επιτοίχια? Τα εμπιστευόμαστε τα μαστοριά από το plaisio?? Παίζει κάνα tip για την ορθή εγκατάσταση?

Είναι προτιμότερο στο πάτωμα. Και τοίχο αρκει να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις από εμπόδια. Σε κάθε περίπτωση θα απαιτήσετε από τον ψυκτικό να βάλει 3μ. Αυτό γίνεται με το να γίνει κουλούρα η σωλήνωση πίσω από τη μονάδα αν μπει τοίχο. Μεγάλες βάσεις για να βγει μακριά από τον τοίχο (για αναπνοή).  Και εκδίωξη του ατμοσφαιρικού αέρα με αντλία κενού. Και αποχέτευση στην εξωτερική. Και δοκιμή πριν φύγει. Ή τα κάνει αυτά ή τον διώχνεις. Και να είσαι εκεί. Μην αφήσεις γυναίκα. Εσύ . Και να είσαι έτοιμος για τσακωμό γιατί από μέσα του θα πει θα το ξεπεταξω όπως όπως.

Ρίξε μια ματιά και στον οδηγό της υπογραφής μου. 

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω, στο Πλαίσιο με την επιστροφή που τρέχει, κάνουν και απεγκατάσταση/απόσυρση του παλιού κλιματιστικού;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ @liakjim για τις συμβουλές!  Στην περίπτωση που πάει κάτι στραβά στην εγκατάσταση, καθώς δεν πήρα εγγύηση από πλαίσιο αφού το Fujitsu έχει 7 χρόνια , τι κάνουμε? Κυκεώνας?

Απεγκατασταση την χρεώνουν υπηρεσία έξτρα 29.9 νομίζω.

Δημοσ.
3 hours ago, liakjim said:

Δυστυχώς δεν έχουμε feedback για τα toyotomi (φασόν gree), ούτε για το tcl (δεν θα το προτιμούσα λόγω όρων εγγύησης). 

Θα κοίταζα το Midea all easy pro. Έχουν βγει και νέα μοντέλα Midea αλλά ούτε αυτά τα ξέρουμε. 

Sorry

ΥΓ Προσωπικά θα πήγαινα εδώ https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseg18kmte-aoeg18kmta

Ευχαριστώ πολύ. Το fujitsu ξέφευγε σε τιμή. Να θυμίσω ότι το κλιματιστικό θα δουλέψει αποκλειστικά καλοκαίρι και η απόδοσή του σε θερμανση δε με απασχολεί καθόλου. Το βασικο που θελω είναι καλη ποιότητα πλαστικων να μην τρίζει και κανει θόρυβο. Τα carrier τι λένε; έχει κάποιες καλές προσφορές είδα.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, BEBELAC είπε

Ευχαριστώ πολύ. Το fujitsu ξέφευγε σε τιμή. Να θυμίσω ότι το κλιματιστικό θα δουλέψει αποκλειστικά καλοκαίρι και η απόδοσή του σε θερμανση δε με απασχολεί καθόλου. Το βασικο που θελω είναι καλη ποιότητα πλαστικων να μην τρίζει και κανει θόρυβο. Τα carrier τι λένε; έχει κάποιες καλές προσφορές είδα.

Τα Carrier είναι και αυτά midea . Προσωπικά θα πήγαινα στο καθεαυτό το midea και όχι φασόν. 

Πάντως αν πας σε Carrier δες τους όρους εγγύησης και έχε υπόψη ότι το cooleasy φαίνεται να μοιάζει στο all easy pro.

• Like 1
Δημοσ.

Να συνεισφέρω κι εγώ τον οβολό μου στο θέμα.

Midea All easy pro 18K, ρύθμιση στους 27,5C (ζήτηση από το τηλεχειριστήριο, όχι από την μονάδα) με αέρα στο 60%, οριζόντια κίνηση και εξαγωγή ευθεία μπροστά (δηλαδή να πετάει αέρα λίγο κάτω από το ταβάνι). Τα κουφώματα είναι εξαιρετικά αλουμίνια για το 1988! Σούπερ λουξ με λάστιχο και παχύ μονό τζάμι, σφραγίζουν κλείνουν ακουμπάνε στο κάσωμα. Πόρτες προς χωλ και κουζίνα ανοιχτές.

Η διαφορά στις 2 εξωτερικές θερμοκρασίες, ενώ είναι στο ίδιο μπαλκόνι, σε απόσταση 2 μέτρων, θεωρώ ότι έγκειται στο γεγονός ότι ο Mpalkoni temp είναι στον -ελάχιστα- πιο σκιερό τοίχο και πίσω από κάτι όρθια καδρόνια, ενώ ο IKEA temp βρίσκεται λιγότερο από μισό μέτρο πιο κάτω από την εξαγωγή της εξωτερικής μονάδας. Πάντως, οι θερμοκρασίες εκείνης της ημέρας (14/06/2025) αντιστοιχούσαν περισσότερο με του ΙΚΕΑ. Η ροζ θερμοκρασία (το σκέτο Temperature) είναι από online μετεορολογικό σταθμό 2χλμ μακρυά.
Ο αισθητής Saloni temp βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τηλεχειριστήριο, περίπου 3 μέτρα αριστερά και 2 μέτρα από τον τοίχο που είναι το κλιματιστικό, στο κέντρο του σαλονιού.

image.png.99371de581b1006f2693cda8d502c50e.png

Μιας που έχω το συγκεκριμένο, στείλτε για δοκιμές και πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, για 9ρι για υπνοδωμάτιο είμαι ανάμεσα στα Midea AirGreen 09HFN8 και Fujitsu ECO ASEH09KNCA. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, xristina1234 είπε

Το tlc miracle III έχει καλά πλαστικά; 

Στο δικό μου δεν ακούω τριγμούς. Το προτείνω, εκτός και αν κάποιος θέλει μεγάλη εγγύηση.

7 ώρες πριν, csontheline είπε

Μιας που έχω το συγκεκριμένο, στείλτε για δοκιμές και πληροφορίες.

Πολύ καλό αποτέλεσμα, αν και κάνει κάτι απότομα και μεγάλα ανεβάσματα στην κατανάλωση. Έχεις αισθητήρα υγρασίας; Πόσα τμ είναι ο χώρος; 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Πολύ καλό αποτέλεσμα, αν και κάνει κάτι απότομα και μεγάλα ανεβάσματα στην κατανάλωση. Έχεις αισθητήρα υγρασίας; Πόσα τμ είναι ο χώρος; 

Έτσι κάνουν τα Midea. Αυτό έλεγε ο klausx.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, Pan_K said:

Στο δικό μου δεν ακούω τριγμούς. Το προτείνω, εκτός και αν κάποιος θέλει μεγάλη εγγύηση.

Έχω κάνει λίγες δοκιμές, καθώς είναι λίγες οι μέρες που χρειάζεται να ανοίγει για πολλές ώρες.
Φέτος έχει ανοίξει καμιά δεκαριά φορές, και τις περισσότερες για κάτω από 2,5 ώρες.
Όμως, όταν δοκίμασα το gear 50% (οι υπόλοιπες ρυθμίσεις παραμένουν σταθερές) το είδα να κινείται αρκετά ψηλά και δεν έπεφτε στα 200-300w της κανονικής λειτουργίας, οπότε και στο μισάωρο το γύρισα στο 100%. Αλλά θα το ξαναδοκιμάσω, γιατί -θεωρητικά- η ελάχιστη κατανάλωση πέφτει κάπου λίγο κάτω από τα 100w, αν και δεν θα καλύπτει τις απώλειες τόσο χαμηλά.

image.jpeg.8904d4525804219dd4a6fc43362e2468.jpeg

Το σαλόνι είναι κάπου στα 45-50 τμ.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vasilis11 είπε

Καλησπέρα, για 9ρι για υπνοδωμάτιο είμαι ανάμεσα στα Midea AirGreen 09HFN8 και Fujitsu ECO ASEH09KNCA. Τι προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ! 

Αν ψύξη και θέρμανση, Fujitsu.

Αν μόνο ψύξη, μάλλον το midea. Λέω μάλλον γιατί δεν μας έχει έρθει κανείς ως τώρα να μας πει για αυτά τα δύο, οπότε το λέω με επιφύλαξη και διαισθητικά σε σχέση με τα άλλα midea που έχουμε δει κατά καιρούς. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...